Τα όρια τα δικά σου βέβαια διαφέρουν απο τα όρια τα δικά μου, του χ, του ψ.
Ναι ειναι δυο καλές ασκήσεις για τον άνω κορμό , αυτο ομως απέχει απο το 'ειναι αρκετά για το μυικό σύστημα'. Το σημείο που λες οτι αν το ξεπεράσεις ειναι επίφοβο, ειναι διαφορετικό στον καθένα, και για πολλούς , σίγουρα δεν ορίζεται απο το ποτέ θα φτάσουν σε χ επαναλήψεις σε αυτές τις ασκήσεις.
Δεν ειμαι υπέρ των τρελών φορτίων στην άσκηση, γιατί απο ενα σημείο και μετά όντως η φθορά ειναι μεγάλη, κι αν δεν είσαι επαγγελματίας ειναι κρίμα να την υποστείς. Απλά σίγουρα αυτο το σημείο δε το φτάνεις με bodyweight προγράμμα κι άλλωστε κι ο κάτω κορμός ειναι σημαντικός, τα πόδια στηρίζουν όλο το σώμα...
Επισης δε μπορείς να ξεκινήσεις να κανεις ελξεις χωρίς υποβοήθηση, κι αν έχεις για παράδειγμα χαλαρές αρθρώσεις, ασκήσεις που ρίχνουν βάρος στον αγκώνα, όπως οι κάμψεις, δεν συνιστώνται.
Βλέπεις ειναι πολλα στη μέση, πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβει κανεις υπόψη του.
Προσωπικά θεωρώ απαραίτητο ενα δυνατό σώμα, τα βαρη βοηθούν μυοΣΚΕΛΕΤΙΚΑ , μειωνουν την εμφάνιση οστεοπόρωσης, βοηθούν στη μνήμη, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό διαφορετικά απο την αερόβια, ευγεργετουν την καρδιά -διαφορετικά πάλι απο την αερόβια, βοηθούν σε καλύτερο ύπνο, στη διάθεση. Και βέβαια βελτιώνουν την εμφάνιση, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση.
Όταν άρχισα να γυμνάζομαι είδα διάφορες στη καθημερινότητα μου. Απο τα πιο απλά πραγματα...το ποςο εύκολα θα κουβαλήσεις μια βαλίτσα, το οτι θα ξερεις να παρεις σωστή θέση για να σηκώσεις ενα βάρος και να μη σε πιάσει η μέση σου , το οτι πήγα ταξίδι κι όργωνα όλη τη πόλη με τα πόδια χωρίς να κουράζομαι κλπ κλπ
Το να είσαι πλαδαρός δεν ειναι καλο, κι αυτο φαίνεται κυρίως μακροπρόθεσμα. Βλέπεις ανθρώπους στο γυμναστήριο 50-60 χρονων που χουν αθληθεί σωστά στη ζωή τους, και φαίνονται δέκα χρονια νεότεροι.
Φυσικά βλέπεις κι αυτούς που έκαναν ταρζανιές και βλακείες να χουν σακατευτει.
Ολα θέλουν μέτρο
Sent from my iPad using Tapatalk