-
@ Aikibill
1.Το σχόλιο-ειρωνεία όπως λες εσύ δεν αφορούσε τα Bridgestone αλλά το πονεμένο θέμα 'λακκούβα'
2.Προσωπικά πλήρως ικανοποιημένος με τα Cint P7 (205/55/16) -
Ποσο καιρό και χλμ έχεις τα Pirelli?
Αυτό που με προβληματίζει λίγο ειναι οτι ειναι σχετικά παλιά ελαστικα. -
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
καλησπέρα και από δω...
σήμερα σκίσαμε και το λάστιχο από απροσεξία οπότε μιας και θα τα άλλαζα το Σεπτέμβρη θα το κάνω νωρίτερα.
τι θα προτείνατε για fiat grande punto sporting 1,4 95 hp με χρήση 7-8000 km το χρόνο με μικρές διαδρομές κάθε φορά ?
φορούσε continental premium contact 2 (195-55-16) τα οποία αποδείχθηκαν καλά μεν αλλά μαλακά και ευαίσθητα για τη χρήση που κάνω... είχαν καρούμπαλα και είχαν φθαρεί στα 25.000 χλμ που είχαν διανύσει σε 3 χρόνια χρήσης...
μου πρότειναν barum στα 310 ευρώ και uniroyal στα 420 ενώ τα continental γύρω στα 450...Πανω στην ωρα για επιβεβαιωση
Απο τα τρια που λες ξεχνας το πρωτο ,τα conti τα εμαθες.......οποτε μενουν τα uniroyal!!! -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ποσο καιρό και χλμ έχεις τα Pirelli?
Αυτό που με προβληματίζει λίγο ειναι οτι ειναι σχετικά παλιά ελαστικα.2,5 χρόνια-19Κ χλμ
Κυκλοφόρησαν τα Cint P7 Blue με καλύτερες κριτικές. -
Ακριβώς, ωστόσο τα λαστιχαδικα, τουλάχιστον αυτά της περιοχής μου, εμπορεύονται ακόμη τα απλά και όχι τα blue.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
καλησπέρα και από δω...
σήμερα σκίσαμε και το λάστιχο από απροσεξία οπότε μιας και θα τα άλλαζα το Σεπτέμβρη θα το κάνω νωρίτερα.
τι θα προτείνατε για fiat grande punto sporting 1,4 95 hp με χρήση 7-8000 km το χρόνο με μικρές διαδρομές κάθε φορά ?
φορούσε continental premium contact 2 (195-55-16) τα οποία αποδείχθηκαν καλά μεν αλλά μαλακά και ευαίσθητα για τη χρήση που κάνω... είχαν καρούμπαλα και είχαν φθαρεί στα 25.000 χλμ που είχαν διανύσει σε 3 χρόνια χρήσης...
μου πρότειναν barum στα 310 ευρώ και uniroyal στα 420 ενώ τα continental γύρω στα 450...Πανω στην ωρα για επιβεβαιωση
Απο τα τρια που λες ξεχνας το πρωτο ,τα conti τα εμαθες.......οποτε μενουν τα uniroyal!!!Πάντως με 50 ευρώ λιγότερο τα Pirelli που προτείνει ο vasvo ακούγονται καλή ευκαιρία, εκτός και αν τα 420 των uniroyal ωφειλονται σε πιασοκολια του συγκεκριμένου μαγαζιού.
-
καλησπέρα και από δω...
μου πρότειναν barum στα 310 ευρώ και uniroyal στα 420 ενώ τα continental γύρω στα 450...Φιλε μου δεν ξερω σε ποια περιοχη βρίσκεσαι αλλα αυτες οι τιμες που δινεις ειναι υψηλες. Στην αθηνα βρισκεις barum με 290 continental με 390 και uniroyal με 370 περιπου (Η δείκτης ταχύτητας για όλα). Επιπλέον εάν κάνεις σκληρή χρήση στο ελαστικό νομίζω ότι τα πιο πάνω ελαστικά δεν θα σε βολέψουν.
-
Ο χρήστης pko έγραψε:
Φιλε μου δεν ξερω σε ποια περιοχη βρίσκεσαι αλλα αυτες οι τιμες που δινεις ειναι υψηλες. Στην αθηνα βρισκεις barum με 290 continental με 390 και uniroyal με 370 περιπου (Η δείκτης ταχύτητας για όλα). Επιπλέον εάν κάνεις σκληρή χρήση στο ελαστικό νομίζω ότι τα πιο πάνω ελαστικά δεν θα σε βολέψουν.
Στη Μυτιλήνη οπότε οι επιλογές είναι περιορισμένες...
Δε θα λεγα σκληρή χρήση ακριβώς αλλά συχνές μικρές διαδρομές 3-5 χλμ και σπανιότερα των 20 χλμ όπου τα ελαστικά δεν προλαβαίνουν να ζεσταθουν.
Από την άλλη συχνές απότομες ανηφόρες αλλά και χωματόδρομος οπότε για μαλακά λάστιχα δεν ενδείκνυται.
Μπέρδεμα... γιαυτό κλείνω προς barum, στη χειρότερη να αλλαχτούν συντομότερα. -
100+ ευρώ ειναι πολλά, αν και δεν είμαι υπέρ τοποθέτησης ελαστικών δεύτερων εταιρειών, με τέτοια διαφορα τιμής μαζί σου.
-
Καλησπέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα..
Ήγγικεν η ώρα να αλλάξω παπουτσάκια στο αμάξι μου και θα ήθελα να ζητήσω την πολύτιμη βοήθεια σας.
Είμαι κάτοχος ενός Accent του 2000 και οι διαστάσεις μου είναι 185/60/14.
Μέχρι σήμερα φοράω τα Bridgestone ER300 από τα οποία έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος αλλά μετά από 4 χρόνια και 40000+ χιλιόμετρα φτάνει ο καιρός της αντικατάστασης τους. Ψάχνω ένα λάστιχο σαν κι αυτό αλλά όχι το ίδιο μιας και είναι πλεόν 10-ετίας και το Τ001 δεν το βγάζει στην διάσταση μου.Ο τρόπος οδήγησης μου είναι κάπως ανήσυχος και εξηγούμαι. Κάνω περίπου 10000+ km το χρόνο, από αυτά τα 5-6000 είναι εντός πόλεως και τα υπόλοιπα 4000-5000 μεικτές συνθήκες (εθνική με νορμάλ ταχύτητες (100-140), κάμια ανάβασουλα - καταβασούλα και κανά track day - ελέω club - αλλό που δεν θέλω κι εγώ βέβαια ). Σ' αυτά προσθέστε και κάμποσο χωματόδρομο γιατί γενικά όταν κάνω εξορμήσεις θέλω να ψάχνω την περιοχή που επισκέπτομαι (έχει τύχει με το ER300 να οδηγάω επί 20km σε πολύ σκληρό χωματόδρομο με πολύ χαμηλές ταχύτητες βέβαια και βγήκε αλώβητο).
Το μόνο ελαστικό που έχει απορριφθεί εξ αρχής είναι το Pirelli Cinturato P1 Verde γιατί όσοι το έχουν δοκιμάσει από το club της Hyundai έχουν μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που το έβαλαν και το αλλάζουν πάνω στο χρόνο.
Συγνώμη για το μακροσκελός μήνυμα αλλά προσπάθησα να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα.
Περιμένω με χαρά τις προτάσεις σας. -
Εγώ θα έλεγα να μην μασάς που ειναι παλιό και να ξανά βάλεις τα Bridgestone που ειναι σούπερ ανθεκτικά αφού ήσουν ικανοποιημένος. Σαν εναλλακτική θα πρότεινα toyo cf2 που δεν τα εχω δοκιμάσει αλλα πρέπει να ειναι παρόμοιας λογικής με τα Bridgestone και για τα οποία ακούγονται τα καλύτερα στο φόρουμ. Τέλος γιατι τόσο κακές εντυπώσεις με τα Pirelli, ποιο ήταν το πρόβλημα;
-
Ο χρήστης Pavlos-84 έγραψε:
...Το μόνο ελαστικό που έχει απορριφθεί εξ αρχής είναι το Pirelli Cinturato P1 Verde γιατί όσοι το έχουν δοκιμάσει από το club της Hyundai έχουν μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που το έβαλαν και το αλλάζουν πάνω στο χρόνο.
Συγνώμη για το μακροσκελός μήνυμα αλλά προσπάθησα να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα.
Περιμένω με χαρά τις προτάσεις σας.Πες μας τα παιδιά στο club τι προτείνουν για να γράψουμε με χαρά τα σχόλια μας.
-
Το Bridgestone να σου πω την αλήθεια θα το ξανά έβαζα αλλά διαβάζοντας κάποια τεστ με σημερινά ελαστικά οι αποστάσεις ακινητοποίησης σε στεγνο/βρεγμένο πλεόν είναι πολύ μεγάλες.
Για τα Pirelli όσοι τα δοκίμασαν λένε ότι είναι πολύ σκληρά και δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν οπότε έχεις μειονέκτημα μέσα στην πόλη και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στο βρεγμένο.
Τα περισσότερα παιδιά προτείνουν Dunlop Sport BluResponse, Goodyear EfficientGrip Performance αλλά σε λαστιχάδες που ρώτησα τείνουν προς το μαλακό και 1-2 πρότειναν και το Toyo Proxes CF2.
Λαστιχάς μου πρότεινε επίσης και το Yokohma BlueEarth αλλά δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο.
Βέβαια λαστιχά δεν πολύ εμπιστεύομαι γιατί έτυχα σε τύπο που μου είπε ότι για την χρήση που τα θέλω να βάλω τα Continental Eco / Premium Contact που γνωρίζω ότι πάρα πολύ μαλακά. -
Φιλε μου δεν ξερω σε ποια περιοχη βρίσκεσαι αλλα αυτες οι τιμες που δινεις ειναι υψηλες. Στην αθηνα βρισκεις barum με 290 continental με 390 και uniroyal με 370 περιπου (Η δείκτης ταχύτητας για όλα). Επιπλέον εάν κάνεις σκληρή χρήση στο ελαστικό νομίζω ότι τα πιο πάνω ελαστικά δεν θα σε βολέψουν.
Δε θα λεγα σκληρή χρήση ακριβώς αλλά συχνές μικρές διαδρομές 3-5 χλμ και σπανιότερα των 20 χλμ όπου τα ελαστικά δεν προλαβαίνουν να ζεσταθουν.
Από την άλλη συχνές απότομες ανηφόρες αλλά και χωματόδρομος οπότε για μαλακά λάστιχα δεν ενδείκνυται.
Μπέρδεμα... γιαυτό κλείνω προς barum, στη χειρότερη να αλλαχτούν συντομότερα.Η οικονομική διαφορά κρίνει το αποτέλεσμα υπέρ των Barum. Εδώ στην Αθήνα τα συγκεκριμένα τα τιμάνε πολύ στα αυτοκίνητα τους απ΄ότι βλέπω. Κανένα λάστιχο σε 3 με 5 χλμ. δεν φτάνει στην ιδανική θερμοκρασία παρά μόνο σε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Oπότε σε μικρές διαδρομές συντηρητική οδήγηση. Επιπλέον κανένα λάστιχο σε αυτές τις διαστάσεις δεν εχει προσόντα χωμάτινου, όμως κάποια είναι πιο ανθεκτικά και δεν ζορίζονται τόσο!
-
Ο χρήστης pko έγραψε:
Μπέρδεμα... γιαυτό κλείνω προς barum, στη χειρότερη να αλλαχτούν συντομότερα.Η οικονομική διαφορά κρίνει το αποτέλεσμα υπέρ των Barum. Εδώ στην Αθήνα τα συγκεκριμένα τα τιμάνε πολύ στα αυτοκίνητα τους απ΄ότι βλέπω. Κανένα λάστιχο σε 3 με 5 χλμ. δεν φτάνει στην ιδανική θερμοκρασία παρά μόνο σε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Oπότε σε μικρές διαδρομές συντηρητική οδήγηση. Επιπλέον κανένα λάστιχο σε αυτές τις διαστάσεις δεν εχει προσόντα χωμάτινου, όμως κάποια είναι πιο ανθεκτικά και δεν ζορίζονται τόσο!
Άψογος, μας κάλυψες όλους
-
Τα πραγματα ειναι ευκολα, θελεις σκληρη γομα που θα αντεξει περισσοτερο και δεν θα φαγωθει το ιδιο ευκολα? Κοιτας απευθειας σε Bridgestone, GoodYear και Vredestein......
Dunlop. Michelin, Pirelli,Toyo και Uniroyal εχουν σχετικα μαλακες γομες που ζεσταινονται πιο ευκολα αλλα φαγωνονται και πιο ευκολα....Βεβαια σε κακους δρομους δεν τα συνιστω (καποτε μου ειχαν σκασει 2 ΝΕΑ Dunlop λαστιχα με 2-3 μερες διαφορα επειδη απλα πατησα με ταχυτητα πανω σε εξογκωμα γεφυρας στον δρομο).
Αυτες τις μαρκες εχω δοκιμασει τα 15 χρονια που οδηγαω και πλεον βαζω Μονο Bridgestone.
-
Τα Goodyear για τα οποία μιλάμε τώρα (efficient grip performance) ειναι σούπερ μαλακά.
Τα Pirelli όχι οτι ειναι Bridgestone αλλα απο τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ειναι πιο σκληρά. -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Τα πραγματα ειναι ευκολα, θελεις σκληρη γομα που θα αντεξει περισσοτερο και δεν θα φαγωθει το ιδιο ευκολα? Κοιτας απευθειας σε Bridgestone, GoodYear και Vredestein......Dunlop. Michelin, Pirelli,Toyo και Uniroyal εχουν σχετικα μαλακες γομες που ζεσταινονται πιο ευκολα αλλα φαγωνονται και πιο ευκολα....Βεβαια σε κακους δρομους δεν τα συνιστω (καποτε μου ειχαν σκασει 2 ΝΕΑ Dunlop λαστιχα με 2-3 μερες διαφορα επειδη απλα πατησα με ταχυτητα πανω σε εξογκωμα γεφυρας στον δρομο).
Αυτες τις μαρκες εχω δοκιμασει τα 15 χρονια που οδηγαω και πλεον βαζω Μονο Bridgestone.
Τα Goodyear για τα οποία μιλάμε τώρα (efficient grip performance) ειναι σούπερ μαλακά.
Τα Pirelli όχι οτι ειναι Bridgestone αλλα απο τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ειναι πιο σκληρά.Δηλαδή φίλε Atikill ανάμεσα σε Bridgestone, GoodYear, Vredestein, Dunlop. Michelin, Pirelli,Toyo και Uniroyal τα 'μοναδικά' που ενδείκνονται για μένα είναι τα Bridgestone (τα παλιά ER300), τα Pirelli (P1 Verde) και τα Vredestein (Sporpac 5) ?
Ενδιάμεσα ποια θεωρούνται? Κάνουν για την δικιά μου χρήση? Τότε τα ER300 τα είχα βάλει αν θυμάμαι καλά σαν ενδιάμεση γόμα και όχι σαν σκληρή.
Μάλλον πρέπει να αλλάξω διάσταση και ζάντες για να έχω περισσότερες επιλογές (που δεν παίζει) -
Χωρίς να είμαι αυθεντία του χώρου αυτό που μπορω να σου πω για τα λαστιχα που αναφέρεις ειναι.
Τα Bridgestone ειναι τα ποιο σκληρά και μετα έρχονται τα Pirelli και toyo.
Τα continental,Goodyear,Dunlop ειναι μαλακά.
Τα uniroyal και τα verdestein δεν εχω ιδέα και τα Yokohama επισης δεν εχω ιδέα αλλα αν κρίνω απο το όνομα μάλλον θα ειναι οικολογικά/μαλακά. -
BTW, τα οικολογικά είναι συνήθως σκληρά, όχι μαλακά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]