-
thanks θα ρωτησω εκει που προτεινεις.
η περιπτωση μου δεν ειναι σπρευ απ ευθειας στην επιφανεια του αυτοκινητου.
καποιος εβαφε διπλα και λερωσε και το δικο μου. διαβασα οτι βγαινει με τη μεθοδο της ''πλαστελινης'' αλλα δεν εχω περισσοτερες πληροφοριες. αν γνωριζει καποιος ας βοηθησει. -
Αυτό που λες «πλαστελίνη» είναι το αργιλικό τακάκι ή πηλός (CLAY BAR ψάξε στο youtube)
Θέλει όμως προσοχή, γιατί μπορεί να αφήσει γρατσουνιές και μετά θα χρειάζεται γυάλισμα.Μπορείς να δοκιμάσεις και με κάποιο διαλυτικό αραιωμένο, σε ένα σημείο για δοκιμή.
-
Το ίδιο είχα πάθει και εγώ πριν έντεκα χρόνια στο ολοκαίνουριο αυτοκίνητο μου.
Αχνα από πιστόλι βαφής.Το πήγα στο Μικε οποίος τον γνωρίζει στο Περιστέρι και το καθάρισε με πυλο λευκό meguiars και μετά σφράγισμα με κερί.
-
Είναι βίντεο για το πως χρησιμοποιείς τον πηλό (clay bar). Πρόσεξε, αν ενώ τρίβεις σου πέσει κάτω στο τσιμέντο, πλακάκια, χώμα κλπ, τον πετάς. Δεν τον καθαρίζεις, δεν το σκέφτεσαι καν να τον χρησιμοποιήσεις. Απλώς τον πετάς. Δεν καθαρίζει και θα σακατέψει το χρώμα.
Youtube Video -
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Το ίδιο είχα πάθει και εγώ πριν έντεκα χρόνια στο ολοκαίνουριο αυτοκίνητο μου.
Αχνα από πιστόλι βαφής.Το πήγα στο Μικε οποίος τον γνωρίζει στο Περιστέρι και το καθάρισε με πυλο λευκό meguiars και μετά σφράγισμα με κερί.
http://www.swell.gr/#cars
Toν θυμάμαι από παλιά που ασχολούμουν πολύ περισσότερο με τον καθαρισμό του αυτοκινήτου. Απ' όσο διάβαζα εξίσου καλός με τον Πλάτωνα αν το θυμάμαι καλά το όνομα του ιδιοκτήτη του AutoStar. -
Εξίσου γνωστός. Το καλός εξαρτάται από το τι θέλει ο καθένας.
-
Μετά τον πηλό σίγουρα χρειάζεται πέρασμα με κερί γιατί το προηγούμενο το αφαιρεί. Καλύτερα ο πηλός να είναι medium ή soft για να μην υπάρχει θέμα με γρατζουνιές.
Επίσης πριν πάει για πέταμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα τζάμια. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εξίσου γνωστός. Το καλός εξαρτάται από το τι θέλει ο καθένας.Στέφανε ίσως έγινε γνωστός λόγω της δουλειάς του. Δεν τον υποστηρίζω και μπορεί να ισχύει αυτό που λες, ότι είναι μόνον γνωστός και να είναι καλός ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας. Τα χρόνια περνάνε, στην αγορά μπαίνουν νέοι detailers που μπορεί τα παλικάρια να κάνουν καλύτερη δουλειά αλλά να μην είναι γνωστοί ακόμη.
Είναι λίγο εκτός θέματος, πριν μία 5ετία, στο google όταν έψαχνα προιόντα detailing στην Ελλάδα ας πούμε ψαγμένα, έβρισκα της Armor All, Turtle, Sonax. Η Sonax είναι καλή, η Armor All έχει μείνει πίσω. Για ψαγμένα έβρισκα σε δύο μόνο καταστήματα. Σήμερα για Megiuiars, Chemical Guys και 3M βρίσκω πολλά μαγαζιά και με μεγάλη ποικιλία από αυτές της εταιρίες. Για την Autoglym και παλιά έβρισκα όχι όμως εύκολα μέσω διαδικτύου σε χαμηλή τιμή. Εκεί που μένω δεν είχαν Autoglym και την παραγγελνα από το εξωτερικό μαζί με κάποια άλλα προιόντα που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα.
Όσο περνάει ο χρόνος ο χώρος του detailing εξελίσεται και το καλό είναι ότι σε κάποια προιόντα πέφτουν και οι τιμές. Το σαμπουάν της 3Μ το ζητούσαν 20€ και τώρα το έριξαν στα 10 με 14 ευρώ, όπως και την ψιλή αλοιφή αν θυμάμαι από τα 14 ευρώ κοντά στα 10€. Πετσέτα μεγάλη των Chemical Guys γνωστό ηλεκτρονικό μαγαζί την ζητούσε 20€ και άλλο ηλεκτρονικό μαγαζί την έχει 12€ και ένα άλλο 14€.
Μπάινουν στον χώρο νέοι παίκτες και αυτό βοηθάει εμάς που θέλουμε τα προιόντα τους ή τις υπηρεσίες τους. -
Συμφωνώ με οσα λες αλλα μονο αν δει κανεις στα θέματα αυτά τι προσωπική εργασία πέφτει θα αντιληφθεί οτι το detailing το κανει πρώτα ο μάστορας και τα εργαλεία και μετα το υλικό...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Συμφωνώ με οσα λες αλλα μονο αν δει κανεις στα θέματα αυτά τι προσωπική εργασία πέφτει θα αντιληφθεί οτι το detailing το κανει πρώτα ο μάστορας και τα εργαλεία και μετα το υλικό...Έτσι είναι Στέφανε. Στην Αμερική έβλεπα ένα βιντεάκι στο youtube υπάρχει σχολή που σου μαθαίνουν detailing μέσα έξω στο αυτοκίνητο. Το είχα δει πριν 4 χρόνια.
-
Kαποιο κ@λ@παιδάκι μου κέρασε μια γρατζουνιά 20 εκατοστών στην μπροστινή δεξιά πόρτα του συνοδηγού (χρώμα αυτοκινητου λευκο) Από οσο ειδα εχει φάει την προστατευτική βαφή (δεν παιρνω όρκο αλλά με αλοιφή που δοκιμάσαμε δεν έγινε τιποτα)
Επειδή δυστυχώς δεν ειμαι πολύ σχετικός με αυτά, έχετε κάτι δοκιμασμένο υπόψιν να πάω για εκτιμηση επισκευής ; (Βόρεια προάστια).
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Kαποιο κ@λ@παιδάκι μου κέρασε μια γρατζουνιά 20 εκατοστών στην μπροστινή δεξιά πόρτα του συνοδηγού (χρώμα αυτοκινητου λευκο) Από οσο ειδα εχει φάει την προστατευτική βαφή (δεν παιρνω όρκο αλλά με αλοιφή που δοκιμάσαμε δεν έγινε τιποτα)Επειδή δυστυχώς δεν ειμαι πολύ σχετικός με αυτά, έχετε κάτι δοκιμασμένο υπόψιν να πάω για εκτιμηση επισκευής ; (Βόρεια προάστια).
https://www.auto-star.gr/index.php?sess=c6ab3ee2f2474cd5a28e145b8e36c5b1
http://www.swell.gr
Αν μπορούν να κάνουν κάτι θα στο πούνε, αλλιώς πας σε βαφείο ή προσπαθείς να μην το δίνεις σημασία... -
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Kαποιο κ@λ@παιδάκι μου κέρασε μια γρατζουνιά 20 εκατοστών στην μπροστινή δεξιά πόρτα του συνοδηγού (χρώμα αυτοκινητου λευκο) Από οσο ειδα εχει φάει την προστατευτική βαφή (δεν παιρνω όρκο αλλά με αλοιφή που δοκιμάσαμε δεν έγινε τιποτα)Επειδή δυστυχώς δεν ειμαι πολύ σχετικός με αυτά, έχετε κάτι δοκιμασμένο υπόψιν να πάω για εκτιμηση επισκευής ; (Βόρεια προάστια).
Αν έχει φανεί αστάρι ή -χειρότερα- σίδερο, τότε δεν επισκευάζεται, θα πρέπει να πας για τοπική βαφή. Μιλώντας για ΒΠ, εγώ έχω πάει και PaintBull και Chipsaway στη Μεσογείων, με πολύ καλά αποτελέσματα και στους δύο. Τιμές παραπλήσιες.
-
Ευχαριστω παιδιά για τις απαντήσεις. Θα παω στον Auto Star να ρωτήσω (ειναι πολύ κοντά μου) και θα δούμε..
-
auto star & swell ειναι ψηλα στις προτιμησεις σας. θα δοκιμασω το swell και για τη δικια μου περιπτωση.
καμια αλλη προταση για τα δυτικα προαστεια;
(καθαρισμα απο σπρευ μπογιας) -
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
auto star & swell ειναι ψηλα στις προτιμησεις σας. θα δοκιμασω το swell και για τη δικια μου περιπτωση.
καμια αλλη προταση για τα δυτικα προαστεια;
(καθαρισμα απο σπρευ μπογιας)Με το μυαλό μου όσο μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς έχει γίνει γιατί δεν έχεις κάποια φωτογραφία....Για εμένα μην καταπιάνεσαι μην γίνει χειρότερα. Πάνε να το δουν να σου πούνε τιμή και μετά αποφασίζεις
Δυστυχώς δεν μένω Αθήνα για να ξέρω άλλους....Πως μπορείς να προκαλέσει κάποιος γρατσουνιές στο χρώμα. Η λεπίδα σιλικόνης μπορεί να μην ήταν καλής ποιότητας. Προσωπικά την αποφεύγω και το πλύσιμο το κάνω με κάτι τέτοιο:
Άλλοι προτιμούν σφουγγάρι από πρόβατο. -
Εγώ χρησιμοποιώ το σφουγγάρι προβάτου και δύο κουβάδες. Πλύσιμο σε πλυντήριο το χω κόψει δια ροπάλου.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εγώ χρησιμοποιώ το σφουγγάρι προβάτου και δύο κουβάδες. Πλύσιμο σε πλυντήριο το χω κόψει δια ροπάλου.Αυτό είναι το ποιο ασφαλές πλύσιμο Πάνο για να μην γίνουν γρατσουνιές ή τουλάχιστον μειώνει στο ελάχιστο τον κίνδυνο.
-
Δεν είναι μόνο οι γρατζουνιές, είναι και το αραχνιασματα που στα σκούρα χρώματα φαίνεται πάρα πολύ έντονα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
κανενα self service στη δυτικη Αττικη;
Ελευσινα-Μεγαρα-Ασπροπυργο;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ