-
καλημέρα, Κώστα το 130 δεν λέει κάτι σε πόσες στροφές θα ήθελα να ακούσω...εγώ κοτσαδόρο θα βάλω στο Σκούλικα με 170...τώρα για λασπωτήρες ήμουν τυφλωμένος δεν θυμάμαι αν έχει τουλάχιστον μπροστά...και μόλις το ξόφλησα και αναμένω, λογικά παρασκευή παραλαμβάνω
-
Φιλε Πετρο αν πας 130χμ κ πανω διπλα ακριβως θα δεις το στροφομετρο ...εμπειρικα ειναι 2.900-σκαρτες 3000στροφες με 5' ....
-
με τη ταχύτητα 5η ή 6η καταλαβαίνεις γιατί ρωτάω? αν πρεπει 3000 στροφές δεν χρειάζεται σονι κκαλά εθνική ή αττική οδό...
-
και αυτό το είμαι βέβαιος ότι γίνεται για το dpf...τεσπα αιτιολόγηση τεχνική δεν πήρα
-
Πετρο...γραφω 5'......και θεωρω επικινδυνο να πιασω 130+ εκτος εθνικης οδο η αττικης....ερωτηση..πετρελαιο εχεις η βενζινη ?? γιατι βλεπω οτι στο ακουσμα 3000στροφες το λαμβανεις ως λιγο...αιτιολογια πηρες ...το εργαψα 2 η 3 φορες αν θυμαμαι...λυπαμε δεν μπορω να κανω κατι παραπανω...σορι
-
Παιδιά δεν χρειάζεται να οδηγήσετε 'δίχως αύριο' . Με 2500 στροφές και 5η έρχονται τα 100χλμ/ώρα άνετα. 5 χλμ με αυτό το ρυθμό σε ανοικτό δρόμο είναι αρκετά. Άιντε και άλλα 5χλμ με 5η στις 2800 με 3000 ! μας κάνει 10. Μια φορά ανά 100 χλμ πραγματικά αστικά μποτιλιαρισμένα όμως... και ξεκάπνισμα τέλος!
-
Ο χρήστης kostas 1976 έγραψε:
Πετρο...γραφω 5'......και θεωρω επικινδυνο να πιασω 130+ εκτος εθνικης οδο η αττικης....ερωτηση..πετρελαιο εχεις η βενζινη ?? γιατι βλεπω οτι στο ακουσμα 3000στροφες το λαμβανεις ως λιγο...αιτιολογια πηρες ...το εργαψα 2 η 3 φορες αν θυμαμαι...λυπαμε δεν μπορω να κανω κατι παραπανω...σοριρε φίλε, δεν φταίω εγώ αν δεν καταλαβαίνεις...δεν χρειάζεται σονι κ ντε η εθνική κ τα 130...βαλε 4η ή κ 3η αλλά κράτα τις στροφές του κινητήρα...τεσπα είναι κι ο γραπτός λόγος περίεργος καθώς και όλοι δεν έχουν τις ίδιες τεχνικές γνώσεις...
-
'ρε' φιλε.....ελεγα να μην γραψω γιατι πραγματικα κουραστηκα..αλλα γιατι βαζεις λεξεις που δεν ειπα...ποτε δεν εγραψα για 3' η 4' ταχυτητα....ΕΙΠΑ για [5']....κ υπαρχει λογους...επισης απ'οτι καταλαβα δεν 'κολλας' να τρεξεις μεσα στιν πολη με 100-130χμ....κατα τα αλλα εγω δεν καταλαβαινω...ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕ 3' Η 4' ΓΙΑ 10' ΛΕΠΤΑ ΕΤΣΙ....γι'αυτο 'ρε' φιλε.....κ κοβω τιν κουβεντα μας εδω οσο φιλικα γινεται Πετρο...
-
Λέω να φέρω λασπωτήρες από ebay γύρω στα 50 ευρώ η 4αδα. Ενδιαφέρεται κανείς να κάνουμε ομαδική παραγγελία?
-
Ο χρήστης advrider έγραψε:
Λέω να φέρω λασπωτήρες από ebay γύρω στα 50 ευρώ η 4αδα. Ενδιαφέρεται κανείς να κάνουμε ομαδική παραγγελία?Αν συμπεριλαμβανονται και το ταχυδρομικα,με ενδειαφερει.Γιατι απο Ην.Βασιλειο τα βρισκω 50+15 ταχυδρομικα.Πού μενεις?
-
Και εγώ τόσο τα βρίσκω. Απλά αν παραγγείλουμε ποσότητα τα μεταφορικά είναι πολύ λιγότερα. Πχ για 2 τεμάχια ( 4 τροχούς) τα μεταφορικά είναι 15 περίπου ευρώ. Για 10 τεμάχια (5 αυτοκίνητα) τα μεταφορικά είναι 18 ευρώ και για τα 10. (Order total 294 ευρώ). Οπότε βγαίνει 59 περίπου ευρώ το άτομο τελική.
-
καλημέρα. θέλω να ρωτήσω αν κουρδίζει η τετρακίνηση του duster. αν ναι, γιατί το lock απεμπλέκεται μετά τα 40-50 Km/h και γιατί στο AUTO δεν έχει περιορισμό χιλιομέτρων. κάπου διάβασα προσφατα ότι στο Xtrail (ιδια τετρακίνηση με το δικό μας) σκόπιμα έχουν κάνει να απεμπλέκεται το LOCK μετα τα 40 χιλιόμετρα, για αυτό το λόγο.
-
Για το lock ισχύει ότι στα μηχανικά κεντρικά μπλόκε, ποτέ σε άσφαλτο και ποτέ μανούβρες !!. Στο Auto δεν το αφήνει ο εγκέφαλος να “κουρδίσει”. Που να δεις πόσοι είχαν πάρει στα χέρια τα διαφορικά vitara και jimni με τον ίδιο τρόπο……(τα οποία δεν είχαν κεντρικό διαφορικό)
-
Καλημέρα, καλημέρα! Έχω ήδη παραλάβει από Πέμπτη πρωί και ενώ το κοντέρ έγραφε 4χλμ, τώρα γράφει 458χλμ !!! όλη την ώρα στο δρόμο, ή θα οδηγώ ή θα ξεκουράζομαι από την οδήγηση...'Ολα είναι όπως ακριβώς τα είχα διαβάσει εδώ και εξηγούσατε εσείς! Παρέλαβα επίσης βιβλιαράκι οδηγιών χρήσης στα ελληνικά το οποίο αναφέρει τα πάντα σαφέστατα κ μέχρι τώρα δεν έχω εντοπίσει ελλείψεις παρά μόνο σε θέματα συντήρησης...Σέρβις, χρονικά διαστήματα σέρβις κλπ αναφέρονται σε ξεχωριστό έντυπο της τεορεν όμως με κάποιες ελλείψεις . Έχοντας διαβάσει αρκετά εδώ μέσα επισημαίνω το ότι έχει αναφερθεί (στην κοινότητα) η επιβολή της συνιστώμενης προδιαγραφής ελαίου RN 0720 σε 5-30 ιξώδες, ενώ το έντυπο της τεορεν συνιστά απλώς ACEA C3 σε 5-30 ή 5-40 ιξώδες όπου εκεί έχουμε πάμπολες επιλογές...αξίζει όμως να αναφερθεί ότι πουθενά δεν αναφέρεται ο τύπος-προδιαγραφή της βαλβολίνης. Θα ενδιέφερε πολύ η άποψή σας και η γνώση σας (όσοι τη διαθέτουν σαφώς) περί των ανωτέρω συνιστώμενων αναλωσίμων.
-
Καλοριζικο Πετρο,ευχομαι να εχεις ασφαλη χιλιομετρα.Για τα λαδια,σαφως και να ακολουθεις τις προδιαγραφες του κατασκευαστη και ασε τις συμβουλες της αντιπροσωπιας στην ακρη.Ο κατασκευαστης γνωριζει καλυτερα.Για τις βαλβολινες δεν γνωριζω,πιστευω οτι ξερουν στο συνεργειο.
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Καλοριζικο Πετρο,ευχομαι να εχεις ασφαλη χιλιομετρα.Για τα λαδια,σαφως και να ακολουθεις τις προδιαγραφες του κατασκευαστη και ασε τις συμβουλες της αντιπροσωπιας στην ακρη.Ο κατασκευαστης γνωριζει καλυτερα.Για τις βαλβολινες δεν γνωριζω,πιστευω οτι ξερουν στο συνεργειο.Σε ευχαριστώ πολύ! Στο βιβλίο οδηγιών δεν αναφέρονται πουθενά σε προδιαγραφές και σε παραπέμπουν στο έγγραφο συντήρησης (αντιπροσωπίας) όπου εκεί αναγράφει ACEA C3 και όχι RN 0720 όπου έχει λεχθεί εδώ στο φόρουμ...το RN 0720 που το είδε, όποιος το είδε??? ρωτώ δεν αμφισβητώ...
-
Πετρο,σε αλλο φορουμ (qashqai) οπου υπαρχουν καποιοι πολυ ψαγμενοι γραφουν οτι το λαδι πρεπει να ειναι το ELF 5-30W Renault 720 C4 dpf πλεον και οχι C3 που ηθελε το προηγουμενο μοτερ.Νομιζω πως το C3 το ανεφερε το βιβλιαρακι του προηγουμενου,δεν το θυμαμαι καλα.Κοιταξα και το δικο μου φυλλο συντηρισης και αναφερει πραγματι προδιαγραφη C3.
-
ο προηγούμενος ντιζελ κινητηρας ήταν ο ίδιος ακριβώς αλλά με άλλο προγραμματισμό, για αυτό τα 2 κιλα ροπής παραπάνω του νεου ας πούμε, + το dpf ... οπότε ίδια λάδια μιας κ η προδιαγραφή c3 δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη η μη dpf κ γι αυτό υπάρχουν κ περισσότερες επιλογές, μιας κ υπάρχουν κ άλλα λάδια ACEA C3 για κινητήρες με ή χωρις dpf...κ φθηνότερα βέβαια
οπότε τι αφορά η προδιαγραφή rn 0720 (ακριβά κ δυσευρετα λαδια) κ
η δική μας αντιπροσωπεία γιατί συνιστά απλά ACEA C3 για τον ίδιο κινητήρα (με το κασκάι) ? -
Κοιταξα και το δικο μου φυλλο συντηρισης και αναφερει πραγματι προδιαγραφη C3.
είδες? προσπαθώ να μην παπαρολογώ ...
όσο για τα προηγούμενα, μήπως κάποιοι πιάνονται τελικά κι ας μην παρεξηγηθώ, κοτσύφια? αν όχι ας μας ανοίξουν τα μάτια ... και μετά τι? να πάμε αντίθετα απ ότι μας λέει η αντιπροσωπεία??? -
Απο μια παλαιοτερη παραγγελια μου εχουν μεινει 1-2 5λιτρα Elf 15w-30 C3.Οταν τελειωσουν θα ψαχτω παλι.
Dacia Duster