-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αμα καταλαβεις τι λεμε, τοτε να ξαναμιλησουμε...
Διάβασα τι λέτε. Ειδικά ορισμένων το σκεπτικό το θεωρώ απαράδεκτο.
ΥΓ Συγνώμη που έχω άποψη.
ξαναδιαβασε τα τελευταια μυνηματα περι παρκαρισματος γιατι μαλλον δεν καταλαβες.εκτος αν τα καταλαβες και συμφωνεις (εδω θα κολλουσε το απαραδεκτο σκεπτικο) με την τακτικη ορισμενων να αφηνουν τα δικυκλα τους στο κενο πχ 2 παρκαρισμενων αυτοκινητων.
-
Σχετικα με τα δικυκλα, καπου εχω διαβασει οτι στον κοκ αναφερεται οτι οι μηχανες εχουν το δικαιωμα σταθμευσης οπως και τα αυτοκινητα, δηλ οχι καθετα αλλα οριζοντια...
-
Ισως να έχουν το δικαίωμα βρε παιδιά, αλλά λίγη στοιχειώδης λογική χρειάζεται για να ξέρει κάποιος πως να παρκάρει τη μηχανή ώστε να μην ενοχλεί πεζούς και αυτοκίνητα.
Και για να μη μου πείτε πως μιλάω 'απ'έξω', κυκλοφορώ με παπί καθημερινά στο κέντρο (Σύνταγμα/Κλαυθμώνος) λόγω δουλειάς (λογιστής), και να είστε σίγουροι πως όλοι χωράνε, είτε στο παρκάρισμα, είτε στην κίνηση. Λίγο μυαλό οι μεν, λίγο μυαλό οι δε, και όλα είναι cool...
Εκεί πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε όλοι, είναι για τους αλήτες που αποκαλούνται οδηγοί μπλε λεοφορείων. Δεν σέβονται τίποτα. Κόκκινα, προτεραιότητες, πεζούς, μηχανάκια, αυτοκίνητα, τριπλοπροσπεράσεις στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου. ΤΙΠΟΤΑ. Να δω πότε θα τα πάρω τόσο στο κρανίο καμιά μέρα, και θα με τρέχουνε για φόνο εκ προμελέτης.
-
Μπορούν να παρκάρονται τα μηχανάκια ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά όχι έτσι που να δημιουργείται πρόβλημα. Ας πάνε το πολύ-πολύ 50 μέτρα παρακάτω μέχρι να βρουν καλό κενό, όχι ακριβώς μπροστά στην πόρτα τους στο περιθώριο των 50 εκατοστών. Ο άλλος πως θα βγει μετά;
-
Άλλος σήμερα. Μπλε Punto, χωρίς πινακίδες παρακαλώ, πήγαινε αργά αριστερά κάνοντας μάλιστα συχνά κάτι περίεργα ζιγκ-ζαγκ. Τελικά είδα ότι ο τύπος μίλαγε στο κινητό. Τέλος πάντων, αυτό το βλέπουμε δυστυχώς αρκετά συχνά. Κάποια στιγμή όμως ο τύπος χαμήλωσε το κεφάλι, άγνωστο γιατί, και το αυτοκίνητο έγινε ακόμα πιο ασταθές. Αναγκάζομαι να τον περάσω στα γρήγορα από δεξιά, οπότε γυρίζω και τι να δω; Με το δεξί κράταγε το κινητό, με το αριστερό έκλεινε το αυτί του για ν'ακούει πιο καθαρά και κράταγε το τιμόνι με τους καρπούς και τους αγκώνες!
-
'Αγωνιζόμενος' με Saxo (roll bar, αυτοκόλλητα κλπ) πέρασε άερα STOP στη Δάφνη και πήγε να προκαλέσει καραμπόλα από το πουθενά
Δεν πρόλαβα να δω όνομα
-
Πες χρωματα του αυτοκινητου, δεν τρεχουν πολλα Saxo στην ελλαδα...εκτος αν το 'αγωνιζομενος' ηταν ειρωνικο.
Skye
Τεσπα αυτο που εννοουσαμε ειναι οτι αμα ενα μηχανακι εχει παρκαρει ακριβως στην μεση μιας 5μετρης θεσης, θα το μετακινησω προς την μια ακρη για να χωρεσει και ενα αυτοκινητο. Αν καταλαβες οτι αυτο εννοουσα και νομιζεις οτι ειναι σωστο ενα μηχανακι που μπορει να παρκαρει σχεδον σε οποιοδηποτε κενο, ειναι σωστο να παιρνει μια ολοκληρη θεση, τοτε δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Α και παρεπιπτοντως, το θεμα περι παρανομιας στο παρκαρισμα στο πεζοδρομιο λιγο με ενδιαφερει. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην ενοχλω.Οταν για τα 2 μυρια αυτοκινητα στην Αττικη υπαρχουν μολις 100 χιλιαδες νομιμες θεσεις, τοτε θες δεν θες η συντριπτικη πλειοψηφια θα παρκαρει παρανομα. Αν τα 10 μηχανακια της γειτονιας μου, ενω μπορουν να παρκαρουν πανω στο πεζοδρομιο - απο την στιγμη και ΜΟΝΟ που ειναι αρκετα φαρδυ και δεν εμποδιζουν τους πεζους - αρχισουν να παιρνουν 10 θεσεις αυτοκινητων, τοτε δεν βγαινει ακρη. Αντιστοιχα αν καποιο μηχανακι παρκαρει εκει που θα μπορουσε να παρκαρει ενα αυτοκινητο (και οχι αναγκαστικα το δικο μου, δεν κοιταω την παρτη μου), τοτε θα του ζητησω να το βαλει καπου αλλου γιατι αυτος εχει επιλογες ενω το αυτοκινητο οχι. Για αυτο λοιπον αμα μηχανακι εχει παρκαρει φαρδια πλατια πιανωντας 5-6 μετρα θεση, τοτε φυσικα και θα το μετακινησω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Skye
Τεσπα αυτο που εννοουσαμε ειναι οτι αμα ενα μηχανακι εχει παρκαρει ακριβως στην μεση μιας 5μετρης θεσης, θα το μετακινησω προς την μια ακρη για να χωρεσει και ενα αυτοκινητο. Αν καταλαβες οτι αυτο εννοουσα και νομιζεις οτι ειναι σωστο ενα μηχανακι που μπορει να παρκαρει σχεδον σε οποιοδηποτε κενο, ειναι σωστο να παιρνει μια ολοκληρη θεση, τοτε δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Α και παρεπιπτοντως, το θεμα περι παρανομιας στο παρκαρισμα στο πεζοδρομιο λιγο με ενδιαφερει. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην ενοχλω.Οταν για τα 2 μυρια αυτοκινητα στην Αττικη υπαρχουν μολις 100 χιλιαδες νομιμες θεσεις, τοτε θες δεν θες η συντριπτικη πλειοψηφια θα παρκαρει παρανομα. Αν τα 10 μηχανακια της γειτονιας μου, ενω μπορουν να παρκαρουν πανω στο πεζοδρομιο - απο την στιγμη και ΜΟΝΟ που ειναι αρκετα φαρδυ και δεν εμποδιζουν τους πεζους - αρχισουν να παιρνουν 10 θεσεις αυτοκινητων, τοτε δεν βγαινει ακρη. Αντιστοιχα αν καποιο μηχανακι παρκαρει εκει που θα μπορουσε να παρκαρει ενα αυτοκινητο (και οχι αναγκαστικα το δικο μου, δεν κοιταω την παρτη μου), τοτε θα του ζητησω να το βαλει καπου αλλου γιατι αυτος εχει επιλογες ενω το αυτοκινητο οχι. Για αυτο λοιπον αμα μηχανακι εχει παρκαρει φαρδια πλατια πιανωντας 5-6 μετρα θεση, τοτε φυσικα και θα το μετακινησω.Διάβασα τις απαντήσεις πολύ καλά και δεν εκπλήσσομαι, είναι γνωστός άλλωστε ο ρατσισμός απέναντι στα δίκυκλα. Οι περισσότεροι λέγαν ότι μετακινούν το δίκυκλο σε κάθε περίπτωση αν τους εμποδίζει, ειτε είναι παρκαρισμένο ανάμεσα στα αυτοκίνητα έίτε έχει πιάσει μια θέση. Ο νόμος που λες ότι δε σε ενδιαφέρει, ενδιαφέρει εμένα, γιατί αν παρκάρω πάνω στον πεζόδρομο ακόμα και αν δεν ενοχλώ κανέναν απολύτως (λέμε τώρα, φαντάσου ένα τεράστιο πεζόδρομο που όλοι χωράνε) την κλήση θα τη φάω, και δεν έχω καμία διάθεση να πληρώνω γ@μησιάτικα λεφτά, και να είσαι σίγουρος ότι κυρίως τα δίκυκλα κυνηγάνε. Απο 'κει και πέρα, είναι σαφές ότι υπάρχουν κακοί οδηγοί δικυκλων, όπως αυτοκινήτων, ταξί κτλ.
Εγώ δεν αναφερόμουν στο γεγονός ότι κάποιος έχει πιάσει πέντε θέσεις (λέμε τώρα) με ένα μηχανάκι, που και πάλι θεωρώ απαράδεκτο να το μετακινήσεις γιατί αν το'χει παρκάρει νόμιμα στην τελική γούστο και καπέλο του. Με την ίδια λογική, αναρωτιέμαι αν εσύ έχεις παρκάρει και ο μπροστινός σου φύγει, μπορώ εγώ να σε 'σπρώξω' λίγο με την τζιπούρα για να χωρέσω και εγώ από πίσω; Ή να πάρω άλλους πέντε μαντράχαλους και να το μετακινήσω; Απαιτώ σε κάθε περίπτωση όπως σέβομαι την περιούσια του άλλου, να κάνουν το ίδιο οι άλλοι και για μένα.
Και γενικά θεωρώ μεγάλο λάθος του δήμου της Αθήνας που δε βοηθάει περισσότερο τα δίκυκλα, που κακά τα ψέματα μπορούν να βοηθήσουν (και βοηθάνε την κατάσταση στο κέντρο). Εγώ προσωπικά ξέρω πολλά άτομα που για τους παραπάνω λόγους έχουν τσαντιστεί και κατεβαίνουν με το αυτοκίνητό τους στο κέντρο αντί για το μηχανάκι και ας κάνουν περισσότερη ώρα, γιατί ο άλλος σκέφτεται 'αν τη βάλω στον πεζόδρομο (τη μηχανή ε), θα φάω κλήση. Αν τη βάλω στο δρόμο, θα μου τη ρίξει κάποιος μ@λ@κας, οπότε την αφήνω στο γκαράζ και πάω με το αμάξι μου, στα τέτοια μου σας γράφω και κάνω το ζωγράφο'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορούν να παρκάρονται τα μηχανάκια ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά όχι έτσι που να δημιουργείται πρόβλημα. Ας πάνε το πολύ-πολύ 50 μέτρα παρακάτω μέχρι να βρουν καλό κενό, όχι ακριβώς μπροστά στην πόρτα τους στο περιθώριο των 50 εκατοστών. Ο άλλος πως θα βγει μετά;Αυτό κάνουν οι περισσότεροι, μη νομίζεις, κανένας δε θέλει να του μετακινήσουν ή να του χτυπήσουν τη μηχανή (ε αυτοί που δεν τους νοιάζει είναι ζούγια), όπως φαντάζομαι εσύ δεν τα θέλεις αυτά για το αυτοκίνητό σου. Απλά πολλές φορές αφήνεις πχ εσύ το μηχανάκι ανάμεσα από δύο αυτοκίνητα, αλλά αυτά φεύγουν, έρχονται άλλοι παρκάρουν διαφορετικά και εκεί γίνεται το μπέρδεμα
-
οπως ειπα λοιπον, αμα θελεις στην αττικη να παρκαρεις νομιμα, απλα δεν παρκαρεις. μπορεις να λες οτι θελεις περι νομων κλπ, αλλα αυτο που ζητας ειναι απλα ΑΝΕΦΙΚΤΟ οποτε συζητα το μονος σου. εμενα με νοιαζει πιο πολυ η ουσια (το να μην ενοχλω) παρα το τυπικο (να μην ειμαι παρανομος), και αυτο οχι επειδη βαριεμαι/ξεβολευομαι αλλα πολυ απλα επειδη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Σε πιο απλα ελληνικα δεν μπορω να το πω, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να παρκαρουν ολοι νομιμα, η συντριπτικη πλειοψηφια των οχηματων στην Αττικη θα παρκαρει παρανομα.
και τελικα αυτο που λες ειναι οτι αμα ενα μηχανακι εχει πιασει μια 5μετρη θεση, ειναι κακο να το μετακινησουμε ετσι ωστε να χωρεσουμε και οι δυο αλλα πρεπει εγω να ψαχνω σαν τον μλκ για αλλη μια θεση. Και οτι εσυ αμα σου γουσταρει, θα βαλεις το μηχανακι σου ακριβως στην μεση μιας μεγαλης θεσης και ασε τον αλλον να ψαχνε για θεση?*
Καλως, και μετα μιλατε για ρατσισμο απεναντι στα μηχανακια ε? Εμ βεβαια, αφου κανετε οτι σας κατεβει και δεν νοιαζεστε για κανεναν αλλον...(α και που΄σαι, και εγω κυκλοφορω με μηχανακι αλλα δεν κανω οτι μου κατεβει...)
Και μια που μιλας για νομους, εσυ τηρεις την διαταξη του ΚΟΚ που λεει οτι τα μηχανακια απαγορευεται να περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα αλλα πρεπει να περιμενουν και αυτα σε ουρα αναμεσα στα αυτοκινητα? Η απλα περνας απο οπου θελεις? Ασ'το, μην απαντησεις. Η επιλεκτικη εφαρμογη του ΚΟΚ οπου σας συμφερει παει συννεφο, οποτε θελουν περνανε με κοκκινο, αναποδα σε μονοδρομο, αμα λαχει περναμε και απο το πεζοδρομιο, αλλα ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ....Και μην μου αγγιξει κανενας το μηχανακι μου γιατι δεν κανει, κανει τζιζ...
*Και ποιος σου ειπε οτι εχεις δικαιωμα να παρκαρεις το μηχανακι σου 2.5 μετρα μακρια απο τον προφυλακτηρα του μπροστινου αυτοκινητου? Εγω γιατι νομιζω οτι τα οχηματα πρεπει να παρκαρουν το ενα κοντα στο αλλο, και τελικα εισαι υποχρεωμενος να παρκαρεις κοντα του και οχι στην μεση της 5μετρης θεσης? Και στην τελικη, γιατι εγω να χαρακτηριστω ΜΑΛΑΚΑΣ αμα βαλω το αυτοκινητο μου ακριβως στην μεση 2 θεσεων, πιανωντας και τις δυο (οπως και σιγουρα θα γινει, και πολυ σωστα, απο ολους εδω μεσα), και να μην χαρακτηρισω επισης ΜΑΛΑΚΑ αυτον που κανει το ιδιο με ενα μηχανακι?
-
Σε μια χώρα με έλλειμμα θέσεων στάθμευσης είναι πολυτέλεια για να μην πω κάτι ποιο βαρύ να θέλουμε να παρκάρουμε τις μηχανές όπως και τα αυτοκίνητα, ακόμα και αν το επιτρέπει ο Κ.Ο.Κ.
-
εντάξει, μπορείτε να ηρεμήσετε λιγάκι ;
ζώα δεν είναι αυτοί που τα παρκάρουν διάπλατα στο δρόμο, αν και θα μπορούσαν άνετα να τα βάλουν κάθετα, αλλά αυτοί που ενώ έχεις αφήσει 40-50 εκατοστά απ'τον μπροστινό για να μπορείς να φύγεις μετά, έρχεται ένα μηχανάκι ανάμεσα και ή είναι αδύνατον να φύγεις ή να χρειαστούν χίλιες μανούβρες. Τότε επιβάλλεται η μετακίνηση (αν και προσωπικά δεν έχω μετακινήσει ποτέ, προτιμώ να κάνω μανούβρες)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οπως ειπα λοιπον, αμα θελεις στην αττικη να παρκαρεις νομιμα, απλα δεν παρκαρεις. μπορεις να λες οτι θελεις περι νομων κλπ, αλλα αυτο που ζητας ειναι απλα ΑΝΕΦΙΚΤΟ οποτε συζητα το μονος σου. εμενα με νοιαζει πιο πολυ η ουσια (το να μην ενοχλω) παρα το τυπικο (να μην ειμαι παρανομος), και αυτο οχι επειδη βαριεμαι/ξεβολευομαι αλλα πολυ απλα επειδη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Σε πιο απλα ελληνικα δεν μπορω να το πω, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να παρκαρουν ολοι νομιμα, η συντριπτικη πλειοψηφια των οχηματων στην Αττικη θα παρκαρει παρανομα.και τελικα αυτο που λες ειναι οτι αμα ενα μηχανακι εχει πιασει μια 5μετρη θεση, ειναι κακο να το μετακινησουμε ετσι ωστε να χωρεσουμε και οι δυο αλλα πρεπει εγω να ψαχνω σαν τον μλκ για αλλη μια θεση. Και οτι εσυ αμα σου γουσταρει, θα βαλεις το μηχανακι σου ακριβως στην μεση μιας μεγαλης θεσης και ασε τον αλλον να ψαχνε για θεση?*
Καλως, και μετα μιλατε για ρατσισμο απεναντι στα μηχανακια ε? Εμ βεβαια, αφου κανετε οτι σας κατεβει και δεν νοιαζεστε για κανεναν αλλον...(α και που΄σαι, και εγω κυκλοφορω με μηχανακι αλλα δεν κανω οτι μου κατεβει...)
Και μια που μιλας για νομους, εσυ τηρεις την διαταξη του ΚΟΚ που λεει οτι τα μηχανακια απαγορευεται να περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα αλλα πρεπει να περιμενουν και αυτα σε ουρα αναμεσα στα αυτοκινητα? Η απλα περνας απο οπου θελεις? Ασ'το, μην απαντησεις. Η επιλεκτικη εφαρμογη του ΚΟΚ οπου σας συμφερει παει συννεφο, οποτε θελουν περνανε με κοκκινο, αναποδα σε μονοδρομο, αμα λαχει περναμε και απο το πεζοδρομιο, αλλα ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ....Και μην μου αγγιξει κανενας το μηχανακι μου γιατι δεν κανει, κανει τζιζ...
*Και ποιος σου ειπε οτι εχεις δικαιωμα να παρκαρεις το μηχανακι σου 2.5 μετρα μακρια απο τον προφυλακτηρα του μπροστινου αυτοκινητου? Εγω γιατι νομιζω οτι τα οχηματα πρεπει να παρκαρουν το ενα κοντα στο αλλο, και τελικα εισαι υποχρεωμενος να παρκαρεις κοντα του και οχι στην μεση της 5μετρης θεσης? Και στην τελικη, γιατι εγω να χαρακτηριστω ΜΑΛΑΚΑΣ αμα βαλω το αυτοκινητο μου ακριβως στην μεση 2 θεσεων, πιανωντας και τις δυο (οπως και σιγουρα θα γινει, και πολυ σωστα, απο ολους εδω μεσα), και να μην χαρακτηρισω επισης ΜΑΛΑΚΑ αυτον που κανει το ιδιο με ενα μηχανακι?
Πρώτα απ'όλα μη φανατίζεσαι. Συζήτηση κάνουμε. Δεύτερον διάβασες αυτά που έγραψα; Τι κάθεσαι και μου λες ρε άνθρωπε για το αν περνάω ανάμεσα από αυτοκίνητα και άλλα τέτοια άκυρα; Δε μπορείς να μείνεις στο θέμα; Εγώ είπα ότι είναι λάθος να πιάσεις 500 θέσεις με ένα μηχανάκι, αν ήξερες να διαβάζεις θα το καταλάβαινες αυτό, όπως λάθος είναι να πιάσει 500 θέσεις και ένα αυτοκίνητο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν έχεις το δικαίωμα να το μετακινήσεις για να παρκάρεις. Το μόνο που καταλαβαίνω, είναι να μετακινήσεις ένα μηχανάκι για να ΞΕΠΑΡΚΑΡΕΙΣ. Αυτό το δέχομαι και το καταλαβαίνω. Τελικά δε μου απάντησες. Αν εσύ έχεις παρκάρει και ο μπροστινός σου φύγει, μπορώ εγώ να έρθω με ένα τζιπ να 'σπρώξω' λίγο το αυτοκίνητό σου για να χωρέσω να παρκάρω; Ή να φέρω 5 μαντράχαλους να το μετακινήσουμε λιγάκι για να χωρέσω;
Σαφώς στην Ελλάδα πιο πολύ σημασία έχει πια το τι είναι λογικό για τον καθένα από τον ΚΟΚ, γι'αυτο και οι νόμοι, τα φανάρια κτλ έχουν θεωρητική σημασία, γιατί ο καθένας ενεργεί βάση αυτού που νομίζει. Σε κάποιες περιπτώσεις για τα δεδομένα της χώρας το καταλαβαίνω και το θεωρώ επόμενο. Όπως πχ δε γίνεται πάντα να κρατάς τις αποστάσεις που ορίζει ο ΚΟΚ στα στενά ας πούμε. Αυτό όμως είναι άλλη κουβέντα. Το θέμα είναι ότι δεν είναι το θέμα 'παράνομο', το θέμα είναι ότι δε γίνεται να παρκάρεις στους πεζόδρομους το μηχανάκι σου, παρ'ολο που θα το ήθελα πολύ, και ας μην ενοχλείς, γιατί θα φας κλήση. Και από 'κει και πέρα όπως σου εξήγησα, για μένα το θέμα είναι ο σεβασμός στην περιουσία του άλλου.Απλά εσύ κάθεσαι και μου λες ότι βάζω το μηχανάκι σε θέσεις που δεν πρέπει κοκ και ότι δε νοιάζομαι για κανέναν λες και με ξέρεις προσωπικά, ή λες και έγραψα κάτι τέτοιο. Για όνομα του Θεού! Μάλλον ακόμα χειρότερα, έγραψες πως όλοι οι οδηγοί δικύκλων δε νοιάζονται κ μετά μιλάμε κ για ρατσισμό! Βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες, και σου ξαναλέω, όπως υπάρχουν οδηγοί αυτοκινήτων που δε νοιάζονται, υπάρχουν σαφώς και οδηγοί δικυκλων που δε δίνουν δεκάρα και κάνουν λαλακίες. Επιχείρηματα ε;
Φιλικά. -
Αμα με σπρωξεις με το τζιπ, θα μου κανεις ζημια. Αμα μετακινησω το μηχανακι σου το οποιο ετυχε να μεινει στην μεση μιας 5μετρης θεσης επειδη ξεπαρκαραν ο εμπρος και ο πισω, το μονο που θα κανω θα ειναι να το παω 1-2 μετρα πιο περα*****. Δεν σου κανω ζημια οποτε το θεμα περι σεβασμου της περιουσιας του αλλου δεν κολλαει. Αν εχεις τοσο μεγαλο προβλημα με το οτι σου ακουμπησε καποιος το μηχανακι σου (και ας δημιουργεις προβλημα σε 1-2 αυτοκινητα που θα μπορουσαν να παρκαρουν ΜΑΖΙ με εσενα και οχι να σου παρουν την θεση) τοτε tough luck, δεν μπορει να γινεται το γουστο του καθενος.
η ερωτηση για το αν τηρεις το αρθρο του ΚΟΚ που απαγορευει να περνατε αναμεσα απο τα αυτοκινητα πηγαινε ακριβως στο οτι υποστηριξες οτι μπορεις να παρκαρεις οπου και οπως θελεις επειδη ειναι νομιμο και οτι κακως ζηταω (που ποτε δεν ΖΗΤΗΣΑ, απλα ειπα οτι 'καλο θα ηταν') να τα ανεβαζετε στο πεζοδρομιο επειδη ειναι παρανομο. Οποτε και εγω ρωταω, τον ΚΟΚ τον θυμασαι μονο οποτε σου δινει δικιο? εκει κολλαγε
Και δεν εχει καμμια σχεση το 'περναω ΣΤΟΠ/κοκκινο επειδη ετσι κρινω οτι με βολευει' με το 'ανεβαζω την μηχανη στο πεζοδρομιο που ΔΕΝ ενοχλω για να μην πιανω μια ολοκληρη θεση αυτοκινητου'...
*ειδικα δεν στην περιπτωση που επιτηδες το βαζουν ακριβως στην μεση, πιθανως για να κρατησουν θεση για το αυτοκινητο τους οταν θα επιστρεψουν με αυτο, τοτε δεν χρειαζεται συζητηση το θεμα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμα με σπρωξεις με το τζιπ, θα μου κανεις ζημια.Αν πάρω 5 φίλους μου και το σηκώσουμε και το μετακινήσουμε; Θα σε πείραζε;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αμα με σπρωξεις με το τζιπ, θα μου κανεις ζημια.
Αν πάρω 5 φίλους μου και το σηκώσουμε και το μετακινήσουμε; Θα σε πείραζε;
Πιστεύω έχεις καταλάβει πως ήταν τελείως ατυχής η παρομοίωσή σου. Γιατί το κουράζεις το θέμα;
Αν δεν το κατάλαβες, πάω πάσο...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αμα με σπρωξεις με το τζιπ, θα μου κανεις ζημια.
Αν πάρω 5 φίλους μου και το σηκώσουμε και το μετακινήσουμε; Θα σε πείραζε;
Πιστεύω έχεις καταλάβει πως ήταν τελείως ατυχής η παρομοίωσή σου. Γιατί το κουράζεις το θέμα;
Αν δεν το κατάλαβες, πάω πάσο...
Βασικά η ερώτηση απευθυνόταν συγκεκριμένα στον kacey
Αν δεν το κατάλαβες, πάω πάσο
Αν πιστεύεις ότι κουράζω το θέμα παρ'όλα αυτά, θα μπορούσες να πεις απλά τη γνώμη σου αντί να πεις ότι είναι ατυχης η παρομοίωσή μου. -
Αν το αυτοκινητο μου (η το μηχανακι μου) ενοχλει καποιον με βαση την κοινη λογικη (αμα ειμαι ακριβως στην μεση 2 θεσεων πχ, οχι επειδη 'εδω ειναι το σπιτι μου'...) και μπορει καποιος να το μετακινησει ΧΩΡΙΣ να του κανει ζημια, τοτε οχι δεν με νοιαζει. απλα το αυτοκινητο αμα πας να το σηκωσεις πιθανοτατα θα του κανεις ζημια, η θα πρεπει να μπεις μεσα, για αυτο τον λογο μου ακουγεται λιγο περιεργο. Το μηχανακι απλα το μετακινεις τσουλωντας το λιγο πιο περα και δεν εγινε τιποτα, για αυτο η παρομοιωση σου ειναι ατυχης
Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το τοσο μεγαλο θεμα με το να παω ενα μηχανακι λιγο πιο εκει αμα τυχει να καταλαμβανει περισσοτερο χωρο απο οσο χρειαζεται για να βολευτουν και αλλοι, εκτος αν εισαι απο αυτους που εχουν την λογικη 'το ΔΙΚΟ μου πραγμα δεν θα το ακουμπησει κανεις γιατι ετσι γουσταρω', ασχετα αν ενοχλεις.
-
Βρε αγορίνα μου δεν επικοινωνούμε..
Είπα ότι σε κάθε περίπτωση δεν έχεις το δικαίωμα να μετακινήσεις το όχημα του άλλου και ας έχει κάνει λαλακία. Πάντως σε παραδέχομαι αν όντως εννοείς ότι δε σε πειράζει να μετακινήσουν και το δικό σου όχημα, αρκεί να μη σου κάνουν ζημιά. Εγώ σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να παρκάρω κάπου που να μην ενοχλώ, το ίδιο κάνω και με το αυτοκίνητο.
Δεν έχω πρόβλημα να ακουμπήσει κάποιος το μηχανάκι μου, δε θα το πάρω μαζί μου στον άλλο κόσμο, προς Θεού. Εμένα άλλωστε δε το μετακινεί κανείς το μηχανάκι μου, κυρίως γιατί προσέχω που το βάζω (όχι για να μην το μετακινήσουν αλλά για να μην το χτυπήσουν/ρίξουν κάτω) και έπειτα επειδή το δένω με κουλούρα συν ότι έχει συναγερμό και κάποιο βάρος. Απλά με εκνευρίζει να βλέπω αντιδράσεις όπως αυτές που διάβασα νωρίτερα από κάποιους 'αμάν με αυτά τα μηχανάκια, όπου θέλουν τα παρατάνε κτλ', γιατί μου θυμίζει τη συμπεριφορά διαφορων στο δρόμο που αδιαφορουν παντελώς για τους γύρω τους και ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους, μόνο για το δικό τους πρόβλημα.
Κυρίως βασικά εξ'αρχής το πρώτο ποστ μου δεν απευθυνόταν σε σένα. Ούτε επιθετικό προς κάποιον άλλο ήταν, απλά σας εξηγώ την κατάσταση.. 'μέσα απ'το χωρό', ότι πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να βάλεις κάπου το μηχανάκι σου (για κεντρικούς δρόμους μιλάμε πάντα έτσι) χωρίς να έχεις πρόβλημα. Σαφώς και υπάρχουν πολλά παρτάλια οδηγοί δικύκλων όπως και αυτοκινήτων. Μη λέμε τα ίδια. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν πιστεύεις ότι κουράζω το θέμα παρ'όλα αυτά, θα μπορούσες να πεις απλά τη γνώμη σου αντί να πεις ότι είναι ατυχης η παρομοίωσή μου.Η γνώμη μου είναι, πως η παρομοίωσή σου ήταν ατυχής.
Ζώα ζώα ζώα