-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βαλε κανονικο καρυδακι και κοψε 30 ποντους λαστιχο ποτισματος για να βγαζεις / βαζεις το μπουζι.
Τα καρυδάκια μου είναι όλα κοντα και δεν χωραει την πορσελανη.Πρεπει να επενδυσω σε ένα δυναμοκλειδο γιατι εχει δικιο ο Quadra 21 και εχω σφιξει-ξεσφιξει πολύ περισσοτερες από 2-3 φορες και μετα θα κλαιω το καπακι...
κανονικο εννοουσα μακρυ καρυδακι
Ενα Πρακτικερ δεν εχει καπου σε καποια πολη κοντα?Εχει Λαρισα!Οποτε θα παρω καρυδακι και θα δοκιμασω κομματια λστχ.Ευχαριστω!
Μαστορα αν η Λαρισα ειναι κοντα και μπορεις να πας, εχουν στο πρακτικερ καρυδακι ετοιμο για μπουζι, με λαστιχο μεσα. Πριν το χρησιμοποιησεις, βαλε βγαλε το μπουζι στο λαστιχο του καρυδακιου καμμια 50ρια φορες να χαλαρωσει λιγο (γιατι εγω βιδωσα το μπουζι και μετα επειδη ηταν σφιχτο το λαστιχο εμενε το καρυδακι μεσα και οι παναγιες πηγαν συννεφο)
Εν τω μεταξυ βλακειες συζηταμε, μπες σε ενα καταστημα ιντερνετικο να στο στειλει στην πορτα σου πχ
Καρυδακι μπουζι 3,5€
https://www.toolstore.gr/καρυδακι-proxxon-για-μπουζι-16mm-1-2-ιντσα-p-6748.html#.VieHaG7hB30Θα παρω από το νετ εχεις δικιο!Στη λαρισα και βολο την περιοδο που ειχα φαγωθεί να παρω δεν βρηκα με λαστιχο ή δεν το ειδα.
Να μην σου τυχει να μεινει το καρυδακι μεσα -
Τι μη μου τυχει, αφου μου ετυχε...
βιδωνω, σφιγγω, τραβαω την καστανια, βγαινει μονο η προεκταση.Μεσα το καρυδακι.
ξαναβαζω προεκταση, την κουμπωνω στο καρυδακι, δεν τραβιοταν, μεγαλη αντισταση, εφευγε...Εδω αρχιζει η μουσικη του Μπεννυ Χιλλ
την ξαναβαζω μεσα, και αρχιζω να ξεβιδωνω το μπουζι το βγαζω, τσεκαρω βρικω το προβλημα...
ξανα μεσα το μπουζι, σιγα σιγα βιδωμα αυτη τη φορα, παλι παιρνω πουλο απο το καρυδακι.
Η μουσικη Μπεννυ Χιλλ συνεχιζει.
Οποτε καταλαβα πως θα το λυσω, το εβγαλα και χαλαρωσα την τρυπα ου ειχε το λασιχακι και μετα ολα ενταξει...
Σταματησε και η μουσικη επιτελους
-
ξαναβαζω προεκταση, την κουμπωνω στο καρυδακι, δεν τραβιοταν, μεγαλη αντισταση, εφευγε...Εδω αρχιζει η μουσικη του Μπεννυ Χιλλ
την ξαναβαζω μεσα, και αρχιζω να ξεβιδωνω το μπουζι το βγαζω, τσεκαρω βρικω το προβλημα...
ξανα μεσα το μπουζι, σιγα σιγα βιδωμα αυτη τη φορα, παλι παιρνω πουλο απο το καρυδακι.
Οποτε καταλαβα πως θα το λυσω, το εβγαλα και χαλαρωσα την τρυπα ου ειχε το λασιχακι και μετα ολα ενταξει...
-
ξαναβαζω προεκταση, την κουμπωνω στο καρυδακι, δεν τραβιοταν, μεγαλη αντισταση, εφευγε...
Εδω αρχιζει η μουσικη του Μπεννυ Χιλλ
Σταματησε και η μουσικη επιτελουςΑκριβώς την ίδια νίλα πάθαινα και εγώ με το δικό μου, και είναι και 8 τα άτιμα, κατέβαζα καντίλια κάθε φορά . Αυτό που κάνω είναι όταν τα έβγανα, χρησιμοποιούσα το λαστιχάκι που είχε και μετά που τελείωνα χρησιμοποιούσα το λάστιχο ποτίσματος που έγραψες παραπάνω ενώ έβγαζα εντελώς το λαστιχάκι του καρυδακιού στο σφίξιμο.
-
Το είχα πάθει και εγώ μια φορά.Κόλλησα με λίγη χαρτοταινία τη προέκταση με το καρυδάκι και έκανα άνετα τη δουλειά μου.
-
Εγω παλλι οταν βγαινει ο προεκταση απο το καρυδακι , βγαζω το καρδυακι με ενα μυτοτσιμπιδο ...
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Εγω παλλι οταν βγαινει ο προεκταση απο το καρυδακι , βγαζω το καρδυακι με ενα μυτοτσιμπιδο ...Πολύ σπαστικο εργαλειο...το απεχθάνομαι.Παντα το χρειαζομαι και ποτε δεν το χω
-
@spyrosfoivos
Εχεις τοσο μακρυ και λεπτο μυτοτσιμπιδο για να χωρεσει σε τρυπα κυλινδροκεφαλης για μπουζι? Ειδικα σε DOHC κινητηρα? που να μπορει να πιασει καρυδακι με λαστιχο σφηνωμενο στο μουζι και να τα τραβηξει?
Ροπόκλειδο