-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μας τελειωσανε τα yaris-ibiza..?
Οταν φτασεις 70-80 χρονων οτι πρεπει ειναι η corollaδηλαδή το πιο καλοπουλημένο αμάξι στον κόσμο είναι 'γέρικο'. Μάλιστα.
-
έχει παλιό κινητήρα που αλλάζει .... και οδική συμπεριφορά = υποστροφή, υποστροφή, υποστροφή .....
περί λουκανικόπιττας , ζαμπονοτυρόπιττα !!!!
toyota, μόνο αν φέρει στην Ελληνική Αγορά κανα plug-in Ηybrid, για εργαλείο μετακίνησης.
-
Δεν σπάει, δεν χαλάει, έχει ΚΟΡΥΦΑΙΟ δίκτυο και προδιαγραφές ΣΩΣΤΕΣ και όχι χιμαδιό ή δημόσια υπηρεσία ....., εγγύηση, αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής ..... όπως το yaris μου (και πριν απο αυτό τα Starlet, Corolla, RAV 4) σε αντιθεση με άλλα μοσχοπουλημένα αμάξια που ξέρω και τα οποία σου δινουν την αίσθηση ότι καποια στιγμή στη διαδρομή θα διαλυθούν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα!
-
Ο χρήστης giannos21 έγραψε:
Οταν φτασεις 70-80 χρονων οτι πρεπει ειναι η corollaδηλαδή το πιο καλοπουλημένο αμάξι στον κόσμο είναι 'γέρικο'. Μάλιστα.
To πιο καλοπουλημένο αμάξι στον κόσμο είναι πράγματι η Corolla από το 1966 έως σήμερα αλλά σε προηγούμενες γενιές περιλάμβανε και sport εκδόσεις, 3θυρες ή 5θυρες πιο νεανικές εκδόσεις ακόμα και ελευθέρου χρόνου SW. Η εμπορική ονομασία Corolla τώρα χρησιμοποιείται στα περισσότερα μέρη του κόσμου μόνο στην 4θυρη και την SW έκδοση με πιο οικογενειακά και συντηρητικά χαρακτηριστικά και σε ανάλογο target group. Auris λέγεται πλέον το 5θυρο μικρομεσαίο της εταιρίας (μάλλον και η ίδια θα ήθελε να το διαφοροποιήσει) αλλά μιλώντας στο συγκεκριμένο θέμα για Toyota Corolla 2015- 1.6 σίγουρα εννοείς το 4θυρο ή το SW που 'γερικο' δεν το είπε κανένας πέρα από σένα αλλά για ηλικιωμένους λαμβάνοντας υπόψιν την αδυναμία των μεγαλύτερων ηλικιών σε αυτοκίνητα στυλ κούρσας ή sedan στα ελληνικά. Αν εσύ το θεωρείς τύπου sport sedan ή ιδανικό για την ηλικία σου στα περί ορέξεως.
Γενικά πάντως πρόκειται για πολύ καλο αυτοκίνητο και με μοντέρνα εμφάνιση στην τωρινή του γενιά. Τούρκικης κατασκευής και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν diesel ή στον 1,33 για ρόλο οικογενειακού μεταφορέα.
Θα μπορούσες όμως να δεις το νέο Auris με τον νέο 1,2Τ και είναι ένα πολύ καλό, εμπορικό, πιο νεανικό και με καλούς χώρους και επιδόσεις μικρομεσαίο. -
με 132 αλογακια παντως και τετοιους κορυφαιους χωρους μοιαζει σαν διδυμο του avensis.
-
Ο χρήστης Manker έγραψε:
σίγουρα εννοείς το 4θυρο ή το SW που 'γερικο' δεν το είπε κανένας πέρα από σένα αλλά για ηλικιωμένους λαμβάνοντας υπόψιν την αδυναμία των μεγαλύτερων ηλικιών σε αυτοκίνητα στυλ κούρσας ή sedan στα ελληνικά. Αν εσύ το θεωρείς τύπου sport sedan ή ιδανικό για την ηλικία σου στα περί ορέξεως.
Γενικά πάντως πρόκειται για πολύ καλο αυτοκίνητο και με μοντέρνα εμφάνιση στην τωρινή του γενιά.Η σημερινή μοντέρνα εμφάνιση δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τα 'γεροντίστικα' σεντάν που ξέραμε, ορθογώνια με 4 ρόδες στις άκρες και ένα πορτμπαγκάζ να εξέχει σαν βεράντα.
Η σημερινή Corolla στο πίσω μέρος της φέρνει σε coupe και ειδικά σε άσπρο χρώμα δείχνει πολύ σπορ. Αρκεί να είχε καλύτερη μάσκα μπροστά. Στο Auris την 'έφτιαξαν' σε face lift, μήπως έχει γίνει και στα Corolla?Τέλος σε μια έκθεση που είχα δει το εσωτερικό Auris και Corolla, στη Corolla έδειχνε πολύ πιο ποιοτικό/πολυτελές. Μάλλον έχουν στο μυαλό τους ότι όσοι πάνε για σεντάν είναι πιο απαιτητικοί σε 'πολυτέλεια' από όσους προτιμάνε το 'σπορ' σχήμα των hatchback.
Gianno το σημαντικό είναι να τσεκάρεις πως φαίνεται μια σημερινή Corolla σε συμφοιτήτριες σου αντί να ρωτάς εδώ. Εγώ θα έπαιρνα την 1.6 με 132 άλογα, αν συμφωνούσε η γυναίκα, αλλά κάποτε δεν της άρεσε ούτε η Alfa 159!
-
Ναι μη σου πω το πισω μερος της corolla μοιαζει και με Ferrari 599....
Τη γυναικα χωρισε τη οσο προλαβαινεις. -
Ο χρήστης giannos21 έγραψε:
Ιδιως η Ελλαδα εχει δημογραφικο προβλημα,θα πρεπε να το ξερεις...
Το πως συνδεσες τις πωλησεις μ αυτο που εγραψα ο θεος και η ψυχη του... -
Και η VW πουλαει, αλλα η σχεδιαση ειναι συντηρητικη. Εμενα δεν με ενοχλει το συντηρητικο. Εσωτερικα απλο στην σχεδιαση. Τα φαναρια πισω, μεγαλα, χοντροκομενα. Αυτο Σαουδικη Αραβια και Αμερικη πιστευω θα πουλησει αν εχει μεγαλους κινητηρες. Ευρωπη δεν ξερω. Ειναι αξιοπιστα αυτοκινητα και με after-sale υποστηριξη πολυ καλη, ομως με τον σχεδιασμο δεν ξερω.
Δεν μπορεσα να βρω φρεσκα στατιστικα. Ενταξει και του 2012 κατι δειχνουν για την Σαουδικη Αραβια. Τα ορμανε εκει.
Δεν με αφηνει να κανω copy paste, οχι το φορουμ, το site.
http://focus2move.com/saudi-arabia-car-market-in-2012-hit-new-record-sales/
Η Corolla ερχεται δευτερη 'ως συνηθως' (ετσι λεει ο αρθρογραφος) εκει κατω. -
Αν και αλλη κατηγορια, το Avensis ειναι ομορφο και απο οσο γραφουν οι 4Τροχοι και ποιοτικο μεσα
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/dokimazoyme-toyota-avensis-16-d-4d -
Πάντως δεν ξέρω αν μοιαζει με διδυμο του Αvensis, αλλα σιγουρα σαν σύζυγος θα μοιάζει γιατί το παντρευεσαι για πάρα πολλά χρόνια.
4θυρο μικρομεσαίο 1600αρι βενζίνης απέναντι στα 5θυρα μικρομεσαία diesel της μόδας κάνει εναν πολυχρονο γάμο....From my SMO72HD via Tapatalk
-
Μπααα,Toyota ειναι... Ερειπιο να το καταντησεις καποιος παπαρας θα βρεθει και παλι να το παρει..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως δεν ξέρω αν μοιαζει με διδυμο του Αvensis, αλλα σιγουρα σαν σύζυγος θα μοιάζει γιατί το παντρευεσαι για πάρα πολλά χρόνια.
4θυρο μικρομεσαίο 1600αρι βενζίνης απέναντι στα 5θυρα μικρομεσαία diesel της μόδας κάνει εναν πολυχρονο γάμο....From my SMO72HD via Tapatalk
Δεν πουλησανε εδω τα Avensis. Και το προηγουμενο μοντελο δεν το εβλεπα συχνα.
Μπααα,Toyota ειναι... Ερειπιο να το καταντησεις καποιος παπαρας θα βρεθει και παλι να το παρει..
Ναι. Υπαρχουν ατομα που μονο που ακουνε toyota, τελειωσε, το αγοραζουν.
-
To πρωτο μοσχοπουλησε, το δευτερο δε πηγε και ασχημα,το τριτο επεσε πανω στον turbo ανταγωνισμο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
4θυρο μικρομεσαίο 1600αρι βενζίνης απέναντι στα 5θυρα μικρομεσαία diesel της μόδας κάνει εναν πολυχρονο γάμο....Πραγματικά τα Toyota τα παντρεύεσαι ... γιατί δεν χαλάνε τα άτιμα. Όταν Γαλλικά κι Ιταλικά πάνε μόνο για απόσυρση, τα Toyota πουλιόνται, αλλά κανείς δεν τα δίνει!
Ωχ, δεν ρώτησα αν επιτρέπει ο νονός αυτή την άποψη στο φόρουμ!
Υ.Γ. Diesel είναι κακή επιλογή για όσους κάνουν μικρές διαδρομές και μέχρι 10-15Κ χλμ το χρόνο.
-
Φίλε μη φας, έχουμε γλαροσουπα... Φίλος με avensis 1,6 πρώτης γενιάς, που τα παλιά ήταν ακόμα πιο αθάνατα ε;... Στα 100χιλ χλμ σαζμανακι... Και δεν έβρισκε μεταχειρο γιατί δεν υπήρχε λόγω της μεγάλης ζήτησης... 2000€ ....αναλώσιμα μωρέ....
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Φίλε μη φας, έχουμε γλαροσουπα... Φίλος με avensis 1,6 πρώτης γενιάς, που τα παλιά ήταν ακόμα πιο αθάνατα ε;... Στα 100χιλ χλμ σαζμανακι... Και δεν έβρισκε μεταχειρο γιατί δεν υπήρχε λόγω της μεγάλης ζήτησης... 2000€ ....αναλώσιμα μωρέ....Καλα οκ
εξαιρέσεις υπαρχουν παντα
Εχω το ιδιο αμαξι (στην οικογενεια) και δεν εχει παθει τιποτα
Ασε που ειχε 6 χρονια εγγυηση στα μηχανικα , αν το πάθαινε εντος των 6 χρονων θα του το αλλαζαν τζαμπα
Αυτα ειχανε προβλημα στα fl μοντελα στον κινητηρα , οταν τον αλλαξανε και βαλανε αυτον με τον μεταβλητο χρονισμο
Αλλά τα περισσοτερα αλλαχτηκανε στην εγγύηση
(Εγω εχω τον 4ΑFE που ηταν σκυλι παντως) -
Μπράβο φίλε μου που το δικό σου ήταν σκυλί... Για τον άλλο φίλο το λέω, τον μέτοχο της Toyota... Που γιαυτόν όλα είναι αθάνατα... Κάτι τέτοιους, τους ρωτάς τι ομάδα είναι, καί σού λένε Toyota!!!
-
Και του rx8drifter επισκευασε σασμαν που ηταν απο τα πιο ενεργα μελη και του γιου των κουμπαρων ανοιξε σασμαν.. και τα 2 προ fl.. μαλιστα το τελευταιο εσπασε και πιστονι στις 312.000km οποτε και πηγε αποσυρση..
Κατ αλλα για μερικους δυσκοιλιους εχω ενα καλο γιατρο να πανε...
TOYOTA FORUM