-
Καλησπέρα παιδια,
Μου συνεβη το εξης περιστατικό και θα ηθελα τη συμβουλη σας για το αν και πως μπορω να κινηθω. Προχθες το βράδυ γυρνώντας σπιτι, εριξα μια ματιά τυχαια στο αυτοκίνητο και παρατήρησα οτι καποιος παρκαρωντας μου ειχε χτυπησει το πισω αριστερο μερος(βαθουλωμα στο φτερο και ξυσιμο προφυλακτηρα). Παρατηρώντας καλυτερα το χτυπημα βλεπω κοκκινο χρωμα και βλεπω το πισω αμαξι κοκκινο, ενω στο δεξι φτερο του βρισκοταν το χρωμα του προφυλακτηρα μου. Σε πρωρη φαση αφου συχτηρισα γιατι η θέση ηταν τεραστια εβγαλα φωτογραφιες και αφησα ενα σημειωμα. Πηρα μετα την ασφαλιστικη μου και ηρθε ενας ανθρωπος εδω και καναμε δηλωση με την πινακιδα του αλλου φωτογραφίες κανονικα. Θεωρησα λοιπον οτι ειτε θα με παρει τηλεφωνο, ειτε θα τον βρει η ασφαλιστικη απο την πινακιδα. Το πρωτο προφανως δε συνεβη, αλλα και η ασφαλιστικη που πηρα τηλεφωνο δεν τον βρήκε ουτε στην ιδια(εθνικη) αλλα ουτε και στο φιλικο, και μου ειπαν οτι ειτε είναι σε μικρή εταιρια ειτε ανασφαλιστος. Εγω τωρα, εκτος απ το να στησω καραούλι στη γειτονια για οποτε τον ξαναπετυχω, μπορω να κανω κάτι αλλο? Αστυνομια ισως? Καπως να βρω τα στοιχεια του? Η ζημια ειναι κανα 200ρι και, και δεν ειμαστε για τετοια σ αυτους τους καιρους. Οποιος εχει καποια ιδεα ευπρόσδεκτη. -
Καλησπέρα παιδια,
Μου συνεβη το εξης περιστατικό και θα ηθελα τη συμβουλη σας για το αν και πως μπορω να κινηθω. Προχθες το βράδυ γυρνώντας σπιτι, εριξα μια ματιά τυχαια στο αυτοκίνητο και παρατήρησα οτι καποιος παρκαρωντας μου ειχε χτυπησει το πισω αριστερο μερος(βαθουλωμα στο φτερο και ξυσιμο προφυλακτηρα). Παρατηρώντας καλυτερα το χτυπημα βλεπω κοκκινο χρωμα και βλεπω το πισω αμαξι κοκκινο, ενω στο δεξι φτερο του βρισκοταν το χρωμα του προφυλακτηρα μου. Σε πρωρη φαση αφου συχτηρισα γιατι η θέση ηταν τεραστια εβγαλα φωτογραφιες και αφησα ενα σημειωμα. Πηρα μετα την ασφαλιστικη μου και ηρθε ενας ανθρωπος εδω και καναμε δηλωση με την πινακιδα του αλλου φωτογραφίες κανονικα. Θεωρησα λοιπον οτι ειτε θα με παρει τηλεφωνο, ειτε θα τον βρει η ασφαλιστικη απο την πινακιδα. Το πρωτο προφανως δε συνεβη, αλλα και η ασφαλιστικη που πηρα τηλεφωνο δεν τον βρήκε ουτε στην ιδια(εθνικη) αλλα ουτε και στο φιλικο, και μου ειπαν οτι ειτε είναι σε μικρή εταιρια ειτε ανασφαλιστος. Εγω τωρα, εκτος απ το να στησω καραούλι στη γειτονια για οποτε τον ξαναπετυχω, μπορω να κανω κάτι αλλο? Αστυνομια ισως? Καπως να βρω τα στοιχεια του? Η ζημια ειναι κανα 200ρι και, και δεν ειμαστε για τετοια σ αυτους τους καιρους. Οποιος εχει καποια ιδεα ευπρόσδεκτη. -
Καλησπέρα παιδια,
Νομική προστασία εχεις; αν ναι βάλε την ασφάλεια σου να τον κυνηγήσει δικαστικά (ας δεν μπορούν να βρουν τα στοιχεια του αλλιως...σιγά που δεν μπορούν...δεν υπήρξε ποτε ασφαλισμενο δηλαδή αυτό το αυτοκινητο?!...ας πάνε μέσω εισαγγελέα με τον αριθμο πινακίδας). Αρχικά ας του στείλει ενα εξώδικο και βλέπετε για παρακάτω.
-
Μάλλον ανασφάλιστος ήταν, τρέχεις στο τμήμα για μήνυση. Δεν θα πάρεις το 200άρι αλλά θα του σκίσεις τα ράμματα.
-
Με τη μηνυση θα κανω τα 200 300 και μπαινω κ σε ενα λουκι, με βασικο φοβο το οτι αυτος είναι απ τη γειτονιά και το αμαξι μου κανει μπαμ εδω (Audi a1) οποτε ποιος μου λεει οτι μετα απο κατι τετοιο δε θα βρω κανα σκασμενο λαστιχο η καμια κλειδια τεράστια. Απ την αλλη σκεφτομαι οτι αν ειναι ανασφαλιστος σε εμενα τωρα μια γρατσουνια, κ εγινε λουης, σε κανα σοβαρό ατυχημα?
-
Ο χρήστης corsagls έγραψε:
Με τη μηνυση θα κανω τα 200 300 και μπαινω κ σε ενα λουκι, με βασικο φοβο το οτι αυτος είναι απ τη γειτονιά και το αμαξι μου κανει μπαμ εδω (Audi a1) οποτε ποιος μου λεει οτι μετα απο κατι τετοιο δε θα βρω κανα σκασμενο λαστιχο η καμια κλειδια τεράστια. Απ την αλλη σκεφτομαι οτι αν ειναι ανασφαλιστος σε εμενα τωρα μια γρατσουνια, κ εγινε λουης, σε κανα σοβαρό ατυχημα?Επειδή είμαστε μπανανία και δυστυχώς για τους λόγους που λες δεν πρόκειται να βρεις το δίκιο σου, εφάρμοσε το νόμο της ζούγκλας. Survival of the fittest. Με ένα κατσαβίδι την κάνεις τη δουλειά σου πάντως...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Με τη μηνυση θα κανω τα 200 300 και μπαινω κ σε ενα λουκι, με βασικο φοβο το οτι αυτος είναι απ τη γειτονιά και το αμαξι μου κανει μπαμ εδω (Audi a1) οποτε ποιος μου λεει οτι μετα απο κατι τετοιο δε θα βρω κανα σκασμενο λαστιχο η καμια κλειδια τεράστια. Απ την αλλη σκεφτομαι οτι αν ειναι ανασφαλιστος σε εμενα τωρα μια γρατσουνια, κ εγινε λουης, σε κανα σοβαρό ατυχημα?
Επειδή είμαστε μπανανία και δυστυχώς για τους λόγους που λες δεν πρόκειται να βρεις το δίκιο σου, εφάρμοσε το νόμο της ζούγκλας. Survival of the fittest. Με ένα κατσαβίδι την κάνεις τη δουλειά σου πάντως...
Αψογος ... ετσι ακριβως ! Για μια Ελλαδα νεα !
-
Δεν ειμαι υπέρμαχος τετοιων πρακτικων. Δε θελω λύτρωση η εκδικηση απ το συμβαν, καιγενικότερα δεν βρίσκω το λόγο να προκαλέσω ζημιά στον αλλο για πολλους και διαφορους λογους. Απλως ειναι γαϊδουρια να κανεις ζημια και να μην αφηνεις ενα τηλεφωνο λες και θα τα πληρώσεις απο την τσεπη σου και ακομα μεγαλυτερη να εισαι ανασφαλιστος..
-
Δεν ειμαι υπέρμαχος τετοιων πρακτικων. Δε θελω λύτρωση η εκδικηση απ το συμβαν, καιγενικότερα δεν βρίσκω το λόγο να προκαλέσω ζημιά στον αλλο για πολλους και διαφορους λογους. Απλως ειναι γαϊδουρια να κανεις ζημια και να μην αφηνεις ενα τηλεφωνο λες και θα τα πληρώσεις απο την τσεπη σου και ακομα μεγαλυτερη να εισαι ανασφαλιστος..Έπρεπε να έχεις καλέσει ήδη την τροχαία για να γίνει καταγραφή του συμβάντος, απαραίτητο επειδή είναι και ανασφάλιστος!
-
Θεώρησα οτι η δηλωση της ασφαλιστικής φτανρι αφου περιέχονται ολα τα στοιχεία αρκει, ασε που το πιθανότερο ηταν 5βτο πρωι να μην ερχοταν καν η τροχαία (μου χει συμβει). Μπορω να παω στην τροχαια με το χαρτι της ασφαλιστικης και να δουν αν ειναι ανασφαλιστο( σ αυτη την περίπτωση η ασφαλιστικη με καλύπτει)
-
Θεώρησα οτι η δηλωση της ασφαλιστικής φτανρι αφου περιέχονται ολα τα στοιχεία αρκει, ασε που το πιθανότερο ηταν 5βτο πρωι να μην ερχοταν καν η τροχαία (μου χει συμβει). Μπορω να παω στην τροχαια με το χαρτι της ασφαλιστικης και να δουν αν ειναι ανασφαλιστο( σ αυτη την περίπτωση η ασφαλιστικη με καλύπτει)Πάνε στην τροχαία αφού 'βρεις' πρώτα ένα μάρτυρα , θα σου δόσουν τα στοιχεία του & θα επιβεβαιώσουν αν είναι ασφαλισμένος ή όχι.
-
Εχω ανθρωπο που δεν ειδε μεν το συμβάν την ωρα που εγινε αλλα ηταν εκει οταν ηρθε κ ο ανθρωπος απο την ασφαλιστική και ειδε τι παίχτηκε. Θα πρεπει να εχω μαρτυρα που ειδε τη στιγμή του χτυπηματος?
-
Αν είναι διατεθημένος κάποιος να σε βοηθήσει σε περίπτωση δικαστηρίου, υπολόγησε την ώρα & τις συνθήκες. Σε πρώτη φάση δεν χρειάζονται αυτά για την τροχαία, απλά ενισχύεις την πιθανότητα να διαπραγματευτείς καλύτερα μαζί του.
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Επειδή είμαστε μπανανία και δυστυχώς για τους λόγους που λες δεν πρόκειται να βρεις το δίκιο σου, εφάρμοσε το νόμο της ζούγκλας. Survival of the fittest. Με ένα κατσαβίδι την κάνεις τη δουλειά σου πάντως...
Αψογος ... ετσι ακριβως ! Για μια Ελλαδα νεα !
**Off topic mode on **
Προσπάθησα για την νέα Ελλάδα και δεν είδα φως. Ήρθε ο καιρός να κάνω ότι μου καπνίσει, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων που αποφάσισε και για το δικό μου μέλλον.
**Off topic mode off **
Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται έλεγε ένας παλιός συνάδελφος μου. Επειδή αναφέρθηκες στο φόβο για αντίποινα. Καλό κουράγιο να βρεις το δίκιο σου. Στην Ελλάδα του σήμερα, πηγαίνοντας με τον σταυρό στο χέρι αυτό αποκλείεται με μαθηματική ακρίβεια.
-
Με τη μηνυση θα κανω τα 200 300 και μπαινω κ σε ενα λουκι, με βασικο φοβο το οτι αυτος είναι απ τη γειτονιά και το αμαξι μου κανει μπαμ εδω (Audi a1) οποτε ποιος μου λεει οτι μετα απο κατι τετοιο δε θα βρω κανα σκασμενο λαστιχο η καμια κλειδια τεράστια. Απ την αλλη σκεφτομαι οτι αν ειναι ανασφαλιστος σε εμενα τωρα μια γρατσουνια, κ εγινε λουης, σε κανα σοβαρό ατυχημα?Δεν ξερεις αν ειναι ανασφαλιστος. Εκτος αν εισαι 100% σιγουρος. Πανε στην τροχαια, πες το σκηνικο και ρωτα τι μπορεις να κανεις. Δειξε και τις φωτογραφιες. Μπορει να τον καλεσουν μαζι με εσενα ομως και να του πουνε οτι τους εχεις πει. Αν δεν παραδεχτει οτι το εκανε, πρεπει να το πας δικαστικα. Αυτος πανω κατω ειναι ο νομιμος τροπος, απο οσο ξερω.
Για μαρτυρα δεν ειναι ευκολο. Μην πει ο 'μαρτυρας' οτι τον ειδε π.χ. βραδυ να παρκαρει και ο αλλος τυχει να ηταν πουθενα που το αμαξι μπορει μεχρι και καμερα καταστηματος να το εχει καταγραψει αλλου παρκαρισμενο και βρει ο 'μαρτυρας' τον μπελα του μετα.
Εκει στην γειτονια σου, δεν εχει κανενα καταστημα με καμερες τπτ που να καταγραφει το δρομο; Σημερα πολλα εχουν για την προσοψη που τραβανε και απο τον δρομο. Μηπως παιζει τπτ τετοιο; -
Θα παω την δευτερα απο την τροχαια.Δεν εχω μαρτυρα που να πει κατι τετοιο. Εφυγα απ το σπιτι 6-7 και γυρισα 4 το πρωι. Ο φουρναρης που ηταν εκει μου ειπε οτι 2.30 που πηγε αυτος ειχε παρκαρει εκει. Οποτε το μονο που ξερω ειναι το διαστημα. Και φυσικα δεν θελω να μπλεξω τον ανθρωπο. Δυστυχως στο σημειο εκεινο καμερα ειναι απιθανο να υπαρχει, και αν υπαρχει δεν θα καταγραφει το συγκεκριμενο μερος. Το μονο που σκεφτομαι, αλλα ειναι μαλλον απιθανο και οφειλεται στα πολα αστυνομικα σιριαλ, ειναι οτι το χρωμα του ειναι ακομα πανω στο αμαξι μου και αν θα μπορουσε να ταυτοποιηθει ετσι. Αλλα μαλλον ζηταω πολλα και το ψειριζω πολυ το πραγμα Τροχαια, και βλεπουμε...
Ερωτηση για τρακάρισμα