-
Καλησπερα παιδια ο αδελφος μου προσφατα εβγαλε διπλωμα και θελει να παρει ενα peugeot 106 rallye γυρω στα 1.700 ευρω τα λεφτα τα εχει τα μαζευε χρονια απλως δεν εχει εισοδημα και δεν εργαζεται πουθενα οι γονεις μου δεν θελουν το αμαξι στο ονομα τους γιατι ειδη εχουν ενα καταλαβενετε απο μικρος το ηθελε αυτο το αυτοκινιτο υπαρχει καμια λυση?
-
Καλησπερα παιδια ο αδελφος μου προσφατα εβγαλε διπλωμα και θελει να παρει ενα peugeot 106 rallye γυρω στα 1.700 ευρω τα λεφτα τα εχει τα μαζευε χρονια απλως δεν εχει εισοδημα και δεν εργαζεται πουθενα οι γονεις μου δεν θελουν το αμαξι στο ονομα τους γιατι ειδη εχουν ενα καταλαβενετε απο μικρος το ηθελε αυτο το αυτοκινιτο υπαρχει καμια λυση?
-
-
Ο χρήστης thanoulis21 έγραψε:
Καλησπερα παιδια ο αδελφος μου προσφατα εβγαλε διπλωμα και θελει να παρει ενα peugeot 106 rallye γυρω στα 1.700 ευρω τα λεφτα τα εχει τα μαζευε χρονια απλως δεν εχει εισοδημα και δεν εργαζεται πουθενα οι γονεις μου δεν θελουν το αμαξι στο ονομα τους γιατι ειδη εχουν ενα καταλαβενετε απο μικρος το ηθελε αυτο το αυτοκινιτο υπαρχει καμια λυση?Αυτο 1600 ειναι, πανω απο 10 χρονια. 3200 ευρω το χρονο εισοδημα πρεπει να εχει ο αδερφος σου.
Δες εδω για τον υπολογισμο τους τον πινακα:
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/56217/ta-tekmiria-aftokiniton-gia-to-2015
Αν δεν εχει εισοδημα ή αν το εισοδημα δεν καλυπτει το τεκμηριο, για το ποσο που απομενει ή για ολο το ποσο (αν δεν δηλωνει εισοδημα στην εφορια) πεφτει καμπανα. Δεν ξερω ποσο τοις εκατο ειναι επι του τεκμηριου. Δλδ μπορει να ειναι 5% χ 3200 ευρω (αν δεν δηλωνει καθολου εισοδημα) = 160 ευρω φορος στην εφορια. Δεν ξερω τα ποσοστα αν δεν καλυπτεις το τεκμηριο. Ψαξε το στο google ή ρωτα εναν λογιστη. Σε 5 λεπτα θα σου πει. -
Ας δηλωσουν οι γονεις σου οτι του εκαναν δωρεα καποια χρηματα.και τοτε θα καλυφθει το τεκμηριο και τελος
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Ας δηλωσουν οι γονεις σου οτι του εκαναν δωρεα καποια χρηματα.και τοτε θα καλυφθει το τεκμηριο και τελοςΤο αυτοκινητο το εχει ιδιωτης αν πανε για μεταβιβαση θα του ζητησουν εκαθαριστικο η κατι τετοιο τελως παντων δηλαδη αν δηλωσουν οι γονεις μου οτι του εκαναν καποια δωρεα δεν θα εχουν καμια επιβαρυνση στην εφορια?
-
Θα πληρώσουν φόρο επί του ποσού της δωρεάς, για να δικαιολογηθεί που βρήκε τα λεφτά και το αγοράσε.
Δεν θυμάμαι πόσο δυστυχώς.
Και θα πρέπει για κάθε χρόνο που δε θα έχει εισοδήματα να του κάνουν δωρεά ίση με το τεκμήριο, πληρώνοντας πάλι το φόρο. -
Υπαρχει ενα παλιο κολπο αλλα δεν ξερω αν το καταργησαν. Βαζεις συνιδιοκτησια. Δυο θα ειναι οι ιδιοκτητες του οχηματος με 800κ.εκ ο καθενας και θα εχει χαμηλοτερο τεκμηριο ο καθε ιδιοκτητης. Δλδ στον καθε ιδιοκτητη μπορει το τεκμηριο να ειναι για 1200 κεκ ή λιγοτερο. Ας το ψαξει.
-
Ο χρήστης thanoulis21 έγραψε:
Ας δηλωσουν οι γονεις σου οτι του εκαναν δωρεα καποια χρηματα.και τοτε θα καλυφθει το τεκμηριο και τελος
Το αυτοκινητο το εχει ιδιωτης αν πανε για μεταβιβαση θα του ζητησουν εκαθαριστικο η κατι τετοιο τελως παντων δηλαδη αν δηλωσουν οι γονεις μου οτι του εκαναν καποια δωρεα δεν θα εχουν καμια επιβαρυνση στην εφορια?
μπορει και να εχουν αλλα αλλιως δεν νομιζω να γινεται. Νομιζω οτι δεν θα εχουν σοβαρη επιβαρυνση επειδη ειναι γονεις , ψαξε το ομως. Ξερω οτι ετσι το ειχαν κανει καποιοι φιλοι που δουλευαν μαυρα και δεν ειχαν να δηλωσουν στην εφορια.
-
Έχει φόρο 10% η δωρεά από γονέα σε τέκνο. Δλδ. οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν δήλωση δωρεάς στην οικεία ΔΟΥ στο όνομα του παιδιού τους και να καταβάλουν στην περίπτωση που μιλάμε 170 € φόρο.
-
Έχω την εντύπωση πως για φέτος τουλάχιστον οποίος δεν έχει κανένα εισοδήματα φορολογείται με κλίμακα μισθωτού που έχει αφορολόγητο 9550. Οπότε δεν θα έχει πρόβλημα. Αν όμως αλλάξουν τα δεδομένα, μπορεί και να έχει στο μέλλον. Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει με αυτούς που έχουμε μπλέξει.
-
Ας το πάρει και μετά βλέπει......
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ας το πάρει και μετά βλέπει......Έτσι έλεγαν και αυτοί που πήραν στεγαστικό...
αγορα αυτοκινητου χωρις εισοδημα