Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Συναγερμός σπιτιού
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Συναγερμός σπιτιού
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 4 / 4
    Αντίλογος
    30
    79
    1560
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      stormold last edited by

Και αν κάποιος θέλει ακόμη περισσότερη ασφάλεια βάζει και εξωτερικές συρόμενες σιδεριές γαλβανιζέ στο ίδιο χρώμα με τα παντζούρια και πλέον οχυρώνεται το σπίτι. Μόνο με τροχό κόβονται αυτές. Το κόστος τους δεν είναι υψηλό.

Έχω βάλει σε δύο μπαλκονόπορτες συρόμενες και πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους γιατί εκτός από ασφάλεια, ανοίγω τζαμαρία και παντζούρια, μπαίνει μέσα φως και αεράκι, χωρίς να 'φοβάμαι' ότι κάποιος θα μπει μέσα π.χ. ένα μεσημέρι που την έχω πέσει για ύπνο.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • A
        alejandro last edited by

Αυτά που προτέινετε ειναι πολύ ενδιαφέροντα γενικά. Θα κοιτάξω το θέμα της αυτονομίας στα ασυρματα συστήματα και αν ειναι κατι λογικό, ίσως να βάλω τέτοιο. Το σπίτι έχει ετοιμες αναμονες και για ενσυρματα συστήματα αλλά δε ξέρω αν θέλω να μπλέξω με ενσύρματα γενικά.
        Η οπλισμος/αφοπλισμος του συναγερμού με τηλεκοκτρολ και οχι με κωδικό, ειναι μια καλή λύση μιας και με πιανει αγχος με τους κωδικούς κλπ κλπ. Απο την άλλη, αμα χάσεις κλέιδιά ή κινητο (που θα εχει την εφαρμογή του συναγερμού) θα πρεπει να μπεις σε άλλες διαδικασίες...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • T
          the-ace last edited by

Επειδή το έχω ήδη ψάξει, αυτονομία είναι max τα 2 χρόνια, ακόμα και αν έχουν solar panel για επαναφόρτιση, έχε το κατά νου....

Το ενσύρματο έχει δύο υπέρ: μηδέν παρεμβολές και μηδέν εκπομπές. Το ασύρματο είναι πιο εύκολο, πιο γρήγορο αλλά και πιο επικίνδυνο. Και στα δύο όμως μπορείς ότι βάλεις, να το βγάλεις (αν είναι π.χ. να μετακομίσεις).

Ο χρήστης Storm έγραψε:
          Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω καταλάβει τι προσφέρει μία ασύρματη κάμερα...

Πέραν των όσων ήδη ανέφερα (που είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα), υπάρχουν και άλλες χρήσεις των καμερών, που προκύπτουν με το καιρό και την χρήση τους (και όχι, δεν εννοώ τίποτα το πονηρό ), από παρακολούθηση παιδιών μέχρι απομακρυσμένο έλεγχο συσκευών, χώρων κλπ (αν φυσικά το προβλέψουμε και αυτό).

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • S
            stormold last edited by

Εγώ θέλω να βάλω μία μικρή ασύρματη κάμερα wi-fi στο αυτοκίνητο που να είναι όμως με μπαταρίες.
            Θέλω να την τοποθετήσω στην εταζέρα σε σημείο που να παρακολουθεί το αυτοκίνητο αλλά και το σκούτερ που τα έχω στην πυλωτή.

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό.

• T
              the-ace last edited by

Μια χαρά γίνεται, υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες, απλώς να έχεις κατά νου την εξαιρετική περιορισμένη αυτονομία τους, ότι μπαταρίες και αν χρησιμοποιήσεις. Προσοχή μόνο, αν κοιτάει -όπως λες- σε κοινόχρηστο χώρο, μην σε καταλάβουν ή να ζητήσεις τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.

• S
                stormold last edited by

Το θέμα με τις μπαταρίες σίγουρα αποτελεί πρόβλημα...

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                • A
                  alejandro last edited by

οντως η αυτονομία ειναι θέμα, εκτος αν παιζει με ηλικα πανελ που ειπε και ο Ασος παραπάνω. Ωστόσο, πραγματικα, αν κοιταει σε κοινοχρηστο χώρο, πρεπει νομίζω να τη δηλώσει στην αστυνομία, να παρεις άδεια από άλλους χρήστες (πχ ενοίκους) και νομίζω να έχει και ταμπελα που να λεει οτι ο χωρος βιντεοσκοπείται.

• S
                    stormold last edited by

Αν ψάχνεις ακόμη για συναγερμό ασύρματο ρίξε και μία ματιά στην

• ARTEC http://www.artion-sec.gr/
                    • NOVARTON https://www.novatron.gr/
                    • E-ARION http://www.e-arion.gr/

Και οι τρεις έχουν οικονομικές αξιόπιστες λύσεις στους ασύρματους συναγερμούς.
                    Η NOVARTON στην έκθεσή της στο Χαλάνδρι έχει και χώρο που ο πελάτης βλέπει σε λειτουργία τους ασύρματους συναγερμούς.

• I
                      insanedriver last edited by

Γενικά οι ασύρματοι συναγερμοί είναι αξιόπιστοι;

• S
                        stormold last edited by

Για μένα οι συναγερμοί λειτουργούν μόνο αποτρεπτικά. Δηλαδή μειώνουν τις πιθανότητας να μπει κάποιος σε σπίτι/διαμέρισμα με συναγερμό και θα προτιμήσει να μπει στο διπλανό που έχει μικρότερες πιθανότητες να γίνει αντιληπτός.

Από εκεί και πέρα οι ασύρματοι είναι λύση για σπίτι που δεν έχει προεγκατεστημένη καλωδίωση για ενσύρματο συναγερμό.
                        Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα, μπήκαν μέσα και το έσκισαν εντελώς.
                        Μετά αναγκάστηκα να βάλω ενσύρματο ακριβό συναγερμό της Siemens/Bosch (1200euro) όπως με προέτρεψε η αστυνομία, που δήλωσε ευθαρσώς ανίκανη να ασχοληθεί με την ασφάλεια των πολιτών πριν ή μετά από ένα συμβάν.

Το σπίτι έγινε μαύρο χάλι με τα καλώδια του συναγερμού. Μόλις το είχα βάψει και η καλωδίωση του συναγερμού και οι τρύπες για να περάσουν τα καλώδια το γ@μισαν το σπίτι. Επίσης στην πορεία είχα και άλλα θέματα. Ο συναγερμός κόλλαγε, η πλακέτα έβγαζε συχνά errors, η εξωτερική σειρήνα κάποιες φορές βάραγε χωρίς λόγο, δεν είχα και τηλεχειριστήριο, ξέχασα και το κωδικό κάποια στιγμή ... οπότε ο συναγερμός κατάντησε διακοσμητικός. Φυσικά στην πορεία κατάλαβα γιατί γινόντουσαν όλα αυτά, αλλά πλέον ήταν αργά.

Μετά έσκασα 200euro για να βάλω τηλεχειρισμό (πλακέρα/τηλεχειριστήρια/προγραμματισμός) και είχε και αυτός τα αρνητικά του. Δεν είχε ηχητική σήμανση στην απενεργοποίηση. Οπότε κάποιες φορές παρόλο που πάταγα το κουμπί απενεργοποίησης, το τηλεχειριστήριο δεν έπιανε, το καταλάβαινα αργά και έτρεχα σαν τον τρελό να πάω κοντά στη πλακέτα για να πιάσει το τηλεχειριστήριο.

Επίσης ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Οι συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστατών βάζει απλές παγίδες εσωτερικής τοποθέτησης δηλ. στα τζαμιλίκια. Αν όμως κάποιος ανοίξει παντζούρι και σπάσει τζάμι τότε μπαίνει μέσα ανενόχλητος από την τζαμαρία, αφού η παγίδα θα παραμείνει 'κλειστεί' και δεν θα δώσει σήμα παραβίασης.

Το θέμα μπορεί να αναλυθεί πολύ. Πάρα πολύ.

• T
                          the-ace last edited by

Sorry, αλλά αυτά που τράβηξες είναι (α) δικά σου λάθη (καλά, ξέχασες το Pin, τον master κωδικό δεν το είχες κρατήσει ?), (β) αστοχίες των συναγερμών (κόλλαγε η πλακέτα ? ) και (γ) μάλλον λάθη εγκατάστασης ή/και ρύθμισης.

Για τους ασύρματους τα είπαμε, έχουν μερικά σοβαρά υπέρ, αλλά και μερικά χοντρά κατά. Αν όμως δεν θες να πειράξεις τοίχους, δεν μπορείς (γιατί π.χ. νοικιάζεις) ή γιατί απλά θες κάτι γρήγορο και φθηνό, είναι μονόδρομος.

Τέλος για τις παγίδες, επειδή τα λέγαμε προχθές με φίλο που μένει σε απομονωμένο σημείο και του έλεγα τις δυνατότητες, υπάρχουν παγίδες για ότι σχεδόν έχουμε δει και στις ταινίες, εδώ ισχύει το sky is the limit. Μόνο η τσέπη μας περιορίζει....

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                          • A
                            alejandro last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:
                            Αν ψάχνεις ακόμη για συναγερμό ασύρματο ρίξε και μία ματιά στην ...

Ευχαριστώ! Θα περασω να τους δω απο κοντά και να ρωτήσω

• S
                              stormold last edited by

Ο χρήστης The Ace έγραψε:
                              Sorry, αλλά αυτά που τράβηξες είναι (α) δικά σου λάθη (καλά, ξέχασες το Pin, τον master κωδικό δεν το είχες κρατήσει ?), (β) αστοχίες των συναγερμών (κόλλαγε η πλακέτα ? ) και (γ) μάλλον λάθη εγκατάστασης ή/και ρύθμισης.

Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά όλη η ιστορία της εγκατάστασης ήταν ένα μαύρο χάλι. Πήγε στραβά από την αρχή.
                              Εντελώς ερασιτέχνες και άχρηστοι εγκαταστάτες. Και μου τους πρότεινε και γνωστός μου.
                              Έτσι και γράψω τι έγινε την ημέρα της εγκατάστασης θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Master κωδικό δεν μου έδωσαν. Ούτε που ξέρω τι είναι αυτό.

Ο συναγερμός μπήκε στο πόδι. Γελοία εγκατάσταση, δεκάδες ατέλειες, μου διέλυσαν το σπίτι. Ξεκίνησαν τα προβλήματα σχεδόν αμέσως. Ο εγκαταστάτης εξαφανίστηκε. Δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Έφερα άλλη εταιρεία τρεις φορές.
                              Διόρθωσαν κάποια πράγματα, βρήκαν πολλές ατέλειες και λάθη αλλά και αυτοί έψαχναν να βρουν τρόπο να μου πάρουν φράγκα.

Δεν μου άφησαν ούτε κωδικούς, ούτε δυνατότητα να μπορέσω να κάνω εγώ ρυθμίσεις/προγραμματισμό. Επίτηδες για να παίρνω τηλέφωνα και να έρχονται να πληρώνονται για τις εργασίες.

Λίγο πριν φύγω από το σπίτι, είχε βγάλει πρόβλημα η πλακέτα τηλεχειρισμού. Έβγαζε μήνυμα χαμηλής μπαταρίας τηλεχειριστηρίου. Αλλάξαμε μπαταρίες τρεις φορές, κάναμε την διαδικασία για να σβήσει το μήνυμα λάθους από την οθόνη, αλλά δεν χαμπάριαζε τίποτα.
                              Έπρεπε να γίνει ρύθμιση με προγραμματισμό μέσω της εφαρμογής της siemens. 50euro η επίσκεψη!...
                              50 euro για να κάνουν delete το fake alarm!...

Δεν ξαναασχολήθηκα... Περίμενα να μετακομίσω πλέον.

• T
                                the-ace last edited by

Για τους κωδικούς, τουλάχιστον οι καλές μάρκες (Paradox και Siemens που αναφέρεις) έχουν δύο master κωδικούς, τους λεγόμενους και 'κωδικούς εγκαταστάτη'. Αυτοί είναι οι κωδικοί που, αν θέλει ο εγκαταστάτης, δεν μπορείς να αλλάξεις το παραμικρό στο σετάρισμα του συναγερμού (είναι αυτό που λες, για να τους φωνάζεις να τα διορθώνουν). Είναι όμως ταυτόχρονα και οι κωδικοί που σου επιτρέπουν να σβήσεις υπάρχοντες χρήστες/κωδικούς, να αλλάζεις βασικές ρυθμίσεις, να ενεργοποιείς τα διάφορα modules κλπ. Αν δηλαδή τους γνωρίζεις, και ξέρεις 2-3 βασικά πράγματα για συναγερμούς, κάνεις όλη τη δουλειά μόνος σου.

Για την εγκατάσταση προφανώς γνωρίζεις καλύτερα, πάντως είναι από τις λίγες φορές που ακούω τόσα προβλήματα (σε επώνυμο συναγερμό). Το άλλο που λες περί installator lock-in (π.χ. με τους master κωδικούς) για να σε έχουν κλειδωμένο πελάτη το ακούω συνέχεια

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • K
                                  kilomeater last edited by

ενδιαφερον το θεμα, χρησιμες πληροφιες μιας και ψαχνομαι αυτη την περιοδο ν δω αν χρειαζεται συναγερμος , αν χρειαζεται να περασω καλωδιωση μιας και το σπιτι ειναι στα τελειωματα .
                                  απο οτι διαβαζω επειδη ειμαι μαλλον light περιπτωση, θα παω για καναν ασυρματο χωρις πολλα πολλα, απλα να φαινεται εξω οτι εχει σειρηνα.
                                  Εχουνε ομως οι ασυρματοι εξωτερικη σειρηνα; με μπταρια;

• A
                                    alejandro last edited by

Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:

Αν έχω καταλάβει καλά, οι ασυρματοι φάροι με σειρηνα ειναι α) αυτοι με μπαταρία (και αυτονομία μόνο 3 μερες) και β) κάποιοι με ηλιακό πάνελ (που ελπιζω/φανατζομαι, το πανελ δεν ειναι αναγκη να ειναι σε αμεση επαφη με ηλιακή ακτινοβολία).
                                    Βασικά νομιζω η εξωτερική μονάδα ειναι το βασικό μειον μιας και αν δε τη πακτώσεις σε εξωτερικό τοίχο, τότε ευκολα ένας τη βγαζει και τη πετάει εκτός εμβέλειας, οπότε παει βασικό στοιχείο του συναγερμού. Ισως και να κάνω λάθος .

• T
                                      the-ace last edited by

Ένα από τα βασικά ατού του ενσύρματου συναγερμού είναι ότι όλο το κύκλωμα τροφοδοτείται από δική του μπαταρία, την οποία μάλιστα μπορείς να συνδέσεις με UPS, ώστε να μην αδειάσει ποτέ. Από εκεί παίρνουν ρεύμα και οι σειρήνες (μέσα και έξω). Έτσι και αλλιώς όλα τα ορατά εξαρτήματα πακτώνονται στο τοίχο (συνήθως πρέπει να είναι με ατσάλινες βίδες ή στηρίγματα) και όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος σε κάποιο σενάριο ασφαλείας, οποιαδήποτε διακοπή επικοινωνίας ενεργοποιεί τις σειρήνες και όποια άλλη ενέργεια του έχουμε προγραμματίσει να κάνει.

Τα solar panels δεν θέλουν ηλιακή ακτινοβολία, απλά ορατό φως, προφανώς όμως το direct sunlight είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                      • S
                                        stormold last edited by

Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:

Εννοείται πως έχουν. Άλλωστε μπορείς να συνδυάσεις υβριδικό σύστημα. Δηλαδή κάποια σημεία να είναι ενσύρματα και κάποια άλλα ασύρματα.

π.χ. μπορείς να έχεις ασύρματα τις παγίδες και τα ραντάρ και να αλλάζεις μπαταρίες μόνο σε αυτά. Η σειρήνα μπορεί να μπει κοντά στην κεντρική μονάδα. Θα τροφοδοτηθεί από την κεντρική μονάδα, οπότε είσαι ok. Η κεντρική μονάδα μπορεί να μπει σε κάποιο χωλ (ακόμη και μέσα σε πατάρι) και από το πατάρι να βγάλεις έξω την σειρήνα. Το πληκτρολόγιο μπορεί να βγει εύκολα έξω από το πατάρι και να κατέβει προς τα κάτω. Αλλά αυτό εξαρτάται από το σπίτι.

Από εκεί και πέρα αν θέλεις ασύρματη σειρήνα που να είναι μακρυά από την κεντρική μονάδα και εδώ τα πράγματα είναι απλά. Εκεί που έχεις αιρκοντίσιον, έχεις και πρίζα. Οπότε είτε φτιάχνεις άλλη μία πρίζα δίπλα στο αιρκοντίσιον είτε παίρνεις ένα διπλό σούκο ώστε να έχεις δύο πρίζες. Ανοίγεις μικρή τρύπα στο τοίχο, ίσα-ίσα να περάσει το τροφοδοτικό της σειρήνας (πωλείται ξεχωριστά). Στην εξωτερική πλευρά εκεί που είναι η τρύπα προσαρμόζεις το κουτί της σειρήνας. Βάζεις μέσα την ασύρματη πλακέτα, την μπαταρία εφεδρείας και είσαι Ok. Εγώ αυτό έχω κάνει και είμαι άρχοντας!...

Αν φοβάσαι ότι μπορεί να παραβιάσουν τη σειρήνα χωρίς να χτυπήσει (μικρή πιθανότητα λόγω της μπαταρίας), βάζεις και μία εσωτερική ενσύρματη σειρήνα πανεύκολα (όχι πολύ δυνατή, για να μην κουφαθείτε).

Προσοχή, η κεντρική μονάδα και το πληκτρολόγιο πρέπει να μπει σε σημείο γρήγορα προσβάσιμο, να μην είναι ορατό από την κεντρική είσοδο (π.χ. σε χωλ ή σε κάποια κρυφή γωνία) και μακρυά από σημεία που είναι θερμά π.χ. κοντά σε καλοριφέρ, μέσα στη κουζίνα, σε παράθυρο με ήλιο κλπ...

• T
                                          the-ace last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:
                                          ....Προσοχή, η κεντρική μονάδα και το πληκτρολόγιο πρέπει να μπει σε σημείο γρήγορα προσβάσιμο, να μην είναι ορατό από την κεντρική είσοδο (π.χ. σε χωλ ή σε κάποια κρυφή γωνία) και μακρυά από σημεία που είναι θερμά π.χ. κοντά σε καλοριφέρ, μέσα στη κουζίνα, σε παράθυρο με ήλιο κλπ...

Και για τους πολύ 'ανήσυχους', μπορείτε να βάλετε τη σειρήνα και τη κεντρική μονάδα σε κλειστό ντουλάπι, το οποίο επίσης να παγιδεύσετε

Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε τις κάμερες με το σύστημα ασφαλείας, αφού οι 'καλές' κάμερες βγάζουν και καλωδίωση για trigger (συνήθως με μικρή κλέμα), το οποίο δίνει σήμα όταν η κάμερα έχει ενεργοποιημένο το motion detection και αντιληφθεί κίνηση.

Γενικώς οι δυνατότητες και οι συνδυασμοί είναι άπειροι, είπαμε όρεξη και λεφτά να υπάρχουν....

• S
                                            stormold last edited by

+1

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 4 / 4