Ο χρήστης kacey έγραψε:
οπως ειπα λοιπον, αμα θελεις στην αττικη να παρκαρεις νομιμα, απλα δεν παρκαρεις. μπορεις να λες οτι θελεις περι νομων κλπ, αλλα αυτο που ζητας ειναι απλα ΑΝΕΦΙΚΤΟ οποτε συζητα το μονος σου. εμενα με νοιαζει πιο πολυ η ουσια (το να μην ενοχλω) παρα το τυπικο (να μην ειμαι παρανομος), και αυτο οχι επειδη βαριεμαι/ξεβολευομαι αλλα πολυ απλα επειδη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Σε πιο απλα ελληνικα δεν μπορω να το πω, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να παρκαρουν ολοι νομιμα, η συντριπτικη πλειοψηφια των οχηματων στην Αττικη θα παρκαρει παρανομα.
και τελικα αυτο που λες ειναι οτι αμα ενα μηχανακι εχει πιασει μια 5μετρη θεση, ειναι κακο να το μετακινησουμε ετσι ωστε να χωρεσουμε και οι δυο αλλα πρεπει εγω να ψαχνω σαν τον μλκ για αλλη μια θεση. Και οτι εσυ αμα σου γουσταρει, θα βαλεις το μηχανακι σου ακριβως στην μεση μιας μεγαλης θεσης και ασε τον αλλον να ψαχνε για θεση?*
Καλως, και μετα μιλατε για ρατσισμο απεναντι στα μηχανακια ε? Εμ βεβαια, αφου κανετε οτι σας κατεβει και δεν νοιαζεστε για κανεναν αλλον...(α και που΄σαι, και εγω κυκλοφορω με μηχανακι αλλα δεν κανω οτι μου κατεβει...)
Και μια που μιλας για νομους, εσυ τηρεις την διαταξη του ΚΟΚ που λεει οτι τα μηχανακια απαγορευεται να περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα αλλα πρεπει να περιμενουν και αυτα σε ουρα αναμεσα στα αυτοκινητα? Η απλα περνας απο οπου θελεις? Ασ'το, μην απαντησεις. Η επιλεκτικη εφαρμογη του ΚΟΚ οπου σας συμφερει παει συννεφο, οποτε θελουν περνανε με κοκκινο, αναποδα σε μονοδρομο, αμα λαχει περναμε και απο το πεζοδρομιο, αλλα ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ....Και μην μου αγγιξει κανενας το μηχανακι μου γιατι δεν κανει, κανει τζιζ...
*Και ποιος σου ειπε οτι εχεις δικαιωμα να παρκαρεις το μηχανακι σου 2.5 μετρα μακρια απο τον προφυλακτηρα του μπροστινου αυτοκινητου? Εγω γιατι νομιζω οτι τα οχηματα πρεπει να παρκαρουν το ενα κοντα στο αλλο, και τελικα εισαι υποχρεωμενος να παρκαρεις κοντα του και οχι στην μεση της 5μετρης θεσης? Και στην τελικη, γιατι εγω να χαρακτηριστω ΜΑΛΑΚΑΣ αμα βαλω το αυτοκινητο μου ακριβως στην μεση 2 θεσεων, πιανωντας και τις δυο (οπως και σιγουρα θα γινει, και πολυ σωστα, απο ολους εδω μεσα), και να μην χαρακτηρισω επισης ΜΑΛΑΚΑ αυτον που κανει το ιδιο με ενα μηχανακι?
Πρώτα απ'όλα μη φανατίζεσαι. Συζήτηση κάνουμε. Δεύτερον διάβασες αυτά που έγραψα; Τι κάθεσαι και μου λες ρε άνθρωπε για το αν περνάω ανάμεσα από αυτοκίνητα και άλλα τέτοια άκυρα; Δε μπορείς να μείνεις στο θέμα; Εγώ είπα ότι είναι λάθος να πιάσεις 500 θέσεις με ένα μηχανάκι, αν ήξερες να διαβάζεις θα το καταλάβαινες αυτό, όπως λάθος είναι να πιάσει 500 θέσεις και ένα αυτοκίνητο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν έχεις το δικαίωμα να το μετακινήσεις για να παρκάρεις. Το μόνο που καταλαβαίνω, είναι να μετακινήσεις ένα μηχανάκι για να ΞΕΠΑΡΚΑΡΕΙΣ. Αυτό το δέχομαι και το καταλαβαίνω. Τελικά δε μου απάντησες. Αν εσύ έχεις παρκάρει και ο μπροστινός σου φύγει, μπορώ εγώ να έρθω με ένα τζιπ να 'σπρώξω' λίγο το αυτοκίνητό σου για να χωρέσω να παρκάρω; Ή να φέρω 5 μαντράχαλους να το μετακινήσουμε λιγάκι για να χωρέσω;
Σαφώς στην Ελλάδα πιο πολύ σημασία έχει πια το τι είναι λογικό για τον καθένα από τον ΚΟΚ, γι'αυτο και οι νόμοι, τα φανάρια κτλ έχουν θεωρητική σημασία, γιατί ο καθένας ενεργεί βάση αυτού που νομίζει. Σε κάποιες περιπτώσεις για τα δεδομένα της χώρας το καταλαβαίνω και το θεωρώ επόμενο. Όπως πχ δε γίνεται πάντα να κρατάς τις αποστάσεις που ορίζει ο ΚΟΚ στα στενά ας πούμε. Αυτό όμως είναι άλλη κουβέντα. Το θέμα είναι ότι δεν είναι το θέμα 'παράνομο', το θέμα είναι ότι δε γίνεται να παρκάρεις στους πεζόδρομους το μηχανάκι σου, παρ'ολο που θα το ήθελα πολύ, και ας μην ενοχλείς, γιατί θα φας κλήση. Και από 'κει και πέρα όπως σου εξήγησα, για μένα το θέμα είναι ο σεβασμός στην περιουσία του άλλου.
Απλά εσύ κάθεσαι και μου λες ότι βάζω το μηχανάκι σε θέσεις που δεν πρέπει κοκ και ότι δε νοιάζομαι για κανέναν λες και με ξέρεις προσωπικά, ή λες και έγραψα κάτι τέτοιο. Για όνομα του Θεού! Μάλλον ακόμα χειρότερα, έγραψες πως όλοι οι οδηγοί δικύκλων δε νοιάζονται κ μετά μιλάμε κ για ρατσισμό! Βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες, και σου ξαναλέω, όπως υπάρχουν οδηγοί αυτοκινήτων που δε νοιάζονται, υπάρχουν σαφώς και οδηγοί δικυκλων που δε δίνουν δεκάρα και κάνουν λαλακίες. Επιχείρηματα ε;
Φιλικά.