-
Καλησπέρα
Μπορείτε να μου πείτε κάποιους τρόπους για να μπορέσω να εξετάσω την ποιότητα του καυσίμου που βάζω στο αυτοκινητό μου? -
Καλησπέρα
Μπορείτε να μου πείτε κάποιους τρόπους για να μπορέσω να εξετάσω την ποιότητα του καυσίμου που βάζω στο αυτοκινητό μου? -
Καλησπέρα
Ο χρήστης Apostolos02 έγραψε:
Καλησπέρα
Μπορείτε να μου πείτε κάποιους τρόπους για να μπορέσω να εξετάσω την ποιότητα του καυσίμου που βάζω στο αυτοκινητό μου?Είσαι χημικός;Ειδικός στα καύσιμα;
-
Δείγμα καυσίμου και έλεγχος στο γενικό χημείο του κράτους.
-
πρεπει υποχρεωτικα να το παω σε χημικο?
-
Υπάρχουν και ιδιωτικά εργαστήρια ελέγχου. Ίσως μερικα να μπορουν να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Πάντως μην περιμένεις με κάνα 10-20€ να ξεμπερδεψεις.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
πρεπει υποχρεωτικα να το παω σε χημικο?Τι έννοιες ακριβώς??? Χημική ανάλυση μονο κάποιο εργαστήριο χημικό μπορεί να κανει, δηλαδή που αλλου να το πας; στο σκαρμουτσο για γευστική δοκιμή?
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
πρεπει υποχρεωτικα να το παω σε χημικο?Οχι ,και στο περίπτερο μπορείς!!!
Μας δουλεύεις ρε φίλε;
-
ποσο μπορει να κοστισει μια χημικη αναλυση?
-
Αν σκοπός σου είναι να δεις γενικά τι καύσιμο πουλάει ένα πρατήριο, οκ. Αν συνέβη κάτι και θέλεις να αποδείξεις ότι το πρόβλημα προήλθε από το καύσιμο, τότε καλύτερα να μιλήσεις με δικηγόρο πρώτα για να μην σκορπάς άδικα χρήματα σε αναλύσεις οι οποίες μπορεί και να μην έχουν καμιά βαρύτητα αργότερα σε δικαστήριο.
-
θελω απλα να δω τι καυσιμο πουλαει το πρατηριο
-
ποσο μπορει να κοστισει μια χημικη αναλυση?Τι θες να κάνεις? Τι ανάλυση θες? Η ανάλυση σε ένα καύσιμο δεν έχει σχέση με την ανάλυση στο νερό από το πηγάδι που μετράμε πόσα άλατα έχει και μην τυχόν υπάρχουν τίποτα κολοβακτηρίδια και μας πάει τσιρλιλι.
Το καύσιμο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βάσει κανονισμών πρέπει να τηρούνται, μπορεί να έχει ένα σωρό πρόσμικτα που να θες ή να μην θες να αναλυθούν και τέλος υπάρχουν εκατοντάδες ουσίες που απαγορεύεται να περιέχονται. Επομένως ανάλογα με το σκοπό της ανάλυσης, το κόστος μπορεί να είναι από κάποια ευρώ έως πολλές χιλιάδες.
-
Υποθέτω ότι αν θες να δεις αν έχει νερό, θα υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος, ίσως και στο youtube. Από εκεί και πέρα θες χημείο.
-
Σας ευχαριστω πολυ
-
Καλησπέρα σας πιστεύω οτι βρήκα το κατάλληλο θέμα για να αναφέρω το πρόβλημα μου
Έχω ένα σχετικά νέο αυτοκίνητο Citroen C1, δεν μου έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά βλέπω αδειάζει σχετικά γρήγορα το ρεζερβουάρ της βενζίνης. Αποφάσισα να κάνω καταμέτρηση συγκριτικά με την βενζίνη που βάζω απο την στιγμή που φεύγω απο το βενζινάδικο και με τον αριθμό χιλιομέτρων που θα διανύσει μέχρι την στιγμή που θα ανάψει το λαμπάκι οτι η βενζίνη σε λίγο τελειώνει, εκ πρώτης όψεως υπολόγισα μεταξύ 10 - 20 λεπτά το χιλιόμετρο αλλά βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της καταγραφής.
Γνωρίζει κανείς ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο πόσο καίει το χιλιόμετρο, αυτό εξαρτάται μόνο απο το αυτοκίνητο ή και απο την ποιότητα της βενζίνης που μου έχουν βάλει στο βενζινάδικο; -
Με αυτον που εβαλες για αβατάρ, να λες παλι καλά που κουνιεται κιολας.
Η κατανάλωση μετριέται σε λίτρα ανα 100χλμ όποιος άλλος τροπος, σε ευρώ, σε λεπτα σε ώρες σε μουσμουλα κ.α είναι λάθος. Φιλέ μετρα ποσά χλμ κανεις με ποσα λίτρα για να έχει νόημα. Εσύ όπως λες εχεις μετρήσει απο 10 έως 20 λεπτα δηλαδή διπλάσια κατανάλωση κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί ακόμη και συγκρίσει με την πιο οικονομική οδήγηση και την πιο πολυεξοδη οδηγηση. Πες μας ποσα χλμ κανεις με ποσά λίτρα. Η τιμή παιζει απο πρατήριο σε πρατήριο επίσης για σωστα αποτελεσματα φουλαρουμε και μετα απο οσαδηποτε χλμ ξαναφουλαρουμε. Το να βάζεις βενζίνη όταν θα ανάψει το λαμπάκι ή όταν φτάσει ο δείκτης σε ενα σημείο είναι λαθος γιατί δεν υπάρχει ακρίβεια.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Zithos έγραψε:
Καλησπέρα σας πιστεύω οτι βρήκα το κατάλληλο θέμα για να αναφέρω το πρόβλημα μου
Έχω ένα σχετικά νέο αυτοκίνητο Citroen C1, δεν μου έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά βλέπω αδειάζει σχετικά γρήγορα το ρεζερβουάρ της βενζίνης. Αποφάσισα να κάνω καταμέτρηση συγκριτικά με την βενζίνη που βάζω απο την στιγμή που φεύγω απο το βενζινάδικο και με τον αριθμό χιλιομέτρων που θα διανύσει μέχρι την στιγμή που θα ανάψει το λαμπάκι οτι η βενζίνη σε λίγο τελειώνει, εκ πρώτης όψεως υπολόγισα μεταξύ 10 - 20 λεπτά το χιλιόμετρο αλλά βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της καταγραφής.
Γνωρίζει κανείς ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο πόσο καίει το χιλιόμετρο, αυτό εξαρτάται μόνο απο το αυτοκίνητο ή και απο την ποιότητα της βενζίνης που μου έχουν βάλει στο βενζινάδικο;Γεμίζεις βενζίνη,κάνεις 100 χλμ και ξαναγεμίζεις.Ετσι βρίσκεις πόσα λίτρα καις στα 100χλμ.Αν θες μπορείς να το κάνεις μερικές φορές για να αποκλείσεις κάθε ιδιαιτερότητα των διαδρομών που κινείσαι .
Στο βιβλιαράκι του αμαξιού ή στο ιντερνετ δεν μπορείς να βρεις πόση είναι η μεση κατανάλωση που δίνει ο κατασκευαστης; -
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Με αυτον που εβαλες για αβατάρ, να λες παλι καλά που κουνιεται κιολας.
Η κατανάλωση μετριέται σε λίτρα ανα 100χλμ όποιος άλλος τροπος, σε ευρώ, σε λεπτα σε ώρες σε μουσμουλα κ.α είναι λάθος. Φιλέ μετρα ποσά χλμ κανεις με ποσα λίτρα για να έχει νόημα. Εσύ όπως λες εχεις μετρήσει απο 10 έως 20 λεπτα δηλαδή διπλάσια κατανάλωση κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί ακόμη και συγκρίσει με την πιο οικονομική οδήγηση και την πιο πολυεξοδη οδηγηση. Πες μας ποσα χλμ κανεις με ποσά λίτρα. Η τιμή παιζει απο πρατήριο σε πρατήριο επίσης για σωστα αποτελεσματα φουλαρουμε και μετα απο οσαδηποτε χλμ ξαναφουλαρουμε. Το να βάζεις βενζίνη όταν θα ανάψει το λαμπάκι ή όταν φτάσει ο δείκτης σε ενα σημείο είναι λαθος γιατί δεν υπάρχει ακρίβεια.Είναι καλή λύση να το γεμίζω περίπου στην μέση και μετά να κάνω την διαίρεση πόσα πλήρωσα με τα χιλιόμετρα που έκανε.
Ρώτησα επειδή ο δείκτης της βενζίνης έχει 6 μπάρες, το γεμίζω όταν πέσει στην μια μπάρα περισσότερο δεν μπορώ να το αφήσω επειδή φοβάμαι μην μείνω. Κάθε μπάρα κρατά απο 60 μέχρι 100 χιλιόμετρα μερικές φορές μπορεί να κρατήσει 100 αλλά τις περισσότερες φτάνει γύρω στο 70 και ακόμα λιγότερο. -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Γεμίζεις βενζίνη,κάνεις 100 χλμ και ξαναγεμίζεις.Ετσι βρίσκεις πόσα λίτρα καις στα 100χλμ.Αν θες μπορείς να το κάνεις μερικές φορές για να αποκλείσεις κάθε ιδιαιτερότητα των διαδρομών που κινείσαι .
Στο βιβλιαράκι του αμαξιού ή στο ιντερνετ δεν μπορείς να βρεις πόση είναι η μεση κατανάλωση που δίνει ο κατασκευαστης;Στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου δεν λέει τίποτα, στο Ίντερνετ δεν έχω ψάξει ακόμα αλλά και να βρω δεν νομίζω να το εμπιστευτώ γιατί είναι ανάλογα με τις μέρες του μάλλον εξαρτάται απο τους δρόμους και την κίνηση.
100 είναι λίγο, 300 θα το έλεγα πιο πετυχημένο.
Ποιότητα Καυσίμου