-
Κατ'αρχας ρε παιδια μη θαβουμε τα υπολοιπα μοντελα που ερχονται απο Αγγλια, Τουρκια,... Δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι καλα! Απλως ισως η ποιοτητα κατασκευης να μην ειναι ισαξια της Ιαπωνικης! Ειχε κανενας προβλημα απο μη Ιαπωνικο Toyota; Αν ειχε να μας ο πει να ξερουμε τι θα ξαναζητησουμε.
stavrosbiologos: Καλα ενταξει δεν ειπα να το θεοποιησουμε το αυτοκινητο. Απλως ειπα οτι οσον αφορα τους τριγμους δεν ακουω τιποτα! Κατα τα αλλα αν παρεις Corolla παιρνεις ενα απο τα πιο αξιοποιστα αυτοκινητα, με πολυ καλη ποιοιτητα συναρμογης και υλικων, με πολυ καλο κινητηρα και αρκετα καλα φρενα αλλα με οχι τοσο αγωνιστικη αναρτηση και λιγο περιορισμενο πορτ-παγκαζ. Αν δεν εισαι ο τυπος που ψαχνει ολη την ωρα για στροφες(εγω ειμαι δυστυχως) και δεν εχεις οικογενειακα βαρη παρτο με τα χιλια! Οχι βεβαια οτι η αναρτηση δεν ειναι καλη απλως δεν ειναι ανταγωνιστικη στα υπολοιπα της κατηγοριας(Golf,Focus...). -
Από τη δική μου πλευρά, πάρ' το αβίαστα το Corollaκι φίλε Σταύρο. Το έχω πλέον 1 χρόνο και 4 μήνες (1.4 προ Facelift) και αισίως 32.000Km χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλα όπως την πρώτη μέρα. Και τριγμοί μηδέν.
Πρώτα λάδια στα 7500Km (δικιά μου ιδιοτροπία να αλλάζω κάθε 7500Km) 48 euro συνοδευόμενα με γρήγορο έλεγχο (υγρά - φώτα - φρένα) στην Αθήνα.
Γενικός έλεγχος και λάδια - φίλτρα κτλ στα 15.000Km στην Αθήνα πάλι, 97 euro.
Λάδια και εντυπωσιακά λεπτομερής έλεγχος (στο Άστρος Κυνουρίας... έτσι εξηγείται ) 52 euro στα 22.500Km. Όταν λέω εντυπωσιακά λεπτομερής εννοώ ότι κοίταξαν ακόμα και τον αέρα στη ρεζέρβα αφού πρώτα με ρώτησαν αν επιτρέπεται να ανοίξουν το πορτ - μπαγκάζ. Υπενθυμίζω ότι πήγα και τους ζήτησα μόνο να μου αλλάξουν λάδια...
Πρώτο μεγάλο service 30.000Km στην Αθήνα 224 euro με όλες τις τυπικές εργασίες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε πληροφορία θέλεις και μπορώ να βοηθήσω.
-
Aυτα περι χωρας κατασκευης θεωρω οτι ειναι ενας ακομη μυθος......
Αληθεια απο τα εκατομυρια αμαξια που βγαζει η toyota, ποσα απο αυτα πιστευεται οτι φτιαχνονται στην Ιαπωνια???
το μεγαλυτερο ποσοστό της παραγωγη της ειναι εκτος Ιαπωνιας και αν ηταν οπως ακουγεται, δεν θα ειχε τοσο καλο ονομα στην ποιοτητα των προιοντων της.
Το avensis ειναι Ιαπωνικο αλλα εισαγεται στην Ιαπωνια , κατασκευαζεται στην Αγγλια και η ποιοτητα του ειναι αψογη.
Το οτι εχουν ακουστει καποιο προβληματα τριγμων στο κορολα δεν εχει να κανει με την χωρα κατασκευης, αλλα, ισως με τυχον σφαλμα στον ελεγχο του προιοντος ή κατι αλλο.
Ειναι δυνατον η ιδια εταιρεια να ακολουθεί αλλα πολιτικη παραγωγης ανα υποκαταστημα??
Μου θυμισατε εναν που πριν παρω το avεnsis το ΙΙ, μου ειπε να ζητησω να ειναι απο Ιαπωνια διοτι εναν γνωστος του, το ζητησε, και του το κανανε, απο την αντιπρωσοπεια που το πηρε.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Aυτα περι χωρας κατασκευης θεωρω οτι ειναι ενας ακομη μυθος......Αληθεια απο τα εκατομυρια αμαξια που βγαζει η toyota, ποσα απο αυτα πιστευεται οτι φτιαχνονται στην Ιαπωνια???
το μεγαλυτερο ποσοστό της παραγωγη της ειναι εκτος Ιαπωνιας και αν ηταν οπως ακουγεται, δεν θα ειχε τοσο καλο ονομα στην ποιοτητα των προιοντων της.
Το avensis ειναι Ιαπωνικο αλλα εισαγεται στην Ιαπωνια , κατασκευαζεται στην Αγγλια και η ποιοτητα του ειναι αψογη.
Το οτι εχουν ακουστει καποιο προβληματα τριγμων στο κορολα δεν εχει να κανει με την χωρα κατασκευης, αλλα, ισως με τυχον σφαλμα στον ελεγχο του προιοντος ή κατι αλλο.
Ειναι δυνατον η ιδια εταιρεια να ακολουθεί αλλα πολιτικη παραγωγης ανα υποκαταστημα??
Μου θυμισατε εναν που πριν παρω το avεnsis το ΙΙ, μου ειπε να ζητησω να ειναι απο Ιαπωνια διοτι εναν γνωστος του, το ζητησε, και του το κανανε, απο την αντιπρωσοπεια που το πηρε.
Σε γενικές γραμμές δε θα διαφωνήσω μαζί σου.
Σε καμία περίπτωση δεν έχει διαφορετική πολιτική.
Η μόνη μου ένσταση έγκειται στο εσωτερικό του αυτοπκινήτου και τη συναρμογή του από ανθρώπους, όπως έχουμε ξαναπεί. Δε σημαίνει ότι όταν το κάνουν οι Εγγλέζοι θα έχει πρόβλημα.Απλά προτιμώ να το κάνουν οι Ιάπωνες (έστω και για ψυχολογικούς λόγους)
-
Το εργοστάσιο κατασκευής φαίνεται από τον αριθμό πλαισίου. Δε νομίζω να υπάρχουν διαφορές στη ποιότητα συναρμογής υλικών αυτά αν δεν κάνω λάθος γίνονται από ρομποτ.
Μου είπαν όμως στο συνεργείο (τυγχάνει και προσωπικός φίλος αυτός που μου το είπε) ότι τα εξ' Αγγλίας Corolla π.χ. ήταν που παρουσίασαν τα προβλήματα με τους στραβωμένους δίσκους φρένων. Εκεί υπήρχαν διαφορές λόγω του διαφορετικού προμηθευτή. Το θέμα - λέει - πλέον λύθηκε.
Δεν ξέρω πόσο κοντά στην αλήθεια είναι αυτό. Ο δικός μου αριθμός πλαισίου είναι από Ιαπωνία. Είναι αυτός ο λόγος που δεν αντιμετωπίζω ακόμα κανένα πρόβλημα; Δεν ξέρω αλλα φαντάζομαι πως όχι...
Πάντως όλοι οι ιδιοκτήτες που συνάντησα όσες φορές πήγα συνεργείο και τους άνοιξα κουβέντα ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι. -
Ρε παιδιά έλεος..
Αυτό το θέμα με το που έχει κατασκευαστεί η Corolla έχει φτάσει στα όρια του αστείου.
Τι σημασία έχει που κατασκευάζεται το αμάξι ?
Έχετε την εντύπωση ότι άλλο ειναι το ρομπότ της Ιαπωνίας και άλλο ειναι το ρομπότ της Αγγλίας κ.λπ κ.λπ . Το ίδιο software τρέχουν όλα. Δηλαδή αν κατασκευαζόταν στην Αφρική θα σας πείραζε..
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.Α και μια που αναφερθήκατε στα service. Ειναι όντως τα πιο φθηνα και λογικά. Πρόσφατα στο service των 45.000 πλήρωσα 250 euro..
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Ρε παιδιά έλεος..
Αυτό το θέμα με το που έχει κατασκευαστεί η Corolla έχει φτάσει στα όρια του αστείου.
Τι σημασία έχει που κατασκευάζεται το αμάξι ?
Έχετε την εντύπωση ότι άλλο ειναι το ρομπότ της Ιαπωνίας και άλλο ειναι το ρομπότ της Αγγλίας κ.λπ κ.λπ . Το ίδιο software τρέχουν όλα. Δηλαδή αν κατασκευαζόταν στην Αφρική θα σας πείραζε..
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.Α και μια που αναφερθήκατε στα service. Ειναι όντως τα πιο φθηνα και λογικά. Πρόσφατα στο service των 45.000 πλήρωσα 250 euro..
Δεν υπάρχει έλεος!
Λοιπόν, τα robots χρησιμοποιούνται μόνο σε κολλήσεις, βάψιμο και άλλες επικύνδινες δουλειές.
Robots για λεπ΄τες δουλειές όπως, τοποθέτηση καθισμάτων, εγκατάσταση και συναρμογή του εσωτερικού του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν. Είναι πολύπλοκες δουλειές για τα robots που υπάρχουν σήμερα.Η Toyota ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εξελιγμένα robots (ικανά σε πολύ λεπτούς χειρισμούς και multitasking) σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε όλα τα εργοστάσια (και τα 12) στην Ιαπωνία.
Μέχρι τότε με το χεράκι γίνονται οι παραπάνω δουλειές, επομένως το ποιός το κάνει έχει σημασία.
-
Δεκτόν τότε.
Θα υπάρχουν όμως κάποια standarts έτσι; Θέλω να πω ότι τα εξ' Αγγλίας Corolla δεν είναι κατ' ανάγκη χειρότερα φτιαγμένα και εν πάση περιπτώση οι διαφορές θα βρίσκονται στον ποιοτικό έλεγχο και όχι στην κατασκευή.
Σωστά ή λάθος πάλι; -
Κάπου διάβαζα ότι στα Εργοστάσια της Toyota στην Ευρώπη..............
Της Γαλλίας είναι το πιο αποδοτικό και ποιότικο και ακολουθεί αυτό της Αγγλίας..... -
Re paidia xerei kaneis an tha vgei kai pote nea Celica?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κάπου διάβαζα ότι στα Εργοστάσια της Toyota στην Ευρώπη..............
Της Γαλλίας είναι το πιο αποδοτικό και ποιότικο και ακολουθεί αυτό της Αγγλίας.....Και για να το συμπληρώσω το εργοστάσιο της Ιαπωνίας που συναρμολογεί το Land Cruiser για μας και το Lexus GX 470 για τους αμερικάνους θεωρείται το καλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο λένε!!!!!
-
Ο χρήστης reyhh έγραψε:
Re paidia xerei kaneis an tha vgei kai pote nea Celica?Δεν νομίζω ότι θα βγάλουν άλλη Celica (δεν είμαι σίγουρος)
Πάει κι αυτή -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Δεκτόν τότε.
Θα υπάρχουν όμως κάποια standarts έτσι; Θέλω να πω ότι τα εξ' Αγγλίας Corolla δεν είναι κατ' ανάγκη χειρότερα φτιαγμένα και εν πάση περιπτώση οι διαφορές θα βρίσκονται στον ποιοτικό έλεγχο και όχι στην κατασκευή.
Σωστά ή λάθος πάλι;Σωστά, υπάρχουν standards και αυστηρά μάλιστα.
Οι άνθρωποι όμως δεν καλουπώνονται. Σε γενικές γραμμές δεν είναι χειρότερα φτιαγμένα. Θέμα πιθανοτήτων είναι.
Θέματα ελέγχου ποιότητας (όχι ποιοτικός έλεγχος ) ίσως και να υπάρχουν αλλά δεν ξέρω.
Να μπει ο Dr Τάκης να μας πει -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Re paidia xerei kaneis an tha vgei kai pote nea Celica?
Δεν νομίζω ότι θα βγάλουν άλλη Celica (δεν είμαι σίγουρος)
Πάει κι αυτήΤότε για ποιό λόγο είναι στην Φ1 άμα δεν βγάζουν και μερικά σπορ αυτοκίνητα?
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Τότε για ποιό λόγο είναι στην Φ1 άμα δεν βγάζουν και μερικά σπορ αυτοκίνητα?Για λόγους διαφήμισης-αναγνωρισιμότητας της μάρκας από το ευρωπαϊκό κοινό. Τάδε έφη κ. Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος της Toyota Motors Europe.
Υπάρχει και το MR2 πάντως. -
Δε θα ξαναβγει αλλη cellica;;;;;;;;; Βλασφημια! Στην πυρα! Ντροπη τους! Giorgo να σε ρωτησω κατι εγω γιατι εχω κανει μονο 6.000χλμ αλλα και αλλους που εχουν corolla. Μηπως το γκαζι σα ειναι λιγο αργο; Το παταω και νιωθω μια καθυστερηση στο να πεσουν μετα οι στροφες οποτε σε αμεσο ξαναπατημα σαν να μπρερδευεται και ψιλοκολλαει-καθυστερει. Γενικα δεν εχει κανενα προβλημα βεβαια και δεν παω στην αντιπροσωπεια γιάυτο γιατι δεν εχω χρονο.
-
Παιδια εχω το εξης προβλημα με το ραδιοφωνο του αυτοκινητου: εκι που ακουω ενα σταθμο ακουγεται στο ξεκαρφωτο το μπιπ(αλλαηγ σταθμου) και παει σε καποιον αλλο σταθμο(που μπορει να μην τον πιανει κιολας). Ξερεται τιποτα; Κατι ειχα ακουσει για πιο ισχυρες συχνοτητες αλλων σταθμων και παρεμβολες που κανουν αλλα δε θυμαμαι καλα. Εχει το ραδιοφωνο μου προβλημα η ετσι γινεται;
-
Μαλλον εχεις ενεργοποιησει το RDS και αλλαζει σταθμο αυτοματα ψαχνοντας πιο δυνατο σημα.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Giorgo να σε ρωτησω κατι εγω γιατι εχω κανει μονο 6.000χλμ αλλα και αλλους που εχουν corolla. Μηπως το γκαζι σα ειναι λιγο αργο; Το παταω και νιωθω μια καθυστερηση στο να πεσουν μετα οι στροφες οποτε σε αμεσο ξαναπατημα σαν να μπρερδευεται και ψιλοκολλαει-καθυστερει. Γενικα δεν εχει κανενα προβλημα βεβαια και δεν παω στην αντιπροσωπεια γιάυτο γιατι δεν εχω χρονο.Το γκάζι δεν είναι ηλεκτρονικό, δουλεύει με ντίζα. Η καθυστέρηση που νοιώθεις οφείλεται αλλού. Οι στροφές όντως κρατιούνται ψηλά μετά από μια γκαζιά και μετά πέφτουν. Αυτό είτε σημαίνει βαρύς στρόφαλος άρα μεγάλη αδράνεια είτε υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (πχ να μην πέφτουν οι στροφές σε αλλαγές ταχυτήτων ώστε να εξασφαλίζεις ροπή) και γίνεται μέσω εγκεφάλου. ίσως κάποιος γνώστης μας διαφωτίσει.
-
Το ξερω οτι το γκαζι ειναι με ντιζα απλως μου φαινεται λιγο μεγαλη η καυστερηση σε σχεση με οτιδηποτε αλλο (και αλλα toyota) εχω οδηγησει. Απλως ρωταω αν συμβαινει και σε εσενα αρα ειναι φυσιλογικο του αυτοκινητου.
TOYOTA FORUM