Jan 30, 2016, 6:44 AM

Σιγά ρε μάγκες . Εγώ θυμάμαι μικρός , αλλά και τώρα βλέπω γύρω μου λίγο μεγαλύτερους που έχουν εγγόνια , ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μεγάλωναν τα παιδιά στις διακοπές , αλλά και στα σπίτια επειδή δουλεύουν οι γονείς .

Τι είναι αυτά που λέτε . Και μιλάμε για παππούδες και γιαγιάδες στα 65-70 χρόνια , όχι στα 55 . Και όταν ένας αποφασίσει να κάνει παιδί και έχει την δυνατότητα να το μεγαλώσει άνετα οικονομικά σίγουρα μπορεί και στα 45 και στα 55 . Στα 65 αρχίζουν και μπαίνουν ζόρια , αλλά δεν βλέπω να λέτε τα ίδια για τις 45άρες μάνες που έχουν φαγωθεί να κάνουν παιδιά ενώ μπορεί να μην έχουν καν άντρα .

Δηλαδή είναι πιό σωστό η κάθε μια ανύπαντρη μητέρα που δεν έχει μία , από έναν 55άρη ή ακόμα και 65άρη που το φυσάει ? Η να μιλήσουμε για περιπτώσεις που παντρεύεσαι μια καριόλα και αυτή μόλις κάνεις παιδί σε έχει στο χέρι νομικά και μπορεί να μην ξαναδείς το παιδί σου , ή να μην θέλει εκείνο να σε ξαναδεί , επειδή το έστρεψε εναντίον σου η καριόλα . Ξέρω 2-3 περιπτώσεις τέτοιες εξαιρετικών παιδιών , που η γυναίκα τους σε συνεργασία με τους γονείς της έστρεψε τα παιδιά εναντίον τους .

Λοιπόν μπορεί να μην είναι απόλυτα φυσικό να γίνει κάποιος πατέρας στα 55 του ή στα 65 του , αλλά είναι πολύ πιο φυσικό από το να γίνει μιά μάνα στα 40-45 της . Και το τελευταίο που απασχολεί όλους είναι το θέμα της αντοχής . Μια χαρά αντοχή έχουν αυτές οι ηλικίες ως παππούδες που μεγαλώνουν εγγόνια και όχι μόνο τώρα , αλλά και στο παρελθόν που το γήρας είχε διαφορετική μορφή καθότι θυμάμαι πως ήταν οι 80άρηδες στην γενιά των παππούδων μου και βλέπω πως είναι οι 80άρηδες της γενιάς των γονιών μου . Καμία σχέση σαν να είναι 65άρηδες της προηγούμενης γενιάς .