-
Ούρσουλα δεν ήξερα ότι είχατε και vfm αυτοκίνητα στην οικογένεια; :-Ρ
-
Χαχαχχαα Ε ναι κλιάρα 1.4 98ps MTV οδηγούσα πριν τον Γερμανό
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Αισίως έγραψα τα πρώτα 1000 χιλιομετρα με το νέο μου (μεταχειρισμένο) Scenic (1.5.DCi). Το trip computer αναφέρει κατανάλωση 6.6 lt/km.
Σας φαίνεται λογικό? Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάτι καλύτερο, μιας και γενικά οδηγούσα πολύ στην εθνική με cruise control.
Βέβαια χαλάλι γιατί είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο και ξεκούραστο αυτοκινητο, χιλιομετροφάγος.Από την άλλη βέβαια σε δρόμο με στροφές δεν με εμπνέει καθόλου για να παίξω, αλλά δεν ήταν αυτή η πρόθεση όταν το επέλεξα.
ΥΓ: Μου τη δίνει η ποτηροθήκη, νομίζω ότι πρέπει να σκύψω για να πάρω τον καφέ.
-
Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία, έχω την εντύπωση ότι το cruise control γενικά ανεβάζει την κατανάλωση. Σε κατηφόρες δεν αφήνει το αυτοκίνητο να αποκτήσει ταχύτητα που μπορείς να χάσεις αργότερα, και σε ανηφόρες προσπαθεί να κρατήσει την ταχύτητα σταθερή, πατώντας γκάζι. Βέβαια αυτή είναι και η δουλειά του, αλλά νομίζω ότι ένας οδηγός μπορεί να διαχειριστεί πιο έξυπνα την κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου.
-
Έχει δίκιο ο Infide1.
Κι εγώ είχα cruise σε ένα προηγούμενο μου αμάξι (AR 147 fl) και το cc το χρησιμοποιούσα σε ευθείες της εθνικής,αλλά όσο γινόταν και με μηδενική κλίση οδοστρώματος αν ήθελα χαμηλή κατανάλωση. -
Καλησπέρα,
έχω, εδώ και 2,5 έτη, ένα Megane dCi 110 hp μεταχειρισμένο (εισαγωγής) μοντέλο 2011.
Ξέρει κανείς να μου πει:- γιατί ο μερικός χιλιομετρητής μηδενίζει μόλις στα 650 χλμ ή και νωρίτερα πολλές φορές (μόνος του χωρίς να τον πειράξω εγώ);
- που μπορώ να δω τον αριθμό του κινητήρα (να δω ποια έκδοση είναι και τη ροπή έχει).
-
Ο χρήστης talosmet έγραψε:
Καλησπέρα,
έχω, εδώ και 2,5 έτη, ένα Megane dCi 110 hp μεταχειρισμένο (εισαγωγής) μοντέλο 2011.
Ξέρει κανείς να μου πει:- γιατί ο μερικός χιλιομετρητής μηδενίζει μόλις στα 650 χλμ ή και νωρίτερα πολλές φορές (μόνος του χωρίς να τον πειράξω εγώ);
- που μπορώ να δω τον αριθμό του κινητήρα (να δω ποια έκδοση είναι και τη ροπή έχει).
-
Το μυαλό μου πάει σε πείραγμα του χιλιομετρητή. Να υποθέσω οτι έχουν τσεκαριστεί τα χλμ κατά την αγορά και δεν είναι άλλο ένα απο τα άπειρα γαλλικά με γυρισμένο κοντέρ.
-
Το μοτέρ σου πρέπει να είναι λογικά με τα 24,5 κιλά ροπής(Euro5). Λίγο αργότερα(Euro6) αναβαθμίστηκε στα 26,5.
-
- Το μυαλό μου πάει σε πείραγμα του χιλιομετρητή. Να υποθέσω οτι έχουν τσεκαριστεί τα χλμ κατά την αγορά και δεν είναι άλλο ένα απο τα άπειρα γαλλικά με γυρισμένο κοντέρ.
Δυστυχώς κάποιο από αυτά θα είναι. Δεν το έψαξα και ιδιαίτερα, είναι και εισαγωγής οπότε....
Ως τώρα πάντως κανένα πρόβλημα, ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
Δεν είχα σκεφτεί, πάντως, ότι αυτό με τον χιλιομετρητή μπορεί να έχει γίνει επειδή το έχουν πειράξει.
-
Μήπως έχουν θέσει κάποιο όριο στον μερικο χιλιομετρητη? Δες λίγο στις ρυθμίσεις του trip computer.
-
Καλησπέρα παιδιά.
Εχω βρει ενα Renault Megane εισαγωγής 2012 dci 1.5 (110hp) σε έναν μαντρά στην Νίκαια(Δεν ειναι και τόσο γνωστός). Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε με ποιον τρόπο μπορώ να δώ τα χιλιόμετρα του. Πήγα με τον πατέρα μου που ειναι φανοποιός και είδαμε οτι εξωτερικά το αυτοκίνητο δεν έχει φάει στούκα. Το κοντέρ γράφει 92.000, αλλα ειμαι 99% σίγουρος οτι αποκλείεται να έχει τόσα. Εχετε κάποιον γνωστό μηχανικό που να ειδικευεται σε Renault ώστε να το πάω; Ειναι ωραίο αυτοκίνητο αλλα δεν μπορώ να το πάρω καινούργιο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
-
Με αριθμό πλαισίου σε εξουσιοδοτημένο.
Είναι πολύ πιθανό στο εξωτερικό να τα έκανε όλα σε εξουσιοδοτημένο.
Η τουλάχιστον θα βρεις πότε πήγε τελευταία φορά και τι χιλιόμετρα είχε για να κάνεις εκτιμήσεις.
-
Ο χρήστης dpapan έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Εχω βρει ενα Renault Megane εισαγωγής 2012 dci 1.5 (110hp) σε έναν μαντρά στην Νίκαια(Δεν ειναι και τόσο γνωστός). Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε με ποιον τρόπο μπορώ να δώ τα χιλιόμετρα του. Πήγα με τον πατέρα μου που ειναι φανοποιός και είδαμε οτι εξωτερικά το αυτοκίνητο δεν έχει φάει στούκα. Το κοντέρ γράφει 92.000, αλλα ειμαι 99% σίγουρος οτι αποκλείεται να έχει τόσα. Εχετε κάποιον γνωστό μηχανικό που να ειδικευεται σε Renault ώστε να το πάω; Ειναι ωραίο αυτοκίνητο αλλα δεν μπορώ να το πάρω καινούργιο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Σχεδόν 20000 χλμ τον χρόνο δεν είναι απαραίτητο να είναι απάτη. Εκτός και αν όλοι οι ευρωπαίοι γουστάρουν να βρίσκουν δουλειά τουλάχιστον 100 χλμ μακρυά από το σπίτι τους ή υπνοβατούν οδηγώντας από Παρίσι - Βερολίνο. Αν μπορείς δοκίμασε το και πρόσεξε εάν έχει κάποιο θέμα με δίσκους πλατό ή συμπλέκτη ή δίσκους φρένων. Με 90000 μόνο αν κινούταν πολύ στην πόλη θα πρέπει να είναι φαγωμένα. Αλλά τότε και γνήσια να είναι τα 90000 είναι σαν να έχει κάνει 200000.
-
Συμφωνώ μαζί σας. Ετσι και θα κάνω. Απλως ρώτησα γιατί διάβασα πάρα μα πάρα πολυ στα forums και αυτο που έλεγαν οι περισσοτεροι ειναι οτι οχι 99% αλλα 1000000% ολα μα όλα τα εισαγωγής έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα.
-
Ο κινητήρας 1.5 dci είναι άριστος όσον αφορά την αξιοπιστία ενώ αν κρίνω από το δικό μου που τον φορά κοντά στα 90000 χλμ πλέον είναι και ιδιαίτερα τσιγκούνης!
-
Ο χρήστης dpapan έγραψε:
Συμφωνώ μαζί σας. Ετσι και θα κάνω. Απλως ρώτησα γιατί διάβασα πάρα μα πάρα πολυ στα forums και αυτο που έλεγαν οι περισσοτεροι ειναι οτι οχι 99% αλλα 1000000% ολα μα όλα τα εισαγωγής έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα.Δυστυχώς ισχύει.Απλά οι πιο τίμιοι κάνουν το 130.000 π.χ 90, άλλοι το 230.000.
Δεν είναι ότι οι Ευρωπαίοι βαράνε αβέρτα χιλιόμετρο, απλά οι μαντράδες εδώ για να έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους αγοράζουν παμφθηνα μαζικά εταιρικά. Γι' αυτό έρχεται τόση σαβούρα εδώ. -
Ετσι είναι. Αντίθετα με εμάς επίσης πολύ Ευρωπαίοι και στην λογική ότι κρατούν αυτοκίνητο το πολύ πέντε χρόνια, ούτε τα ελάχιστα δεν κάνουν για τη φροντίδα τους. Όχι σαν εμάς που ο ένας στους δύο έχει τον δικό του αλιφαδόρο για να κάνει κέρωμα μια φορά το μήνα.
-
Καλημέρα.
Έχοντας τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου ρώτησα εξουσιοδοτημενο κατάστημα Renault για τα χιλιομετρά του και τα service του.
Απάντηση;
20/05/2015 το αυτοκίνητο πέρασε απο service και είχε 152,000km. Μέσα στα δυο χρόνια που περασαν απο τότε δεν θέλω να φανταστώ ποσα Km έχει κάνει ακόμη.
Ο έμπορος το πουλάει για 92,000. -
Πρώτο πράγμα δηλαδή... Ευκαιρία! Καλά λένε 'παπούτσι από τον τόπο σου '
-
Οπως ακριβώς το λες. Το αυτοκίνητο θα έχει τουλάχιστον 250,000km.
-
Φίλε μου είναι γενικό το φαινόμενο στα diesel εισαγωγής. Όταν από πλευράς κράτους δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για τα σαπάκια που γεμίζουν τους ελληνικούς δρόμους, οι έμποροι απλά βρίσκουν την ευκαιρία να αισχροκερδούν.
RENAULT FORUM