-
Καλημέρα
Μου άναψε το λαμπάκι της μηχανής και πριν πάω στο μάστορα θέλω να με ενημερώσετε 1,2,3 απο ποιές δυσλειτουργίες μπορεί να συμβεί αυτό.
Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου και δεν θέλω να μου λέι ο μάστορας ότι τον συμφέρει.
Να μπορώ να διασταυρώνω την ορθότητα των λεγομένων του.
Ευχαριστώ
-
Καλημέρα
Μου άναψε το λαμπάκι της μηχανής και πριν πάω στο μάστορα θέλω να με ενημερώσετε 1,2,3 απο ποιές δυσλειτουργίες μπορεί να συμβεί αυτό.
Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου και δεν θέλω να μου λέι ο μάστορας ότι τον συμφέρει.
Ευχαριστώ
-
Καλημέρα
Ευχαριστώ
-
Ριξε μια ματια εδω, απειροι οι λογοι για να αναψει το πορτοκαλι λαμπακι.
http://www.totalcardiagnostics.com/supp ... r-meanings -
Καλημέρα
Επειδή μου άναψε το λαμπάκι της μηχανής και άρχισα να ψάχνομαι , έπεσα πάνω στα φορητά διαγνωστικά που μπορούν να διαβάζουν τις βλάβες και να σβήνουν το λαμπάκι.
Βρήκα οτι υπάρχουν δύο είδη:
-
Φορητή συσκευή με οθόνη που ενώνεται κατευθεία με την θύρα του αυτοκινήτου μέσω καλωδίου.
-
Μικρή συσκευή που εκπέμπει σε bluetooth , που κουμπώνει στη θύρα του αυτοκινήτου και συνδέετε με το κινητό μέσω bluetooth (και ανάλογου προγράμματος)
Αξίζει η αγορά τέτοιας συσκευής και ποιό είδος ;
Ευχαριστώ
-
-
Εχω και τα δυο...
Σφαλματα που το App(Torque pro) τα βρισκει,το Scangauge που ειναι με καλωδιο δεν τα βρισκει... -
Μήπως να πας σε συνεργείο για να διορθώσουν και τη βλάβη εκτός από το λαμπάκι?
-
Στο συνεργείο σίγουρα θα πάω ,αλλά δεν είναι κακό να διασταυρώνω αν τα λεγόμενα του μάστορα είναι και αληθή.
Μέχρι τώρα πήγα σε δύο και βρήκαν διαφορετικού κωδικούς και οι προτάσεις τους για το πιθανό αίτιο ξεκινούσαν απο βαλβίδες ,καπελωτά ,καδένα πολλαπλασιαστές κα.
Έκλεισα ραντεβού και με τρίτο μάστορα . Θα σας ενημεώσω τι θα μου πει.
-
Ο χρήστης karaap έγραψε:
ΚαλημέραΜου άναψε το λαμπάκι της μηχανής και πριν πάω στο μάστορα θέλω να με ενημερώσετε 1,2,3 απο ποιές δυσλειτουργίες μπορεί να συμβεί αυτό.
Ευχαριστώ
Κατά πάσα πιθανότητα ο Νοστράδαμος και η Πυθία δεν είναι μέλη του forum, οπότε και δεν μπορούν να μαντέψουν για ποιο λόγο σου έβγαλε CEL. Οπότε η καλύτερη λύση, αν μιλάμε για αυτοκίνητο με OBD, είναι να αγοράσεις ένα OBDII reader, να βάλεις το Torque στο κινητό, και να διαβάζεις μόνος σου τους κωδικούς σφάλματος
Edit: ΟΚ τώρα είδα ότι άνοιξες άλλο θέμα ακριβώς για να ρωτήσεις για OBD και Torque, άρα είσαι ήδη στο σωστό δρόμο
-
Διάβασα οτι για το φωτάκι μηχανής συνήθως 5 αίτια υπάρχουν :
- Αισθητήρας οξυγόνου 'λ'
- Αισθητήρας μάζας αέρος 'MAF'
- Τάπα βενζίνης
- Μπουζί και καλώδια
- Καταλύτης
Αν τα αλλάξω δηλαδή θα σβήσει το λαμπάκι ή θα συνεχίσει να διαπιστώνει βλάβη;.
Eπειδή το αυτοκίνητο είναι παλιό με 300.000χιλ και οι βαλβίδες ,τα εδρανα ,τα μπεκ και όλα τα συναφή σίγουρα θα έχουν πιάσει βρωμιές.
Οπότε και να τα αλλάξω όλα το λαμπακι θα ανιχνεύσει δυσλειτουργλια λόγω επικαθίσεων .
Γιαυτό ο μάστορας μου είπε άστο το λαμπάκι αφου το αμάξι περπατά .Στο ΚΤΕΟ θα έχω πρόβλημα αν δουν το λαμπάκι;
-
Γιατι πελαγοδρομεις ετσι;Γιατι να αλλαξεις πραγματα τα οποια δουλευουν,και που αενδεχομενως δεν εχουν καμμια σχεση με την πηγη του προβληματος;
Επειδη σε βλεπω και βασανιζεσαι,εισαι απο Αθηνα;
Θες να ερθεις μια μερα να στο μπριζωσω να δουμε τι κωδικο θα βγαλει να τελειωνεις; -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Γιατι πελαγοδρομεις ετσι;Γιατι να αλλαξεις πραγματα τα οποια δουλευουν,και που αενδεχομενως δεν εχουν καμμια σχεση με την πηγη του προβληματος;
Επειδη σε βλεπω και βασανιζεσαι,εισαι απο Αθηνα;
Θες να ερθεις μια μερα να στο μπριζωσω να δουμε τι κωδικο θα βγαλει να τελειωνεις;Δεν μένω Αθήνα
Πες μου για το ΚΤΕΟ θα έχω πρόβλημα
-
Δεν μπορω να ξερω φιλε μου,αν εχεις πχ 'τελειωμενο' καταλυτη στα 300000χλμ που εχεις,λογικο ειναι και τα καυσαερια σου να ειναι στον θεο...
Σου ξαναλεω για πολλοστη φορα,και επειδη διαγνωση δια πληκτρολογιου δεν γινεται,τραβα σε μια αντιπροσωπεια να σου βρουν τι φταιει.... -
Το πήγα σε ηλεκτρολόγο και αφού το έψαξε διέγνωσε κωδικό Ρ1346 = αισθητήρας θέση & στροφών εκκεντροφόρου . Αλλάξαμε τον αισθητήρα αλλά το λαμπάκι συνεχίζει να ανάβει.
Μετά τον αισθητήρα η αμέσως επόμενη είναι η καδένα ως πιθανή αιτία του κωδικού .
Τι λέτε να προχωρήσω σε αλλαγή καδένας ή φταίει κάτι άλλο;Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Δεν μπορω να ξερω φιλε μου,αν εχεις πχ 'τελειωμενο' καταλυτη στα 300000χλμ που εχεις,λογικο ειναι και τα καυσαερια σου να ειναι στον θεο...
Σου ξαναλεω για πολλοστη φορα,και επειδη διαγνωση δια πληκτρολογιου δεν γινεται,τραβα σε μια αντιπροσωπεια να σου βρουν τι φταιει.... -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Σου ξαναλεω για πολλοστη φορα,και επειδη διαγνωση δια πληκτρολογιου δεν γινεται,τραβα σε μια αντιπροσωπεια να σου βρουν τι φταιει....Αντιπροσωπεία.
Φωτάκι μηχανής και τα αίτια