-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η δική μου τότε σοβαρή απάντηση:
Εγώ δεν έχω κοιτάξει ποτέ πιπίνια ή γυναίκες στο γυμναστήριο. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι μέσα στο γυμναστήριο.
Μάλιστα πριν 10 χρόνια μου έτυχε και ένα πολύ άσχημο περιστατικό με γυναίκα η οποία έπασχε από αγοραφοβία. Νόμιζε ότι την κοίταξα κάποια στιγμή που πέρασα από δίπλα της και άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει. Ο κακός χαμός. Παραλίγο να έρθει η αστυνομία.Από εκεί και πέρα, το περπάτημα έξω δεν είναι γυμναστική.
Το τρέξιμο έξω προϋποθέτει και σωστό περιβάλλον που πρέπει να έχεις έξω για να τρέξεις. Όποιος ζει σε επαρχία πιθανά να μπορεί να το κάνει αυτό.Τρέξιμο εκτός πόλης είναι πολύ επικίνδυνο και απαιτεί πολύ χρόνο ελεύθερο. Αυτό δεν είναι τρέξιμο. Είναι ταλαιπωρία και δικαιολογία για να μην αθληθεί ποτέ κάποιος.
Τα ομαδικά αθλήματα απαιτούν ύπαρξη γηπέδων και παρέας. Μοναχικό μπάσκετ, βόλευ, τέννις είναι λιγάκι δύσκολο να πετύχει.
Είσαι σοβαρός? Το ρεζουμέ που κατάλαβες ήταν ότι όσοι πάνε γυμναστήριο πάνε για να παίρνουν μάτι?
Όσο για τα υπόλοιπα. Κατανοητά όσα λές. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι το περπάτημα δεν είναι γυμναστική. Θα διαφωνήσω στο ότι είναι επικίνδυνο να τρέξεις στην εξοχή. Θα συμφωνήσω στη δυσκολία να τρέξεις μέσα σε πόλη, ειδικά όπως την Αθήνα. Στα περι αθλημάτων θα συμφωνήσω εν μέρη. Εντάξει δεν βρίσκεις παρέα να παίξεις μπαλίτσα, τέννις, βόλλευ, ακόμα και μπάσκετ. Με 20 ευρώ παίρνεις μια μπαλίτσα μπάσκετ και πας και ρίχνεις σουτάκια μοναχός όση ώρα θες. Άσε δηλαδή που οι πιθανότητες είναι να βρεις κι άλλους να παίζουν και να παίξετε όλοι μαζί.
-
Για να (ξανα)γράψουμε και στο παρόν thread...
Έξω από το γυμναστήριο μπορείς να κάνεις μια χαρά και αεροβική και τρέξιμο και ποδήλατο και sports και οτιδήποτε άλλο. Μέσα στο γυμναστήριο όμως μπορείς να κάνεις σοβαρές ασκήσεις με σοβαρά βάρη, για όσους τουλάχιστον επιδιώκουν ακριβώς αυτό: βάρη. Θεωρώ ότι οι διάδρομοι και τα ποδήλατα και τα λάστιχα σε ένα γυμναστήριο είναι για τις γυναίκες και για ζέσταμα/χαλάρωμα πριν και μετά τα βάρη
Γυμναστήριο στο σπίτι έχω φτιάξει και εγώ, και μάλιστα για 1-2 μήνες το 'επισκεπτόμουν' καθημερινά. Όταν όμως βαρέθηκα να βγάζω/βάζω βάρη στις μπάρες (μικρές για χέρια, μεγάλη για πλάτη/στήθος/ώμους), πλήρωσα το 100αρικο για το Yava. Τώρα όμως που λόγω κάποιων ιατρικών ευρημάτων πρέπει να κόψω τα -πολλά- βάρη, μάλλον θα ξαναγυρίσω στη σπιτική version...
-
Ρε φίλε εσύ δεν ρώτησες αυτό;
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εκτός από το να παίρνετε μάτι τα πιπινάκια με τις καυτές/ εφαρμοστές φόρμες υπάρχει άλλος λόγος να πάτε γυμναστήριο?Σε αυτό απάντησα. Που είναι το περίεργο;
Όσο αφορά τα υπόλοιπα, το περπάτημα έξω δεν είναι γυμναστική. Το περπάτημα για να θεωρηθεί αερόβια γυμναστική θα πρέπει να είναι πάνω από μία ώρα συνεχούς περπατήματος με απόσταση πάνω από 6 χιλιόμετρα χωρίς σταματήματα.
Επίσης το να πάρει κάποιος μία μπάλα μπάσκετ για να παίξει έστω και μόνος του πάλι αυτό δεν είναι γυμναστική. Αν και αυτό προϋποθέτει και ύπαρξη γηπέδου μπάσκετ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την ανεύρεση (δωρεάν) γηπέδου χωρίς να γίνεται σκοτωμός από το κόσμο και μετά βλέπουμε και για μπάλα.Το μοναχικό τρέξιμο στην εξοχή (για ποια όμως εξοχή συζητάμε;) όχι μόνο είναι επικίνδυνο, θέλει και πολύ καλή οργάνωση και πολλές ώρες ελεύθερες. Το ίδιο ισχύει και για την ποδηλασία. Αυτές οι δύο δραστηριότητες καλό είναι να γίνονται με παρέα.
-
Θυμάμαι το 1993 που έμενα Αθήνα. Ότι είχε βγει το 'Both Sides' του Phil Collins. Το είχα αγοράσει σε κασέτα και έφευγα από το σπίτι που έμενα, σχεδόν από την Αρχή της Μιχαλακοπούλου και πήγαινα στη σχολή μου με τα πόδια. Πού ήταν η σχολή? Εξάρχεια!!!! Σκέτη ηδονή ήταν. Δεν την βαρέθηκα ποτέ τη διαδρομή, δεν ένιωθα κούραση, τίποτα. Πέρασαν τα χρόνια από τότε. Ακόμα περπατάω πολύ. Τόσο στη δουλειά μου το καλοκαίρι όσο και εκτός δουλειάς το χειμώνα. Όταν έχω όρεξη, ακόμα και αν δεν βρω παρέα, παίρνω τη μπάλα μου και πάω να ρίξω σουτάκια. Έχει κανείς προσπαθήσει να κάνει 'τζάμπ σουτ' για πολύ ώρα από το τρίποντο? Αυτά είναι βάρη!!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ρε φίλε εσύ δεν ρώτησες αυτό;Εκτός από το να παίρνετε μάτι τα πιπινάκια με τις καυτές/ εφαρμοστές φόρμες υπάρχει άλλος λόγος να πάτε γυμναστήριο?
Σε αυτό απάντησα. Που είναι το περίεργο;
Όσο αφορά τα υπόλοιπα, το περπάτημα έξω δεν είναι γυμναστική. Το περπάτημα για να θεωρηθεί αερόβια γυμναστική θα πρέπει να είναι πάνω από μία ώρα συνεχούς περπατήματος με απόσταση πάνω από 6 χιλιόμετρα χωρίς σταματήματα.
Επίσης το να πάρει κάποιος μία μπάλα μπάσκετ για να παίξει έστω και μόνος του πάλι αυτό δεν είναι γυμναστική. Αν και αυτό προϋποθέτει και ύπαρξη γηπέδου μπάσκετ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την ανεύρεση (δωρεάν) γηπέδου χωρίς να γίνεται σκοτωμός από το κόσμο και μετά βλέπουμε και για μπάλα.Το μοναχικό τρέξιμο στην εξοχή (για ποια όμως εξοχή συζητάμε;) όχι μόνο είναι επικίνδυνο, θέλει και πολύ καλή οργάνωση και πολλές ώρες ελεύθερες. Το ίδιο ισχύει και για την ποδηλασία. Αυτές οι δύο δραστηριότητες καλό είναι να γίνονται με παρέα.
οκ πάσο απλά μου φάνηκε περίεργο που έγραψες 10 γραμμές και οι μισές ήταν για τα πιπινάκια. Όλα καλά
-
Το περπάτημα ειναι γυμναστική αν είσαι 60 χρονων
Σοβαρά τωρα, προφανώς το περπάτημα γενικά 'κάνει καλο' , το να φτάσουμε ομως να το θεωρούμε τροπο άθλησης...δεν.
Το τρέξιμο εξω όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, θέλει οργάνωση, δεν ειναι να πεις ωραία βάζω τα παπούτσια βγαίνω εξω και τρέχω. Επισης επηρεάζεται απο τις καιρικές συνθήκες, όπως και το ποδήλατο.Τα ομαδικά αθλήματα απο μόνα τους δεν ειναι τρόπος εξάσκησης όχι. Ακόμα και όταν πήγαινα τέννις στον Μίλωνα μας έλεγαν οτι πρέπει να δυναμώσουμε το σώμα μας σε γυμναστήριο. Όπως είπα πριν και οι δρομείς πρέπει να κάνουν ενδυνάμωση, και οι μπασκετμπολίστες κάνουν, και ολοι.
Ξαναλέω αν το δεις υπό τη σκοπιά 'βγαίνω απο το σπίτι και κουνιέμαι' , ειναι καλο.
Τα βαρη έχουν παρα πολλα οφέλη , δεν ειναι μόνο αυτο που βλέπει κάποιος, τους 'φουσκωτούς' και λεει α δε μου χρειάζεται αυτο.
Το να έχεις δυνατό σωμα ειναι πολύ σημαντικό και για την καθημερινότητα και για την υγεία. Για παράδειγμα ο μυς στηρίζει τις αρθρώσεις, ειναι πολύ σημαντικό, τοςο για προληπτικούς σκοπούς , οσο και σαν αντιμετώπιση ενός προβλήματος, να χεις ισχυρό μυικό σύστημα γύρω απο την άρθρωση.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θυμάμαι το 1993 που έμενα Αθήνα. Ότι είχε βγει το 'Both Sides' του Phil Collins. Το είχα αγοράσει σε κασέτα και έφευγα από το σπίτι που έμενα, σχεδόν από την Αρχή της Μιχαλακοπούλου και πήγαινα στη σχολή μου με τα πόδια. Πού ήταν η σχολή? Εξάρχεια!!!! Σκέτη ηδονή ήταν. Δεν την βαρέθηκα ποτέ τη διαδρομή, δεν ένιωθα κούραση, τίποτα. Πέρασαν τα χρόνια από τότε. Ακόμα περπατάω πολύ. Τόσο στη δουλειά μου το καλοκαίρι όσο και εκτός δουλειάς το χειμώνα. Όταν έχω όρεξη, ακόμα και αν δεν βρω παρέα, παίρνω τη μπάλα μου και πάω να ρίξω σουτάκια. Έχει κανείς προσπαθήσει να κάνει 'τζάμπ σουτ' για πολύ ώρα από το τρίποντο? Αυτά είναι βάρη!!!Ξέρεις τι μου θύμισες;
Χθεσινή κουβέντα με συνάδελφο που τακτικά μαζεύει κάποιους γνωστούς του και πάνε και παίζουν ποδόσφαιρο 5χ5. Μία φορά το μήνα ή δύο το κάνουν. Ποιο πολύ για το χαβαλέ.Κάποια στιγμή κανόνισαν και πήγαν στα γήπεδα του Παθιακάκη (Ριζούπολη). Τα γήπεδα είναι δίπλα στις γραμμές του ηλεκτρικού (Άνω Πατήσια-Περισσός) και έχουν γύρω-γύρω πολυκατοικίες. Λοιπόν έκλεισαν ένα γήπεδο, Κυριακή μεσημεράκι, έδωσαν τα φράγκα και ξεκίνησαν. Κάποια στιγμή άρχισε να ζεσταίνεται το παιχνίδι, ξεκίνησαν οι δυνατές φωνές (δώσε μπάλα, ρίξε μπάλα, τρέχα, κουνήσου κλπ...).
Και ξαφνικά βγαίνουν από τις βεράντες των πολυκατοικιών άνθρωποι διαφόρων φυλών και χρωμάτων και άρχισαν τα μπινελίκια. 'Βγάλτε τον σκασμό μαντράχαλοι', 'άντε και γ@μιθήτε ρε βόδια μεσημεριάτικα' και άλλα πολλά σε διάφορες γλώσσες
Αποτέλεσμα; Ήρθε η αστυνομία, έβγαλε από τα γήπεδα όλο το κόσμο και έβαλε λουκέτο...Συμπέρασμα: Η Αθήνα δεν έχει καμιά σχέση με την Αθήνα πριν από 15 ή 20 ή 25 χρόνια...
-
Οτι ειπε η ursus Ιδιως αν κανεις δουλεια γραφειου το γυμναστηριο το θεωρω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
Ο χρήστης Storm έγραψε:
άλλοι τρέξιμο στο δρόμοΟτι χειροτερο μπορει να κανει καποιος για τα γονατα του ακομα και παπουτσια για τρεξιμο να εχει. Πραγματικα καλυτερα να μη τρεχει καποιος.
Εγώ δεν έχω κοιτάξει ποτέ πιπίνια ή γυναίκες στο γυμναστήριο.
yeah sure
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Το περπάτημα ειναι γυμναστική αν είσαι 60 χρονωνΣοβαρά τωρα, προφανώς το περπάτημα γενικά 'κάνει καλο' , το να φτάσουμε ομως να το θεωρούμε τροπο άθλησης...δεν.
Το τρέξιμο εξω όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, θέλει οργάνωση, δεν ειναι να πεις ωραία βάζω τα παπούτσια βγαίνω εξω και τρέχω. Επισης επηρεάζεται απο τις καιρικές συνθήκες, όπως και το ποδήλατο.Τα ομαδικά αθλήματα απο μόνα τους δεν ειναι τρόπος εξάσκησης όχι. Ακόμα και όταν πήγαινα τέννις στον Μίλωνα μας έλεγαν οτι πρέπει να δυναμώσουμε το σώμα μας σε γυμναστήριο. Όπως είπα πριν και οι δρομείς πρέπει να κάνουν ενδυνάμωση, και οι μπασκετμπολίστες κάνουν, και ολοι.
Ξαναλέω αν το δεις υπό τη σκοπιά 'βγαίνω απο το σπίτι και κουνιέμαι' , ειναι καλο.
Τα βαρη έχουν παρα πολλα οφέλη , δεν ειναι μόνο αυτο που βλέπει κάποιος, τους 'φουσκωτούς' και λεει α δε μου χρειάζεται αυτο.
Το να έχεις δυνατό σωμα ειναι πολύ σημαντικό και για την καθημερινότητα και για την υγεία. Για παράδειγμα ο μυς στηρίζει τις αρθρώσεις, ειναι πολύ σημαντικό, τοςο για προληπτικούς σκοπούς , οσο και σαν αντιμετώπιση ενός προβλήματος, να χεις ισχυρό μυικό σύστημα γύρω απο την άρθρωση.Sent from my iPad using Tapatalk
Εαν προσπαθησεις να κανεις περπατημα σε μεγαλη ανηφορια,τα ποδια σου θα καταρρευσουν ,θα σου βγει η γλωσσα εξω,τα πνευμονια σου θα τα παιξουν και η καρδια σου θα χτυπαει πολυ εντονα.
Τα βαρη ειναι καλα οταν θες να επανελθεις απο καποιον τραυματισμο ,δλδ ενδυναμωση υστερα απο ακινητοποιηση.
Αυτος ηταν ο σκοπος τους ανεκαθεν και οχι το χτισιμο σωματος.
Καλο θα ειναι να μην λαμβανουμε υποψην τι κανουν οι αθλητες.Ουσιαστικα τα βαρη δεν προσφερουν τιποτε στην υγεια μας που να εχει να κανει με την λειτουργια των πνευμονων,την καρδια ,το κυκλοφορικο ,ακομη και το πεπτικο συστημα.
Γιατι το θεμα δεν ειναι να εχουμε υγεια τωρα ,που ετσι κι αλλιως την εχουμε σαν νεοι που ειμαστε αλλα η γυμναστικη να μας ωφελησει οταν θα εχουμε φτασει σε καποια ηλικια.
Στην τελικη,μερικες καμψεις και ενα μονοζυγο ειναι αρκετα για το μυικο συστημα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Εαν προσπαθησεις να κανεις περπατημα σε μεγαλη ανηφορια,τα ποδια σου θα καταρρευσουν ,θα σου βγει η γλωσσα εξω,τα πνευμονια σου θα τα παιξουν και η καρδια σου θα χτυπαει πολυ εντονα.
Ουσιαστικα τα βαρη δεν προσφερουν τιποτε στην υγεια μας που να εχει να κανει με την λειτουργια των πνευμονων,την καρδια ,το κυκλοφορικο ,ακομη και το πεπτικο συστημα.
Συμφωνώ απόλυτα και στα δύο.
Εδώ και 6 χρόνια κάνω 3-5 φορές την εβδομάδα 6χιλ. από τα οποία τα 2 τρέχω και και τα 4 περπατάω πολύ γρήγορα. Η διαδρομή που περπατάω έχει μεγάλη κλίση ανηφορική.Επίσης, λόγω χόμπι αρκετά σαββατοκύριακα περπατάω περίπου 2 ώρες την ημέρα σε ανηφόρα ή σε λάσπες.
Εάν κάποιος πιστεύει ότι το περπάτημα είναι για γέρους τον προσκαλώ να δοκιμάσει!!
Ο italakias περιγράφει με επιήκεια τι θα αισθανθεί....Πρόβλημα με τα γόνατά μου πάντως δεν έχω κανένα [emoji3] [emoji3]
-
Προφανώς θα κουραστείς και με το περπάτημα, αν δε περπατάς καθόλου! Καποια στιγμη ομως θα το συνηθίσεις και θα σταματήσει να σου βγαίνει η γλώσσα. Και δε νομίζω πολλοί να χουν το χρόνο και τη διάθεση για να περπατάνε 2 ώρες μές την Αθήνα
Τα υπόλοιπα 'τα βαρη δε προσφέρουν τίποτα' και 'χτίζεις μυικό σύστημα με μερικές κάμψεις και λέξεις' ειναι πέρα για πέρα ανακρίβειες και αβάσιμα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Βρε παιδια συγγνωμη, τι συζηταμε τωρα? Αν ειναι καποιος χρονΙα αγυμναστος και βεβαια θα του φυγει η γλωσσα και με μια στροφη στο στιβο. Καταλαβαινω οτι σ ενα βεβαρημενο εργασιακο προγραμμα ,μαζι με ολες τις υποχρεωσεις της οικογενειας δεν υπαρχει και πολυς χρονος για κατι παραπανω και ειναι πολυ καλο να μπορεις εστω να τρεχεις, σε συνδυασμο με το εντονο περπατημα αλλα υπαρχουν πολλα παραπανω απο εκει και περα. Αναλογα ποσο θες ν ασχοληθεις εως και ποσο ματαιοδοξος εισαι Και σιγουρα ακομα και γυμναστικη με βαρη να κανεις ,το περπατημα, το τρεξιμο και γενικα τα αεροβια χρειαζονται για το κυκλοφορικο και τις ανασες που ειναι πολυ σημαντικες στα βαρη. Αλλα δεν ειναι μονο αυτο γυμναστικη. Και φυσικα αν καπνιζεις καλυτερα και να μη γυμναζεσαι!
Καντε παντως συνολο 12km πηγαινοντας 3 φορες για τρεξιμο τη βδομαδα,ουτε καν παραπανω, σε ΑΣΦΑΛΤΟ να σας πω αν θα χουν προβλημα ή οχι τα γονατα . Χονδροπαθεια θα εμφανισεις στο τελος. Δεν αποσβαινει τιποτα. Για πλακα εχουν ταρταν στο στιβο? Και παπουτσι φτιαγμενο για τρεξιμο, εξυπακουεται, ουτε καν αεροσολα-μπασκετικο.
-
Εγώ , για να συμπληρώσω αυτο που λεει ο nonos, δεν υποβαθμίζω τη σημασία της αερόβιας γυμναστικής! Τη θεωρώ και αυτή απαραίτητη και φυσικά άκρως ευεργετική, αρκεί όπως λεει να γίνεται σωστά.
-
Να συμπληρωσω επισης , και γνωστη αποψη αλλα οχι διαδεδομενη, ειναι αρκετα αποδοτικη και ευεργετικη η γυμναστικη με τη χρηση του βαρους του σωματος σου του ιδιου ακομα και σε σχεση με τα ελευθερα βαρη. Προσωπικα καπου στη μεση εφαρμοζω εγω.
-
Εξαρτάται απο το επίπεδο που έχεις και που θες να φτάσεις θα έλεγα οτι ειναι μια καλή αρχή για κάποιον αρχάριο, απο ενα σημείο και μετά δεν επαρκεί αν θέλει να εξελιχθεί, αφού το σώμα έχει συνηθίσει κ η δυσκολία δε μπορεί να αυξηθεί
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Προφανώς θα κουραστείς και με το περπάτημα, αν δε περπατάς καθόλου! Καποια στιγμη ομως θα το συνηθίσεις και θα σταματήσει να σου βγαίνει η γλώσσα. Και δε νομίζω πολλοί να χουν το χρόνο και τη διάθεση για να περπατάνε 2 ώρες μές την ΑθήναΤα υπόλοιπα 'τα βαρη δε προσφέρουν τίποτα' και 'χτίζεις μυικό σύστημα με μερικές κάμψεις και λέξεις' ειναι πέρα για πέρα ανακρίβειες και αβάσιμα.
Φιλε μου,αυτος ειναι ο σκοπος,να γυμναζομαστε μεχρι να φτασουμε σε ενα σημειο και απο κει και περα απλα να διατηρουμε την αποδοση μας.
Δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιο κερδος το να προσπαθει καποιος συνεχεια να ανεβαινει-να ανεβαινει γιατι απο ενα σημειο και μετα προκαλειται φθορα στον οργανισμο και τραυματισμοι.Δεν μιλαω για χτισιμο μυικου συστηματος απλα με αυτες τις δυο ασκησεις γυμναζεις ολο το πανω μυικο συστημα.
Γυμναζουν με ομοιογενεια και φτιαχνουν ομορφοτερα κορμια. -
Ιταλακια ειναι πασιφανες οτι δεν εχεις ασχοληθει ουτε στο ελαχιστο με γυμναστικη. Εσυ μας παρουσιαζεις ως γυμναστικη τη φυσιολογικη αυτοεξυπηρετηση Και φυσικα αν δε πονεσεις και λιγο δε κανεις τιποτα. Καταλαβε οτι αυτο που περιγραφεις δεν ειναι γυμναστικη.
-
Τα όρια τα δικά σου βέβαια διαφέρουν απο τα όρια τα δικά μου, του χ, του ψ.
Ναι ειναι δυο καλές ασκήσεις για τον άνω κορμό , αυτο ομως απέχει απο το 'ειναι αρκετά για το μυικό σύστημα'. Το σημείο που λες οτι αν το ξεπεράσεις ειναι επίφοβο, ειναι διαφορετικό στον καθένα, και για πολλούς , σίγουρα δεν ορίζεται απο το ποτέ θα φτάσουν σε χ επαναλήψεις σε αυτές τις ασκήσεις.
Δεν ειμαι υπέρ των τρελών φορτίων στην άσκηση, γιατί απο ενα σημείο και μετά όντως η φθορά ειναι μεγάλη, κι αν δεν είσαι επαγγελματίας ειναι κρίμα να την υποστείς. Απλά σίγουρα αυτο το σημείο δε το φτάνεις με bodyweight προγράμμα κι άλλωστε κι ο κάτω κορμός ειναι σημαντικός, τα πόδια στηρίζουν όλο το σώμα...
Επισης δε μπορείς να ξεκινήσεις να κανεις ελξεις χωρίς υποβοήθηση, κι αν έχεις για παράδειγμα χαλαρές αρθρώσεις, ασκήσεις που ρίχνουν βάρος στον αγκώνα, όπως οι κάμψεις, δεν συνιστώνται.
Βλέπεις ειναι πολλα στη μέση, πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβει κανεις υπόψη του.
Προσωπικά θεωρώ απαραίτητο ενα δυνατό σώμα, τα βαρη βοηθούν μυοΣΚΕΛΕΤΙΚΑ , μειωνουν την εμφάνιση οστεοπόρωσης, βοηθούν στη μνήμη, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό διαφορετικά απο την αερόβια, ευγεργετουν την καρδιά -διαφορετικά πάλι απο την αερόβια, βοηθούν σε καλύτερο ύπνο, στη διάθεση. Και βέβαια βελτιώνουν την εμφάνιση, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση.
Όταν άρχισα να γυμνάζομαι είδα διάφορες στη καθημερινότητα μου. Απο τα πιο απλά πραγματα...το ποςο εύκολα θα κουβαλήσεις μια βαλίτσα, το οτι θα ξερεις να παρεις σωστή θέση για να σηκώσεις ενα βάρος και να μη σε πιάσει η μέση σου , το οτι πήγα ταξίδι κι όργωνα όλη τη πόλη με τα πόδια χωρίς να κουράζομαι κλπ κλπ
Το να είσαι πλαδαρός δεν ειναι καλο, κι αυτο φαίνεται κυρίως μακροπρόθεσμα. Βλέπεις ανθρώπους στο γυμναστήριο 50-60 χρονων που χουν αθληθεί σωστά στη ζωή τους, και φαίνονται δέκα χρονια νεότεροι.
Φυσικά βλέπεις κι αυτούς που έκαναν ταρζανιές και βλακείες να χουν σακατευτει.
Ολα θέλουν μέτρο
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βρε παιδια συγγνωμη, τι συζηταμε τωρα? Αν ειναι καποιος χρονΙα αγυμναστος και βεβαια θα του φυγει η γλωσσα και με μια στροφη στο στιβο. Καταλαβαινω οτι σ ενα βεβαρημενο εργασιακο προγραμμα ,μαζι με ολες τις υποχρεωσεις της οικογενειας δεν υπαρχει και πολυς χρονος για κατι παραπανω και ειναι πολυ καλο να μπορεις εστω να τρεχεις, σε συνδυασμο με το εντονο περπατημα αλλα υπαρχουν πολλα παραπανω απο εκει και περα. Αναλογα ποσο θες ν ασχοληθεις εως και ποσο ματαιοδοξος εισαι Και σιγουρα ακομα και γυμναστικη με βαρη να κανεις ,το περπατημα, το τρεξιμο και γενικα τα αεροβια χρειαζονται για το κυκλοφορικο και τις ανασες που ειναι πολυ σημαντικες στα βαρη. Αλλα δεν ειναι μονο αυτο γυμναστικη. Και φυσικα αν καπνιζεις καλυτερα και να μη γυμναζεσαι!Καντε παντως συνολο 12km πηγαινοντας 3 φορες για τρεξιμο τη βδομαδα,ουτε καν παραπανω, σε ΑΣΦΑΛΤΟ να σας πω αν θα χουν προβλημα ή οχι τα γονατα . Χονδροπαθεια θα εμφανισεις στο τελος. Δεν αποσβαινει τιποτα. Για πλακα εχουν ταρταν στο στιβο? Και παπουτσι φτιαγμενο για τρεξιμο, εξυπακουεται, ουτε καν αεροσολα-μπασκετικο.
+1
Τα όρια τα δικά σου βέβαια διαφέρουν απο τα όρια τα δικά μου, του χ, του ψ.
...
Ολα θέλουν μέτρο+1
Γυμναστήρια και άλλα