-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
...Θα δοκιμασω να σηκωσω πιεσεις , απο ελατηρια οκ ειμαι , ισως σκεφτομαι να θελει ενα τσεκ η αναρτηση γιατι πολυ κοπαναει τελευταια αλλα δεν χανει ..
Δες και ένα σχετικό βίντεο,
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Φάνη επειδή φοράω Dunlop από πέρσι, το άλλαξε η εταιρία και η εγγύηση ισχύει για ένα λάστιχο.
Δεν το ήξερα Σπύρο...ευχαριστώ για την ενημέρωση.
ΥΓ: Τσίπηδες....!!
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Καλησπέρα!Είμαι κάτοχος ενός C4 1600 Coupe και αυτή τη στιγμή φοράω τα michelin pilot 3 205/55/16 (ημερομ. παραγωγής 4413). Τα έχω γύρω στα 2,5 χρόνια και έχω διανύσει 22000χμ. Παρατήρησα ότι τα μπροστινά λάστιχα έχουν σαν λεπτές γραμμές στο πλάι του πέλματος ενώ έχουν φύγει και μικρά κομμάτια (κυρίως κέντρο) και έχει και κάποια μικρά σκισίματα. Τα πίσω είναι σαν καινούργια. Προηγουμένως είχα πάλι pilot και ήμουν ευχαριστημένος ενώ με αυτά από την αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά στο φρενάρισμα και κατά την εκκίνηση που γλυστρούσαν. Τα πίσω λάστιχα δεν έχουν το παραμικρό. Υποτίθεται μετά από 20000χμ ο λαστιχάς μου είχε πει να αλλάξω τα μπροστά με τα πίσω αλλά έτσι όπως είναι μου φαίνεται επικίνδυνο. Αύριο θα πάω να μου πει και τη γνώμη μου γιατί για μένα δεν εξηγείται τέτοια φθορά αφού κινούμε κυρίως πόλη και δεν πιέζω καθόλου το αμάξι.
Επειδή μου φαίνεται θα χρειαστούν αλλαγή θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο καλό ελαστικό. Με μία γρήγορα αναζήτηση έχω καταλήξει στα Michelin energy saver+, Michelin Primacy 3, **Goodyear EfficientGrip Performance 91V **και Pirelli Cinturato P7 Blue. Πέρα από το κράτημα που με απασχολεί πιο πολύ από όλα με ενδιαφέρει και η άνεση (το αμάξι ακόμα και με καινούργια αμορτισέρ 'χτυπάει' πολύ) και εάν γίνεται και η εξοικονόμηση καύσιμου. Εάν θέλετε να μου προτείνεται και κάποιο άλλο ελαστικό πέρα από αυτά που αναφέρω κανένα πρόβλημα απλά να κυμαίνεται σε παραπλήσια τιμή (70-80 ευρώ)
Καλώς ήλθες στο γκρουπ της φόλας των PS3.
Είμαι φανατικός οπαδός Michelin και μετα PS3 κατάφεραν να με ... διώξουν!
Η δική μου διάσταση είναι η πολύ κοινή 195/50-15.
40.000 χιλιόμετρα στα PE2 και κρατούσαν καλύτερα από τα PS3 μετά από 10.000 κμ.
Πλέον έχω 39000 στα PS3 και απλά δεν πατάω πουθενά, έχουν το εξαιρετικό χαρακτηριστικό ότι γλιστράνε στο στεγνό και κρατάνε στη βροχή. Δεν κρατάνε καθόλου σε καυτή άσφαλτο. Τα δικά μου είναι κατασκευής 01-15, αν αυτό έχει κάποια σημασία. Η πτώση της απόδοσης ήλθε μετά από τα πρώτα 5-10000 χιλιόμετρα.Επειδή οδηγώ πιέζοντας μερικές φορές το αυτοκίνητο, προσανατολίζομαι στο να αλλάξω διάσταση/ζάντες και να πάω σε 205/40-17 και να βάλω τα PZero που τα έχω δοκιμάσει σε πολύ πιο γρήγορο/απαιτητικό αυτοκίνητο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από κράτημα και από φθορά.
Ειδάλλως θα το πάρω απόφαση και θα βάλω μια τετράδα Barum που βγαίνει 180 ευρώ στις 15ρες και όσο βγάλουν, γνωρίζοντας φυσικά ότι δεν θα φοράω σπορ ελαστικό, αναπροσαρμόζοντας την οδήγησή μου. Είχα φορέσει Barum χειμερινά για 10.000 χιλιόμετρα και μου έιχαν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Γνωρίζοντας πάντα ότι πρόκειται για budget ελαστικό.
-
Καλησπέρα σας,
έχω ένα VW POLO 9N3 και ήθελα να ρωτήσω τα εξής. Όποιος θέλει μου λέει την άποψη του.
-
Είχε διάσταση 165/70/14 και είχα βάλει 175/65/14. Αξίζει να γυρίσω σε 165?
-
Είχα εργοστασιακά τα CONTI ECO CONTACT 3 και πήγα στα premium contact 5. Μου φάνηκε οτι το αμάξι έχασε λίγο σπιρτάδα, ίσως φταίει και η διάσταση.
-
Τί να πάρω να είναι καλά και να αντέχουν στον χρόνο? Επίσης να αντέχουν σε λακούβες, οδήγηση πόλης σχεδόν αποκλειστικά κτλ.
Γλυκοκοιτάω yokohama και bridgestone.
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Και τα Goodyear / Dunlop έχουν εγγύηση και μάλιστα και για τα 4 λάστιχα.Μετά από διεξοδικές (και άκρως επιστημονικές ) συζητήσεις με λαστιχάδες, έχω απορρίψει το Primacy 3 και κλίνω προς EfficientGrip Performance. Εναλλακτική επιλογή είναι το Pirelli Ρ7 το οποίο είναι και ελάχιστα πιο ακριβό.
Σχετικά με το Michelin , ενώ μπορεί να είναι κατά τα άλλα πολύ καλό ελαστικό, φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητο από τα άλλα, επομένως δεν μου κάνει για κίνηση σε ορεινούς κατσικόδρομους και παραλιακούς χωματόδρομους... έρχεται και το καλοκαιράκι!!!
-
Τα Goodyear ψηφίζω εγώ...τα Pirelli δεν μου άρεσαν καθόλου σε μια 116 που τα είχα δοκιμάσει.
-
Δεν συγκρίνονται τα Pirelli eufori@ runflat με τα Cinturato P7 τα οποία είναι και OE BMW,
https://www.camskill.co.uk/m62b0s5032p1 ... se%3A_71dB -
Εγω που εχω απο τον 12/2015 τα Goodyear grip performance XL σε 205/50/17 και με 22000 χλμ εχω να πω οτι εινσι σαν καινουργια....Απλα οτι δωσεις παιρνεις....
-
Πρώτες εντυπώσεις (250 χλμ σε εθνική και επαρχιακή οδό) από τα Goodyear Efficientgrip performance (205/55/17):
- Λίγο θορυβώδη μου φάνηκαν, ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι σου πέρνουν τα αυτιά όταν παλιώσουν λίγο
- Βελτίωση στην κατανάλωση
Για το κράτημα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη διότι έχω πολύ λίγο καιρό το αυτοκινήτο, επομένως δεν μπορώ να αξιολογήσω την συνεισφορά των ελαστικών στο κράτημά του.
-
Ελαστικά Dayton (by Bridgestone)
Made In Italy γράφουν...Καμιά εμπειρία;
υ.γ. δεν είναι για το Panda.
-
σε τι διασταση;
-
195/55/16
Είναι για το Cordoba.
Τιμή 240euro η 4άδα. Θεωρώ ότι η τιμή είναι πολύ καλή.Το βουλκανιζατέρ το ξέρω. Κάνουν καλή δουλειά, καλά παιδιά. Μου λένε ότι είναι η καλύτερη πρόταση μέχρι 350euro για άνεση και χιλιομετρική απόδοση.
Το Cordoba είναι με BF Goodrich τα οποία βγήκαν ιδιαίτερα σκληρά, καθόλου άνετα και δεν μου τα προτείνουν.Σε άλλα μαγαζιά πρότειναν Fulda, BF Goodrich και Barum.
Το αυτοκίνητο δεν οδηγείται συχνά.
-
σε αυτη τη διασταση θα σου προτεινω τα KUMHO KH31εναι πιο αθορυβα (68db) κ εχουν χαμηλη αντισταση κυλισης, αποσβενοντας τη διαφορα των χρηματων απο τα πρωτα 15.000χλμ σε σχεση με αλλα
-
Kumho; Δεν τα ξέρω. Θα το ψάξω λίγο. Πάντως σε κανένα μαγαζί δεν μου είπαν για αυτά.
-
ειναι καλα κορεατικα ελαστικα, χρονια στην αγορα κ σε μερικα μοντελα τα συναντησα ως ελαστικο πρωτης τοποθετησης
ψαξτο αν σε ενδιαφερει αυτο το ελαστικο, το θεωρω best value for money -
Αν ήταν για το Panda θα το έψαχνα. Αλλά το αυτοκίνητο είναι του father και τα πράγματα είναι 'μπερδεμένα'...
Χθες ήταν έτοιμος να βάλει τα Dayton χωρίς να μου πει τίποτα...Από την άλλη, μου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάει σε άλλο μαγαζί, ούτε να τρέχει σε άλλες περιοχές.
Πήγε σε 4 μαγαζιά κοντά στο σπίτι του και αυτό του αρκεί... -
τωρα φοραω barum σε μια δυσκολη διασταση με περιορισμενες επιλογες αλλα εχω μεινει ευχαριστημενος απο την προσφυση κ μου φαινεται οτι ειναι ευχαριστα μαλακο ελαστικο για καθημερινη χρηση, η αποψη μου για αυτο το ελαστικο
-
Τα Barum είναι γνωστά ελαστικά. Continental Group.
Αυτά τα βρήκαμε 280euro, αλλά σε βουλκανιζατέρ που δεν μας έχει αφήσει καλή εμπειρία (βαρεμάρα και πολύ κακή ζυγοστάθμιση που ποτέ δεν κατάφερε να την κάνει σωστά). Παίζει και αυτό το ρόλο του. -
Τα Barum παίζουν και πιο φτηνά στον Δημητρακόπουλο (http://www.dim-tires.gr/ - έχει και στο Χαλάνδρι), ο οποίος μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις όσες φορές έχω πάει (θα πάω αύριο πάλι για το Panda).
-
Εκεί θα πάω σίγουρα να πάρω προσφορά για το Panda...
Τώρα βλέπω ότι φέρνει κάτι ελαστικά **Infinity **που ο εισαγωγέας είναι ο Σαρακάκης...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]