-
Παιδιά καλησπέρα. Σκιστηκε ένα λάστιχο και πήγα να βάλω μεταχείρισμενο. Φοράω 195/60/15 και μου λέει ο μάστορας εκεί έχω ένα ίδιο με το δικό σου ίδια κατάσταση ίδια ημερομηνία 20€ αλλά είναι 185/65/15 μου λέει είναι άπειροελαχιστη η διαφορά δεν υπάρχει θέμα. Ε λέω εγώ βάλτο. 2 χρόνων λάστιχα.
Έκανα καλά; δεν υπάρχει διαφορά στο δρόμο καμία. Υπάρχει κάπου αλλού κάποιο θέμα η είμαι οκ;
Sent from my LG-H870 using Tapatalk
-
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ.Το θέμα είναι ότι πολλοί που ασχολούνται με λάστιχα δεν το βρήκαν παράλογο.. Δεν ξέρω αλήθεια. Το έκανα λόγω ότι βρήκα καλή τιμή και έπρεπε να αλλάξω επιτόπου λάστιχο. Δεν ήθελα να πάω σε καινούριο. Για ένα χρόνο θα μείνει εξάλλου έτσι. Μετά αλλάζω λάστιχα
-
Ο χρήστης Djtony έγραψε:
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ.
Το θέμα είναι ότι πολλοί που ασχολούνται με λάστιχα δεν το βρήκαν παράλογο.. Δεν ξέρω αλήθεια. Το έκανα λόγω ότι βρήκα καλή τιμή και έπρεπε να αλλάξω επιτόπου λάστιχο. Δεν ήθελα να πάω σε καινούριο. Για ένα χρόνο θα μείνει εξάλλου έτσι. Μετά αλλάζω λάστιχα
Αν το έχεις στον πίσω άξονα δεν είναι τόσο τρομερό,αλλά πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός σε περίπτωση ταξιδιού σε ανοιχτό δρόμο με στροφές.
Άσχετο με το εδώ θέμα......συνάδελφος έβαλε στο insignia του τα f1 asymmetric 3 και τα χαζεύαμε το πρωί.Είναι δυνατόν να έχουν και αυτά τόοοσο μαλακά πλαινά,όπου να πιέζεις το προφίλ και να φουσκώνει το πέλμα;;;;;το ωραίο είναι οτι προέρχεται απο τα 050Α!!!!του είπα για το ξενερωσόκ που θα πάθει στις στροφές και περιμένουμε αποτελέσματα δοκιμών.... -
Παιδιά Καλησπέρα,
Για NISSAN PRIMERA (205/60/16), έχω καταλήξει στα ελαστικά :
Michelin Energy Saver Plus (415 Ευρω) -> η πρώτη μου επιλογή, σκίζονται εύκολα στο πλάι???
Pirelli Cinturato P7 (365 ευρω)
CONTINENTAL PREMIUM5 92H(395 ευρω)
BRIDGESTONE TURANZA T001 EVO (380 Ευρω)
Κάποια άλλη πρόταση?
Το αμάξι δε κάνει πάνω από 4 - 5000 km ανά χρονιά.
Κινείται τοπικά στην Αθήνα, άντε και 2-3 ταξίδια σε ορεινό χωριό/νησί μέσα στην χρονιά.
Επειδή κάνω λίγα χιλιόμετρα με το αμάξι, μου έχει προταθεί και ελαστικό DAYTON με 280 ευρω. -
Με τόσα λίγα χλμ βάζεις κάτι οικονομικό. Εγώ θα σου πω να πάρεις μια τιμή για Falken 914.......
-
Αντιθέτως εμένα μου φαίνεται λογικότερο ότι αν κάνει λίγα χλμ και άρα κρατάει για χρόνια τα λάστιχα ότι δεν πειράζει να βάλει πιο ακριβό λάστιχο. Αλλο η διαφορά 100€ να είναι μοιρασμένη σε 4-5 χρόνια και άλλο σε 1.
-
Αντιθέτως εμένα μου φαίνεται λογικότερο ότι αν κάνει λίγα χλμ και άρα κρατάει για χρόνια τα λάστιχα ότι δεν πειράζει να βάλει πιο ακριβό λάστιχο. Αλλο η διαφορά 100€ να είναι μοιρασμένη σε 4-5 χρόνια και άλλο σε 1.μετά την 3ετία και τα δυο θα είναι ξερά,ιδίως αν παρκάρει στο δρόμο,οπότε θα έχει πετάξει 100€.
-
Παιχνιδια με τα λαστιχα καλο ειναι να αποφευγονται, αν πιστευεις οτι ποιοτικα ειναι στο ιδιο επιπεδο με τις πρωτοκλασατες μαρκες βαλτα, αν οχι ειναι μικρη η χρηματικη διαφορα ακομα και για 3 χρονια.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αντιθέτως εμένα μου φαίνεται λογικότερο ότι αν κάνει λίγα χλμ και άρα κρατάει για χρόνια τα λάστιχα ότι δεν πειράζει να βάλει πιο ακριβό λάστιχο. Αλλο η διαφορά 100€ να είναι μοιρασμένη σε 4-5 χρόνια και άλλο σε 1.
μετά την 3ετία και τα δυο θα είναι ξερά,ιδίως αν παρκάρει στο δρόμο,οπότε θα έχει πετάξει 100€.
Δεν ξέρω κανένα που να πετάει τα λάστιχα προ των 4 ετών (δεν μιλάμε φυσικά για χιλιομετρική φθορά). Αν αγοράζοντας ακριβότερο λάστιχο πετάς λεφτά τότε το τοπικ δεν έχει λόγο ύπαρξης, αγοράζουμε όλοι το φθηνότερο λάστιχο και ξεμπερδευουμε.
-
Ο χρήστης billthegreat έγραψε:
Παιδιά Καλησπέρα,
Michelin Energy Saver Plus (415 Ευρω) -> η πρώτη μου επιλογή, σκίζονται εύκολα στο πλάι???
Κάποια άλλη πρόταση?
Κινείται τοπικά στην Αθήνα, άντε και 2-3 ταξίδια σε ορεινό χωριό/νησί μέσα στην χρονιά.
Επειδή κάνω λίγα χιλιόμετρα με το αμάξι, μου έχει προταθεί και ελαστικό DAYTON με 280 ευρω.Εξ' αυτών τα καλύτερα είναι τα Pirelli με δεύτερα τα Bridgestone.
-
Εγώ εξ αυτών προτείνω τα bridgestone t001 evo.
Aν θέλεις ρωτά και για τα toyo proxes cf2. Είναι στην ίδια κατηγορία με τα άλλα και πολύ οικονομικό. Είναι πρωτοκλασάτα λάστιχο με τιμή δευτεροκλασατου. Στο υπογράφω. -
Ο χρήστης billthegreat έγραψε:
Παιδιά Καλησπέρα,
Κάποια άλλη πρόταση?
Επειδή κάνω λίγα χιλιόμετρα με το αμάξι, μου έχει προταθεί και ελαστικό DAYTON με 280 ευρω.Άλλη πρόταση τα Fulda EcoControl HP στα 304€
-
Τα Michelin Energy Saver Plus δεν τα προτείνει κανείς?
Ουσιαστικά τα λάστιχα τα θέλω να με βγάλουν ασπροπρόσωπο στα 2-3 ταξίδια που θα πάω και θα συναντήσω άσχημες καιρικές συνθήκες (φοβάμαι ότι με τις φτηνές λύσεις θα κάνω πατινάζ ) -
Εκτός ότι βγάζουν πολλά χλμ, που με 5000χλμ τον χρόνο σου είναι αδιάφορο, δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα λάστιχα που σκέφτεσαι.
-
Ανάμεσα στα ...Dalton και τα Michelin υπάρχουν πολλές ασφαλείς και οικονομικές επιλογές όπως αναφέρθηκε.
Υ.Γ. Δίνεις βάση σ΄αυτά που γράφονται ή τσάμπα χάνουμε τον χρόνο μας!
-
μετά την 3ετία και τα δυο θα είναι ξερά,ιδίως αν παρκάρει στο δρόμο,οπότε θα έχει πετάξει 100€.
Δεν ξέρω κανένα που να πετάει τα λάστιχα προ των 4 ετών (δεν μιλάμε φυσικά για χιλιομετρική φθορά). Αν αγοράζοντας ακριβότερο λάστιχο πετάς λεφτά τότε το τοπικ δεν έχει λόγο ύπαρξης, αγοράζουμε όλοι το φθηνότερο λάστιχο και ξεμπερδευουμε.
Εγω φοραω τα goodyear efficientgrip performance σχεδον 2 χρονια και εχουν 35000χλμ.Δεν τα εκανα μπρος πισω.Βλεπω οτι τα μπροστινα εχουν μικρη διαφορα στους δεικτες φθορας απο τα πισω.Θα τα κρατησω αλλα 5000 χλμ και μετα θα βαλω μια νεα 4 αδα και φυσικα θα ειναι premium μαρκα....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Εγω φοραω τα goodyear efficientgrip performance σχεδον 2 χρονια και εχουν 35000χλμ.Δεν τα εκανα μπρος πισω.Βλεπω οτι τα μπροστινα εχουν μικρη διαφορα στους δεικτες φθορας απο τα πισω.Θα τα κρατησω αλλα 5000 χλμ και μετα θα βαλω μια νεα 4 αδα και φυσικα θα ειναι premium μαρκα....
Πλησιάζουν στους δείκτες φθοράς και θα τα αλλάξεις ή άρχισαν να μην κρατάνε;
-
Χτες τοποθετήθηκαν τελικά τα continetal premium contact 5 195/50/15 ( V) ταχύτητα σε mitsubishi colt 1.3 κατασκευή πορτογαλιας 32 εβδομάδα με tread wear 280 rating A , E
η V ταχύτητα επιλέχθηκε λόγω προφίλ ελαστικού ( 50) ήταν να βάλω τα bridgestone t001 evo (κατασκευή γαλλια ) άλλα στην διάσταση μου έχει μόνο 3 αυλακώσεις όπως το παλιό too1 (όμοια χάραξη ) ενώ ακόμα και η ποιο μικρή διάσταση 185 είχε 4 αυλάκια θεώρησα οτι στο συγκεκριμένο προφίλ κρατήσανε το ίδιο καλούπι με τα παλιά και έκανα πίσω (να ενημερώσω ότι τα πλαϊνά είναι ένα κλικ ποιο σκληρά απο continetal καμιά σχέση με τα παλιά bridgestone και πουθενα στο ελαστικό δεν αναγραφουν την λεξη evo , ξεχωριζει απο τα 4 αυλακια , οπως και το νεο michelin energy saver + 4 αυλακια )
goodyear- dunlop φτιάχνονται τουρκιά και τα rating απο Α , C εγιναν B , E
επίσης τα hankook ventus prime 195/50/15 (V) κατασκευής Ουγγαρίας (καινούργια παραλαβή 43 εβδομάδα ούτε μήνα ) έχουν ακόμα ποιο μαλακά πλαϊνά και από τα continetal , έχουν όμως προστασία ζάντας αλλά σε review adac σε 15'' ζαντα ηρθαν σε χαμηλη θεση καταταξης (14) -
το michelin energy saver + το καινούργιο έχει tread wear 400
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]