-
Φιλε Αυτοκρατορα, δεν ειναι αποτυχημενο το topic, απλα μερικη απο εμας που διαφωνουμε ας πουμε, με την πρωτια της AUDI (στην αξιοπιστια της, οσον αφορα εμενα) μπηκαμε δυναμικα . Θα μπορουσαν τουλαχιστον τα συνεργεια των αντιπροσωπιων αυτοκινητων να κρατανε ενα αρχειο με τα μοντελα αυτοκινητων και τις βλαβες για τις οποιες μπαινουν στο συνεργειο, και αυτο να ειναι ελευθερο στο internet να το βλεπει οποιος επιθυμει.. Σιγα βεβαια μην συμφωνηση εστω και μια εταιρια σε κατι τετοιο . Θα βοηθουσε παντως παρα πολυ για να μαθευτει η αξιοπιστια των αυτοκινητων, Κατι που για εμενα ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα πραγματα που κοιταω σε ενα αυτοκινητο. Τα υπολοιπα, οδηγικη συμπεριφορα, φινιρισμα κλπ ειναι πραγματα που οντως ενας δημοσιογραφος μπορει να τα τεσταρει..
-
Και εγώ διαφωνώ με την πρωτιά της Audi και το έγραψα πρώτος!
Στο διαδίκτυο έχω δει από ιστοσελίδες και δοκιμές μακράς διαρκείας - πάνω από 100000 χλμ αν θυμάμαι καλά - σε ορισμένα μοντέλα. Άρα με καλό ψάξιμο, μπορεί κάποιος να βρει και τέτοια πληροφόρηση. Εγώ θα προτιμούσα την όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική πληροφόρηση των ίδιων των χρηστών μέσα από τα φόρουμς. Δηλαδή, όπως έχω ξαναγράψει δεν ωφελεί το να γράφουμε ότι το αυτοκίνητό μας είναι το καλύτερο, αλλά πιο σημαντικό είναι να εστιάζουμε στα αρνητικά και τις βλάβες, για να προστατεύσουμε και τους άλλους χρήστες και υποψήφιους αγοραστές. Ασφαλώς θα γράψουμε και τα θετικά που πιστεύουμε ότι έχει, αλλά αντικειμενική πληροφόρηση είναι το ζητούμενο.Χθες μιλούσα με φίλο που ετοιμάζεται να αλλάξει αμάξι και είναι ανάμεσα σε ένα suv και ένα hatch από διαφορετικές εταιρίες και με τελείως διαφορετικό budget. Το 2o είναι της ίδιας εταιρίας με αυτό που ήδη έχει, εταιρία την οποία ομολογώ ότι δεν συμπαθώ ιδιαίτερα.
Τον ρωτάω, λοιπόν, είσαι ευχαριστημένος με το αμάξι τόσα χρόνια;
Φυσικά! μου απαντάει.
Δεν σου έχει βγάλει προβλήματα; επανέρχομαι εγώ...
Όχι μου λέει!
Και όταν επέμεινα άρχισε να μου λέει για κάτι τρόμπες βενζίνης, κάτι μίζες, κάτι το ένα, κάτι το άλλο...και γενικά το συμπέρασμα είναι ότι τις έβγαλε τις βλάβες του το αμάξι και εκείνος δεν τα έλεγε και είμαστε και φίλοι!
Ας πει ότι είναι ευχαριστημένος, εφόσον είναι, αλλά όχι ότι το αμάξι δεν είχε βλάβες. Εκεί εγώ ζητάω ειλικρινή και λεπτομερή πληροφόρηση.
Εγώ είχα toyota πριν, που έχει τη φήμη της αξιοπιστίας. Από αυτόν τον τομέα έμεινα και εγώ ευχαριστημένος, αλλά χάριν της πλήρους ενημέρωσης θεωρώ χρέος μου - και το έκανα εδώ μέσα - να γράψω ότι επισκεύασα μίζα και ότι έκαψα μια βαλβίδα και καθάρισα τις άλλες στα 150.000 χλμ., κατά πάσα πιθανότητα λόγω υγραερίου και τα 2. Για να ξέρει ο άλλος τι να περιμένει!
Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει με κάθε έναν από τους τομείς που έγραψα ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην αξιολόγηση ενός αυτοκινήτου. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε ; Έχει νόημα να γράψω ότι το corolla 'είναι στριφτερό', ενώ μια φορά που το πίεσα πραγματικά έφυγε τελείως το αμάξι και ευτυχώς που σταμάτησε ανάμεσα σε 2 δέντρα;; Προφανώς πρέπει να προειδοποιήσω ότι το αμάξι είναι για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και όταν δεις ζόρικες στροφές καλύτερα κόψε λίγο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...Και εγώ αυτό έκανα ως οδηγός από εκείνη τη μέρα και έπειτα με αυτό το αμάξι...
Αυτή είναι η δική μου οπτική! -
Εντάξει τέτοιου είδους λίστες είναι για συζητήσεις κάτω του επιπέδου καφενείου. Εντούτοις ο Βασίλης έχει απόλυτο δίκιο. Σε φόρα σαν κι αυτό που μας φιλοξενεί δεν είναι κακό να γράφουμε κάποια πράγματα με το ονομα τους. Δεν μειωνει τον όποιο ιδιοκτήτη να γράφει τα προβλήματα που συνάντησε. Για το λόγο αυτό βγάζω το καπέλο σε κάποιους ... που αν μη τι άλλο μπορεί να είναι κάποτε υπερβολικοί αλλά τα γραφόμενα τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ανυπόστατα. Τους προτιμώ από άλλους που στα πρώτα 800 - 1000 χιλιόμετρα έχουν γίνει υπερασπιστές της αξιοπιστίας των άστρωτων οχημάτων τους...
-
+1 φιλε The Emperor..
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τέτοιες λίστες μόνο γέλωτα προσφέρουν. Τι πάει να πει καλύτερο αυτοκίνητο; Σε τι πράγμα; Και τα άστριφτα kai baret;a Audi πρώτα; Έλεος...
κατά ριπάς! κατά ριπάς!!
Τελικα Αυτοκρατορα νομιζω πως κατι τετοιο ηθελες να πετυχεις..
χαχα!
Αποτυχημένο topic πρέπει να το ομολογήσω!
Ίσως πίστευα ότι με αφορμή τη δημοσίευση θα μπορούσε να ξεκινήσει μια γόνιμη κουβέντα για τους τρόπους αξιολόγησης των αυτοκινήτων και των εταιριών...αλλά ΔΕΝ!
Δεν πειράζει! Ακόμη και η...εκτόνωση και το φλεγματικό humor, έχουν την πλάκα τους, όταν γίνονται από ανθρώπους με επίπεδο και περιεχόμενο, όπως ο φίλτατος ΔΙΑΣ!Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου Βασίλη η μομφή ήταν προς τα αποτελέσματα της 'έρευνας' και όχι προς εσένα φυσικά. Πολύ καλά έκανς και κέντρισες το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού. Αυτές μου οι εκφράσεις ήταν οι κοσμιότερες που μπόρεσαν τα δάχτυλά μου να πληκτρολογήσουν απλά...
-
+1 The Emperor.
Καλες και οι ερευνες αλλα οι καλλιτερες 'ερευνες' ειναι αυτα που θα μας πουν αλλοι οδηγοι για τα αμαξια τους και αυτα που θα διαβασουμε στα φορα. -
Από το συγκεκριμένο blog,μπορείς να διαβάσεις και παλαιότερες 'έρευνες' και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται!!
-
Η αλήθεια είναι πως από μικρά παιδιά και ειδικά κάποιοι παλιότεροι παίζαμε και ένα παιχνιδάκι με τα σουπερ ατου. Στο αμείλικτο αυτό ερώτημα που πολλους μας έχει απασχολήσει φανερά ή όχι δεν θα το εμβαθύνω... Η εταιρεία που από όσο θυμάμαι δεν έβγαλε ποτέ αυτοκίνητα για τα οποία μετά χρειαστηκε να κάνουν δευτερες σκέψεις οι δημιουργοί ή οι πελάτες ή οι δημοσιογράφοι νομίζω πως μια είναι... Τουλάχιστον από εκείνες που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά και που ένα όχημα της κατέχει ο καλός φίλος και πάντα με ενδιαφέρουσες απόψεις Βασίλης. Όμως πιθανότα να κανω λάθος και θα ήθελα να ακούσω - διαβάσω τις απόψεις σας φίλοι μου!
-
Σπύρο μου είναι πιστεύω μεγάλο ατόπημα να μιλήσουμε για μια εταιρία όταν ΟΛΕΣ έχουν κάνει τις πατάτες τους...κάθε εταιρία έχει επιτυχημένα κ αποτυχημένα μοντέλα...ποιοτικά κ λιγότερο ποιοτικά. Τα κριτήρια για να αξιολογήσεις μόνο 1 μοντέλο είναι τόσα πολλά...πόσο μάλλον ολόκληρες εταιρίες. Και υα έπρεπε εκτός από τα πάρα πολλά κριτήρια να υπάρξουν κ δείκτες βαρύτητας για το κάθε ένα...Μου φαίνεται ότι κάθε απόπειρα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία...
-
Μα φυσικα και δεν υποστηρίζω τον αρχικο τιτλο του θεματος. Αυτό αλλωστε το διατυπωσα στην καταχωρηση μου για το ιδιο θεμα την 2/3. Για την bmw απλα παρεθεσα την αισθηση μου ως προς την διαχρονικη επιτυχια των μοντελων της. Πραγματικα δεν θυμαμαι καποιο που να βγηκε στην αγορα και να απετυχε παταγωδώς! Αντίθετα υπαρχουν εταιρειες που κινδύνευσαν να διασυρθούν με καποιες επιλογες τους.
Ποια μάρκα κάνει τα καλύτερα αυτοκίνητα;