-
Ο χρήστης Spyrosgtx3071r έγραψε:
Καλησπέρα Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα, είμαι κάτοχος ενός Nissan Primera P12 1.6 QGDE το οποιο έχει 354.000 χιλιόμετρα με την ίδια μηχανή, το αμάξι δουλεύει με υγραέριο εδώ και 180.000 χιλιόμετρα απο τα τέλη του 2011 που είχε εγκατασταθεί. Το αμάξι έχει παρουσιάσει τα εξής απο τον 07/2002 που αγοράστηκε καινούριο απο τον πατέρα μου:-
Σαζμάν - Αυτή την στιγμή είμαι στο τρίτο μεταχειρισμένο σαζμάν μετρώντας απο τότε που άλλαξα το εργοστασιακό, το οποιο και αυτό παρουσίαζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα δεν παίρνει την 5η ταχύτητα , σε όλες τις άλλες ταχύτητες δουλεύει σωστά, μάλλον γρανάζια, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να επισκευαστεί η να ψάξω για 4η φορά να βρώ ένα άλλο σαζμάν ξανα και να πληρώνω πάλι την εργασία που χρειάζεται για την τοποθέτηση του....
-
Δισκοπλατό έχει αλλάξει 2-3 φορές πιο πρόσφατη αλλαγή του στις 344.000 χιλιόμετρα
-
Επισκευή στο καπάκι , αλλαγή μονο ελατηρίων απο όσο γνωρίζω και όχι πιστονιών στις 236.000 χιλιόμετρα, δεν γνωρίζω αν έγινε κάτι περαιτέρω τσιμουχάκια, οδηγοί βαλβίδων επειδή το οδηγούσε και το συντηρούσε ο πατέρας μου τότε και δεν έχω το βιβλίο σερβις του συνεργείου αυτού.
-
Πέρυσι στις 339.000 χιλιόμετρα και αφού με άφησε το αμάξι απο θερμοκρασία 2 φορές στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας την δύετερη φορά ήταν απο λάθος του μηχανικού στον οποιο είχα πρωτοπαέι το αμάξι γιατί ήξερα οτι εκεί το πήγαινε ο πατέρας μου πολλά χρόνια και ήταν ευχαριστημένος, ο οποιος μηχανικός έβαλε μικρότερη αντλία νερού και μου έκανε ξανά το ίδιο πρόβλημα εν κινήσει όταν ανέβασα ταχύτητα πάνω απο τα 120 χιλιόμετρα, η απάντηση του ήταν όταν τον κάλεσα και του είπα καλα τι έφτιαξες μου είπες το αμάξι, αφού μου πέταξε όλα τα νερά στον δρόμο και η θερμοκρασία πήγε τέρμα στην ένδειξη, μου λέει βάλε του νερό και πήγαινε το με 80 - 90 δεν θα πάθει τίποτα , φέρε το μου να το φτιάξω φυσικά και δεν το πήγα ξανά πίσω ούτε και τον πλήρωσα για την αλλαγή του ανταλλακτικού.
5.Σε άλλο συνεργείο πλεόν εγινε ρεκτιφιέ στο καπάκι, αλλαγή φλάντζας κεφαλής, καινούριο ψυγείο νερού, θερμοστάτης, και ένα γενικό σερβις συν τα λάδια του
-
Μερικές φορές και μονο όταν λειτουργεί με βενζίνη μου έπεφταν οι στροφές στο ρελαντί και έσβηνε το αμάξι , μου έχει τύχει σε στροφές, σε ευθείες , αλλά πάντα το ξεκινουσά και έπαιρνε ξανά κανονικά , μάλλον MAF αλλά έχει να το κάνει πολύ καιρό το πρόβλημα αυτό.
-
Το αμάξι δεν διάβαζε το κλειδί του και δεν μπορούσε να ξεκινήσει, αντικατάσταση πομπού κλειδιού, συν επισκεύη στην καλωδίωση της κεραίας του immo, προς το παρόν δουλεύει κανονικά.
Το αμάξι έχει κάνει ταξίδια, κυρίως δουλευόταν σε εθνικές οδούς και σε επαρχιακό οδικό δίκτυο σαφώς και θα έλεγε κανείς ότι έχει βγάλει τα λεφτά του , και σαν αμάξι , αλλα και σαν χρήση με υγραέριο , όμως ένώ αποδίδει ο κινητήρας καλά το πρόβλημα είναι εκτός απο μια μικροδιαρροή παραφλού στις ενώσεις του ψυγείου που δάκρυσε λίγο αντιψυκτικό, δεν έχω δει νέα σημάδια διαρροής , το αμάξι καίει λάδι όχι απλά τσιμπάει δηλαδή αν μπορούσα να μετρήσω σαν νούμερο θα έλεγα τουλάχιστον 0,5 λίτρα στα 500 χιλιόμετρα να πω περίπου, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά νέου μεταχειρισμένου αντίστοιχου κατηγορίας αμαξιού, και σαφώς το αμάξι ακόμα προς το παρόν μπορώ να το πουλήσω για τα χρήματα που αξίζει με βάση τα χιλιόμετρα του, τα προβλήματα του, και την κατάσταση του. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να μπώ ξανά στον κόπο να κάνω ανακατασκευή του κινητήρα, η απλά να πώ ότι το δίνω τώρα όσο ακόμα δουλεύει που μπορεί να μου αποφέρει και καποια χρήματα αυτά τα λίγα. Οι γνώμες σας και οι συμβουλές σας θα είναι πολύ χρήσιμες.
Ευχαριστώ
τό p12 βγήκε τό πιό προβληματικό nissan , αυτό δέν τό λέω εγώ αλλά μηχανικοί πού ασχολούνται μέ nissan ,κ εγώ τό ειχα βάλει στό μάτι αλλά ολοι μού ελεγαν μακρυά ... κ αυτό γιατί τό p12 ειναι renault ....
-
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
Καλησπέρα Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα, είμαι κάτοχος ενός Nissan Primera P12 1.6 QGDE το οποιο έχει 354.000 χιλιόμετρα με την ίδια μηχανή, το αμάξι δουλεύει με υγραέριο εδώ και 180.000 χιλιόμετρα απο τα τέλη του 2011 που είχε εγκατασταθεί. Το αμάξι έχει παρουσιάσει τα εξής απο τον 07/2002 που αγοράστηκε καινούριο απο τον πατέρα μου:
-
Σαζμάν - Αυτή την στιγμή είμαι στο τρίτο μεταχειρισμένο σαζμάν μετρώντας απο τότε που άλλαξα το εργοστασιακό, το οποιο και αυτό παρουσίαζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα δεν παίρνει την 5η ταχύτητα , σε όλες τις άλλες ταχύτητες δουλεύει σωστά, μάλλον γρανάζια, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να επισκευαστεί η να ψάξω για 4η φορά να βρώ ένα άλλο σαζμάν ξανα και να πληρώνω πάλι την εργασία που χρειάζεται για την τοποθέτηση του....
-
Δισκοπλατό έχει αλλάξει 2-3 φορές πιο πρόσφατη αλλαγή του στις 344.000 χιλιόμετρα
-
Επισκευή στο καπάκι , αλλαγή μονο ελατηρίων απο όσο γνωρίζω και όχι πιστονιών στις 236.000 χιλιόμετρα, δεν γνωρίζω αν έγινε κάτι περαιτέρω τσιμουχάκια, οδηγοί βαλβίδων επειδή το οδηγούσε και το συντηρούσε ο πατέρας μου τότε και δεν έχω το βιβλίο σερβις του συνεργείου αυτού.
-
Πέρυσι στις 339.000 χιλιόμετρα και αφού με άφησε το αμάξι απο θερμοκρασία 2 φορές στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας την δύετερη φορά ήταν απο λάθος του μηχανικού στον οποιο είχα πρωτοπαέι το αμάξι γιατί ήξερα οτι εκεί το πήγαινε ο πατέρας μου πολλά χρόνια και ήταν ευχαριστημένος, ο οποιος μηχανικός έβαλε μικρότερη αντλία νερού και μου έκανε ξανά το ίδιο πρόβλημα εν κινήσει όταν ανέβασα ταχύτητα πάνω απο τα 120 χιλιόμετρα, η απάντηση του ήταν όταν τον κάλεσα και του είπα καλα τι έφτιαξες μου είπες το αμάξι, αφού μου πέταξε όλα τα νερά στον δρόμο και η θερμοκρασία πήγε τέρμα στην ένδειξη, μου λέει βάλε του νερό και πήγαινε το με 80 - 90 δεν θα πάθει τίποτα , φέρε το μου να το φτιάξω φυσικά και δεν το πήγα ξανά πίσω ούτε και τον πλήρωσα για την αλλαγή του ανταλλακτικού.
5.Σε άλλο συνεργείο πλεόν εγινε ρεκτιφιέ στο καπάκι, αλλαγή φλάντζας κεφαλής, καινούριο ψυγείο νερού, θερμοστάτης, και ένα γενικό σερβις συν τα λάδια του
-
Μερικές φορές και μονο όταν λειτουργεί με βενζίνη μου έπεφταν οι στροφές στο ρελαντί και έσβηνε το αμάξι , μου έχει τύχει σε στροφές, σε ευθείες , αλλά πάντα το ξεκινουσά και έπαιρνε ξανά κανονικά , μάλλον MAF αλλά έχει να το κάνει πολύ καιρό το πρόβλημα αυτό.
-
Το αμάξι δεν διάβαζε το κλειδί του και δεν μπορούσε να ξεκινήσει, αντικατάσταση πομπού κλειδιού, συν επισκεύη στην καλωδίωση της κεραίας του immo, προς το παρόν δουλεύει κανονικά.
Το αμάξι έχει κάνει ταξίδια, κυρίως δουλευόταν σε εθνικές οδούς και σε επαρχιακό οδικό δίκτυο σαφώς και θα έλεγε κανείς ότι έχει βγάλει τα λεφτά του , και σαν αμάξι , αλλα και σαν χρήση με υγραέριο , όμως ένώ αποδίδει ο κινητήρας καλά το πρόβλημα είναι εκτός απο μια μικροδιαρροή παραφλού στις ενώσεις του ψυγείου που δάκρυσε λίγο αντιψυκτικό, δεν έχω δει νέα σημάδια διαρροής , το αμάξι καίει λάδι όχι απλά τσιμπάει δηλαδή αν μπορούσα να μετρήσω σαν νούμερο θα έλεγα τουλάχιστον 0,5 λίτρα στα 500 χιλιόμετρα να πω περίπου, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά νέου μεταχειρισμένου αντίστοιχου κατηγορίας αμαξιού, και σαφώς το αμάξι ακόμα προς το παρόν μπορώ να το πουλήσω για τα χρήματα που αξίζει με βάση τα χιλιόμετρα του, τα προβλήματα του, και την κατάσταση του. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να μπώ ξανά στον κόπο να κάνω ανακατασκευή του κινητήρα, η απλά να πώ ότι το δίνω τώρα όσο ακόμα δουλεύει που μπορεί να μου αποφέρει και καποια χρήματα αυτά τα λίγα. Οι γνώμες σας και οι συμβουλές σας θα είναι πολύ χρήσιμες.
Ευχαριστώ
τό p12 βγήκε τό πιό προβληματικό nissan , αυτό δέν τό λέω εγώ αλλά μηχανικοί πού ασχολούνται μέ nissan ,κ εγώ τό ειχα βάλει στό μάτι αλλά ολοι μού ελεγαν μακρυά ... κ αυτό γιατί τό p12 ειναι renault ....
To πρόβλημα ανάγεται πολύ πίσω στο παρελθόν:
'In 1967, in debut U.S. magazine advertising for the Dauphine's successor, Renault said: 'Our [earlier] cars were not fully prepared to meet the demands of America ... More than a fair share of things went wrong with our cars. Less than a fair share of our dealers were equipped to deal with what went wrong,' describing the Dauphine's replacement as 'The Renault for people who swore they would never buy another one.'[15]
In a 2000 survey, Car Talk named the Dauphine the 9th Worst Car Of The Millennium, calling it 'truly unencumbered by the engineering process'[40] — albeit in a survey where Tom Magliozzi called the voters 'a self-selecting bunch of wackos, most of whom are really aggravated by a bad experience with one of the cars'.[41]
In 2007 Time with Pulitzer Prize-winning journalist Dan Neil named the Dauphine one of the 50 Worst Cars of All Time, calling it 'the most ineffective bit of French engineering since the Maginot Line' and saying that it could actually be heard rusting '.
https://en.wikipedia.org/wiki/Renault_DauphineO θείος μου είχε κάνει με αυτό 1.000.000 προβλήματα, θέλω να πω, χιλιόμετρα, και το πούλησε σε κάποιον ατυχή.
Μόλις ο νέος αγοραστής ξεκίνησε, καμαρωτός, να κάνει την βόλτα του, το...πάτωμα του αυτοκινήτου έγινε ένα με το...χώμα και ο...περήφανος Ρενάκιας ένα με την...θλίψη!
-
-
Από πότε βρε παλικάρια το P12 είναι Renault ?
Για ρίξτε μια ματιά εδώ ποιός σχεδίαζε τους κινητήρες τους κινητήρες QGTE της Nissan αλλά και όχι μόνο αυτούς, έλεος με τους αστικούς μύθους που καταπίνετε αμάσητους.
http://www.aichikikai.co.jp/en/products ... index.html
-
Ουτε το p12 ηταν renault ουτε φταιει το dauphine για τα δεινα του πλανητη.. οτι να ναι πραγματικα.. οτι σας συμφερει...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ουτε το p12 ηταν renault ουτε φταιει το dauphine για τα δεινα του πλανητη.. οτι να ναι πραγματικα.. οτι σας συμφερει...Το 'συμφέρει' τι σημαίνει;
-
Οτι για καποιους πολυ προσωπικους λογους πρεπει να φταιει το dauphine και η renault που του βγηκε το primera με προβληματα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οτι για καποιους πολυ προσωπικους λογους πρεπει να φταιει το dauphine και η renault που του βγηκε το primera με προβληματα..Δεν είπα τίποτα περί primera.
Eίπα περί Dauphine και το τεκμηρίωσα.
Προσωπικοί λόγοι, ναι, θέλω να 'κόψω' λίγο τις πωλήσεις του Dauphine και να προωθήσω του...σκαραβαίου.
-
Καλο το αστειο αλλα εχεις κανει παραθεση και το αρχικο και το ποστ το επομενο στην απαντηση σου την οποια και συνδεεις αμεσα με αυτες που παραθετεις...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλο το αστειο αλλα εχεις κανει παραθεση και το αρχικο και το ποστ το επομενο στην απαντηση σου την οποια και συνδεεις αμεσα με αυτες που παραθετεις...Ήταν μια ευκαιρία να αναφέρω ένα περιστατικό πρωτοποριακής μετάδοσης από δύο τροχούς και δύο πόδια που εμφανίζονται ξαφνικά κατά...την προσγείωση και τρέχουν να προλάβουν...
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η RENAULT δεκαετίας '50 με το σήμερα...Έχει πρωτοστατήσει και στην F1...
Αλλά ούτε και η επόμενη αναφορά, που πηγαίνει 10 χρόνια ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, (1940, β' παγκόσμιος), θα μπορούσε να συσχετισθεί.
Ένα δεδομένο, άγνωστο στους πολλούς, είναι πως κατά την έναρξη του β' παγκόσμιου, τα καλύτερα και περισσότερα τανκς τα είχαν οι Γάλλοι.
Υπήρχαν κατασκευές, (Β1 RENAULT), των οποίων το βάρος της θωράκισης δεν το άντεχαν οι γέφυρες, και έπρεπε να λαμβάνεται ειδική μέριμνα κατά την διάβαση τους.
RENAULT B1 V12
Σε αναφορές, της εποχής, των Γερμανών, δηλώνεται η κατάπληξη τους, γιατί, κατά την έναρξη του πολέμου, οι οβίδες που τους έριχναν έκαναν γκελ, αφήνοντας άθικτο το τανκ!
(Αναφέρεται πως σε μία μάχη, ένα Β1 Γαλλικό υπερτάνκ, κατέστρεψε 13 Γερμανικούς πάνθηρες!).Ένα μέρος αυτού του στόλου, αποτελείτο και από μικρά και ευέλικτα τανκς της RENAULT, (ως επί το πλείστον, του α΄παγκόσμιου). Ήταν έξυπνες κατασκευές αλλά είχαν ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό: έπρεπε να...διακόπτουν, πολύ συχνότερα από τα άλλα, τον πόλεμο, και να πηγαίνουν για...service.
Από σχετική αναφορά ελέγχου.
'On road march after only 50 - 60 kilometres the technical losses are around 25 % and frequent technical problems demanding frequent repairs reduce the actual march speed of Renault tanks on road to only about 4 kilometres per hour.'**RENAULT FT **
-
Τελικά, ένα, πρόχειρο, συμπέρασμα;
Ικανοί, πολύ ικανοί. Και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Και σαν RENAULT και σαν λαός.
Μα, θα μου πείτε, αυτό ισχύει, λίγο πολύ, για όλους.
Ίσως, αλλά όχι έτσι. Όχι σε ένα τόσο εξωτικό μείγμα φαντασίας, εφευρετικότητας, ανθρωπισμού αλλά και βαρβαρότητας, ανεμελιάς, μεσογειακής ραστώνης αλλά και αυστηρού προγραμματισμού, δεινής συγγραφικής ικανότητας λόγου, μουσικής, οξυδερκούς επιστημονικότητας, ακραίας μηχανολογικής/ηλεκτρονικής πρωτοπορείας αλλά και οπισθοδρομικότητας, και όλα αυτά να στροβιλίζονται μέσα στον αφρό της, Γαλλικής, φυσικά, σαμπάνιας, και όλα αυτά, διαποτισμένα από, Γαλλικά, φυσικά, αρώματα και χρώματα της τέχνης της Αναγέννησης και της Γαλλικής επανάστασης.
'Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη'.
Είναι τρελλοί αυτοί οι Γαλάτες!
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Τελικά, ένα, πρόχειρο, συμπέρασμα;Ικανοί, πολύ ικανοί. Και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Και σαν RENAULT και σαν λαός.
Ίσως, αλλά όχι έτσι. Όχι σε ένα τόσο εξωτικό μείγμα φαντασίας, εφευρετικότητας, ανθρωπισμού αλλά και βαρβαρότητας, ανεμελιάς, μεσογειακής ραστώνης αλλά και αυστηρού προγραμματισμού, δεινής συγγραφικής ικανότητας λόγου, μουσικής, οξυδερκούς επιστημονικότητας, ακραίας μηχανολογικής/ηλεκτρονικής πρωτοπορείας αλλά και οπισθοδρομικότητας, και όλα αυτά να στροβιλίζονται μέσα στον αφρό της, Γαλλικής, φυσικά, σαμπάνιας, και όλα αυτά, διαποτισμένα από, Γαλλικά, φυσικά, αρώματα και χρώματα της τέχνης της Αναγέννησης και της Γαλλικής επανάστασης.
σε όλο τους το μεγαλείο στις Αφρικανικές και οχι μόνο........αποικίες τους!!!!!!!!!!!
-
Ένα δεδομένο, άγνωστο στους πολλούς, είναι πως κατά την έναρξη του β' παγκόσμιου, τα καλύτερα και περισσότερα τανκς τα είχαν οι Γάλλοι.Είχαν περισσότερα από τους Γερμανούς, αλλά λιγότερα από τους Σοβιετικούς και επίσης τα Kliment Voroshilov είχαν ανώτερο θώρακα και ισχυρότερο πυροβόλο από οτιδήποτε άλλο στην αρχή του πολέμου. Εκεί να δεις πλάκες που πάθαιναν οι Γερμανοί με τα άτρωτα ρωσικά βαρέα άρματα. Γερμανική αναφορά έλεγε ότι ένα (1) μοναχικό KV-2 σταμάτησε ολόκληρη την 6η Τεθωρακισμένη Μεραρχία της Wehrmacht για 24 ώρες!!! https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Raseiniai
Υπήρχαν κατασκευές, (Β1 RENAULT), των οποίων το βάρος της θωράκισης δεν το άντεχαν οι γέφυρες, και έπρεπε να λαμβάνεται ειδική μέριμνα κατά την διάβαση τους.
Οποιοσδήποτε αρματιστής θα σου πει ότι αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα. Για αυτό και το νέο ρωσικό υπεράρμα Τ-14 Armata είναι στους 50 τόνους και όχι παραπάνω, την ώρα που τα δυτικά φτάνουν τους 70 τόνους. Τα τακτικά πλεονεκτήματα του περιορισμένου βάρους είναι άπειρα, ειδικά στην ταχυκινησία και την διάσχιση κολλημάτων.
ΥΓ: Για την γερμανική αστειότητα των 100 τόνων που ονομάζονταν Mauss δεν θα σχολιάσω καν, γιατί θα γράφω για μέρες... Τα ατομάκια είχαν και σχέδιο για άρμα 1000 τόνων με πλήρωμα και κινητήρες από πλοία. Ευτυχώς για αυτούς κατάλαβαν πόσο γελοίο θα ήταν κάτι τέτοιο και ότι η αντίπαλη Αεροπορία θα έκανε πάρτι με αυτούς τους δεινόσαυρους και έτσι το ακύρωσαν!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ένα δεδομένο, άγνωστο στους πολλούς, είναι πως κατά την έναρξη του β' παγκόσμιου, τα καλύτερα και περισσότερα τανκς τα είχαν οι Γάλλοι.
Είχαν περισσότερα από τους Γερμανούς, αλλά λιγότερα από τους Σοβιετικούς και επίσης τα Kliment Voroshilov είχαν ανώτερο θώρακα και ισχυρότερο πυροβόλο από οτιδήποτε άλλο στην αρχή του πολέμου. Εκεί να δεις πλάκες που πάθαιναν οι Γερμανοί με τα άτρωτα ρωσικά βαρέα άρματα. Γερμανική αναφορά έλεγε ότι ένα (1) μοναχικό KV-2 σταμάτησε ολόκληρη την 6η Τεθωρακισμένη Μεραρχία της Wehrmacht για 24 ώρες!!! https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Raseiniai
Οποιοσδήποτε αρματιστής θα σου πει ότι αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα. Για αυτό και το νέο ρωσικό υπεράρμα Τ-14 Armata είναι στους 50 τόνους και όχι παραπάνω, την ώρα που τα δυτικά φτάνουν τους 70 τόνους. Τα τακτικά πλεονεκτήματα του περιορισμένου βάρους είναι άπειρα, ειδικά στην ταχυκινησία και την διάσχιση κολλημάτων.
ΥΓ: Για την γερμανική αστειότητα των 100 τόνων που ονομάζονταν Mauss δεν θα σχολιάσω καν, γιατί θα γράφω για μέρες... Τα ατομάκια είχαν και σχέδιο για άρμα 1000 τόνων με πλήρωμα και κινητήρες από πλοία. Ευτυχώς για αυτούς κατάλαβαν πόσο γελοίο θα ήταν κάτι τέτοιο και ότι η αντίπαλη Αεροπορία θα έκανε πάρτι με αυτούς τους δεινόσαυρους και έτσι το ακύρωσαν!!!
Νέοι διαξιφισμοί, αλλά τώρα περί τανκς...
1)Αναφερόμουν σε σύγκριση με τους Γερμανούς.
2)Οι Σοβιετικοί, μέσα σε έξη μήνες, έχασαν το 90% και έμειναν με 2.000-2500 λειτουργικά άρματα, χωρίς βέβαια, η θυσία των άλλων να θεωρείται χαμένη.
3)Για το θέμα 'βάρος', εκείνη την εποχή, στην Γαλλία, υπήρχαν δύο σχολές: αποδείχτηκαν αποτελεσματικότερα τα βαριά RENAULT σε σχέση με τα μέσου βάρους, κόστιζαν όμως δέκα φορές περισσότερο και έτσι η παραγωγή τους περιορίστηκε.
-
-
ΟΚ
-
Οι Σοβιετικοί ήταν παντελώς απροετοίμαστοι επειδή ο Στάλιν θεώρησε ότι το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ είχε αξία, ενώ στην ουσία ήταν στάχτη στα μάτια και κουρελόχαρτο. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τους κακούς αρχικούς χειρισμούς του Πατερούλη, έφεραν τις αρχικές απώλειες (άλλωστε και η Σοβιετική Π.Α., η μεγαλύτερη του κόσμου, καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρη στο έδαφος!!!). Μετά όμως που ο Στάλιν άφησε τον πόλεμο στους ειδικούς (=Στρατιωτικούς) και οργανώθηκε η άμυνα και η αντεπίθεση, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και όλοι ξέρουμε ποιος νίκησε.
-
Εκείνη την εποχή τα βαρέα άρματα ήταν στο απόγειό τους. Σήμερα όμως ξέρουμε ότι ένα βαρύ και δυσκίνητο άρμα είναι άχρηστο. Αυτό το διαπίστωσαν πρώτοι οι Σοβιετικοί με το Τ-34. Δεν είχε την ισχύ πυρός ή τον θώρακα των Tiger, αλλά η ταχυκινησία του και το πυροβόλο των 85 χλστ το κατέταξε ως το σημαντικότερο οπλικό σύστημα του Β' Π.Π. Για τα πολύ δύσκολα φυσικά υπήρχαν τα Iosif Stalin 1 και 2. Άρματα απαράμιλλης θωράκισης και ισχύος πυρός. Μάλιστα οι Διαταγές της Wehrmacht προς τους αρματιστές της ήταν να αποφεύγουν την εμπλοκή με IS και να απαγκιστρώνουν όταν αυτά εμφανίζονταν στο θέατρο των επιχειρήσεων! Στα 1000 μέτρα το σοβιετικό πυροβόλο των 122 χλστ διέλυε τα Tiger 2 (Kingtiger) ενώ το IS-2 δεν πάθαινε ούτε γρατζουνιά από το 88άρη του Tiger!
Για αυτό σήμερα έχει καταργηθεί η ιδέα των Ελαφρών, Μέσων και Βαρέων Αρμάτων. Αν και στον Ε.Σ. υπάρχει ακόμα η ονομασία Μέσο Άρμα (μας έμεινε από παλιά) και οι Μονάδες Αρμάτων ονομάζονται ΕΜΑ (Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων). Τα ίδια τα άρματα όμως άλλαξαν και πλέον ονομάζονται Κύρια Άρματα Μάχης. Συνδυάζουν τον θώρακα των παλιών βαρέων αρμάτων με ακόμα ισχυρότερα πυροβόλα με την ταχυκινησία των παλιών μέσων αρμάτων. Πρωτοπόροι και πάλι οι Ρώσοι που έχουν κορυφαίο θώρακα (ενεργό και παθητικό) με πυροβόλο 125 χλστ (το μεγαλύτερο διαμέτρημα ανάμεσα στα άρματα παγκοσμίως) και βάρος 50 τόνων για απαράμιλλη ταχυκινησία.
ΥΓ: Το στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ για άμυνα κατά της ΕΣΣΔ και της σημερινής Ρωσία το γνωρίζετε; Hint: Η συμβατική άμυνα θεωρείται εκ των πρότερων καταδικασμένη...
-
-
-
ΟΚ
-
Οι Σοβιετικοί ήταν παντελώς απροετοίμαστοι επειδή ο Στάλιν θεώρησε ότι το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ είχε αξία, ενώ στην ουσία ήταν στάχτη στα μάτια και κουρελόχαρτο. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τους κακούς αρχικούς χειρισμούς του Πατερούλη, έφεραν τις αρχικές απώλειες (άλλωστε και η Σοβιετική Π.Α., η μεγαλύτερη του κόσμου, καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρη στο έδαφος!!!). Μετά όμως που ο Στάλιν άφησε τον πόλεμο στους ειδικούς (=Στρατιωτικούς) και οργανώθηκε η άμυνα και η αντεπίθεση, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και όλοι ξέρουμε ποιος νίκησε.
-
Εκείνη την εποχή τα βαρέα άρματα ήταν στο απόγειό τους. Σήμερα όμως ξέρουμε ότι ένα βαρύ και δυσκίνητο άρμα είναι άχρηστο. Αυτό το διαπίστωσαν πρώτοι οι Σοβιετικοί με το Τ-34. Δεν είχε την ισχύ πυρός ή τον θώρακα των Tiger, αλλά η ταχυκινησία του και το πυροβόλο των 85 χλστ το κατέταξε ως το σημαντικότερο οπλικό σύστημα του Β' Π.Π. Για τα πολύ δύσκολα φυσικά υπήρχαν τα Iosif Stalin 1 και 2. Άρματα απαράμιλλης θωράκισης και ισχύος πυρός. Μάλιστα οι Διαταγές της Wehrmacht προς τους αρματιστές της ήταν να αποφεύγουν την εμπλοκή με IS και να απαγκιστρώνουν όταν αυτά εμφανίζονταν στο θέατρο των επιχειρήσεων! Στα 1000 μέτρα το σοβιετικό πυροβόλο των 122 χλστ διέλυε τα Tiger 2 (Kingtiger) ενώ το IS-2 δεν πάθαινε ούτε γρατζουνιά από το 88άρη του Tiger!
Για αυτό σήμερα έχει καταργηθεί η ιδέα των Ελαφρών, Μέσων και Βαρέων Αρμάτων. Αν και στον Ε.Σ. υπάρχει ακόμα η ονομασία Μέσο Άρμα (μας έμεινε από παλιά) και οι Μονάδες Αρμάτων ονομάζονται ΕΜΑ (Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων). Τα ίδια τα άρματα όμως άλλαξαν και πλέον ονομάζονται Κύρια Άρματα Μάχης. Συνδυάζουν τον θώρακα των παλιών βαρέων αρμάτων με ακόμα ισχυρότερα πυροβόλα με την ταχυκινησία των παλιών μέσων αρμάτων. Πρωτοπόροι και πάλι οι Ρώσοι που έχουν κορυφαίο θώρακα (ενεργό και παθητικό) με πυροβόλο 125 χλστ (το μεγαλύτερο διαμέτρημα ανάμεσα στα άρματα παγκοσμίως) και βάρος 50 τόνων για απαράμιλλη ταχυκινησία.
ΥΓ: Το στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ για άμυνα κατά της ΕΣΣΔ και της σημερινής Ρωσία το γνωρίζετε; Hint: Η συμβατική άμυνα θεωρείται εκ των πρότερων καταδικασμένη...
1)Λεπτομερέστατος!
2)Μία απάντηση υπάρχει σε όλα αυτά:
'Eλευθερία-Ισότης-Αδελφοσύνη'
και
'Αγαπάτε Αλλήλους'.
Μπορεί να μην εφαρμόζονται, αλλά παραμένουν τα μέγιστα ιδανικά που οδηγούν σε ένα κόσμο, όπως αυτός περιγράφεται στην 'Κοιλάδα των Ρόδων', του Ερρίκου Ντήναχ.
3)Σίγουρα, πλέον, θα υπάρχει και το υπερόπλο που θα πατάς ένα κουμπί η θα σκέπτεσαι, απλά, τον θάνατο των πάντων και θα γίνεται! Τι σημασία έχει το ποιος το διαθέτει...Πως τον σταματάνε είναι το θέμα!
-
-
Μήπως είσαστε εκτός θέματος?
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Μήπως είσαστε εκτός θέματος?Μπα, καθόλου. Απορώ πως σου ηρθε αυτη η ιδεα.
Σε λιγο θα δουμε ποστ τυπου
Εχουμε ενα παλιο Μ48Α2 στην οικογένεια (του εχω βαλει υγραέριο, κανω πολλα χλμ) και στον τελευταιο Πέλεκυ διαπιστωσα οτι μου τσιμπαει λιγο λαδακι...
Επειδη δεν προβλέπεται να το αλλαξω σύντομα, τι λετε να του εβαζα?. Σκέφτομαι Castrol 5-30 (φοβαμαι ομως μηπως το καίει και αυτο) ή να το χοντρυνω και να παω Εneos 5-40 συνθετικο γιατι ερχεται καλοκαιρι και θα εχουμε πλωτά και μετα Παρμενίωνα?Επίσης αμα ξερει καποιος ας μου πει για καποιο καλο μηχανικο στα Νότια Προαστια για το Μ113 της γυναίκας μου
και τα δύο γενικα τα περιποιούμαι πολύ, τα παρκαρω παντα σε όρχο, ποτέ εξω
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τελικά, ένα, πρόχειρο, συμπέρασμα;
Ικανοί, πολύ ικανοί. Και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Και σαν RENAULT και σαν λαός.
σε όλο τους το μεγαλείο στις Αφρικανικές και οχι μόνο........αποικίες τους!!!!!!!!!!!
-
-
ΟΚ
-
-
1)Λεπτομερέστατος!
και
'Αγαπάτε Αλλήλους'.
Μπορεί να μην εφαρμόζονται, αλλά παραμένουν τα μέγιστα ιδανικά που οδηγούν σε ένα κόσμο, όπως αυτός περιγράφεται στην 'Κοιλάδα των Ρόδων', του Ερρίκου Ντήναχ.
3)Σίγουρα, πλέον, θα υπάρχει και το υπερόπλο που θα πατάς ένα κουμπί η θα σκέπτεσαι, απλά, τον θάνατο των πάντων και θα γίνεται! Τι σημασία έχει το ποιος το διαθέτει...Πως τον σταματάνε είναι το θέμα!
Απλά ήταν η δουλειά μου ως Αξκος των ΤΘ.
ΥΓ: Για να λύσω την απορία, το ΝΑΤΟ προβλέπει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων σε περίπτωση προέλασης των Ρώσων. Η ανάσχεση θεωρείται αδύνατη.
-
-
-
ΟΚ
-
-
1)Λεπτομερέστατος!
και
'Αγαπάτε Αλλήλους'.
Απλά ήταν η δουλειά μου ως Αξκος των ΤΘ.
ΥΓ: Για να λύσω την απορία, το ΝΑΤΟ προβλέπει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων σε περίπτωση προέλασης των Ρώσων. Η ανάσχεση θεωρείται αδύνατη.
Έχεις τρομερές γνώσεις και έτσι εξηγούνται.
Μία ερώτηση, (σίγουρα ξέρεις):
Oι πορτοκαλί, (όχι οι μπλε, ούτε οι κόκκινες), δυνάμεις, σε μία εξέλιξη σαν αυτή που αναφέρεις, τι θα πράξουν;
-
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;