-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πλεξούδα εγκεφάλου σου αλλάξανε, ή ακόμα? Εγώ για εκεί το κόβω το πρόβλημα, κάνα αρπαγμένο καλώδιο...θα το δοκιμασουμε αυτο που λες φιλε ,να δουμε τι θα γινει!
-
manolis2000, εχεις φιλε μου πολυ μεγαλη υπομονη αλλα και ατυχια,
εγω με την συγκεκριμενη μαρκα εχω παρει διαζυγιο εδω και πολλα χρονια και μαλιστα οριστικο,
εκεινο που θελω να πω ειναι πως το σεναριο με την πλεξουδα στον εγγεφαλο που εγραψε ο asteris παραπανω εμφανιστηκε σε mercedes slk φιλου μολις το ειχε αγορασει και εμεινε 'ξερος' σε σηραγγα στην κακια σκαλα, μετα απο ψαξιμο στο συνεργειο (και προς τιμη του αρχιμηχανικου, γιατι τα οργανα δεν εδειχναν τιποτα) το κατασκευαστικο προβλημα εντοπιστηκε στην πλεξουδα απο την οποια ελειπε εντελως ενα καλωδιο.
Εγραψες οτι μετα την αλλαγη του εγγεφαλου εκαναν στο συνεργειο περιπου 100 χλμ για δοκιμη, εμενα και αυτο θα με απασχολουσε, αλλα βεβαια με αυτα που περνας δεν ειναι τιποτα. -
Τι εγινε αραγε τελικα?
-
Αυτός που άνοιξε το θέμα, έχει να μπει ...2 χρόνια στο φόρουμ κι εσείς ξεθάβετε/ασχολείστε ;
-
Ναι για να μάθουμε τι έγινε.
-
Καλησπέρα και από μένα αντιμετωπίζω ακριβός το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο τις ίδιες βλάβες αλλάξανε τα ίδια πράματα και σωτηρία δεν βρήκαμε εάν γνωρίζει κάποιος κάτι μπας και φτιάξουμε και εμείς το δικό μας μιλάμε για το c max 1.6 diesel
-
Ο χρήστης isos έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα αντιμετωπίζω ακριβός το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο τις ίδιες βλάβες αλλάξανε τα ίδια πράματα και σωτηρία δεν βρήκαμε εάν γνωρίζει κάποιος κάτι μπας και φτιάξουμε και εμείς το δικό μας μιλάμε για το c max 1.6 dieselΈχω γνωστό με το ίδιο αυτοκίνητο και παρουσίασε ακριβώς το ίδιο. Εκείνη τη περίοδο ήταν 2-3 μηνών και έτσι το πήγε κατευθεία στη Φορντ. Εκεί τουλάχιστον βρήκαν τη ζημιά αμέσως. Είχε σχιστεί μέρος του ιντερκούλερ από τη μεριά που εισάγει τον αέρα. Το αντικατέστησαν και όλα ο.κ.
-
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου το θέμα με μένα είναι το αντίθετο όμως με κόβει κολάρο του intercoller και 1 φορά το έσκασε κιόλας το ψυγείο
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τι εγινε αραγε τελικα?μάλλον στή φυλακή θά ειναι ...
θά σκότωσε κανέναν αρχιμηχανικό - μηχανικό - μεγαλοστέλεχος τής ford ... -
Φίλοι καλησπέρα, λύπάμαι που δεν είδα τα όλα αυτά νωρίτερα, πιθανόν να γλύτωνε κόσμος την ταλαιπωρία.....
Έχω τραβήξει σχεδόν όλα τα παραπάνω βάσανα, σε ένα focus 1.6 tdci 109 hp.
Το τελικό μου συμπέρασμα είναι οτι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!
Έχοντας την ασφάλεια της αντιπροσωπείας όταν είχα βρεθεί σε αντιπροσωπεία της Πελοποννήσου, μου κάναν το αυτοκίνητο .....λο!
Έμπαινε σε safe mode όταν φυσικά ήμουν μακρυά απο την αντιπροσωπεία και δεν ανέπτυσσα ταχύτητες Ε.Ο. δηλαδή πάνω απο 130. Όταν πήγαινα μακρυνό ταξίδι ΠΑΝΤΑ με έβαζε σε safe mode (τα γνωστά, δεν πάει πάνω απο 80-100 και ανοιγόκλεινα το μοτέρ στη πορεία, έσβηνε η βλάβη πήγαινε κανονικά για λίγο και μόοοοολις περνούσα τα 120-130 ΞΑΝΑ safe mode....... είχα τρελλαθεί!!!
Και βέβαια το αυτοκίνητο δεν θα πήγαινε πάνω απο 80-100 αφού η τουρμπίνα έβγαινε εκτός απο τον εγκέφαλο!... αλλά ποιός να ασχοληθεί με αυτό απο τους σούπερ γνώστες σούπερ μηχανικούς των αντιπροσωπειών!!!
Η διάγνωση ήταν : '1 Χαμηλή πίεση τούρμπο, 2 Υψηλή πίεση τούρμπο'.
Με αυτή τη βλάβη στον εγκέφαλο πήγα και σε σούπερ συνεργείο αντιπροσωπέιας στην Αθήνα και το συμπέρασμα ήταν... πρόβλημα στην τουρμπίνα.
-Ναί! Χάρηκα πολύ! Αυτά μου είπαν απο κεί που με έστειλαν και επισκεύασα τουρμπίνα πρίν 1 μήνα!!!!- ΕΕΕ πρέπει να το αφήσετε καμιά βδομάδα να το δούμε.....
- ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Τέλος πάντω φίλοι μου ...για να μή μακρυγορώ το πρόβλημα ήταν οτι για κάποιο λόγο κάποιο μηχανικόπουλο τράβηξε τα σωληνάκια της πίεσης και υποπίεσης της τουρμπίνας και τα ξαναέβαλε ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ στον ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ ΠΙΕΣΗΣ της τουρμπίνας (ανταλλακτικό με κωδικό PIERBURG - Κωδ.: 7.00968.04.0) για να μή γράψω απο που το αγόρασα και κάνω διαφήμηση, με αποτέλεσμα το σωληνάκι της πίεσης να πηγαίνει στην υποπίεση, της εκτώνωσης στην εισαγωγή και ......ας μήν τα θυμάμαι γιατι ΝΕΥΡΙΑΖΩΩΩΩΩ.
Προσοχή, αν κάποιο σωληνάκι απο αυτά τραβάει αέρα μπορεί να κάνει τα παραπάνω συμπτώματα σε φόρτο της τουρμπίνας και να είναι σωστά τοποθετημένα.
Εγώ είχα κάνει JACK POT και ήταν 3 στα 3 λάθος τοποθετημένα.
Προσοχή επίσης γιατί άν είναι τα 2 σωληνάκια λάθος και το 1 σωστό ενδέχεται να λειτουργεί το αυτοκίνητο, ίσως και πιό σούπερ να λές πώ πω πώς πάει.... αλλά η πίεση στην τουρμπίνα να είναι και 1bar παραπάνω!!.
Φίλοι μου, για μια βλάβη, η μάλλον πλήρη άγνοια ΤΣΟΠΑΝΗ μηχανικού αντιπροσωπείας πλήρωσα κανα 1000άρικο και ψηνόντουσαν όλοι όσοι είχα ρωτήσει να με βάλουν να αλλάξω τουρμπίνα (όπως πάθαν κάποιοι κακόμοιροι σε Αγγλία και άλλες χώρες), και άλλαξα τον μετατροπέα πίεσης με 50€ σύν τα εργατικά σε ένα παλικάρι σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της γειτονιάς που είχε την υπομονή να σκέφτεται και να ακούει τον πελάτη. (Είχα πάει με το ανταλλακτικό στο χέρι και του είπα άλλαξέ το και τελικά δεν είχε βλάβη το ανταλλακτικό αλλά ήταν τα σωληνάκια αλλού για αλλού).
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!! -
ΥΓ!
Ξέχασα να αναφέρω οτι μέχρι να βρούν τη βλάβη και να γράψουν ξεγράψουν εγκεφάλους και όλα τα σχετικά το αυτοκίνητο είχε κόψει 3 φορές τα κολλάρα με μεγαλοπρεπές ΜΠΑΜ στη μέση της Ε.Ο με καμια 160αριά χιλιόμετρα, και φυσικό αφού είχε μεγάλη πίεση η τουρμπίνα.
Μη Επισκευάσιμη Βλάβη σε Ford C-Max