-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο μπατσος θα σε γραψει ετσι κι αλλιως, στο δικαστηριο πρεπει να τα πεις αυτα για πινακιδες κλπ...Αμα ημασταν ενα σοβαρο κρατος ομως, θα του κοβανε τον κωλο που εστησε ρανταρ εκει που δεν πρεπει και δεν θα το ξαναεκανε, οχι θα τον αφηναν να κανει οτι γουσταρει και αντε εσυ να χασεις μια μερα σε δικαστηρια για να αποδειξεις αυτα που σου προσφερει ο νομος (προστασια απο τα 'κρυφα' ρανταρ ας πουμε...).Χαζή απορία ίσως. Ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με προσωπικά δεδομένα δεν μπορείς να κάνεις ; Κανένας δικηγόρος εδώ ; Με ψάχνει η πεθερά μου και δεν θέλω να με προδώσει η τροχαία
-
Σήμερα μου ήρθε η κλήση για να δικαστώ
Δικάζομαι στις 24/5 στο Ζ μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών το χαρτί γράφει συγκεκριμένα αυτό...
'...Κινούταν στην ΕΟ στο ύψος του Αιγίου (175ο χιλιόμετρο) με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα και συγκεκριμένα με 133 ΧΑΩ'
επειδή δεν θυμάμαι το όριο εκεί μήπως σύμφωνα με τα παραπάνω μπορεί κάποιος να καταλάβει?
Είναι αυτό που φοβάμαι 80 ή μήπως 120? (αν και δεν θυμάμαι κάπου να έχει όριο εκεί 120 )Να περιμένω τα γνωστά 300+ ευρώ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Δικάζομαι στις 24/5 στο Ζ μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών το χαρτί γράφει συγκεκριμένα αυτό...
'...Κινούταν στην ΕΟ στο ύψος του Αιγίου (175ο χιλιόμετρο) με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα και συγκεκριμένα με 133 ΧΑΩ'
επειδή δεν θυμάμαι το όριο εκεί μήπως σύμφωνα με τα παραπάνω μπορεί κάποιος να καταλάβει?
Είναι αυτό που φοβάμαι 80 ή μήπως 120? (αν και δεν θυμάμαι κάπου να έχει όριο εκεί 120 )Να περιμένω τα γνωστά 300+ ευρώ?
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Χμ.Για να δικαζεσαι μαλλον το οριο ηταν 90 ή 80 χλμ αλλιως πιστευω οτι θα ηταν απλη κληση...Εκτος και αν δεν πληρωσες την κληση η αν δεν σου ηρθε η αν χαθηκε καπου(ναι ναι συμβαινουν κ αυτα)
Το μεγιστο που θα πληρωσεις ειναι τα γνωστα 324,6 €.....
Καλη τυχη κ ευχομαι να κανω λαθος...
-
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Με 2+1 λωρίδες (και διαχωριστικό) που έχει εκεί το όριο είναι... 90 100 έχει πιο κάτω χωρίς διαχωριστικό
Σε σταμάτησαν ή φωτοραντάρ;
Αν σε σταμάτησαν, δύσκολα Για τα φωτοραντάρ τα 'χουμε γράψει: 'δεν ήμουν εγώ μπλα μπλα μπλα'
μετά από πόσο καιρό σου ήρθε;
Έχω ένα 160άρι στην Αταλάντη (ευθεία 3 λωρίδες + διάζωμα), αλλά έχουν περάσει 2,5 χρόνια
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά...
@Ikar: Δυστυχώς με είχαν σταματήσει, η παράβαση είχε γίνει τον Αύγουστο του 2003...
Το όριο είσαι σίγουρος ότι είναι 90? για 3 παραπάνω χιλιόμετρα ρε γαμώτο... -
Όριο ήταν μάλλον 80χλμ από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα και εφοσον το ξεπέρασες κατά σαράντα πας δικαστήριο.....
Δεν σου πήρανε τις πινακίδες τότε?
300 Euria + πας....
Αν πάρεις νούμερο πάνω από το 60 πας για αναβολή.....
Κάτσε να δεις καμμιά άλλη δίκη έχει τζερτζελε.....Ερώτηση Προέδρου προς κατηγορούμνεο πεθερός vs γαμπρού
Τι εννουάσατε κύριε κατηγορούμενε (πεθερός) λέγοντας στον γαμπρό σας
'Σου τα έχω μαζεμένα!!!'
Τρια μηνάκια φυλάκα ο πεθερός στο τέλος.... -
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Χθες έγινε η δίκη!
Παρουσιάζομαι μπροστά στην δικαστή μια καλή κυριούλα γύρω στα 45, εισαγγελέας επίσης γυναίκα (πιο σκληρή) κοντά στα 35.
Δικαστής: -Γιατί πηγαίνατε με 133 χαω ενώ το όριο είναι 120?
Δημήτρης: -Είχα βγει για προσπέραση σε μία νταλίκα και την στιγμή που ολοκλήρωνα την προσπέραση και έμπαινα μπροστά από την νταλίκα με χτύπησε το λεισερ...
Δικαστής: -Ήταν απαραίτητο να βγείτε για προσπέραση?
Δημήτρης: -Βεβαίως θεωρώ πολύ επικίνδυνο να βρίσκομαι πίσω από νταλίκα σε αυτό τον δρόμο, όπου το οδόστρομα είναι είναι πολύ κακό και στροφές υπάρχουν και καθόλου ορατότητα ειδικά όταν προηγείται τόσο μεγάλο όχημα.
Εισαγγελέας: -Που είναι αυτό το σημείο?
Δημήτρης: -Κάπου στο Αίγιο...
Εισαγγελέας: -Ναι αλλά που ακριβώς?
Δημήτρης: -Στο ύψος του Αιγίου, κάπου μετά από στροφές υπάρχει μια μεγάλη ευθεία όπου επιτρέπεται η προσπέραση...
Δικαστής (στην εισαγγελέα): -Έχετε καμία άλλη ερώτηση?
Εισαγγελέας: -Όχι
Δικαστής: -Τι προτείνετε?
Εισαγγελέας: -Την απαλλαγή του.
Δικαστής: -Αθώος πηγαίνετε!Γενικότερα όποιος δεν παρουσιάστηκε είχε τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιοι παρουσιάστηκαν με αληθοφανείς δικαιολογίες αθωώθηκαν.
Δυο με χαρτια νοσοκομείου αθωώθηκαν '-Πήγαινα τον τάδε στο νοσοκομείο, να το χαρτί.' Κάποιοι που είπαν 'δεν το πρόσεξα', 'πήγαινα στο στρατόπεδο' κλπ την πάτησαν. -
Πολύ καλή δικαιολογία και σοβαρή, είχε συμβεί και σε μένα σε μπλόκο που πραγματικά προσπερνούσα και δεν με έγραψαν.
Αντε περιμένω κι εγώ το δικό μου....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όριο ήταν μάλλον 80χλμ από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα και εφοσον το ξεπέρασες κατά σαράντα πας δικαστήριο.....
Δεν σου πήρανε τις πινακίδες τότε?
300 Euria + πας....
Αν πάρεις νούμερο πάνω από το 60 πας για αναβολή.....
Κάτσε να δεις καμμιά άλλη δίκη έχει τζερτζελε.....Ερώτηση Προέδρου προς κατηγορούμνεο πεθερός vs γαμπρού
Τι εννουάσατε κύριε κατηγορούμενε (πεθερός) λέγοντας στον γαμπρό σας
'Σου τα έχω μαζεμένα!!!'
Τρια μηνάκια φυλάκα ο πεθερός στο τέλος....Εγώ έχω παρακολουθήσει δίκη με διερμηνέα !!! για ποντιακά !!
Επίσης περίπτωση κατηγορουμένου ο οποίος μετακινούσε παράνομα σουτζουκάκια από το σπίτι στην καντίνα
'Αθώος λόγω αμφιβολιών' και χαμηλότερα ο δικαστής 'για σουτζουκάκια ; μα για σουτζουκάκια ; έχουμε πολλές αμφιβολίες (ειρωνικά) ....'
Σωστός ο δικαστης -
Σε εγραψαν με 133 σε οριο 120? Εγω θα πηγαινα στο δικαστηριο, θα ελεγα 'γιατι ετσι μου κατεβηκε, αμα θελετε βγαλτε με ενοχο, αρνουμαι να δικαιολογησω το τρομερο εγκλημα των +13χαω στα 120 σε ευθεια με ορατοτητα και νησιδα', θα πληρωνα το προστιμο και θα εφευγα χαρουμενος που ειχα δειξει οτι δεν θα μας πιανουν και μαλακες. Αντε με τα μπατσοτσογλανια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε εγραψαν με 133 σε οριο 120? Εγω θα πηγαινα στο δικαστηριο, θα ελεγα 'γιατι ετσι μου κατεβηκε, αμα θελετε βγαλτε με ενοχο, αρνουμαι να δικαιολογησω το τρομερο εγκλημα των +13χαω στα 120 σε ευθεια με ορατοτητα και νησιδα', θα πληρωνα το προστιμο και θα εφευγα χαρουμενος που ειχα δειξει οτι δεν θα μας πιανουν και μαλακες. Αντε με τα μπατσοτσογλανια...Έκανε λάθος, στην Κορίνθου-Πατρών δεν υπάρχει όριο πάνω από 100
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε εγραψαν με 133 σε οριο 120? Εγω θα πηγαινα στο δικαστηριο, θα ελεγα 'γιατι ετσι μου κατεβηκε, αμα θελετε βγαλτε με ενοχο, αρνουμαι να δικαιολογησω το τρομερο εγκλημα των +13χαω στα 120 σε ευθεια με ορατοτητα και νησιδα', θα πληρωνα το προστιμο και θα εφευγα χαρουμενος που ειχα δειξει οτι δεν θα μας πιανουν και μαλακες. Αντε με τα μπατσοτσογλανια...
Έκανε λάθος, στην Κορίνθου-Πατρών δεν υπάρχει όριο πάνω από 100
Μ'έγραψαν στο 175 χλμ της Κορίνθου Πατρών, εκεί το όριο ήταν 80 ή 90...
Η κλήση για την δίκη όμως γράφει:
'....να βαίνει με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα και ειδικότερα να βαίνει με ταχύτητα 133 χλμ την ώρα, ενώ αυτό απαγορεύεται'.Πάντως η δικαστής μου είπε συγκεκριμένα 'Γιατί πηγαίνατε με 133 χαω ενώ το όριο είναι 120?' και σε όλους απ'ότι θυμάμαι σαν όριο έπαιρνε αυτό που υπήρχε στο χαρτί...
-
Μ'έγραψαν στο 175 χλμ της Κορίνθου Πατρών, εκεί το όριο ήταν 80 ή 90...
Η κλήση για την δίκη όμως γράφει:
'....να βαίνει με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα και ειδικότερα να βαίνει με ταχύτητα 133 χλμ την ώρα, ενώ αυτό απαγορεύεται'.Πάντως η δικαστής μου είπε συγκεκριμένα 'Γιατί πηγαίνατε με 133 χαω ενώ το όριο είναι 120?' και σε όλους απ'ότι θυμάμαι σαν όριο έπαιρνε αυτό που υπήρχε στο χαρτί...
ευτυχώς υπάχουν και άσχετοι
'ίσως' όταν σ'έγραψαν θεωρήθηκε ΕΟ με όριο 120 (υπάρχουν όμως πινακίδες )
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
απο τα ΜΜΕ ανακοινωθηκε οτι ο νεος υπ.Δικαιοσυνης θα βαλει τελος στην εως τωρα παραπομπη παραβατων του ΚΟΚ σε δικη και θα τιμωρουνται μονο με διοικητικες κυρωσεις [προστιμο]..///////!!!
μετα απο 1.5 χρονο επιβεβαιωνεται η ανακοινωση αυτη αφου οπως και σε αλλο τοπικ πριν λιγο καιρο ειχε αναφερθει παραγραφονται οι δικες για παραβασεις του ΚΟΚ που εχουν μονο προστιμο οπως οι υπερβασεις του οριου ταχυτητας.
σημερα το διαπιστωσα με μεγαλη μου χαρα αφου μολις ερχομαι απο την ευελπιδων με το πορτοφολι γεματο.
οι δικες δεν αναφερονται καν στο πινακιο [αφου το αδικημα εχει παραγραφει] ενω φυσικα δεν εχει σημασια αν εισαι η οχι εκει αφου εφ'οσον δεν υπαρχει αδικημα δεν υπαρχουν και κατηγορουμενοι.
αυτα για να μην χανουν χωρις λογο τον χρονο τους οι αμμεσα ενδιαφερομενοι
ΠΡΟΣΟΧΗ αυτα ισχυουν ΜΟΝΟΝ για οσες παραβασεις ειναι πριν τον ιουλιο του 2005.
-
Σπουδαία νέα, περίμενα κάποιος να το επιβεβαιώσει! Γλίτωσα κι εγώ μία κλήση...
-
Ναι αλλά μήπως και εφόσον η κλήση του alexastrag του εξελίχθηκε τελικά χωρίς κανένα κόστος γι΄αυτόν, μήπως υπάρχει αδικία (άνιση μεταχείριση) σε βάρος αυτών που έφαγαν και πλήρωσαν κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας χωρίς δικαστήριο και μήπως δικαιούνται πίσω τα λεφτά τους και αυτοί?????
-
droemmen είσαι απλά υπερτυχερός!!! Προφανώς και σ' εκείνο το ύψος της εθνικής το όριο δεν είναι 120χλμ/ώρα. Τέτοιο όριο υπάρχει μόνο μετά την Κόρινθο προς Αθήνα. Αύριο που ταξιδεύω προς Πάτρα θα δω ποιό είναι το όριο σ' εκείνο το σημείο και θα σας πω.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
droemmen είσαι απλά υπερτυχερός!!! Προφανώς και σ' εκείνο το ύψος της εθνικής το όριο δεν είναι 120χλμ/ώρα. Τέτοιο όριο υπάρχει μόνο μετά την Κόρινθο προς Αθήνα. Αύριο που ταξιδεύω προς Πάτρα θα δω ποιό είναι το όριο σ' εκείνο το σημείο και θα σας πω.Το όριο εκεί είναι μάλλον 80, απλά στην κλήση έγραφε ότι είχα υπερβεί τα 120 χλμ - προφανώς το όριο για δίκη(?)
ΥΓ Αν πας προς Πύργο πρόσεχε μετά τις σύραγγες (εκεί που το όριο είναι 100) την στήνουν στο τέλος της ευθείας εκεί που το όριο ξεκινά να είναι 60...
-
droemmen είσαι απλά υπερτυχερός!!! Προφανώς και σ' εκείνο το ύψος της εθνικής το όριο δεν είναι 120χλμ/ώρα. Τέτοιο όριο υπάρχει μόνο μετά την Κόρινθο προς Αθήνα. Αύριο που ταξιδεύω προς Πάτρα θα δω ποιό είναι το όριο σ' εκείνο το σημείο και θα σας πω.
Το όριο εκεί είναι μάλλον 80, απλά στην κλήση έγραφε ότι είχα υπερβεί τα 120 χλμ - προφανώς το όριο για δίκη(?)
ΥΓ Αν πας προς Πύργο πρόσεχε μετά τις σύραγγες (εκεί που το όριο είναι 100) την στήνουν στο τέλος της ευθείας εκεί που το όριο ξεκινά να είναι 60...
παραδόξως το όριο εκεί είναι... 100 τελικά Έχει μία πινακίδα κρυμμένη στην ανηφόρα μόνο στο δεξί μέρος
-
Πριν απο ενα διμηνο, με γραψαν στην Αττικη Οδο με 120,
ενω το οριο ηταν 80. Λιγο πριν την εισοδο στον Ελ.Βενηζελο και ενω το 'οργανο' με ρανταρ ηταν ΚΡΥΜΕΝΟΣ στην πρωτη γεφυρα και το μπλοκο, ΚΡΥΜΕΝΟ πισω απο την ακριβως επομενη γεφυρα και ενυμερονοταν μεσω ασυρματου.Ποιο ειναι το θεμα....
Το Τσεροκυ που ειχα μπροστα μου, κ ενω πηγαινε με καμια 130-140, μετα την πινακιδα που οριζε νεο οριο 80, πλακωσε τα φρενα με αποτελεσμα να κοντευω να χωθω απο κατω του.
Εγω πηγαινα με 95-100ΧΑΩ εκεινη την ωρα, εβγαλα φλας, σανιδωσα και τον προσπερασα....
Οταν σταματησα ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ -πως αλλωστε, αφου ηταν μια γεφυρα ποιο πριν-
Απλα με ρωτησε αν ξερω με ποσα πηγαινα.
'Προσπερνουσα και το σανιδωσα. Αντε να εφτασα μεχρι τα 110-120ΧΑΩ'ΡΟΖ ΧΑΡΤΑΚΙ
[..]να οδιγει με 120ΧΑΩ, ενδειξη ρανταρ, ενω το οριο ηταν 80[..]
33€Μεχρι να δω αυτο το 'ενδειξη ρανταρ' ελεγα, παει στα κομματια, θα παω να το πληροσω....
Περιμενω το δικαστηριο τωρα, το οποιο ειναι 2 στενα μακρυα απο το σπιτι μου
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!