-
Ο ΚΟΚ έχει κάποιους κανόνες, οι οποίοι όμως τι προτεραιότητα έχουν μεταξύ τους;;
είναι πχ κάποιος με μειωμένα αντανακλαστικά σε ένα στενό με στοπ που βγαίνει σε μια τεράστια διασταύρωση με ενα Yugo. Έχοντας ορατότητα 70 μέτρα και μη βλέποντας κανέναν, αποφασίζει να περάσει απέναντι. Όμως, και ενώ το όριο ταχύτητας ειναι να πούμε 90 χαω, έρχεται μια τερματισμένη McLaren με 360 και γίνονται πίττα! Ποιός φταίει;
-
Ο χρήστης Lord Asriel έγραψε:
Ο ΚΟΚ έχει κάποιους κανόνες, οι οποίοι όμως τι προτεραιότητα έχουν μεταξύ τους;;είναι πχ κάποιος με μειωμένα αντανακλαστικά σε ένα στενό με στοπ που βγαίνει σε μια τεράστια διασταύρωση με ενα Yugo. Έχοντας ορατότητα 70 μέτρα και μη βλέποντας κανέναν, αποφασίζει να περάσει απέναντι. Όμως, και ενώ το όριο ταχύτητας ειναι να πούμε 90 χαω, έρχεται μια τερματισμένη McLaren με 360 και γίνονται πίττα! Ποιός φταίει;
Mα ο Mclaren φυσικά που έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο σε δρόμο με 90
Μα κι αυτός βρε αδελφέ με Mclaren θα πατήσει τα 360 σε δρόμο με όριο τα 90; Θα γίνει πίττα το αμάξι από τον δρόμο πριν γίνει πίττα με το yugo -
Το παραπάνω περιστατικό έγινε σε στενό της Γλυφάδας πρίν 2 χρόνια, σε πιο light μορφή βέβαια. Σε στενό κατέβαινε καινούργια Celica με 140+ και από stop βγήκε Skoda Favorit. Γίνανε και τα δύο τροπέτα χωρίς σωματικές βλάβες ευτυχώς, και ο ιδιοκτήτης του Celica πήρε τα χρήματα στο ακέραιο χωρίς να λάβει κανείς υπόψην του πως πήγαινε σαν μουρλός και χωρίς να μπλέξουνε σε δικαστήρια.
-
Στην ΠΕΟ Πατρών Αθηνών στο Καζινό, ο κόσμος χάζευε τα παλαιά MG που πέρναγαν το δρόμο κ ένας με μηχανή αποφάσισε ότι κανείς δεν θα ξεκινήσει με το πράσινο!
έλα όμως που ο φορτηγατζής είχε άλλη γνώμη κ ευτυχώς ο 'κύριος' με την μηχανή νη γλύτωσε ίσα ίσα....Λίγο πιο κάτω (πριν τις δεξαμενές με το πετρέλαιο) 4 φορτηγά σέρνονται κ από πίσω ουρά.... σιγά σιγά προσπερνάμε κ βλέπω από τον καθρέπτη ένα πράσινο lanos με πινακίδα ΚΡΗ-xxxx (τοπικός κάφρος...) να είναι συνεχώς full αντίθετο κ να προσπερνά αυτούς που προσπερνούσαν τα φορτηγά!
Όταν ήρθε σε εμένα ήδη είμουν δίπλα στο φορτηγό (πάντα σε ευθεία οπότε έβλεπα) κ προσπάθησε να μου κάνει το ίδιο!
Ε! να την πω την κακία μου, το σανίδωσα κα τον άφησα να βλέπει το πίσω μέρος μου! μετά από μερικά χλμ είδα ότι μάλλον βλακεία έκανα (είχα βέβαια τρελλή ορατότητα κ ήταν άδειος ο δρόμος) αφού πιο κάτω πέρασε όλους τους εμπρός πάνω σε τυφλές στροφές!Μάλλον ο τύπος έχει ήδη αυτοκτονίσει κ απλά δεν έχει διαλλέξει ποιόν θα πάρει μαζί του
Το πιο τραγικό το έκανε μετά την εξοχική κατοικία του κ. Σημίτη όπου πέρασε πάνω στις γραμμές ένα φορτηγό κ έστριψε αριστερά στα διόδια που δεν λειτουργούν, ενώ έστριβαν 2 φορτηγά!
το πως δεν τον πέρασαν από πάνω ακόμα δεν το έχω καταλάβει!ΖΩΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι, ναι! Αυτό με τις γυναίκες είναι απίθανο, το έχω συναντήσει κι εγώ ορισμένες φορές, στο δρόμο και αλλού. Αντί να συνεχίσουν την κίνηση που ξεκίνησαν πριν τρομάξουν, την ανακόπτουν και επιστρέφουν στην τελευταία θέση που ήταν ασφαλείς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά συμβαίνει. Είναι μήπως γονιδιακό; Πολύ γέλιο πάντως!
το κάνουν και γάτες
Ακριβώς αυτό!
το λέω σε όλους τους νέους οδηγούς (κ εγώ στην πορεία το έμαθα!) ότι αν δεις γάτα να περνά το δρόμο ακόμα κ όταν φτάσει απέναντι να έχεις υπόψιν σου ότι αν τρομάξει δεν έχει επίγνωση της απόστασης που έχει διανύσει κ μπορεί να γυρίσει πίσω..... αλλά τώρα η γυναίκα που ανέφερα κ με τον τροχαίο να σταματά την κυκλοφορία γιαυτήν... τι να πεις?Ακριβώς μέσα στη σήραγγα (όπου υπάρχει και πινακίδα απαγόρευσης προσπέρασης - φυσικά!) μου κολλάει στο μισό μέτρο πίσω μου.
Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, ειδικά για τα φώτα, αλλά αν και δεν θυμάμαι αν έχει πινακίδα απαγόρευσης προσπέρασης (λογικά θα έχει λόγω μίνι σήραγγας), θυμάμαι όμως πως έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση ώστε να μπορούν οι μεν να πηγαίνουν όπως θέλουν χωρίς να ενοχλούνε τους δε...
στη σήραγγα όμως, ειδικά προς Αθήνα δεν είναι και το καλύτερο σημείο για προσπέρασμα με τον 'καθρέφτη' που έχει για άσφαλτο
Αυτή προς την Αθήνα την έχω φοβηθεί από παλιά όταν σε ανωρημότητα με 'αντίπαλο' mazda 323 ερυθρού χρώματος έκανε την 'μαγκιά' όταν εγώ κότεψα κ έκοψα πριν την στροφή να βγει να περάσει....
Ε! ακόμα θυμάμε τον ήχο από τα μέταλα του αυτοκινήτου να σέρνονται ΠΑΝΩ ΑΠΟ τις μπαριέρες!Τι εννοώ? έκανε το θαύμα κ τις βρήκε στην αρχή κ έτσι όπως είναι δύο οι μπαριέρες κ σε απόσταση μεταξύ τους, κρέμασε του δύο δεξιούς τροχούς την μία μπαριέρα κ τους δύο αριστερούς στην άλλη! κ φυσικά ανέβηκε πάνω τους!
Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ
Ο λόγος? που δεν κατάλαβα πόσο ήθελε να με περάσει που θα έκανε πραγματικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ! κ δεν έκοψα νωρίτερα να φύγει σώος...
Ευτυχώς από τους 4 μόνο ο ένας επειδή δεν φόραγε ζώνη άνοιξε λίγο το κεφάλι του....Μετά από αυτό μου έχει κάτσει ανάποδα αυτή η στροφή....
-
Όπως ήδη χιλιοειπώθηκε, ΖΩΑ οι αργοί στην αριστερή λωρίδα!!
Επιστρέφοντας από κατεχάκη στην περιφερειακή υμηττού, αρχίζει μια απίστευτης διάρκειας κατηφόρα που είναι όλο ευθεία λόγω τούνελ. Ομολογώ οτι ναι, μου αρέσει να πηγαίνω με ΠΟΛΛΑ εκεί.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ φορά η πλέον γρήγορη (χωρίς [αργά] αυτοκίνητα) λωρίδα είναι η δεξιά; γιατί;;
Τι ευτυχισμένοι θα ήμαστε αν ο καθείς μήγαινε στη λωρίδα που έπρεπε!!
ζωα ζωα ζωα! -
Παιδια το εχουμε συζητησει πολλεεεεες φορες το θεμα του προσπερασματος απο δεξια, αμα διαβασετε τον ΚΟΚ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, θα δειτε οτι λιγο πιο κατω λεει οτι σε τοπικους δρομους με 2 (η σε εθνικους-επαρχιακους με 3+) λωριδες, τα αυτοκινητα μπορουν να κινουνται σε παραλληλους στοιχους με διαφορετικη μεταξυ τους ταχυτητα χωρις αυτο να θεωρειται παρανομο προσπερασμα κατα την παραγραφο ΤΑΔΕ (οπου η ταδε ειναι αυτη που λεει οτι κατα κανονα προσπερναμε απο αριστερα εκτος αν στριβει αριστερα ο αλλος κλπ κλπ...)
για διαβαστε λιγο παρακατω απο αυτη την παραγραφο...
-
ναι έχει αναφερθεί πολύ πρόσφατα το τι λέει ο ΚΟΚ για τις προσπεράσεις, δε διαφωνούμε με αυτό kacey αλλά με τη γαϊδουριά αυτωνών που δεν καταλαβαίνουν και δε μπορούν να συμμορφωθούν με τον Κώδικα. Εξ'ού και ο χαρακτηρισμός ζώα
-
Με συγχωρείτε αλλά, (για να παραδεχόμαστε και τα λάθη μας) αν κρίνω οτι δεν υπάρχει κίνδυνος προσπερνάω από παντού! Επιχειρηματολογικά, ρίχνω το φταίξιμο και πάλι στους αδίκως καταλαμβάνοντες την αριστερή!
Διότι προσωπικά, αν είμαι στην αριστερή και δω πιο γρήγορο να έρχεται του κάνω πάντα χώρο την ίδια στιγμή (εκτός αν ο μόνος λόγος που αυτός πάει πιο γρήγορα είναι οτι γώ έχω κίνηση μπροστά)
-
Ζώο.... Ζώο..... ζώο....
ο 'κύριος' με την ασημί S600 δίπορτη που πέταγε σκουπίδια από το παράθυρο στο ρευμα προς Πειραια της ΕΟ Αθηνών Λαμίας -
Ο χρήστης Lord Asriel έγραψε:
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ φορά η πλέον γρήγορη (χωρίς [αργά] αυτοκίνητα) λωρίδα είναι η δεξιά; γιατί;;Έχεις δίκιο αλλά που να το βρείς. Από τα πιο εκνευριστικά των δρόμων μας. Αν δε τολμήσει να τους πει κανείς κάτι αμέσως γίνονται 'αστυφύλακες' που θέλουν να σε σώσουν για να μη περάσεις 'τα όρια'. Το μόνο που δε ξεκαθαρίζουν πια όρια ενοούν τα δικά τους ή του νόμου.
Καλό θα ήταν τα 'σκεπάρνια' που κινούνται στη αττική οδό, όταν είναι μέσα στα τούνελ (ειδικά τα μεγάλα σε μήκος) να ανάβουν τα φώτα τους (και να βγάζουν τα γυαλιά ηλίου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) γιατί αν γίνει κάτι μέσα σε τούνελ 'φωτιά στα μπατζάκια μας'.
-
Οι 'αστυφύλακες' ποντάρουν στο ότι δήθεν έχουν δίκιο. Τους λες ότι ο ΚΟΚ τους επιβάλλει να πάνε δεξιά για να προσπεράσεις, ανεξαρτήτως της ταχύτητάς τους.
-
Καστέλλα Πειραιά πριν μισή ώρα
Στενά που πέφτουν κάθετα και αντικριστά σε κεντρικό μονόδρομο. Στο ένα ανάβει πράσινο φανάρι, στο άλλο παλλόμενο πορτοκαλί. Ξεκινάω 2ος από το πράσινο, ταρίφας 1ος με μερσέντα από το παλλόμενο. Αφήνει τον μπροστινό μου να περάσει, κι εμένα με στριμώχνει με τιμονιά (επίτηδες) στο πεζοδρόμιο (ο δρόμος δύο λωρίδες)
Με τα αυτοκίνητα να έχουν επικάλυψη (το καπό μου στο πορτμπαγκάζ του), κορνάρω προειδοποιητικά. Το **@**δι τραβάει κι άλλη τιμονιά, να με ανεβάσει στα κάγκελα!
Μπροστά, στα 100 μέτρα, κόκκινο φανάρι και αμέσως μετά βενζινάδικο. Σταματάω δίπλα:
- Το ξέρεις ότι έφυγες από παλλόμενο ρε **@**δι ???
- Άντε ρε μη σε Γ@#@!Ω πρωί πρωί που θα μου πεις εμένα παλλόμενο!
ακολούθησαν καντήλια, θεοί, δαίμονες, σπίτια κλπ....
Ανάβει πράσινο, ξεκινάω και μπαίνω στο βενζινάδικο. Ο τύπος μπαίνει από πίσω μου και κατεβαίνει για ξύλο... Ευτυχώς το βενζινάδικο γεμάτο κόσμο, όλοι γνωστοί (γειτονιά μου) και έχουν ακούσει τα μπινελίκια στο φανάρι.
Τις μάζεψε κι έφυγε... και να φανταστείτε ότι είχε και πελάτη μέσα, μια κοπελίτσα που είχε μείνει αποσβολωμένη και κοιτούσε...
Μα όλα τα κελεπούρια σε μένα ρε γμτ??? ΖΩΑ!
-
Η συμπαθής (???) τάξη των ταξιτζήδων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η συμπαθής (???) τάξη των ταξιτζήδων.λες να νόμισε ότι το 'παλλόμενο' που του είπα ήταν κάποιου είδους νέα τρομερή βρισιά??? ( )
-
Χτές το απόγευμα στη Φιλαδέλφεια.
Παπάκι με δύο επάνω βγαίνει με χίλια απο στενό δεξιά μου αλλά με STOP κατα πάνω μου .
Εμπρός λοιπόν καλά μου φρένα
Τσαρούχωμα και ABS να τρομπάρει σαν τρελό και ουφ... τη γλυτώσαμεΕρώτημα του βλάκα με το παπί ' Καλά δεν βλέπεις'
Στο μεταξύ ο συνοδηγός γυρνώντας πίσω έχει δεί το STOP και του κάνει νοήματα αγκωνιές σπρωξιές να το βουλώσει και να φύγουνε αλλά τίποτα αυτός.Απάντηση δική μου ' Ρε φίλε νομίζεις ότι τα STOP είναι διαφήμιση για καπότες'
Τότε το κατάλαβε το ζώον και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια..
-
εχμ, τι είναι παλλόμενο?
-
όταν ένα φανάρι δε λειτουργεί-δηλαδή αναβοσβήνει μόνο το πορτοκαλί-ή είναι απ'τα φανάρια που δεν έχουν πράσινο αλλά δύο πορτοκαλί, τότε στην πρώτη περίπτωση δρας με το σήμα της προτεραιότητας που υπάρχει πάνω στο φανάρι, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ΠΑΝΤΑ παραχωρείς προτεραιότητα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
....Μα όλα τα κελεπούρια σε μένα ρε γμτ??? ΖΩΑ!χμμμμ κάτι μου λέει ότι κ εσύ έχεις λίγο από το δικό μου μαλακομαγνήτη....
όσο για το παλλόμενο φανάρι μάλλον ο τυπάκος θα νόμιζε ότι κατάλαβες το προσφιλές του άθλημα, την ενδοπαλάμια σαρκοπαλληνδρόμιση και θίχτηκε το ζώο....
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
....Μα όλα τα κελεπούρια σε μένα ρε γμτ??? ΖΩΑ!
χμμμμ κάτι μου λέει ότι κ εσύ έχεις λίγο από το δικό μου μαλακομαγνήτη....
όσο για το παλλόμενο φανάρι μάλλον ο τυπάκος θα νόμιζε ότι κατάλαβες το προσφιλές του άθλημα, την ενδοπαλάμια σαρκοπαλληνδρόμιση και θίχτηκε το ζώο....
τυπάκος??? Νικόλα όλόκληρο ΖΩΟ ήτανε... αν δεν είχα βρεθεί ανάμεσα σε γνωστούς θα τις είχα μαζέψει σίγουρα... (ΠΑΛΙ!)
Ζώα ζώα ζώα