Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Φίλε νίκο ο diesel την ροπή την βγάζει από τις 1750 rpm μέχρι τις 3750 που βγάζει την μέγιστη ισχύ 120 ps....Τώρα για το κίτ επιδιόρθωσης με πιάνεις αδιάβαστο Έαν όμως δεν σου κάθετε καλά σαν ιδέα μπορείς να ζητήσεις σαν δώρο αντί αυτού να σου βάλουν μια ρεζέρβα ανάγκης....εμένα μου το είχανε προτείνει πάντος.....καλό Td να έχεις...δώστου να καταλάβει
Σε ευχαριστω για την απαντηση αγορινα.Οχι επουδενι δε θελω να βαλω ρεζερβα και να μειωσω το πορτμπαγκαζ του που ειναι οριακο για οικογενεια.
Επειδη κοιταζω και το qashqai παραλληλα, το vitara(και το scross βεβαια) ειναι στα 21.000 ευρω την ιδια στιγμη που το nissan ειναι στα 24.000(accenta con) για ιδιο εξοπλισμο.Διαβαζοντας για διαφορα χαζα προβληματα (σκουριες,ακαμψια,αρμους στο καπο...) συν τη χρηματικη διαφορα μεταξυ τους το σουζουκι σε τραβαει περισσοτερο
Μιας και έφτασα στο τσακ από το να πάρω το vitara και τελικά πήρα το qq acenta premium, να προσθέσω και γω 2 πραγματάκια που ίσως βοηθήσουν.
1.η acenta con είναι μεν πιο ακριβή, αλλά έχει κάποια πραγματάκια παραπάνω από την gl+ του vitara. Νομίζω όμως δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής
2.για την ρεζέρβα ανάγκης μην αγχώνεσαι πως αν την βάλεις θα σου πιάσει έξτρα χώρο στο πορτ μπαγκαζ, πιάνει ακριβώς όσο και το κιτ επιδιόρθωσης.
3. Γενικά αν ένα από τα πράγματα που ψάχνεις είναι η μέγιστη οικονομία, έχω την εντύπωση ότι ο λίγο πιο δυνατός κινητήρα του vitara 1.6 καίει λίγο παραπάνω από τον 1.5 του qq, επιπλέον το qq ειναι κάτω από 100 στους ρύπους οπότε δεν πληρώνει τέλη ( τουλάχιστον προς το παρών ) αλλά και ίσως να παίζει ρόλο και μελλοντικά.