-
Όσο οξύμωρο και να φαντάζει ένα τέτοιο θέμα σε αυτοκινητιστικό φόρουμ θέλω να μοιραστούμε μια ιδέα που τριγυρναει στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό.
Οπως ίσως ξέρετε έχουμε οικογενειακως ένα νέο QQ diesel και ένα Yaris diesel προ f/l.
To Yaris το χρησιμοποιεί η γυναίκα καθημερινά για τις μετακινήσεις της δουλειάς της και των παιδιών (15000 χλμ ετησιως), ενώ εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτοκίνητο αλλά ΜΜΜ και taxibeat/Uber.Θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το qq αλλά το θεωρώ μεγαλο για το κέντρο, που κατεβαίνω για δουλειά, ενώ οι συνθήκες κίνησης στην Κηφισίας ή το Ποτάμι που θα χρησιμοποιούσα αν το έπαιρνα είναι κακές με δεκάδες μηχανάκια να χωνονται παντού, με αποτέλεσμα να μου χαλάνε τη διάθεση της οδήγησης καθώς είμαι συνεχώς στην τσίτα μην με βρουν (ξέχωρα οι μαλακες και οι κυράτσες που οδηγουν και βάφονται και μπορεί να σε χτυπήσουν για πλάκα!)
Προβλημα με το κόστος παρκινγκ στο κέντρο δεν θα είχα μιας και έχω μια παροχή εξόδων μετακίνησης από την εταιρία που εργάζομαι (που καλύπτει το parking), αλλά προτιμώ να την τρώω στα ταξί πάρα στο πάρκινγκ και στο πετρέλαιο.
Επιπλέον λόγω υποχρεώσεων, κούρασης, ενιότε δουλειάς αλλά και μικρών παιδιών (ηλικίας 4 και 9) τα ΣΚ σπανίως φεύγουμε. Εξοχικό κλπ δεν έχουμε (ευτυχώς), οπότε όποια χρήση γίνεται μόνο άνοιξη και καλοκαίρι (μέχρι και μέσα Σεπτέμβρη). Γι αυτο και το QQ δεν χρησιμοποείται (τελευταία φορά το πήρα πριν 3 Σαββατα να πάω κάπου κοντά τα παιδιά) εξου και μόλις τα 6300 χιλιόμετρα στο έτος που έκανα με το QQ (θα μπορούσαν να είναι λίγο περισσότερα αλλά λόγω συγκυριων και του ξενερωματος που είχα με το qq κάναμε κάποιες εκδρομές σε αποστάσεις μέχρι 250 χιλιομετρα με το Yaris). Ακόμα και τυχόν κυριακάτικη βόλτα γίνεται συνήθως με το Yaris λόγω ευκολίας (αν οδηγεί και η γυναίκα ακόμα καλύτερα!!) αλλά και του ότι είμαι λίγο υποχονδριος και θέλω να το έχω καθαρό (παιδιά να λερωνουν μπες βγες κλπ.).Ενόψει όλων αυτών και για μην είναι πεταμένα στο δρόμο τα λεφτά, αλλά και για μην αγχωνομαι, σκέφτομαι να δώσω το qq (έχει ήδη μπει η σχετική αγγελία και αναμένω κόσμο το ΣΚ να το δει) και να μην το αντικαταστήσω μένοντας οικογενειακώς μόνο με το Yaris.
Μέχρι το καλοκαίρι που θα τεθεί το θέμα για τις διακοπές (όπου και εκεί πρακτικά το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κυρίως μόνο ως μέσο για να πάμε και φύγουμε από τον προορισμό μας χωρίς πολλές ενδιάμεσες βόλτες και χωρίς παραλίες κλπ) θεωρώ ότι μπορώ να μην έχω αυτοκίνητο.Πρόσφατα μάλιστα ξαναβρεθηκα με παλιό συμφοιτητη που έχει μια τέτοια προσέγγιση στη ζωή και ούτε οδηγεί ούτε φυσικά έχει κάποιο αμάξι οικογενειακως, πάρα το ότι έχει ένα παιδί, και χάρηκα την άνεμελια του.
Κανας φοβερός φαν της αυτοκίνησης δεν είμαι. Έχω οδηγήσει από τα 18 που οδηγώ (είμαι 42) γύρω στα 10 αυτοκίνητα (τογιοτα και Φορντ κυρίως) και δεν θα μου λείψει. Αλλωστε όταν καβαλαω το γιαρις που είναι σβελτο και έχει εκπληκτικά φρένα τις καγκουριες μου θα τις κάνω τσιτωνοντας το (για να καθαρίσει το dpf) οπότε μου φτάνει νομίζω για την κ@υλα μου.
Δεν ξέρω πως ξαφνικά την είδα έτσι. Μεγάλωσα, παραξενεψα, με ξενέρωσε τόσο το qq, συνειδητοποίησα καλύτερα την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, όπου η κατοχή πάνω από ενός αυτοκινήτου να είναι πολυτέλεια ή περιττή, άραγε αναλογίζεται κανεις πως μεγαλώσαμε; με πόσα οχήματα και τι μεγέθους;
Χρηματικη ανάγκη δόξα τω Θεω δεν υπάρχει απλά είναι κρίμα να πληρώνω τέλη, σέρβις, μικτή και επιπλέον υπόγεια θέση παρκινγκ για το μεγάλο που αραχνιαζει.Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για το θέμα όχι μόνο προσωπικά αλλά και, κυρίως, γενικά πως θα το βλέπατε χωρίς αυτοκίνητο. Εσεις θα αντέχατε;
-
Όσο οξύμωρο και να φαντάζει ένα τέτοιο θέμα σε αυτοκινητιστικό φόρουμ θέλω να μοιραστούμε μια ιδέα που τριγυρναει στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό.
Οπως ίσως ξέρετε έχουμε οικογενειακως ένα νέο QQ diesel και ένα Yaris diesel προ f/l.
To Yaris το χρησιμοποιεί η γυναίκα καθημερινά για τις μετακινήσεις της δουλειάς της και των παιδιών (15000 χλμ ετησιως), ενώ εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτοκίνητο αλλά ΜΜΜ και taxibeat/Uber.Θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το qq αλλά το θεωρώ μεγαλο για το κέντρο, που κατεβαίνω για δουλειά, ενώ οι συνθήκες κίνησης στην Κηφισίας ή το Ποτάμι που θα χρησιμοποιούσα αν το έπαιρνα είναι κακές με δεκάδες μηχανάκια να χωνονται παντού, με αποτέλεσμα να μου χαλάνε τη διάθεση της οδήγησης καθώς είμαι συνεχώς στην τσίτα μην με βρουν (ξέχωρα οι μαλακες και οι κυράτσες που οδηγουν και βάφονται και μπορεί να σε χτυπήσουν για πλάκα!)
Προβλημα με το κόστος παρκινγκ στο κέντρο δεν θα είχα μιας και έχω μια παροχή εξόδων μετακίνησης από την εταιρία που εργάζομαι (που καλύπτει το parking), αλλά προτιμώ να την τρώω στα ταξί πάρα στο πάρκινγκ και στο πετρέλαιο.
Επιπλέον λόγω υποχρεώσεων, κούρασης, ενιότε δουλειάς αλλά και μικρών παιδιών (ηλικίας 4 και 9) τα ΣΚ σπανίως φεύγουμε. Εξοχικό κλπ δεν έχουμε (ευτυχώς), οπότε όποια χρήση γίνεται μόνο άνοιξη και καλοκαίρι (μέχρι και μέσα Σεπτέμβρη). Γι αυτο και το QQ δεν χρησιμοποείται (τελευταία φορά το πήρα πριν 3 Σαββατα να πάω κάπου κοντά τα παιδιά) εξου και μόλις τα 6300 χιλιόμετρα στο έτος που έκανα με το QQ (θα μπορούσαν να είναι λίγο περισσότερα αλλά λόγω συγκυριων και του ξενερωματος που είχα με το qq κάναμε κάποιες εκδρομές σε αποστάσεις μέχρι 250 χιλιομετρα με το Yaris). Ακόμα και τυχόν κυριακάτικη βόλτα γίνεται συνήθως με το Yaris λόγω ευκολίας (αν οδηγεί και η γυναίκα ακόμα καλύτερα!!) αλλά και του ότι είμαι λίγο υποχονδριος και θέλω να το έχω καθαρό (παιδιά να λερωνουν μπες βγες κλπ.).Ενόψει όλων αυτών και για μην είναι πεταμένα στο δρόμο τα λεφτά, αλλά και για μην αγχωνομαι, σκέφτομαι να δώσω το qq (έχει ήδη μπει η σχετική αγγελία και αναμένω κόσμο το ΣΚ να το δει) και να μην το αντικαταστήσω μένοντας οικογενειακώς μόνο με το Yaris.
Μέχρι το καλοκαίρι που θα τεθεί το θέμα για τις διακοπές (όπου και εκεί πρακτικά το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κυρίως μόνο ως μέσο για να πάμε και φύγουμε από τον προορισμό μας χωρίς πολλές ενδιάμεσες βόλτες και χωρίς παραλίες κλπ) θεωρώ ότι μπορώ να μην έχω αυτοκίνητο.Πρόσφατα μάλιστα ξαναβρεθηκα με παλιό συμφοιτητη που έχει μια τέτοια προσέγγιση στη ζωή και ούτε οδηγεί ούτε φυσικά έχει κάποιο αμάξι οικογενειακως, πάρα το ότι έχει ένα παιδί, και χάρηκα την άνεμελια του.
Κανας φοβερός φαν της αυτοκίνησης δεν είμαι. Έχω οδηγήσει από τα 18 που οδηγώ (είμαι 42) γύρω στα 10 αυτοκίνητα (τογιοτα και Φορντ κυρίως) και δεν θα μου λείψει. Αλλωστε όταν καβαλαω το γιαρις που είναι σβελτο και έχει εκπληκτικά φρένα τις καγκουριες μου θα τις κάνω τσιτωνοντας το (για να καθαρίσει το dpf) οπότε μου φτάνει νομίζω για την κ@υλα μου.
Δεν ξέρω πως ξαφνικά την είδα έτσι. Μεγάλωσα, παραξενεψα, με ξενέρωσε τόσο το qq, συνειδητοποίησα καλύτερα την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, όπου η κατοχή πάνω από ενός αυτοκινήτου να είναι πολυτέλεια ή περιττή, άραγε αναλογίζεται κανεις πως μεγαλώσαμε; με πόσα οχήματα και τι μεγέθους;
Χρηματικη ανάγκη δόξα τω Θεω δεν υπάρχει απλά είναι κρίμα να πληρώνω τέλη, σέρβις, μικτή και επιπλέον υπόγεια θέση παρκινγκ για το μεγάλο που αραχνιαζει.Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για το θέμα όχι μόνο προσωπικά αλλά και, κυρίως, γενικά πως θα το βλέπατε χωρίς αυτοκίνητο. Εσεις θα αντέχατε;
-
-
Κρίμα για τα χρήματα που έδωσες για να το αγοράσεις. Προφανώς και δεν το χρειάζεσαι έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση.
Προσωπικά το αμάξι το έχω μόνο για μακρινές αποστάσεις. Για δουλειά και κοντινές αποστάσεις ΜΜΜ!
Μείνε με το Yaris. Απλά σκέψου το και μια 2η φορά μήπως αλλάξεις γνώμη χαχαχαχα
-
Από την στιγμή που τα ΜΜΜ θα με κάλυπταν, οικονομικά και χρηστικά, δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πράξω όπως μάλλον θα κάνεις και εσύ. Η καθημερινή οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες δεν θεωρώ ότι έχει να μου προσφέρει τίποτα, ούτε την ευχαριστιέμαι και έχω οδηγήσει πολύ λιγότερα χρόνια απ ότι εσύ. Αντιθέτως, την θεωρώ αγχωτική και με όλους αυτούς τους τρελούς που κυκλοφορούν την αποφεύγω όπως και όποτε μπορώ.
Στην Ευρώπη είναι αρκετά συνηθισμένο αυτό που λες και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κάποιο αυτοκίνητο κλεισμένο σε ένα γκαράζ και το χρησιμοποιούν μόνο σε ταξίδι ή σε καμιά καλή βόλτα αν είναι τίποτα πέτρολχεντζ.Η μόνη ένστασή μου είναι ως προς το όχημα. Θα μπορούσατε κάλλιστα να κρατήσετε το QQ σαν πιο καινούργιο και λίγο μεγαλύτερο, αλλά όχι κάτι τρομερό σε μέγεθος, για τις 2-3 φορές που θα πάτε κάπου οικογενειακώς. Εκτός κι αν τα χιλιόμετρα της συζύγου είναι σε τόσο δύσκολες για παρκάρισμα περιοχές οπότε το γιάρις είναι μονόδρομος.
-
Εμεινα 1 μηνα χωρις αμαξι το καλοκαρι (επαθε βλαβη και ειχαν κλεισει οι τραπεζες) και κοντεψα να τρελαθω !! Ποια ΜΜΜ λετε? Αυτα που ξεροσταλιαζεις 1 ωρα στη σταση για να ερθουν, βρωμανε και στριμωχνεσαι στη μασχαλη του καθε πακι ?? Τα χρησιμοποιησα το καλοκαιρι και για μια αποσταση 15 λεπτων με το αυτοκινητο, εκανα 50 λεπτα με 1 ωρα
Ποτε ξανα ΜΜΜ !! Μια χαρα ειναι η οδηγηση και με κινηση, εισαι μονος, βαζεις μουσικη, φευγεις και γυρνας ο,τι ωρα γουσταρεις και το ευχαριστιεσαι κιολας (ενα αναποδο να κανεις στην αγαπημενη σου γλυστερη στροφουλα πηγαινοντας στη δουλεια αρκει για να σου φτιαξει τη διαθεση) !
Χωρια που τα σ/κ δεν μπορουσα να παω πουθενα μια βολτα, μια εξοδο ή μια παραλια
Μετα απ αυτο το καζο που επαθα εκανα 5,000 χλμ σε ενα μηνα για να παρω το αιμα μου πισω
Δεν υπαρχει για μενα ζωη χωρις αυτοκινητο, ειναι το ναρκωτικο μου !! (και το ιντερνετ αν χαλασει εχουμε θεμα )
-
Ιδανικές καταστάσεις να πηγαίνεις κάθε μέρα με το ταξί στην δουλειά.
Προνομιούχος (με την καλή έννοια) γιαυτό σκεφτεσαι έτσι!
Για και άλλους που π.χ. από την Ηλιούπολη πρέπει να πάνε στον Ασπρόπυργο για δουλειά ή αποκτούν Πειραιά στον Άγιο Στέφανο....
Για πολλούς το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης.Εγώ παίρνω το μετρό κάθε μέρα για κατέβω το κέντρο. Πάω με το αμάξι μέχρι το Ελληνικό πέντε λεπτά απόσταση και μετά το τραίνο. Είναι καθαρό, γρήγορο, χωρίς καθυστερήσεις και γενικά δεν έχω κανένα παράπονο.
Δεν μπορώ να πω τα ίδια και για τα λεωφορεία. Απαράδεκτα, βρώμικα και καθυστερήσεις. -
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Η μόνη ένστασή μου είναι ως προς το όχημα. Θα μπορούσατε κάλλιστα να κρατήσετε το QQ σαν πιο καινούργιο και λίγο μεγαλύτερο, αλλά όχι κάτι τρομερό σε μέγεθος, για τις 2-3 φορές που θα πάτε κάπου οικογενειακώς. Εκτός κι αν τα χιλιόμετρα της συζύγου είναι σε τόσο δύσκολες για παρκάρισμα περιοχές οπότε το γιάρις είναι μονόδρομος.Δεν τίθεται θέμα πιο καινούργιου καθώς και τα δυο έχουν πρώτη κυκλοφορία 2014, απλά το μικρό κινείται καθημερινά.
Το να αφήσω στα χέρια της γυναίκας εκει που κινείται το Qq ειναι έγκλημα .... Εδώ και το μικρό το ψάχνω καθημερινά για σημάδια κλπ, ενώ ήδη το καλοκαίρι του έκανα τα πρώτα μαζέματα στο φανοποιείο....Για το καλοκαίρι μάλλον κάτι σε ενοικιαζόμενο βλέπω...
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ιδανικές καταστάσεις να πηγαίνεις κάθε μέρα με το ταξί στην δουλειά.
Προνομιούχος (με την καλή έννοια) γιαυτό σκεφτεσαι έτσι!
Για και άλλους που π.χ. από την Ηλιούπολη πρέπει να πάνε στον Ασπρόπυργο για δουλειά ή αποκτούν Πειραιά στον Άγιο Στέφανο....
Για πολλούς το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης.
Εγώ παίρνω το μετρό κάθε μέρα για κατέβω το κέντρο. Πάω με το αμάξι μέχρι το Ελληνικό πέντε λεπτά απόσταση και μετά το τραίνο. Είναι καθαρό, γρήγορο, χωρίς καθυστερήσεις και γενικά δεν έχω κανένα παράπονο.
Δεν μπορώ να πω τα ίδια και για τα λεωφορεία. Απαράδεκτα, βρώμικα και καθυστερήσεις.Προφανώς για τέτοιες καταστάσεις αναγκαστικά θες αμάξι. Και εγώ μέχρι πρόπερσι και για στο περίπου χρονια χρησιμοποιούσα καθημερινά το μεγαλο τότε rav για να πηγαίνω τον μικρό στα πεθερικά μου που τον κράταγαν και αναγκαστικά έκανα χιλιόμετρα και στο πήγαινε τουλάχιστον χρησιμοποιούσα Αττική οδό για να γλιτώνω το χάος της Κηφισιάς.
Από ΜΜΜ Μετρο ειναι ακόμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών , τα λεωφορεία άθλια και ο ήσαπ που ειναι πιο κοντά μου ψιλό ανέχεται αν βρεις θέση να κάτσεις (θα αφήσω να περάσουν και 1-2 συρμοί μέχρι να βρω να κάτσω). Ταξί παίρνω μόνο όταν βιάζομαι η είμαι καλά ντυμένος για να μην στριμωχτω μαζί με τα πακια....Πάντως τα στερητικά σύνδρομα του hera δεν ......
-
Γιατι δεν περνετε ενα μηχανακι; Παπακι ρε παιδι μου, οχι τπτ θηριο. Ειναι καλη εναλλακτικη. Τωρα κατα τα αλλα επι του θεματος, ημουν Αθηνα για λιγο, ενταξει και στις ΗΠΑ και εκει δεν ειναι καλυτερα, δεν μπορεσα και εφυγα επαρχια. Το κυκλοφοριακο ειναι κολαση. Στα 20 με 30 μου, δεν ειχα τοσο προβλημα, δεν ειχε και τοσο κινηση, αλλα μετα αρχισα να το μισω. Βασικα περισσοτερο με το μοτορι κυκλοφορω. Αν δεν κυκλοφορουσα, πλεον το σκεφτομαι με τα ποδια, με κανενα ταξι ή και λεωφορειο, μετρο. Ομως και αυτα μπορουν να σου βγουνε ακριβα. Δλδ βγαινεις να τα χρησιμοποιησεις και πρεπει να εισαι με ρανταρ μην σου την πεσει κανεις στον δρομο (το βραδι περισσοτερο) και στα ΜΜΜ μην σου σουφρωσουν τπτ, πορτοφολι, κινητο συνθως. Δλδ ξεφτυλα. Δεν μπορεις ακομη και με τα ποδια να εισαι αμερημνος.
Η ζωη πλεον στις πολεις και στην επαρχια σε μικροτερο βαθμο, ειναι κολαση. Κυκλοφοριακο, ηχορυπανση, ολα πανε με γρηγορους ρυθμους, ο κοσμος σαλταρει, αγριευει, δεν μπορεις να συνενοηθεις. Μας χαντακωσαν μεσα στα τσιμεντα. Δλδ να μπορουσα να πηγαινα σε ενα χωριο, χαλαρα, ησυχια. Τα τελευταια 20 χρονια εχει αλλαξει η ζωη πολυ. Εγινε αστα να πανε. Και το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα η κυβερνηση δεν βλεπει μακρια, να κανει υποδομες που θα ικανοποιουν αναγκες για 40 χρονια. Κανουν τσαπατσοδουλειες για το σημερα και σου λενε, σε 10 χρονια βλεπουμε. Εμεις σε 10 χρονια μπορει να μην ειμαστε βουλευτες. Ειναι και αυτο δλδ. -
Έχω απέχθεια για τα δίτροχα. Ούτε τα παιδιά να μάθουν για μηχανές κλπ. Να φοβούνται να ανέβουν
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Γιατι δεν περνετε ενα μηχανακι; Παπακι ρε παιδι μου, οχι τπτ θηριο. Ειναι καλη εναλλακτικη.Και εγώ τα φοβάμαι πολύ.
Και να φανταστείς έβγαλα δίπλωμα, το σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω παπάκι και δυο πολύ καλοί μου φίλοι έσπασαν τα χέρια τους με παρόμοια μηχανάκια...
Οπότε λέω άσε το καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!! -
Σας καταλαβαινω, ειδικα στις σημερινες ημερες που η κινηση ειναι αυξημενη και οι οδηγοι οχι ιδαιτερα προσεκτικοι. Παλια ηταν πιο ομορφα και με την μηχανη στην πολη. Ακομη και με την μηχανη σε σχεση με παλια υπαρχει θεμα. Και το περπατημα παντως κανει καλο. Γινεσαι και ποιο κοινωνικος.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Γιατι δεν περνετε ενα μηχανακι; Παπακι ρε παιδι μου, οχι τπτ θηριο. Ειναι καλη εναλλακτικη.
Και εγώ τα φοβάμαι πολύ.
Και να φανταστείς έβγαλα δίπλωμα, το σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω παπάκι και δυο πολύ καλοί μου φίλοι έσπασαν τα χέρια τους με παρόμοια μηχανάκια...
Οπότε λέω άσε το καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!!Εγώ έβγαλα δίπλωμα και πήρα μηχανάκι το οποίο το κυκλοφορουσα για 6 χρόνια. Μέχρι που παραλίγο να με στείλει νοσοκομείο ένας άλλος μηχανακιας πριν από ένα 2μηνο οπότε και αποφάσισα να το παρατήσω. Μπορεί με το μηχανάκι να έκανα 10 λεπτά για τη δουλειά μου και τώρα με μετρό και περπάτημα να θέλω 45,αλλά δεν αξίζει το άγχος και την επικινδυνοτητα πλέον. Δεν λέει να σκοτωθείς ή να σου αφήσει κουσούρι για όλη σου τη ζωή κανένα μηχανάκι. Ειδικά αν έχεις παιδιά! Οπότε ή αμάξι ή ΜΜΜ. Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πλέον επικίνδυνα. Ειδικά με τα κινητά στο αμάξι η κατάσταση έχει ξεφύγει..
Κράτα το Yaris να κάνεις τη δουλειά σου αφού σε βολεύουν τα ΜΜΜ.
-
Εχω περασει περιοδους χωρις αμαξι. Φυσικα επεζησα αλλα το να μην μπορεις να πας για μπανιο σε μια καθαρη και ωραια θαλασσα οποτε θελεις, με ευκολια και ανεση, να μην μπορεις να πας για απαραιτητα ψωνια σε μαγαζια ποιο μακρια απο την γειτονια, να μην μπορεις να κατεβεις μια βολτα στην παραλια, να μην μπορεις να βγεις εξω οταν κανει κρυο κλπ για να μην μιλησουμε για επιγοντα στα νοσοκομεια, γιατρους κλπ η ζωη χωρις αυτοκινηση ναι μεν ειναι φθηνη αλλα ειναι μιζερη. Δεν ξερω τα προβληματα που εχεις με το Νισαν αλλα φαινεται οτι εκανες λαθος επιλογη, δωστο και μετα το σκεφτεσαι τι θα κανεις συνολικα.
-
Ελα Παυλο να τα πεις σε κατι γνωστους μου που ακομα παιρνουν με τις μηχανες τα βουνα και κανουν τους νεους. Τους τα λεω, οχι μονον για το οτι εχουν παιδια, αλλα και κατι να τραυματιστουν, 10 μερες να μην πανε στην δουλεια, τι θα γινει; Ποιος θα φερει λεφτα στο σπιτι;
Τωρα ομως αυτο με τα παιδια. Off topic αλλα ενταξει. Πως πανε πυροσβεστες και αστυνομοι με παιδια και βαζουν το κεφαλι τους στον τορβα; Οι τροχονομοι για παραδειγμα με τις μηχανες. Και αντε εδω ειναι Ελλαδα. Στην Αμερικη; Ζουγκλα. Εκει ο αστυνομος σε βλεπει σαν υποψηφιο να του την αναψεις οταν σε σταματα με αμαξι. Τρεμεις μην κανεις καμια λαθος κινηση και πανικοβληθει ο αστυνομος και γινεις μακαριτης. -
Ευκολη απαντηση. Πληρωνονται καλα γιαυτο που κανουν και γιαυτο και το κανουν.
-
Από την στιγμή που δεν υπάρχει διάθεση για κάποιο σκούτερ (δίτροχο ή τρίτροχο ) τότε δεν υπάρχει λύση παρά μόνο τα ΜΜΜ και ταξάκι.
Και αφού υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο, τότε άνετα μπορεί το πρώτο αυτοκίνητο να πουληθεί.
Απλό.Εγώ φυσικά προτίμησα το τρίτροχο ώστε να έχω 24ώρες το 24ωρο standby μεταφορικό μέσο που να μου καλύπτει εκτός από τις επαγγελματικές μετακινήσεις και πολλές άλλες ανάγκες που θα ήταν παράλογο να τις καλύψω με ΜΜΜ ή ταξί.
Π.χ. αν κανονίσω ξαφνικά να πάω για ένα καφέ μετά τη δουλειά, με το σκούτερ είναι παιχνίδι.
Ή για να πάω στο γυμναστήριο (που δεν είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου) ή για να πεταχτώ αέρα/πατέρα σε κάποιο μαγαζί ή ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας ή και στο νοσοκομείο όταν προέκυψε κάποια ανάγκη.Για την μετάβαση από το αυτοκίνητο στο σκούτερ δεν το σκέφτηκα και πολύ. Ήρθα στο αμήν, απηύδησα και επειδή δεν είμαι φίλος ούτε των ΜΜΜ και φυσικά ούτε των ταξί, τότε η λύση του σκούτερ ήταν μονόδρομος.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχω περασει περιοδους χωρις αμαξι. Φυσικα επεζησα αλλα το να μην μπορεις να πας για μπανιο σε μια καθαρη και ωραια θαλασσα οποτε θελεις, με ευκολια και ανεση, να μην μπορεις να πας για απαραιτητα ψωνια σε μαγαζια ποιο μακρια απο την γειτονια, να μην μπορεις να κατεβεις μια βολτα στην παραλια, να μην μπορεις να βγεις εξω οταν κανει κρυο κλπ για να μην μιλησουμε για επιγοντα στα νοσοκομεια, γιατρους κλπ η ζωη χωρις αυτοκινηση ναι μεν ειναι φθηνη αλλα ειναι μιζερη.Εντάξει το ότι είμαι μάλλον σε φάση μιζέρια είναι προφανές, αλλά σε αυτό που λες δεν είναι όλοι ελεύθεροι να πάνε βολτες συνέχεια κλπ. Με μικρά παιδιά δεν παιζει η μοναχική παραλια για πολλούς λόγους, επισης δεν παίζει το 'μου ήρθε να πάω για καφέ με φίλους, ή στην παραλια κλπ' πάνε αυτά... υπάρχει πρόγραμμα και αναζητείται ποιοτικός χρόνος συντροφιάς με τα παιδιά και τη συνήθως παραμελημένη γυναίκα!
Δεν ξερω τα προβληματα που εχεις με το Νισαν αλλα φαινεται οτι εκανες λαθος επιλογη, δωστο και μετα το σκεφτεσαι τι θα κανεις συνολικα.
Υπάρχει και το yaris, που εντάξει λείπει καθημερινά κάποιες ώρες απο το σπίτι, όπως και εγώ, απλά δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο stand by (αν και έχω σκεφτει να πάρω για ώρα ανάγκης το χρέπι του πεθερού να το παρκάρω στη δική μου εξωτερική θέση, μην το έχει και αυτός στο δρομο, αφού άλλωστε δεν το παίρνει ποτέ)...
Το θέμα πάντως δεν είναι πλέον η επιλογή του QQ (μπορεί να με ξενέρωσε γιατί δεν ήταν ποιοτικά αυτό που θα ήθελα, αλλά δεν έχει και τέτοια πάγια κοστη που να ειναι αποτρεπτική η διακρατηση του) αλλά πιο πολύ την κατρακύλα της αξιας του φοβάμαι!
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε διαδικασία να αγοράσω άλλο αυτοκίνητο, εκτός αν τελικά κάνω την επαγγελματική αλλαγή που ψάχνομαι από πέρυσι και μου δώσουν κανα εταιρικό, το οποίο και θα του πιω το αίμα καθοτι ΔΕΝ θα ειναι δικό μου για να αγχώνομαι αν θα μου το χαλάσουν/γρατσουνίσουν κλπ -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από την στιγμή που δεν υπάρχει διάθεση για κάποιο σκούτερ (δίτροχο ή τρίτροχο )Εγώ φυσικά προτίμησα το τρίτροχο
Τα βλέπω τα τρίτροχα και σκέφτομαι αν είναι πιο ασφαλή σε θέμα ευστάθειας, φρεναρίσματος κλπ.
Για πες την άποψη σου αφού έχεις τέτοιο....
Η ζωή χωρίς αυτοκίνητο