-
Καλησπέρα
Αυτο το διάστημα κοιτάζω την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος που να έχει τα εξής κριτήρια:- έως 1300cc, μιας και με πιάνει τεκμήριο για παραπάνω κυβικά.
- μοντέλο από 2005 και πάνω.
- βενζίνης, όχι πετρελαίου.
- να είναι 5πορτο, μιας και θα κουβαλώντας ενίοτε κόσμο και παιδιά.
- να είναι αξιόπιστο. Υπάρχει ήδη στο σπίτι ένα accent και είναι σκυλί.
Η αγορά θα γίνει από έμπορο για την πραγματοποίηση δόσεων μέσω της τραπέζης με προκαταβολή περίπου 1000€.
Εχω δει για getz 09' και για fiat panda 05-07'. -
Καλησπέρα
Αυτο το διάστημα κοιτάζω την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος που να έχει τα εξής κριτήρια:- έως 1300cc, μιας και με πιάνει τεκμήριο για παραπάνω κυβικά.
Η αγορά θα γίνει από έμπορο για την πραγματοποίηση δόσεων μέσω της τραπέζης με προκαταβολή περίπου 1000€.
Καλησπέρα
Στη τιμή που κοιτάς μπορείς να δεις και για i20 όπως αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7769537/ αντί για Getz, που είναι και νεότερο αυτοκίνητο με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλιώς στη μικρότερη κατηγορία του Panda που κοιτάς, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό σαν αυτοκίνητο, μπορείς να βρεις και i10 της Hyundai.
-
Από έμπορο σε αυτα τα κριτήρια που κοιτάς κυρίως είναι από ενοικιάσεις, δηλαδή π.χ. Nissan Micra, Toyota Yaris, Panda, Getz κ.λ.π. ,
Οπότε ζητάς άδεια κυκλοφορίας και παίρνεις μόνο από πρώτο χέρι, αλλιώς
Στο λέω γιατί έψαχνα καιρό ακριβώς το ίδιο, με τους μαντράδες όλα τα μοντέλα που αναφέρω παραπάνω ήταν νοικιάρικα, δεν βρήκα κάποιο από πρώτο χέρι, ακόμη και οι ιδιώτες σε ξεγελάνε αν δεν προσέξεις. Δυστυχώς μόνο σε 1400 κυβικά κυρίως βρίσκεις, όπως βρήκα εγώ.
Έλεγχο σε κεντρικό αντιπρόσωπο, φανοποιό και είσαι εντάξει.
Για την ιστορία πήρα πρώτο χέρι αυτοκινητο, αφού πρώτα το οδήγησα, μετά έλεγχο στην αντιπροσωπεία σε φανοποϊα, μηχανικά και φυσικά πρίζωμα στον εγκέφαλο. -
Ααα και το πιο σημαντικό στα 5000 χιλιάρικα βρίσκεις μοντέλο του 2010.
Επίσης άλλες επιλογές είναι Opel Corsa και Citroen C3! -
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθεσατε για τις απαντήσεις. Με φοβίζει το γεγονός ότι πρόκειται για νοικιάρικα μιας και σε αυτά τα κριτήρια βρίσκω ΚΥΡΙΩΣ τέτοια αυτοκίνητα, όμως τα i20 είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Δε νοικιάζονται αυτά;
-
Όλα νοικιάζονται, και i20 σιγουρότατα, γιατί είχα βρει τότε κάποια.
Εκεί που μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα τα παλαιότερα νοικιάρικα είναι από τις εκδόσεις τους και από τα κυβικά τους. Δηλαδή όταν το ίδιο αυτοκίνητο βγαίνει 1100-1200 και 1400, τότε το 1400 δεν υπήρχε νοικιάρικο, μιλάω πάντα για αυτής της μικρής κατηγορίας. Επίσης όλα τα τότε νοικιάρικα πεντάπορτα είναι και με βασικό επίπεδο εξοπλισμού. Σήμερα όμως αυτό έχει αλλάξει, νοικιάζουν όλα τα κυβικά και επίπεδα εξοπλισμού, πετρελαιοκίνητα κλπ.
Οπότε αν βρεις π.χ. Fiat Panda έκδοση emotion με τον κλιματισμό, ζάντες 14΄ αλουμινίου, θήκη κάτω από το κάθισμα συνοδηγού, ραδιοκασετόφωνο μαμά blaupunkt, τότε αυτό δεν είναι σίγουρα νοικιάρικο.
Αντίστοιχα αν βρεις Micra με βαμμένους καθρέπτες και χειρολαβές στο χρώμα του αμαξώματος, και εργοσστασιακό ραδιοcd, τότε αυτό δεν είναι νοικιάρικο.
Κάπως έτσι πάνε και τα υπόλοιπα, αλλά κυρίως η άδεια κυκλοφορίας είναι αυτό που φανερώνει τα πάντα, ελπίζω να βοήθησα. -
Φυσικά και ενοικιάζονται τα i20. Και είναι κι απο τα μοντέλα που προτιμούν οι εταιρείες ενοικίασης. Απλώς τα πρώτα i20 κυκλοφόρησαν τέλη του 2009 και παρότι καλοπουλημενο μοντέλο δεν υπάρχουν πολλά προς πώληση στη τιμη που ψάχνεις γιατί τα δίνουν ακριβότερα οσοι τα δίνουν...
-
Κοίτα και για swift.
Στην τιμή που θέλεις βρίσκεις και μοντέλα 2006 και 2007 και είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.
Θα κοιτάξω από δευτέρα σε κάποιες μάντρες-εμπόρους ξεκινώντας από 1-2 i20 που έχω δει και αναλόγως τι θα δω ενδέχεται να κοιτάξω κάποια μοντέλα ακόμη, όπως fiat panda.
Ο έμπορος είναι υποχρεωμένος να μου δείξει άδεια κυκλοφορίας, ώστε να δω αν ήταν σε κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή όχι; -
Ο χρήστης Barbara1980 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.
Θα κοιτάξω από δευτέρα σε κάποιες μάντρες-εμπόρους ξεκινώντας από 1-2 i20 που έχω δει και αναλόγως τι θα δω ενδέχεται να κοιτάξω κάποια μοντέλα ακόμη, όπως fiat panda.
Ο έμπορος είναι υποχρεωμένος να μου δείξει άδεια κυκλοφορίας, ώστε να δω αν ήταν σε κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή όχι;Αν ειναι σωστος και καθαρος γιατι να μη σου δειξει. Αν δε θελει πας στον επομενο
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει σε πολλούς εμπόρους που πήγα το καλοκαίρι, κανείς δεν μου έδειξε την άδεια των αυτοκινήτων που κοιτούσα. Και όλοι είχαν φωτοτυπίες των αδειών επειδή είχαν παραδώσει πινακίδες.
Κάποιοι έλεγαν ότι δεν τις δείχνουν γιατί έχει πάνω τα στοιχεία των προηγούμενων ιδιοκτητών και αφορά προσωπικά δεδομένα.
Αυτοί δεν είχαν πρόβλημα να μου πουν κάποια στοιχεία του προηγούμενου ιδιοκτήτη (π.χ. αν ήταν γυναίκα, άνδρας, περιοχή που έμενε ο ιδιώτης, εργασία του ιδιώτη κλπ...) αλλά και αριθμός κυκλοφορίαςΚάποιοι άλλοι έλεγαν έγραφαν σε κάποιο χαρτάκι αριθμό πλαισίου και κάποια άλλα τεχνικά στοιχεία, αριθμό κυκλοφορίας κλπ...κλπ.. ώστε να γίνει τεχνικός έλεγχος. Αυτοί δεν έλεγαν τίποτα για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Και φυσικά αφορούσαν αυτοκίνητα leasing. Όπως και το Παντάκι που πήρα.
Πάντως θεωρώ ότι δεν πρέπει να τρομάζουν τους αγοραστές τα μισθωμένα αυτοκίνητα. Αν περάσουν κάποιο τεχνικό έλεγχο και το αυτοκίνητο είναι εντάξει τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το αγοράσει κάποιος ιδιώτης.
Εγώ το δικό μου το πήρα με ένα απλό επιτόπιο έλεγχο χωρίς καν το πάω σε συνεργείο. -
Τα στοιχεία του προηγούμενου κατόχου υπάρχουν και στο χαρτί του ΚΤΕΟ που αναγκαστικά στο δίνουν.
Το δικό μου επιτόπιο έλεγχο και έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο με πρόσβαση στο ιστορικό του είχε. Τουλάχιστον 'φάντασμα με ονοματεπώνυμο' είναι ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα στοιχεία του προηγούμενου κατόχου υπάρχουν και στο χαρτί του ΚΤΕΟ που αναγκαστικά στο δίνουν.Δεν ξέρω τι ισχύει με τα ΚΤΕΟ και τα χαρτιά που δίνουν.
Αλλά έχω βάσιμες υποψίες ότι και με αυτό το θεσμό παίζονται παιχνίδια.
Δεν έχω καταλάβει, αν οι ιδιώτες έχουν διαφορετικό καθεστώς σε σύγκριση με τους εμπόρους.Εμένα πάντως το χαρτί του ΚΤΕΟ δεν αναφέρει τίποτα για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, αφού ΚΤΕΟ το πέρασε ο έμπορας και ήταν το 1ο του ΚΤΕΟ (4ετίας).
Ίσως και αυτός είναι ο λόγος που τα μισθωμένα αυτοκίνητα είναι συνήθως 4ετίας.
-
Υπάρχουν εταιρείες ενοικιασεων που πουλανε αυτοκινητα, τα οποία κάποιες φορές είναι πολύ καλές ευκαιρίες και έχουν και ιστορικό σέρβις κ.λ.π.
Είχα βρει δύο καλές περιπτώσεις πέρισυ, ένα Φίατ Σεντίσι και ένα Κόρσα. Τελικά προτόιμησα από ιδιώτη, γιατι δεν ήθελε τότε η γυναίκα επειδή ήθελε μικρό φτηνό και παλιό για να μάθει στην αρχή. Αλλιώς θα ε'ιχα πάρει το Σεντίσι 4χ4 φουλ εξτρα με 7000 ευρώ, μοντέλο του 2010 με 70.000 χιλιόμετρα (πέρισυ)! Μου είχαν επιδείξει και όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου!! -
Ποια αμάξια δε νοικιάζονται συνήθως σε αυτήν την τιμή; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
Εχω δει μερικά μερικά στιγμής και κανένας δεν έδειξε άδεια κυκλοφορίας.
Βοήθεια στην επιλογή μεταχειρισμένου έως 6.000€