-
Το ψάξιμο συνεχίζεται αν και αυτόν τον καιρό λείπει ο κόσμος οπότε και οι όποιες ευκαιρίες λιγοστές..
Αν και η Giulietta μου αρέσει και είναι πιο κοντά στο διαθέσιμο budget
με όποιον συζητάω μου μιλάει για πιθανά μελοντικά προβλήματα που θα βγάλει.
Είναι τελικά μόνο θέμα προκατάληψης ή είναι 'ζημιάρικα' αυτοκίνητα? -
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
Το ψάξιμο συνεχίζεται αν και αυτόν τον καιρό λείπει ο κόσμος οπότε και οι όποιες ευκαιρίες λιγοστές..
Είναι τελικά μόνο θέμα προκατάληψης ή είναι 'ζημιάρικα' αυτοκίνητα?Ποιός πανεπιστήμονας σου λέει τέτοιες εξυπνάδες; Έχει κουράσει αυτή η προκατάληψη... Το μόνο κακό που έχουν οι AR είναι η πιο ακριβή συντήρηση σε σχέση με κάποιες άλλες μάρκες (π.χ. Ford). Όμως είναι στα ίδια χρήματα με VW περίπου και μάλιστα οι Ιταλίδες είναι πιο αξιόπιστες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι τελικά μόνο θέμα προκατάληψης ή είναι 'ζημιάρικα' αυτοκίνητα?Ποιός πανεπιστήμονας σου λέει τέτοιες εξυπνάδες; Έχει κουράσει αυτή η προκατάληψη... Το μόνο κακό που έχουν οι AR είναι η πιο ακριβή συντήρηση σε σχέση με κάποιες άλλες μάρκες (π.χ. Ford). Όμως είναι στα ίδια χρήματα με VW περίπου και μάλιστα οι Ιταλίδες είναι πιο αξιόπιστες.
ναι Αλεξανδρε αλλα δεν ειναι VW που σε ανεβαζει στα ματια του αλλου. ειναι ενα....ιταλικο εκει αμαξι. τα τωρινα alpha romeo δεν εχουν θεμα αξιοπιστιας. τα παλιοτερα ισως. αλλα τα σημερινα ειναι οτι πληρωνεις. αξιοπιστια, οδηγικη απολαυση και ποιοτητα κατασκευης πολλη καλη.
-
ναι Αλεξανδρε αλλα δεν ειναι VW που σε ανεβαζει στα ματια του αλλου. ειναι ενα....ιταλικο εκει αμαξι. τα τωρινα alpha romeo δεν εχουν θεμα αξιοπιστιας. τα παλιοτερα ισως. αλλα τα σημερινα ειναι οτι πληρωνεις. αξιοπιστια, οδηγικη απολαυση και ποιοτητα κατασκευης πολλη καλη.
προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να ανέβω στα ματια κανενός. είμαι από το 2004 με ένα hyundai getz το οποίο είναι σκυλί και δεν παθαίνει τίποτα. Για το λόγο που το είχα πάρει με έβγαλε ασπροπρόσωπο και ακόμα το χαίρομαι.
Το θέμα είναι αν καταλήξω στην AR να μην έχω τρεξίματα σε μηχανικούς κλπ... και από αυτά που διαβάζω σε ξένα φόρουμ δεν βρίσκω πολλά θέματα, τις περισσότερες φορές έχουν θεμα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων,καθώς και με το μηχανικό δεν κουμπώνει καλά η πρώτη και η αλλαγή στην δευτέρα, κάποια τριξίματα κλπ
-
τα καινουρια alfa romeo ειναι μια χαρα
οσο δλδ ειναι ολα τα καινουρια αμαξιαREALZEUS εχουν τοσο ακριβη συντηρηση οι alfa romeo οσο η vw ?
η vw ειναι πανακριβη -
Είναι τελικά μόνο θέμα προκατάληψης ή είναι 'ζημιάρικα' αυτοκίνητα?Ένα από τα πρώτα σου μηνύματα στο παρόν νήμα ήταν αυτό με τις ζημιές στα AR. Σου είπαμε τόσοι και τόσοι ότι δεν ισχύει και εσύ επανέρχεσαι.
Οπότε αφού σε ανησυχεί αυτό το πράγμα και αφού προφανώς δεν εμπιστεύεσαι τη γνώμη μας εδώ μέσα (ίσως έχεις κάποιον γνωστό που σε τρομάζει), κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μην πάρεις Giulietta γιατί θα σε φάει το άγχος. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ένα από τα πρώτα σου μηνύματα στο παρόν νήμα ήταν αυτό με τις ζημιές στα AR. Σου είπαμε τόσοι και τόσοι ότι δεν ισχύει και εσύ επανέρχεσαι.
Οπότε αφού σε ανησυχεί αυτό το πράγμα και αφού προφανώς δεν εμπιστεύεσαι τη γνώμη μας εδώ μέσα (ίσως έχεις κάποιον γνωστό που σε τρομάζει), κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μην πάρεις Giulietta γιατί θα σε φάει το άγχος.Επανέρχομαι, γιατί σε συζητήσεις με (προφανώς τους όχι και τόσο ειδήμονες) γνωστούς μου ακούω για προβλήματα κλπ
Για να είμαι ειλικρινής (αν και δεν γνωρίζω κανέναν σας προσωπικά) ακούω με μεγάλη προσοχή την γνώμη σας γιατί ασχολείστε και έχετε εμπειρία στο θέμα του αυτοκινήτου.
Πρέπει να κατανοήσεις όμως ότι χωρίς μια καλή γνώμη από ούτε ένα φίλο-γνωστό είναι κάπως..
Πράγματι οι περισσότεροι γνωστοί έχουν μείνει στο 2007-2008 που τα αυτοκίνητα έβγαζαν προβλήματαΑν τελικά καταλήξω σε AR (θα μου πάρει ακομα λίγο χρόνο) θα οφείλετε κυρίως στα μέλη στου φόρουμ γιατί χωρίς την προτροπή τους, ποτέ δεν θα είχα πάει να το δοκιμάσω..Μάλιστα οφείλω να ομολογήσω ότι πραγματικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το καλύτερο για εμένα όσον αφορά την οδηγική απόλαυση από όσα έχω δοκιμάσει.
-
μπες και σε κανενα Ελληνικο φορουμ alfa romeo και bmw, και οποιο αλλο αμαξι σε ενδιαφερει τελος παντων, να δεις κριτικες απο κατοχους (και να ρωτησεις κιολας)
δεν χανεις κατι -
Εγώ φιλικά στο λέω για τη δική σου ψυχική υγεία.
-
Καλησπέρα
Η AR Giulietta έφυγε από την εξίσωση γιατί ειδικά τα μοντέλα προ Facelift έχουν για εμένα
θέμα ηχομόνωσης, και το εσωτερικό τους δεν είναι καθόλου ποιοτικό. (το αντίθετο μάλιστα).
Αυτά τα προβληματα έχουν βελτιωθεί μετα το FL το οποίο όμως ξεφεύγει από το αρχικό max budget (14.000€) και δεν υπάρχουν και πολλά μεταχειρισμένα..Η 116i που φυσικά μου αρέσει πάρα πολύ (η πρώτη μου επιλογή)
όμως μιλώντας πάντα για μοντέλο 2012 και έπειτα με 136HP είναι στις 17.500€ και πάνω οπότε πάλι ξεφευγω στο budget (είχα ξεκινήσει από τα 12.000€)Αμέσως μετα μου αρέσει το Volvo V40 Τ2 το οποίο δεν βρίσκω σε καμία περίπτωση σε αυτά τα χρήματα οπότε πάει και αυτό..
Και τώρα η μεγάλη ερώτηση..
Από τα αρχικά ζητούμενα και χωρίς να το έχω οδηγήσει
το αμέσως επόμενο αυτοκίνητο που πάει το μυαλό μου είναι το Golf
Θεωρητικά από αυτά που έχω ακούσει-διαβάσει έχουν κυρίως θέμα αξιοπιστίας.
σε αγγελίες βρίσκω κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6718632/
και θα ήθελα τις γνώμες σας σχετικά με το Golf τι να προσέξω αν είναι κλπκαι πάλι ευχαριστώ
ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκινητο (2011-2014) εως 14.000€ με τα εξής χαρακτηριστικά
- Οδηγική απόλαυση, ταχύτητα (να έχει καλά κρατήματα, ευθύβολο, και εύκολα προσπεράσματα)
- Ασφάλεια
- Χώρους - C segment (είμαστε 3μελής οικογένεια, οπότε όχι και κάτι φοβερό)
- Ωραίο και ποιοτικό εσωτερικό
- Κινητήρας βενζίνης (κάνω περίπου 8.000χλμ/χρόνο) είναι πιο οικονομική λύση
- Αντοχή (σκοπεύω να το κρατήσω τουλάχιστον 8-10 χρόνια
-
Γιατί δεν κοιτάς ένα sx4 ή ένα sedici στα 1.6κ.εκ;
-
Οδηγικη απόλαυση και crossover δεν πολυπανε μαζί...
-
Την οδηγική απόλαυση μάλλον την ξεχνάω έτσι και αλλιώς
γιατί σαν οδήγηση και μόνο μου άρεσε περισσότερο η AR και μετά η σειρά 1.Παρολα αυτά στα ταξίδια με την οικογένεια προτιμώ να έχω ποιοτητα κύλησης, στιβαρό τιμόνι,καλά κρατήματα ηχομόνωση κλπ
επειδή τα τα του Golf δεν τα γνωρίζω αυτό που έχω στην αγγελία είναι το ΜΚ6 αν καταλαβα καλα, και δεν έχει πλεον και τόσο θέμα ο tsi?
-
Παρολα αυτά στα ταξίδια με την οικογένεια προτιμώ να έχω ποιοτητα κύλησης, στιβαρό κράτημα,καλά κρατήματα ηχομόνωση κλπ
Δεν έχω ιδέα από Giulietta πριν το facelift. Η μετά το facelift που την ξέρω, τα έχει όλα αυτά που λες και μάλιστα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό (Έχει σημασία που στο λέω εγώ αυτό διότι έχω μάθει σε αυτοκίνητα με καλή κύλιση και ηχομόνωση και δεν κάνω εκπτώσεις εκεί). Μου κάνει εντύπωση η προηγούμενη να είναι τόσο διαφορετική.
Οδήγησες μήπως μόνο ένα αυτοκίνητο; Μήπως είχε αυτό πρόβλημα; Μεγάλες ζάντες, φθαρμένα αμορτισερ, λάστιχα;
Κοίταξε το γιατί μου κάνει εντύπωση. Προφανώς και θα είναι αρκετά υποδεέστερη (σε ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση πάντα) από Merc A (που είναι τα μεγάλα της προσόντα) και λίγο (πρόσεξε ΛΙΓΟ) από BMW 1 αλλά έτσι όπως το λες μου κάνει εντύπωση. Επίσης εάν δεις εκείνη την ιστοσελίδα που δημοσιοποιεί τα db κύλισης, η Giulietta έχει κορυφαία νούμερα (καλύτερα από τις Γερμανίδες!)
Σε στιβαρό κράτημα και καλά κρατήματα η ΑΛΦΑ τα τρώει και τα 2 Γερμανικά πάντως. -
Sargus
οδήγησα 2 μοντέλα 2012 και η διαφορά με το Facelift είναι μεγάλη. Και σε θόρυβο και αλλά και σε ποιότητα εσωτερικού.(δεν είναι θέμα ελαστικών ουτε ζάντες κλπ)Το είχα τσεκάρει και εγώ το site αλλά καμία σχέση...
Σε κρατήματα και οδήγηση δεν παίζεται, τα τρώει τα γερμανικά συμφωνώ.Όμως έχει μεγάλο θέμα σε θόρυβο και ποιότητα. Αν οδηγήσεις κάποιο μοντέλο του 2012 θα καταλάβεις.
-
Τελικά κατέληξα σε μεταχειρισμένο BMW 116i 12/2013.
Το αυτοκίνητο έχει 1,5 χρόνο εγγύηση (με δικαίωμα επέκτασης) είναι σε πολύ καλή κατάσταση σχεδόν καινούργιο, χωρίς πολλά extra τα οποία όμως δεν με ενδιέφεραν και πολύ έτσι και αλλιώςΕυχαριστώ θερμά για την βοήθεια σας στην επιλογή
-
Καλοτάξιδο!...
Καλή επιλογή!...
-
Καλορίζικο φίλε!
Να είσαι καλά να το χαρείς.
(Θυμίσου να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου μετά από 1, 2 εβδομάδες συμβίωσης). -
Σας ευχαριστώ
Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα τις γράψω..Μάλιστα γύρω στα μέσα Οκτώβρη έχω ταξίδι προς Θεσσαλονική και το περιμένω πως και πως... -
καλα, ασφαλη και ξεκουραστα φιλε χιλιομετρα. να το χαρεις με την ψυχη σου το αμαξι. αυτο μετραει. εσυ να το χαρεις!!
Αγορά μεταχειρισμένου