-
Έχεις δίκιο. Παράλειψη μου. 215/65 R16
-
Ο χρήστης Yamamoto έγραψε:
Καλησπέρα. Ο χειμώνας έφτασε και εγώ δυστυχώς έχω ακόμη τα ασφάλτινα λάστιχα στο jeep renegade 4x4. Πήγα σήμερα σε μερικά 'λαστιχάδικα' ώστε να αντικαταστήσω αυτά που έχω ή με all weather ή με χειμερινά. Διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδωτα ή με μικρή αναμονή λάστιχα σαν τα Geolandar A/T -S (50-50) που είχα στο παλιό μου Terios και ήμουν ευχαριστημένος. Οπότε μέχρι στιγμής οι επιλογές που μου δόθηκαν είναι
Vredestein Quatrak 5: All Weather 80/20
Matador MP72: All Weather
Matador MP92: Χειμερινό
Maxxis Bravo Series AT-771: All Weather 50/50Με ενδιαφέρει να μην έχω πρόβλημα αν χιονίσει και να μπορώ να πάω και σε έναν λασπωμένο χωματόδρομο.
Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί δηλώνω άσχετος. Ευχαριστώ!https://www.pirelli.com/tyres/el-gr/car/find-your-tyres/products-sheet/scorpion-verde-all-season#/overview
Σε Jimny που κινείται κυρίως εντός φορέθηκαν αυτά. Τα πάνε καλά και από θέμα θορύβου αλλά και σε βρεγμένο. Υποτίθεται πως για λίγο χιόνι καλά θα είναι, χωρίς βέβαια να είναι καθαρό χειμερινό!
Για δύσκολο εκτός όμως τα ξεχνάς. Άλλωστε δεν τα δίνει και η εταιρεία για on-off!
Σε 2ο Jimny που συχνά παίρνει τα βουνά τα yokohama είναι μονόδρομος εδώ και χρόνια...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από αυτά τα 4 που παρέθεσα έχει κάποιοα κάποια γνώμη αν είναι καλά;
Maxxis Bravo Series AT-771: All Weather 50/50 -
Ο χρήστης Yamamoto έγραψε:
Καλησπέρα. Ο χειμώνας έφτασε και εγώ δυστυχώς έχω ακόμη τα ασφάλτινα λάστιχα στο jeep renegade 4x4. Πήγα σήμερα σε μερικά 'λαστιχάδικα' ώστε να αντικαταστήσω αυτά που έχω ή με all weather ή με χειμερινά. Διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδωτα ή με μικρή αναμονή λάστιχα σαν τα Geolandar A/T -S (50-50) που είχα στο παλιό μου Terios και ήμουν ευχαριστημένος. Οπότε μέχρι στιγμής οι επιλογές που μου δόθηκαν είναι
Maxxis Bravo Series AT-771: All Weather 50/50Με ενδιαφέρει να μην έχω πρόβλημα αν χιονίσει και να μπορώ να πάω και σε έναν λασπωμένο χωματόδρομο.
Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί δηλώνω άσχετος. Ευχαριστώ!Τα Yokohama G015 τα κράτησα λιγότερο από 5000χλμ λόγω πολύ βαθειών κοψιμάτων, σχεδόν έως τα λινά χωρίς να έχω προλάβει να βγω εκτός δρόμου. Σε συνεργασία με τον Χοϊμέ και την NISSAN Παντελάκης, ο Θεοχαράκης με αποζημίωσε πλήρως για τα δυο λάστιχα αριστερά , και με μικρή επιβάρυνση έβαλα ξανά Michelin Latitude cross που ήμουν πλήρως ευχαριστημένος ακόμα και σε παγωμένο χιόνι ανεβαίνοντας στο Καϊμακτσαλάν με -15 βαθμούς. Πέραν τον κοψιμάτων, η φθορά των εμπρός ελαστικών ήταν ήδη εμφανής, όταν με το ίδιο στυλ οδήγησης και αρκετό εκτός δρόμου με το προηγούμενο σετ Michelin είχα κάνει 65000χλμ. Ίσως να ήταν συμπτωματικό. Πάντως ήταν γεγονός.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Καλησπέρα σε όλους!
Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών και θα εκτιμούσα να μου πείτε τις προτάσεις σας.
Δεν είμαι πολύ-γνώστης οπότε κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.
Το αυτοκίνητο μου είναι alfa romeo 147 και οδηγώ ψιλο συντηριτικά πλέον.
Χρήση εντός πόλης και κανά δυο ταξίδια τον μήνα στην εθνική.
195/60/15 -
Bridgestone Turanza T001
Eίναι βέβαια λίγο σκληρά αλλά μιας και οδηγείς συντηρητικά δε νομίζω να σε επηρεάσει αυτό. Πάντως και για σβέλτη οδήγηση είναι εξίσου καλά. -
Καληπέρα
Θα ήθελα τη γμώμη σας, αν είναι εύκολο, για ελαστικά 205/55/16 σε Megane III dci 1.5 (110). Ήπια οδήγηση, ούτε πολύ αργά ούτε πολύ γρήγορα, σε επαρχιακούς δρόμους αλλά και αυτοκινητόδρομο (περιοχές Ηπείρου). Από όσα έχω διαβάσει (και λόγω και της οικονομικής συγκυρίας) κατέληξα στα εξής (τυχαία σειρά κατάταξης):- Bridgestone T001 Evo (κάπως πιο ακριβό)
- Falken ze914 ecorun
- Toyo CF2
Τι θα προτείνατε (ή ίσως κάτι εναλλακτικό σε αυτές τις τιμές);
Με βάση τα ανωτέρω και επειδή κλίνω προς Toyo, μάλλον, αλλά προέκυψε και μια καινούργια πρόταση σε αντίστοιχη (λίγο καλύτερη) τιμή, τα Hankook Ventus Prime 3, που είναι και λίγο πιο καινούργιο, σχεδιαστικά, λάστιχο θέλω να ρωτήσω αν είναι εξίσου 'καλά' και αν βγάζουν τα ίδια χιλιόμετρα. Τι γνώμη έχετε;
-
Είναι πολύ καινούργια λάστιχα, δεν νομίζω κανένας από το φόρουμ να τα έχει βάλει η αν τα έχει βάλει να τα έχει
'τερματίσει' , αλλά βάση reviews εξωτερικού εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να τα δοκιμάσω. -
Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί δηλώνω άσχετος. Ευχαριστώ!Τελικά βρήκα Yokohama Geolandar G015 οπότε έκλεισα αυτά. Ευχαριστώ.
-
Μεταξύ Beidgestone Turanza T001 και Falken ZIEX 914 γνωρίζει κανείς ποιο έχει τα πιο σκληρά πλαινά?
-
Τα falken.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τα falken.Συγκριτικά με τα t001 σαν να βαζω αλλης κατηγορίας λάστιχο ή μια ιδέα?
-
Βάση οπτικής και απτής εντύπωσης μιλάω. Για το πώς πάνε στον δρόμο δεν μπορώ να πω, δεν τα έχω οδηγήσει.
-
Καλή χρονιά σε όλους.
Ήρθε και η ώρα μου για ελαστικα,διάσταση 185/65/15.
Μεχρι τωρα είχα τα falken ecorun 832 από τα οποία είμαι πλήρως ευχαριστημένος για χρήση σε εθνική οδό και λίγο πόλη.Θα ήθελα να πάω στα ίδια αλλά στον λαστιχα που 'πρέπει' να πάω (για διάφορους λόγους) έχει τα pirelli και τα Dunlop σαν μάρκες.
Η ερώτηση μου είναι με ποια από τις δύο μάρκες θα προτείνατε να συνεχίσω, η έστω κάποιο σχόλιο επί του θέματος.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Peter_Pan έγραψε:
Καλή χρονιά σε όλους.Ήρθε και η ώρα μου για ελαστικα,διάσταση 185/65/15.
Μεχρι τωρα είχα τα falken ecorun 832 από τα οποία είμαι πλήρως ευχαριστημένος για χρήση σε εθνική οδό και λίγο πόλη.Θα ήθελα να πάω στα ίδια αλλά στον λαστιχα που 'πρέπει' να πάω (για διάφορους λόγους) έχει τα pirelli και τα Dunlop σαν μάρκες.
Η ερώτηση μου είναι με ποια από τις δύο μάρκες θα προτείνατε να συνεχίσω, η έστω κάποιο σχόλιο επί του θέματος.
Βάζεις πάλι falken,δεν υπάρχει πρέπει για μένα.........εκτός και αν πατσιζεις χρωστουμενα!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλή χρονιά σε όλους.
Ήρθε και η ώρα μου για ελαστικα,διάσταση 185/65/15.
Βάζεις πάλι falken,δεν υπάρχει πρέπει για μένα.........εκτός και αν πατσιζεις χρωστουμενα!
Πες του να στα παραγειλει
Ολοι έχουν πρόσβαση σε λάστιχα απλά δεν θα πάρεις την καλύτερη τιμή -
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις, θα του προτείνω να τα παραγγείλει αλλά όντως δεν ξέρω τι τιμή θα μου πει.
-
Ο χρήστης Peter_Pan έγραψε:
@GGABΒουλωμένο γράμμα διαβάζεις, θα του προτείνω να τα παραγγείλει αλλά όντως δεν ξέρω τι τιμή θα μου πει.
Τα falken είναι αρκετά φθηνότερα από τα pirelli & dunlop,οπότε και πάλι θα είσαι κερδισμένος..........πιστεύω να μη σου πει καμία τιμή σκάνδαλο!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις, θα του προτείνω να τα παραγγείλει αλλά όντως δεν ξέρω τι τιμή θα μου πει.
Τα falken είναι αρκετά φθηνότερα από τα pirelli & dunlop,οπότε και πάλι θα είσαι κερδισμένος..........πιστεύω να μη σου πει καμία τιμή σκάνδαλο! [emoji38]
Πιο πολύ ρώτησα επειδή το βλέπω το σενάριο από τώρα, ότι δηλαδή για να με αποφύγει η έστω να βγει κερδισμένος θα μου πετάξει ενα: 'όλα ίδια τιμή έχουν, πάρε αυτά που έχω εδώ' .
Ώστε τουλάχιστον να είμαι ενημερωμένος ως προς τι να προτιμήσω.Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Παιδιά καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε!!!
Σε διάσταση 195/50/15 ανάμεσα σε Falken ZIEX 914 και Yokohama S Drive,ποιο θα προτιμούσατε και γιατί;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]