-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Είναι πανεύκολη η ακύρωση και η επιστροφή της προκαταβολής, δεν υπάρχει κανένα θέμα.Εδώ υπάρχει νόμος (αρκετά χρόνια τώρα) που σου επιτρέπει να επιστρέψεις και το αγαθό εντός 14 ημερών από την ημέρα αγοράς, εάν δεν πληροί τις προδιαγραφές του. Απλά για αυτό θές δικηγόρο, γιατί οι εταιρείες κάνουν ότι δεν γνωρίζουν.
Και πως η καθυστέρηση δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός οχήματος ;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Είναι πανεύκολη η ακύρωση και η επιστροφή της προκαταβολής, δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Εδώ υπάρχει νόμος (αρκετά χρόνια τώρα) που σου επιτρέπει να επιστρέψεις και το αγαθό εντός 14 ημερών από την ημέρα αγοράς, εάν δεν πληροί τις προδιαγραφές του. Απλά για αυτό θές δικηγόρο, γιατί οι εταιρείες κάνουν ότι δεν γνωρίζουν.
Και πως η καθυστέρηση δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός οχήματος ;
Δεν είπα αυτό Στέφανε! Για την καθυστέρηση αναφέρθηκα στην ακύρωσή παραγγελίας και επιστροφή προκαταβολής (βασικά μπορεί να ακυρώσεις την παραγγελία για όποιο λόγο θές, δεν χρειάζεται αιτιολογία).
Απλά, ανέφερα και τον νόμο της επιστροφής αγαθού, για να υπερθεματίσω ότι πλέον υπάρχουν αρκετοί νόμοι υπέρ του καταναλωτή και ότι ακόμα και όταν παραλάβεις μπορείς να αντιστρέψεις την πώληση εάν υπάρχει σοβαρός λόγος.
-
Η υπαναχώρηση παντως ισχύει εκ του νόμου μόνο για τις εξ αποστάσεως πωλήσεις.
Η ακύρωση παραγγελίας μπορεί νομικα να γίνει αν δεν τηρηθούν οι όροι της παραγγελίας , πχ να καθυστερήσει η συμφωνηθεισα παραλαβή.
Το ότι οι περισσότεροι έμποροι επιστρέφουν προκαταβολές (για εμπορικά τουλαχιστον αμάξια) δεν έχει να κάνει με κάποια νομική υποχρέωση. Αντίθετα συνήθως η προκαταβολή ορίζεται μέσα στα συμφωνητικά παραγγελίας ως ποινική ρήτρα για την περίπτωση υπαναχώρησης, την οποία απλά κανεις έμπορος δεν επιδιώκει όπως δεν επιδιώκει κανένα εκ των μερών αποζημίωση από προσυμβατικη ευθύνη.
Αρα πάντα μπορεί να σου κάτσει ο στραβός έμπορος ενώ όλοι πρέπει ανεξαιρέτως να διαβάζουμε προσεκτικά τα συμφωνητικά παραγγελίας και να ζητάμε νομική συμβουλή. -
Ο χρήστης cmak έγραψε:
@CMAK Θα πάρω κι εγώ αύριο το πρωί να μάθω για το δικό μου. Βέβαια 47 με 51 έχει διαφορά, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία [emoji14]Υπάρχει μία κοπέλα, Μαρία νομίζω λέγεται που ασχολείται με αυτά. Και με τα παλικάρια να μιλήσεις σε αυτή θα σε παραπέμψουν. Οπότε καλή τύχη και με το καλό [emoji1303]
Άτυπα και το δικό μου όνομα είναι στη λίστα για 15 / 12. Εσάς σας είπαν για επίσημη ημερομηνία παράδοσης;
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
@CMAK Θα πάρω κι εγώ αύριο το πρωί να μάθω για το δικό μου. Βέβαια 47 με 51 έχει διαφορά, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία [emoji14]
Υπάρχει μία κοπέλα, Μαρία νομίζω λέγεται που ασχολείται με αυτά. Και με τα παλικάρια να μιλήσεις σε αυτή θα σε παραπέμψουν. Οπότε καλή τύχη και με το καλό [emoji1303]
Άτυπα και το δικό μου όνομα είναι στη λίστα για 15 / 12. Εσάς σας είπαν για επίσημη ημερομηνία παράδοσης;
Επίτηδες έβαλα τη γυναίκα μου να πάρει και να μιλήσει αυτή για να μην μου πουν κάτι και το δέσω κόμπο και μετά άντε να το ξεδέσω Οπότε δε μπορώ να ξέρω τι ακριβώς την ρώτησε και τι ακριβώς της είπε.
Όπως είχα πει όμως και πιο πριν.........δεν χαλαλίζω τα τέλη κυκλφορίας για 15 ημέρες (σπάγγος) οπότε τι 15/12, τι 5/1. Το ίδιο είναι (λέμε τώρα)Στάλθηκε από το iPad Air μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άντε να ολοκληρωθεί η 47η εβδομάδα και να κατασκευαστεί με το καλό το αμάξι του cmak, για να έρθει η 48η και να ξεκινήσει η δική μου!
Αναφορικά με την ημερομηνία παράδοσης, μου είπαν και εμένα για τα μέσα Δεκέμβρη.
Τους απάντησα ότι εάν μου πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και κάτι άλλο ως δωράκι (δεν ξέρω τι) τότε θα...τους κάνω τη χάρη να το παραλάβω μέσα στο 2017.
Δεν μου φάνηκε αρνητικός ο πωλητής. Φαντάζομαι ότι θα εξετάσουν εάν τους συμφέρει. -
Ο χρήστης manpor έγραψε:
Άντε να ολοκληρωθεί η 47η εβδομάδα και να κατασκευαστεί με το καλό το αμάξι του cmak, για να έρθει η 48η και να ξεκινήσει η δική μου!
Αναφορικά με την ημερομηνία παράδοσης, μου είπαν και εμένα για τα μέσα Δεκέμβρη.
Τους απάντησα ότι εάν μου πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και κάτι άλλο ως δωράκι (δεν ξέρω τι) τότε θα...τους κάνω τη χάρη να το παραλάβω μέσα στο 2017.
Δεν μου φάνηκε αρνητικός ο πωλητής. Φαντάζομαι ότι θα εξετάσουν εάν τους συμφέρει.Άντε με το καλό να παίρνουμε σειρά ένας ένας.
Νομίζω ότι εξαρτάται από το που βρίσκονται όσον αφορά τη στοχοποίηση της η κάθε αντιπροσωπεία και αν έχει νόημα να πιέσουν ή όχι καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι έχει νόημα να μην πιέζει ο πελάτης εκτός και αν βιάζεσαι και χρειάζεσαι επειγόντως το αυτοκίνητο.Στάλθηκε από το iPad Air μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για εσάς που έχετε παραγγείλει Σεπτέμβριο βλέπω ότι ισχύει η παράδοση τέλος Δεκεμβρίου. Για εμάς του Οκτωβρίου υπάρχει ακόμα ένα πέπλο μυστηρίου.
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως και σε ξένα φόρουμ που είδα έχουν επισπευστεί οι ημερομηνίες παράδοσης
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Άντε, άντε να παραλαμβάνετε να αρχίσει να κυκλοφορεί η αρκούδα στους δρόμους και να σταματήσουν να με κοιτάνε περίεργα γείτονες και βενζινάδες σαν να βλέπουν διαστημόπλοιο Skoda!
-
Ο χρήστης NickA έγραψε:
Άντε, άντε να παραλαμβάνετε να αρχίσει να κυκλοφορεί η αρκούδα στους δρόμους και να σταματήσουν να με κοιτάνε περίεργα γείτονες και βενζινάδες σαν να βλέπουν διαστημόπλοιο Skoda!Έλα σταμάτα, αφού σ'αρέσει
-
https://www.kodiaqforums.co.uk/viewtopi ... 390#p12811
Αν αξιώθουν να μας δώσουν και εμάς bw που είμαστε στα τέλη Οκτώβρη καλα θα είναι
-
Ο χρήστης amagawd έγραψε:
https://www.kodiaqforums.co.uk/viewtopic.php?f=8&t=605&sid=6a5026404925618e91647ddd61adc809&start=390#p12811Αν αξιώθουν να μας δώσουν και εμάς bw που είμαστε στα τέλη Οκτώβρη καλα θα είναι
Στην Αγγλία είχαν τουλάχιστον 7μηνη αναμονή και τώρα τώρα μιλάνε για 3 μήνες. Θετικό σίγουρα. Εμείς bw δεν πρόκειται να έχουμε πριν τις 5-10 του μήνα. Το θέμα είναι τι θα έχουμε.
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για να μειωθεί η αναμονή παγκοσμίως ή έπεσε η ζήτηση ή άνοιξαν κι άλλες γραμμές παραγωγής/εργοστάσια, με δεδομένο ότι πλέον θα παράγεται και το Κάροκ σε αυτές. Από περιέργεια όσοι έχετε 'κατασκευαστεί' και έχετε αριθμό πλαισίου, το 11ο ψηφίο δείχνει το εργοστάσιο κατασκευής. Εμένα είναι το 8. Άλλος?
-
Νομίζω τα Kodiaq σε μία γραμμή παραγωγής βγαίνουν στην Τσεχία και υπάρχει η κόντρα με τη μαμά VW να μεταφερθεί Γερμανία
-
Από τον Μάρτη, παράγεται και στην Ουκρανία, σε ένα εργοστάσιο ευτυχώς μακριά από το Τσερνομπιλ περί τα 650χλμ ...
-
Με συναγερμό, τι προτιμούμε, τον εργοστασιακό της Skoda ή Clifford, Viper κλπ ?
Μάλλον οι δεύτεροι είναι καλύτεροι, αλλά η ιδέα του ξηλώματος για πέρασμα ενός aftermarket δεν με ενθουσιάζει...
Και ίσως υπάρχει και θέμα με την εγγύηση... -
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Με συναγερμό, τι προτιμούμε, τον εργοστασιακό της Skoda ή Clifford, Viper κλπ ?
Μάλλον οι δεύτεροι είναι καλύτεροι, αλλά η ιδέα του ξηλώματος για πέρασμα ενός aftermarket δεν με ενθουσιάζει...
Και ίσως υπάρχει και θέμα με την εγγύηση...Προσωπικά ΜΟΝΟ εργοστασιακό...aftermarket ποτέ.
-
Αν εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια τον ηλεκτρολόγο σου και είσαι γκατζετάκιας πας στη δεύτερη λύση. Απλώς κράτησε στην άκρη του μυαλού σου ότι εργοστασιακός συναγερμός δεν υπάρχει στο 99% των περιπτώσεων. Εδώ τους περνάνε οι αντιπροσωπείες. Η Toyota να φανταστείς ακόμη και το δερμάτινο σαλόνι στην Ελλάδα το περνούσε και πουλούσε παπά ότι γινόταν από τη μαμά
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Απλώς κράτησε στην άκρη του μυαλού σου ότι εργοστασιακός συναγερμός δεν υπάρχει στο 99% των περιπτώσεων.Υπάρχει σε πάρα πολλές εταιρείες, όπως: BMW, MB, VW, Audi, Skoda, Seat, Ford, Mini έτσι πρόχειρα. Άλλο τώρα εάν οι πωλητές βαφτίζουν 'εργοστασιακούς' τους συναγερμούς των €50 που τοποθετούνται εδώ. Είχα στις περισσότερες BMW μου και στο Mini. Στο Ford δεν έβαλα λόγω του ηλίθιου φορολογικού συστήματος.
Skoda Kodiaq