-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε βενζινοκίνητο λαμπάκι που δείχνει νερό στην βενζίνη;Δε θυμάμαι τι έλεγε ακριβώς. Νομίζω κάτι για νερό τέλος πάντων ότι μπορεί να έχει μπει δηλαδή κάπου νερό. Θα το κοιτάξω πάλι μετά και θα γράψω αυτό που ακριβώς λέει μέσα στο βιβλίο.
-
Ο χρήστης silve έγραψε:
αλλαξτε τον αισθητηρα θερμοκρασια οπως σου εχουν γραψει αλλοι δυο φιλοι, ειναι πολυ φθηνος ακομα και για το γαμωτο.
Δεν αναφέρθηκε κάτι για αισθητήρα θερμοκρασίας αλλά για αισθητήρα στροφάλου ο οποίος και αλλάχτηκε...
EDIT:
Τώρα που πήγα να το βάλω μπρος μου άναψε ένα λαμπάκι της αντίστασης (έτσι το δείχνει). Ανέτρεξα στις βιβλίο του αυτοκινήτου και λέει ότι αν μείνει αναμμένο είναι ηλεκτρική ή ηλεκτρονική βλάβη ή έχει πάρει νερό στη βενζίνη. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Μετά όταν το ξαναέβαλα μπροστά έσβησε το λαμπάκι.Δημοσίευσηαπό Τζαβαρας Δημητρης » 23/04/14 10:38
Καλημερα φιλε.
Διαβαστηκε η αυτοδιαγνωση? Και αν ναι, εδειξε καποιο σφαλμα?
Απο την πεταλουδα γκαζιου, πολυ απιθανο να σου βγαζει τετοιο θεμα.
Τσεκαρετε-αλλαξτε, βαλβιδα ψυκτικου υγρου.
Ξεκινας απο εκει, πρωτα πρωτα.
Να μην κανω υποδειξη στον μηχανικο σου, αλλα να δει πραγματικες τιμες, με κρυο κινητηρα.Δημοσίευσηαπό 21 Quadra » 23/04/14 10:44
Η βαλβίδα ψυκτικού είναι σημαντική παράμετρος της ECU για την εκκίνηση σε αυτό το μοτέρ όταν είναι κρύο.
τα προσπερασες γρηγορα μου φαινεται.
-
Ναι σωστά, το προσπέρασα. Όντως κάτι τέτοιο φαίνεται έτσι όπως το περιγράφεις! Κάθε φορά που κρυώνει το κάνει οπότε είναι πολύ πιθανό. Μακάρι να είναι αυτό, θα έχω νέα από την Τρίτη.
-
Ο χρήστης silve έγραψε:
Ναι σωστά, το προσπέρασα. Όντως κάτι τέτοιο φαίνεται έτσι όπως το περιγράφεις! Κάθε φορά που κρυώνει το κάνει οπότε είναι πολύ πιθανό. Μακάρι να είναι αυτό, θα έχω νέα από την Τρίτη.Στο Seat Ibiza που είχα μοντ. 2003 ,είχα πάθει κι'εγώ κάτι παραπλήσιο... το πρωί δεν έπαιρνε μπροστά,βαρούσα μίζα και ενώ γυρνούσε κανονικά η μηχανή δεν έπαιρνε και βρωμούσε βενζίνη!Όλο το άφηνα μιας και μετά από δυο-τρεις φορές έπαιρνε,ώσπου ένα ωραίο πρωί πείσμωσε και δεν έπαιρνε καθόλου.Παίρνω το φιλαράκι μου-μηχανικό που τα έπαιζε στα δάχτυλα τα seat και μου είπε να το αφήσω να κάνει 5-6 φορές check engine και μετά να βαρέσω μίζα... και όντος πήρε μπροστά!Τελικά το πρόβλημα ήταν ένας αισθητήρας θερμοκρασίας(φούσκα πρωινού) που το κόστος του ήταν πάρα πολύ μικρό!!!
-
Αυτό ακριβώς κάνει και το δικό μου. Δοκίμασα πάντως να κάνω check engine 5-6 φορές αλλά και πάλι πήρε με την δεύτερη. Εντάξει μπορεί να έτυχε, μπορεί και να δουλεύει λίγο διαφορετικά. Ελπίζω να είναι αυτό. Θα το πάω αύριο!
-
Υπάρχει και μια περίπτωση να μην είναι το πρόβλημα μηχανικό αλλά ηλεκτρολογικό και συγκεκριμένα το immobilizer.
Τα Renault έχουν ενα θέμα με τα κλειδιά από χτυπήματα ή λόγω φθοράς εξασθενεί το immobilizer και δεν το διαβάζει εύκολα οπότε μπορείς να πας σε ένα κλειδαρά να σου 'διαβάσει' τα κλειδιά σε διαγνωστικό αν εκπέμπουν σωστά ή αλλιώς μετά μπορεί να είναι η κεραία που είναι στο διακόπτη και τελευταίο αφήνω τον εγκέφαλο να έχει πρόβλημα (που είναι λίγο τραβηγμένο). -
.
-
Καλημέρα σε όλους. Θέλω τη γνώμη σας. Έχω ένα Renaul Clio II (2004) 1.2. Εδώ και λιγο καιρό ανάβουν οι παρακάτω ενδείξεις, το γκάζι δεν ανταποκρίνεται σωστα στην πορεία (ενώ το κρατάω σταθερό άλλοτε κομπιαζει και άλλοτε επιταχύνει) και στο ρελαντί ανεβοκατεβάζει στροφές όσο είναι κρύος ο κινητήρας.Επίσης όταν το βάζω στη νεκρά πατάω τέρμα το γκάζι και σταματάει στις 3500 στροφές δεν πάει παραπανω, σα να μπαίνει σε safe mode.
Πρόσφατα αλλάχτηκε ο πολλαπλασιαστής και τα μπουζοκαλώδια. Πολλές φορές δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο (κυρίως τις ζεστές ημέρες) και χρειάζεται να το αφήσω 1-2 λεπτά για να ξαναδοκιμάσω και παίρνει.
Έχετε καμία ιδέα τί μπορεί να είναι;
-
Σε μηχανικό πήγες;
-
και το δικο μου renualt scenic 1400 2002 πριν 2 χρονια δεν επερνε μπροστα οταν ειχε πολυ κρυο. 7-8 φορες μυζα εθελε να παρει.εφου αλλαξα διαφορα =κοστος 300 ευρω τελικα ενα πρωι με δοκιμες βρηκα ενα ρελαι που μολις το αλλαξα απο τοτε συνηλθε.
-
Ο χρήστης jeck έγραψε:
και το δικο μου renualt scenic 1400 2002 πριν 2 χρονια δεν επερνε μπροστα οταν ειχε πολυ κρυο. 7-8 φορες μυζα εθελε να παρει.εφου αλλαξα διαφορα =κοστος 300 ευρω τελικα ενα πρωι με δοκιμες βρηκα ενα ρελαι που μολις το αλλαξα απο τοτε συνηλθε.Πού ήταν αυτό το ρελε ;
Πρόβλημα με ξεκίνημα Renault Clio.