-
Καλημερα παιδιά, πριν μια εβδομάδα αγόρασα καινούριο Κία Ρίο 1,1 upgrade , είμαι τρομερά ευχαριστημένος, το μόνο μου πρόβλημα είναι ένας ήχος που ακουω και δε ξέρω από που είναι, τον ακουω το πρωί που βάζω μπροστά και για ολόκληρη τη διαδρομή ας είναι και 40 χλμ ,τις υπόλοιπες ώρες δεν ακούγεται.ο ήχος φαίνεται να προέρχεται μερικές φορές από την αριστερή πλευρά του ταμπλό και μερικές φορές από το πάνω μέρος της αριστερής πόρτας ,πράγμα πολύ με κάνει να πιστεύω ότι είναι συντονισμός .έχετε καμία ιδέα από πολύ μπορεί να είναι πριν πάω να το αφήσω στην αντιπροσωπία;
Στάλθηκε από το SM-T805 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημερα παιδιά, πριν μια εβδομάδα αγόρασα καινούριο Κία Ρίο 1,1 upgrade , είμαι τρομερά ευχαριστημένος, το μόνο μου πρόβλημα είναι ένας ήχος που ακουω και δε ξέρω από που είναι, τον ακουω το πρωί που βάζω μπροστά και για ολόκληρη τη διαδρομή ας είναι και 40 χλμ ,τις υπόλοιπες ώρες δεν ακούγεται.ο ήχος φαίνεται να προέρχεται μερικές φορές από την αριστερή πλευρά του ταμπλό και μερικές φορές από το πάνω μέρος της αριστερής πόρτας ,πράγμα πολύ με κάνει να πιστεύω ότι είναι συντονισμός .έχετε καμία ιδέα από πολύ μπορεί να είναι πριν πάω να το αφήσω στην αντιπροσωπία;
-
-
Το πήγα σε επίσημο σέρβις .είδαν κάτω από το τιμόνι ένα πλαστικό που χτύπαγε το έφτιαξαν αλλά ο θόρυβος δεν έφυγε .ειλικρινά είναι καινούριο το αυτοκίνητο 3εβδομάδων μόνο και δε μπορώ να το χαρώ
Στάλθηκε από το SM-A300F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ρίξε μία ματιά μήπως είναι από την βάση της ζώνης ασφαλείας.
Μπορεί να είναι και θόρυβος από την πίσω πόρτα π.χ. από το τζάμι ή και από τον μεντεσέ της πόρτας.
α! μπορεί να είναι και το κάθισμα. Αν το κάθισμα ρυθμίζεται σε ύψος παίξε λίγο με τον ρυθμιστή!Προσπάθησε να ψαχουλέψεις με το χέρι, μήπως εντοπίσεις το σημείο και το απομονώσεις.
Επίσης βάλε στο πίσω κάθισμα κάποιον άνθρωπο και πες του να πάτε μία βόλτα για να εντοπίσει τον θόρυβο.
Ή ακόμη καλύτερα βάλε κάποιον άλλον να οδηγήσει και ψαχούλεψε εσύ το αυτοκίνητο που ξέρεις και τον θόρυβο.Με αυτόν το τρόπο είχα εντοπίσει ένα τσουβάλι τριγμούς σε Peugeot 206.
-
Το σύστημα με το 'ψαχούλευμα' βοηθάει πολύ.Απο εκει και μετά άλλοι είναι 'αρμόδιοι' να σου βρουν τι έχει το αυτοκίνητο...πήγαινέ τους το και μία και δύο και 100 μέχρι να το βρούνε....καινούργιο είναι να πάρει....τόσα ευρώ έσκασες!!!
-
Εμπειρικα θα σας πως οτι καποιον μικροθορυβο που δεν επηρεαζει την λειτουργικοτητα του αυτοκινητου τον βρισκεις εσυ ο ιδιος.
Κανενας μαστορας δεν προκειται να ψαξει τοσο λεπτομερεστατα το αμαξι σου. Οποιος δεν νοιωθει να το κανει απλα δυναμωνει το ραδιο. -
Εννοείται ότι κανένας σε συνεργείο δεν θα ασχοληθεί με τέτοια θέματα.
Ότι κάνει ο ιδιοκτήτης από μόνος του.Επίσης να σημειώσουμε ότι όσο ποιο πολύ κρύο έχει και όσο ποιο κρύο είναι το αυτοκίνητο, τόσο ποιο εύκολα βγαίνουν τριγμοί στην επιφάνεια. Φαινόμενο συστολής/διαστολής. Ένα ζεστό αυτοκίνητο βρίσκεται σε 'διαστολή', ενώ κρύο σε 'συστολή', οπότε όλα είναι ποιο 'χαλαρά'...
Τριγμοί εμφανίζονται και από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου καθώς και από το ίδιο το σασί, κυρίως από στρεβλώσεις του πίσω μέρους πάνω από ανωμαλίες.
Εγώ όταν βγαίνω με την όπισθεν από το πάρκινγκ (και με το 207 αλλά και τώρα με το Panda), στο κατέβασμα του πεζοδρομίου πάντα είχα και έχω τρίξιμο στο πίσω μέρος, που μάλλον οφείλεται στην στρέβλωση του άξονα ή του σασί.
-
φιλε ikariwths , γιατί αγχώνεσαι ? γνωρίζεις βέβαια οτι εχεις 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση κ νά μήν βάλεις καθόλου εσύ χέρι μήν σπάσεις κ τίποτα , νά ασχοληθεί αποκλειστικά μέ τόν θόρυβο η αντιπροσωπεία
-
Να ειστε καλα παιδια για τις απαντησεις ,θα το ξαναπαω την επόμενη βδομάδα,ίσως το αφήσω κιόλας γιατί Τουτς κάνει έντονα το πρωί .έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι πάνω από ένα τα σημεία πολύ τριζει
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
Το πήγα σε επίσημο σέρβις .είδαν κάτω από το τιμόνι ένα πλαστικό που χτύπαγε το έφτιαξαν αλλά ο θόρυβος δεν έφυγε .ειλικρινά είναι καινούριο το αυτοκίνητο 3εβδομάδων μόνο και δε μπορώ να το χαρώΣτάλθηκε από το SM-A300F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλα λενε τα παιδια. Βασικα αστο να περασουν τα κρυα και φυγει και ο θορυβος. Το ψαχουλεμα ειναι καλο, αλλα δικοπο μαχαιρι. Μπορει να βρεθεις με περισσοτερους θορυβους. Τα περισσοτερα αυτοκινητα στην Ελλαδα γινονται κουδουνιστρες, Οσο ποιο νιωρις το παρεις αποφαση, τοσο λιγοτερα θα σε στεναχωρει.
-
Περαστικά μας αν νομίζουμε οτι κάνει 'θορυβο' είναι θέμα διαστολης-συστολης και οτι πρεπει να περιμένουμε το καλακαιρι τις ζεστη....στη σουηδια δλδ θα πρεπει να τριζουν ολο το χρονο
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Περαστικά μας αν νομίζουμε οτι κάνει 'θορυβο' είναι θέμα διαστολης-συστολης και οτι πρεπει να περιμένουμε το καλακαιρι τις ζεστη....στη σουηδια δλδ θα πρεπει να τριζουν ολο το χρονοΗ αλλη λυση ειναι το σκαλισμα. Ενταξει ο καθενας οπως νομιζει κανει. Εγω δεν το ψαχνω γιατι αργα ή γρηγορα τα πλαστικα κλπ θα τριξουν. Οποτε αδικος ο κοπος. Οι Ελληνικοι δρομοι εχουν θεμα με μπαλωματα, σαμαρακια, λακουβες. Για αυτο και σε μηχανη που κυκλοφορω συχνα, πηρα το XTX και οχι καποιο πιστας (παλια ειχα, αλλα τοτε ημουν κβλωμενος με την ταχυτητα). Περναω απο πανω και δεν μπριζονομαι.
-
Να ρίξω σπρευ σιλικόνης στη περιοχή που νομίζω ότι κάνει θόρυβο ?
Στάλθηκε από το SM-A300F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Συνηθως το εσωτερικου του αυτοκινητου γινεται κουδουνιστρα απο εργασιες αμπαλων μαστορων και κατόχων που σπανε τα μισα κλιπς στο βγαλε βαλε τα πλαστικα για διαφορες εργασιες. Πχ για μεμβρανες οταν αφαιρουν τα τζαμια, για τοποθετηση συναγερμου, για τοποθετηση υγραεριου, για αισθητηρες παρκαρισματος…
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
Να ρίξω σπρευ σιλικόνης στη περιοχή που νομίζω ότι κάνει θόρυβο ?Στάλθηκε από το SM-A300F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
λαδι σιλικόνης μονο στις τσιμουχες των πορτων μπορεις να βαλεις. Αν βάλεις στα πλαστικα τα τριξιματα γινονται χειρότερα. Δε φευγει και ευκολα μετα απο αυτα.
Η αντιπροσωπια μπορει να αρνηθει να το κοιταξει εφοσον εχεις πει οτι το επιασες εσυ ή βρουν λαδι σιλικονης ή σπασμενο κλιπ
μονο να βαλεις καποιον να οδηγαει και να ψαξεις το σημειο εντοπισης μονος σου, για να πεις στην αντιπροσωπια που ειναι. Ή βαλτους στην αντιπροσωπια να οδηγουν και δειχτους που ειναι περιπου -
Μήπως έχεις τοποθετήσει τίποτα aftermarket (συναγερμός αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ) και κάτι δεν έχει κάτσει καλά, μπορέι και ένα χαλαρό καλώδιο να σου κάνει θόρυβο
Από εκεί που περιγράφεις περνάνε συνήθως καλώδια ρανταρ συναγερμού (στην επένδυση της κολώνας) και τα καλώδια για το κοντρόλ των αισθητήρων παρκαρίσματος)
Επίσης κάτω αριστερά είναι συχνά η ασφαλειοθήκη όπου τοποθετείται η πλακέτα των συναγερμώνΑν κάτι από όλα αυτά είναι χαλαρό, μπορέι να βρήκες τον ένοχο
-
Όχι ο θόρυβος είναι από τη δεύτερη μέρα,τώρα που έφτιαξε ο καιρός δεν ακούω τιποτα
-
Καλημερα και καλη Χρονια .
Θα ηθελα να σε ρωτησω ποσο περιπου σου καιει το αμαξι εντος πολης ,και ποσο εκτος αν σου ειναι ευκολο.
Γιατι εχω παρει το 1.2 βενζινη και μεσα στην πολη κεει 9-10l/100 με κινηση , και σε ταξιδι με 3 ατομα με 80-100 χλμ 6.7l/100 καμια σχεση με αυτα που δινει ο κατασκευαστης.. -
Σε μικτό κύκλο πόλη αττικής οδού 60% και πόλης 30% έχω μέσο όρο 4,4 λίτρα κατανάλωσης .το έχω δει και λιγότερο αλλά δεν είμαι χαρακτηριστικο δείγμα οδηγού ,πάω χαλαραα
Θόρυβος σε Κία Ρίο 1.1 diesel