-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Εννοείται πλέον στο leasing υπολογίζουμε και την φορολογία πλέον σαν παροχή απο την εταιρεία που δεν είναι και λίγα.
Δεν πληρώνει και ο χρήστης του leasing εφορία δλδ? Τεκμήρια και πόθεν εσχες δεν παίζουν?
Ρωτάω γιατί είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εννοείται πλέον στο leasing υπολογίζουμε και την φορολογία πλέον σαν παροχή απο την εταιρεία που δεν είναι και λίγα.
Δεν πληρώνει και ο χρήστης του leasing εφορία δλδ? Τεκμήρια και πόθεν εσχες δεν παίζουν?
Ρωτάω γιατί είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα.Αν δεν κάνω λάθος στον ιδιώτη μισθωτο που του παρέχει η επιχείρηση που δουλεύει ένα αυτοκίνητο δεν έχει τεκμήριο - πόθεν έσχες αλλά επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος καθώς αποτελεί παροχή σε είδος και αυξάνει το φορολογητέο εισόδημα.
Μετά υπάρχει ο ιδιώτης - μισθωτός που κάνει μόνος του leasing και πληρώνει το μίσθωμα , εκεί δεν ξέρω τι παίζει με τεκμήριο χρήσης και τεκμήριο αγοράς.
Το αυτοκίνητο λογικά θα βγάζει πινακίδες στο όνομα του ιδιώτη άρα θα έχει τεκμήριο χρήσης και το ετήσιο μίσθωμα θα αποτελεί τεκμήριο όπως κάποια αποπληρωμή δανείου.Η τρίτη περίπτωση είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που έχει τα ίδια λογικά με τον παραπάνω σε θέμα τεκμηρίων , αλλά εγγράφοντας το αυτοκίνητο ως πάγιο στα βιβλία του σίγουρα εκπίπτει ένα ποσό σαν απόσβεση από τα έξοδα ετησιως + τους τόκους του leasing ετησίως που αποτελούν σίγουρα επίσης έξοδο. Σίγουρα δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ του μισθώματος ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο συνολικό ποσό για να προκύψει το ποσό του παγίου προς απόσβεση και τώρα που το σκέπτομαι λογικά και οι τόκοι που όπως ανέφερα παραπάνω εκπίπτουν ξεχωριστά.
Είναι λίγο περίπλοκο στην περίπτωση αυτή καθώς άλλαξε ο τρόπος φορολόγησης , παλαιότερα απλά πέρναγες το μίσθωμα ως έξοδο στα βιβλία και τελειώνες.Καλό θα ήταν και ο iceman να μας διαφωτίσει παραπάνω, τόσες φορές έχει συζητηθεί αυτό το θέμα άλλες τόσες απορίες προκύπτουν κάθε φορά
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Το leasing συμφέρει όταν αλλάζεις αυτοκίνητο ανα 4 χρονια σε διαφορετική περίπτωση σεν αξίζει .Σε ένα forum ένα πρώην υπάλληλος εταιρίας leasing αυτό έλεγε
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μήπως να επιστρέψουμε στο θέμα;
Έχει αλλάξει κανείς ηχεία στο C-HR? Προτάσεις; -
Μπορείς να κανείς mirror από τηλέφωνο στη οθονη ;
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Μπορείς να κανείς mirror από τηλέφωνο στη οθονη ;Sent from my iPhone using Tapatalk
Τσουκ. Σε αυτό η Toyota έχει κάνει major φάουλ
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Μπορείς να κανείς mirror από τηλέφωνο στη οθονη ;
Τσουκ. Σε αυτό η Toyota έχει κάνει major φάουλ
και πως το κάνουν σε κάτι video στο YouTube?
-
υποθέτω με κάποια aftermarket gadgetakia. Ενδεχομένως σύνδεση στην AUX θύρα κάποιο dongle mirrarcast η κάτι τέτοιο.
-
Σε επικοινωνία με αντιπροσωπία, αναφέρθηκε οτι το αμαξι αλλαζει κωδικό, για το τι αλλαγες μπορει να έχει δεν γνώριζε.
Εξωτερικα παντως καμία.
Ας ελπίσουμε να αναβαθμίσουν αυτη την οθόνη! -
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Σε επικοινωνία με αντιπροσωπία, αναφέρθηκε οτι το αμαξι αλλαζει κωδικό, για το τι αλλαγες μπορει να έχει δεν γνώριζε.
Εξωτερικα παντως καμία.
Ας ελπίσουμε να αναβαθμίσουν αυτη την οθόνη!ποτε θε αλλάξει κωδικό ;στις νέες παραγγελίες ;η τιμή θα αλλάξει;
-
Στις νέες παραγγελίες, παράδοση μου ειπε για Ιούνιο οπου θα εχω σίγουρα το αλλαγμενο.
Η τιμή είναι ιδια, προς το παρόν! -
Ο λόγος που αλλάζουν οι κωδικοί σε όλους τους κατασκευαστες είναι η αλλαγή του υπολογισμού κατανάλωσης και ρύπων και όλα τα συνακολουθα... Επίσης τα diesel από Σεπτέμβρη πρέπει να έχουν scr ( adblue)
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Στις νέες παραγγελίες, παράδοση μου ειπε για Ιούνιο οπου θα εχω σίγουρα το αλλαγμενο.
Η τιμή είναι ιδια, προς το παρόν!ποια έκδοση πήρες;
-
Δεν πηρα ακόμη, προσπαθώ! Την c-ult
-
26300;έξοδα προετοιμασίας ποσά σου είπαν ;
-
26.450 τελικη, διαπραγματευομαι με τον εαυτό μου για το tech pack, πρωτίστως για τα led και το blind spot
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
26.450 τελικη, διαπραγματευομαι με τον εαυτό μου για το tech pack, πρωτίστως για τα led και το blind spotΠολύ χρήσιμο είναι και οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες.
-
Το Σάββατο θα κάνω test drive .Οι προβληματισμοί μου είναι το κλειστοφοβικό πίσω μέρος ,Επισης είσαι αναγκασμένος για service να το πηγαινεις μόνο στην αντιπροσωπεία ενώ ότι άλλο παρεις με τη λήξη το πας όπου θες,υβριδικό ομως δεν μπορεις να το πας,οι μπαταριες σίγουρα στα 10 χρονια θα χάσουν τη χωρητικότητα τους και θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση επισης μέτρια ποιότητα υλικών και το βασικό τα 4000e παραπάνω από την Mercedes a class 160d που κοιτάζω .Η a class είναι στα 22300e με καλο πακέτο εξοπλισμού για Mercedes πάντα ευχάριστο μέσα και δυνατότητα άτοκου διακανονισμού για 12 μήνες . Πάνω από 26000 τα βλέπω πολλά και μετά με βάζει στο πειρασμό να πάω σε crv στα 27750.Με προβληματίζει βέβαια το θέμα diesel αλλά και πάλι το βλέπω δύσκολο να τα καταργήσουν .Απο χώρους τα ίδια τα βλέπω με μόνη διαφορά λίγο μεγαλύτερος ο χώρος αποσκευών αλλά όχι και τρέλα πράγματα .Το θέμα όμως με τα παράθυρα είναι ένα θέμα ,Έχω ξενυχτήσει με το τι θα πάρω γιατί τα 26 τα βλέπω πολλά τα 22 τα θεωρώ λογικά .Η κατανάλωση και στις δυο περιπτώσεις τις βλέπω ίδιες και σβελτάδα πάνω κάτω ίδια πράγματα .Σε αντίθεση με το a3 που έχω εδώ είναι αναποφασιστος .Η οικογένεια έχει ένα παιδί και αυτού πλησιάζει το δημοτικό όποτε έχω ξεμπερδέψει από καρότσια κτλ
-
Όπου θες πας το υβρίδιο για σέρβις.
Το Μερσεντέ είναι αυτόματον? -
Όχι δεν είναι αυτόματο .Δεν ξέρω η γυναίκα μου που δεν είναι σχετική νε αυτοκινητα μου λέει αν πάρω το a class θα το μετανιώσω γιατί θα είναι σαν να παίρνω το ίδιο αυτοκίνητο με το a3 που έχω ,χωρίς ότι αλλάζει το μοντέλο
Toyota C-HR 2016