-
Καλησπερα πριν κανα μηνα εβγαλα διπλωμα για αυτοκινητο και εχω αρχισει να ψαχνω για αυτοκινητο περιπου στα 1.400 κυβικα με μικρες καταλανωσεις... Μου εχει κερδισει το ενδιαφερον το Grande Punto καθως και το Punto Evo... Όμως το εψαξα λιγο και ειδα ότι το seat cupra καθως και το bocanegra είναι αρκετα μπροστα τεχνολογικα όμως με χαλαει αρκετα το αυτοματο σασμαν.Μετα ειδα και την alpha romeo giulietta και από ότι καταλαβε είναι καλυτερη σε πολλου τομεις και από τα seat καθως και από τα fiat. Είναι όλα τους πολυ ομορφα αυτοκινητακια και για εναν νεο σαν και εμενα πιστευω οτι ειναι οτι πρεπει... Όμως Τωρα δεν ξερω αν ειναι τα καταλληλοτερα για πρωτο αυτοκινητο παντως απο οτι εχω διαβασει ειναι αρκετα ασφαλεις αλλα και αρκετα δραστηρια στο δρομο τωρα εχω ψαξει πολυ καλα το car μπορω να πω και εχω βρει διαφορες τιμες.Ακομα εχω δει και το Audi A3 καθως και το VW Scirocco που μου εχουν κινησει πολυ το ενδιαφερον αλλα δεν τα εχω ψαξει πολυ Tο θεμα μου ειναι τι αξιζει ποιο πολυ,καθως υπαρχουν διαφορες εκδοδεις όμως παλι με εχουν κερδισει οι turbo εκδοσεις που είναι ποιο δραστηριες .... Ομως εκει που εχω κολησει ειναι η πανεμορφες εκδοσεις της Abarth οσο αφορα το fiat και το εχω βαλει σε συγκριση με το bocanegra και την giulietta ... Εκει εχω κολησει ομως δεν ξερω αν αξιζει να δωσω 8.000-11.000 να παρω ενα μεταχειρισμενο τετοιο αυτοκινητακι που θα ειναι οτι ακριβως θελω ή να παρω καινουργιο κατι ποιο χαλαρο ή να δωσω 4.000-5.000 να παρω μια απλη εκδοση τον παραπανω αλλα στο μελλον λογικα θα τους ριξω λεφτα για να τα κανω όπως θελω…Ειμαι αρκετα μπερδεμενος σε αυτο το θεμα και ελπιζω καποιος που εχει εμπειρια να μου πει τι θα ηταν καλυτερο για καποιον που ξεκιναει να οδηγαει... (δεχτη καθε πρωταση και ας ειναι εκτος από τα μοντελα που ανεφερα καθως καποιος που ξερει το βλεπει αλλιως το θεμα από εμενα που ευκολα ) Ευχαριστω.
Υ.Φ Ξεχασα να αναφερω και το ford fiesta που εχω διαβασει πολυ καλα πραγματα
-
Καλησπερα πριν κανα μηνα εβγαλα διπλωμα για αυτοκινητο και εχω αρχισει να ψαχνω για αυτοκινητο περιπου στα 1.400 κυβικα με μικρες καταλανωσεις... Μου εχει κερδισει το ενδιαφερον το Grande Punto καθως και το Punto Evo... Όμως το εψαξα λιγο και ειδα ότι το seat cupra καθως και το bocanegra είναι αρκετα μπροστα τεχνολογικα όμως με χαλαει αρκετα το αυτοματο σασμαν.Μετα ειδα και την alpha romeo giulietta και από ότι καταλαβε είναι καλυτερη σε πολλου τομεις και από τα seat καθως και από τα fiat. Είναι όλα τους πολυ ομορφα αυτοκινητακια και για εναν νεο σαν και εμενα πιστευω οτι ειναι οτι πρεπει... Όμως Τωρα δεν ξερω αν ειναι τα καταλληλοτερα για πρωτο αυτοκινητο παντως απο οτι εχω διαβασει ειναι αρκετα ασφαλεις αλλα και αρκετα δραστηρια στο δρομο τωρα εχω ψαξει πολυ καλα το car μπορω να πω και εχω βρει διαφορες τιμες.Ακομα εχω δει και το Audi A3 καθως και το VW Scirocco που μου εχουν κινησει πολυ το ενδιαφερον αλλα δεν τα εχω ψαξει πολυ Tο θεμα μου ειναι τι αξιζει ποιο πολυ,καθως υπαρχουν διαφορες εκδοδεις όμως παλι με εχουν κερδισει οι turbo εκδοσεις που είναι ποιο δραστηριες .... Ομως εκει που εχω κολησει ειναι η πανεμορφες εκδοσεις της Abarth οσο αφορα το fiat και το εχω βαλει σε συγκριση με το bocanegra και την giulietta ... Εκει εχω κολησει ομως δεν ξερω αν αξιζει να δωσω 8.000-11.000 να παρω ενα μεταχειρισμενο τετοιο αυτοκινητακι που θα ειναι οτι ακριβως θελω ή να παρω καινουργιο κατι ποιο χαλαρο ή να δωσω 4.000-5.000 να παρω μια απλη εκδοση τον παραπανω αλλα στο μελλον λογικα θα τους ριξω λεφτα για να τα κανω όπως θελω…Ειμαι αρκετα μπερδεμενος σε αυτο το θεμα και ελπιζω καποιος που εχει εμπειρια να μου πει τι θα ηταν καλυτερο για καποιον που ξεκιναει να οδηγαει... (δεχτη καθε πρωταση και ας ειναι εκτος από τα μοντελα που ανεφερα καθως καποιος που ξερει το βλεπει αλλιως το θεμα από εμενα που ευκολα ) Ευχαριστω.
-
-
Δικη μου αποψη ειναι να αρχισεις με κατι απλο και οχι πολυ γρηγορο σαν πρωτο αυτοκινητο. Βεβαια καποια που αναφερες δεν ξερω αν βγαινουν καν σε 1.4 λιτρα και να βγαινουν ομως θα ειναι αρκετα ψοφια καθως ειναι μεγαλυτερα αυτοκινητα (Scirocco, A3, Giulleta) σε σχεση με το Punto και Ibiza Cupra που αναφερες. Τωρα αν θελεις να παρεις κατι σπιρτοζικο και να μην το πατας παρα μονο πχ στην Εθνικη παρε οτι θελεις. Γενικα ομως κανεις στα 18 δεν 'ελεγχει' το γκαζι και κριμα ειναι να δωσεις ακομα και 8-10.000ε για μεταχειρισμενο και σε λιγο καιρο να θελεις και αλλα τοσα για επισκευες. Στο τελος κοιτας την τσεπη σου και αποφασιζεις, γενικα ομως χιλιες φορες να παρεις ενα αμαξι που δεν θα θελει πολλα μετα για να το φτιαξεις παρα να παρεις κατι φτηνο και να το κανεις κουμπαρα μετα γιατι στο τελος αυτα τα χρηματα αφενος τα χανεις και αφετερου μπορει να μην φτασεις σε επιδοσεις ενα αλλο αυτοκινητο που θα μπορουσες να ειχες παρει.
-
Οποτε να κοιταξω κατι στα 3.000-4.000ε ποιο παλιας χρονολογιας και αν ναι τι μου προτεινετε ?? Γιατι αυτα που ανεφερα ειναι ολα μετα το 2009 .Εμενα το μυαλο μου παει στο Saxo και το Rally που δεν τα θεωρω και τα ποιο ασφαλες + οτι πλεον εχουν 'πολυφορεθει' απο τους νεους.
-
Ο χρήστης makis18 έγραψε:
…Ειμαι αρκετα μπερδεμενος σε αυτο το θεμα και ελπιζω καποιος που εχει εμπειρια να μου πει τι θα ηταν καλυτερο για καποιον που ξεκιναει να οδηγαει... (δεχτη καθε πρωταση και ας ειναι εκτος από τα μοντελα που ανεφερα καθως καποιος που ξερει το βλεπει αλλιως το θεμα από εμενα που ευκολα )Πρώτο αυτοκίνητο και μάλλον σε μικρή ηλικία;
Δύο βασικοί κανόνες:- Ότι και να πάρεις να περάσει από πάρα πολύ καλό τεχνικό έλεγχο. Απαραίτητο ώστε να μην βρεθείς σε δύσκολες καταστάσεις οι οποίες μπορεί να σε πελαγώσουν.
- Αυτό που θα επιλέξεις να έχεις επιβεβαιώσει από πριν ότι εσύ θα το οδηγείς και δεν θα σε οδηγεί. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο θα δεν ξεπερνά τα οδηγικά όρια που προς το παρόν διαθέτεις.
Δεν θα προτείνω κάποιο αυτοκίνητο/μοντέλο.
Ωστόσο θα γράψω κάτι άλλο. Την δική μου περίπτωση όταν ήμουν 22ετών και πήρα δίπλωμα (1990).
Είχα βάλει στο μάτι τότε ένα κόκκινο Fiesta XR2.
Πυραυλάκι της εποχής του 1980. Είχα βρει ένα με 59000χλμ.
Είχα τόσο ενθουσιασμό που με κλειστά μάτια το ήθελα.
Τελικά με συγκράτησε ο πατέρας μου. Και δεν είχε άδικο.
Κατέληξα με ένα ταπεινό αλλά άριστο Fiesta 1100cc (μοντέλο 1986) το οποίο όμως το ευχαριστήθηκα και με κάλυψε πλήρως. Σε αυτό έμαθα και να οδηγώ καλά, αλλά ταυτόχρονα να εκπαιδεύσω και το ένστικτό μου. Και το κυριότερο; Διαπίστωσα στην πράξη ότι η οδηγική μου εμπειρία ήταν τόσο μικρή που σίγουρα αν είχα το XR2 δεν θα μπορούσα να το 'τιθασεύσω' σε τυχόν δύσκολες καταστάσεις. Όπως επιβεβαιώθηκε και μετά από 5 χρόνια που πήρα το Swift GTi και κάποια στιγμή μου έσκασε η δύσκολη κατάσταση. -
Φιλε storm εχει απολυτο δικιο οποτε σιγουρα πρεπει να αρχισω να ψαχνω κατι ποιο χαλαρω και στο μελλον βλεπουμε... Ομως και παλι το προβλημα μου δεν λυθηκε εσυ για παραδειγμα στο γιο σου τι θα προτεινες αν ηταν κα ιαυτος στην ιδια περιπτωση ??
-
Μεταχειρισμένο, νεώτερο δεκαετίας με abs,esp τουλάχιστον 4 αερόσακους και σίγουρα όχι πάνω των 120 ίππων.
Απο εκεί και πέρα περισσότερο νομίζω μετράει να ειναι σε καλή κατάσταση το αυτοκίνητο και να διευρυνθεί το ψάξιμο σε 5-6 μοντέλα παρά να φας κώλυμα με ενα συγκεκριμένο μοντέλο(απο την στιγμή που μιλάμε για μεταχειρισμένο). -
Μια άλλη καλή λύση θα ήταν να πάρεις το αυτοκίνητο του πατέρα η της μάνας σου εκτός και εάν ειναι μαουνες η της παλαιοληθικης εποχής.
-
Να βρω τα 5-6 μοντελα πρωτα και μετα βλεπουμε ... Οσο για την οικογενεια ο πατερας μου εχει ενα αμαξι που το χρειαζεται καθεμερινα το μονο που μπορει να γινει ειναι να τσιμπισω ενα saxo που εχει ο παππους μου. Ποιο αμαξι θεωρειτε ποιο καλο με αυτα τα stadar που αναφερες ομως ?? κανα yaris ??
-
Να πάρει καινούργιο και να σου δώσει το παλιό εκτός και αν ισχύουν αυτά που είχα αναφέρει παραπάνω.
Αν ειναι να αγοράσεις εσύ σκεφτόμουν περισσότερο κάτι σε στυλ mazda 3, kia proceed, honda civic κτλ, πιστεύω ασφαλέστερα τόσο παθητικά όσο και ενεργητικά σε σχέση με μικρό παλαιότερης γενιάς. -
Οποτε να κοιταξω κατι στα 3.000-4.000ε ποιο παλιας χρονολογιας και αν ναι τι μου προτεινετε ?? Γιατι αυτα που ανεφερα ειναι ολα μετα το 2009 .Εμενα το μυαλο μου παει στο Saxo και το Rally που δεν τα θεωρω και τα ποιο ασφαλες + οτι πλεον εχουν 'πολυφορεθει' απο τους νεους.Τοσο το Fiesta οσο και το Punto που προτεινες ειναι καλα αμαξακια και δεν ειναι και πολυ γρηγορα (δεν αναφερομαι στο Abarth) οποτε ΑΝ σου αρεσουν χτυπα τα. Γενικα το πρωτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι το αμαξι να σου αρεσει, να ειναι σε καλη κατασταση, να μην εχει τρελα χιλιομετρα πανω, να ειναι σχετικα μικρο ωστε να το κουμανταρεις ευκολα, να μην εχει παρα πολλα αλογα (πιο μετα μπορεις να παρεις κατι γρηγορο) και φυσικα να μην καιει παρα πολυ. Απο εκει και περα με αυτα θα σου ελεγα να κοιαξεις σε 3πορτο ωστε να ειναι μικρο. Κατι αλλο δεν μπορω να προτεινω.
-
This post is deleted! -
Φιλε storm εχει απολυτο δικιο οποτε σιγουρα πρεπει να αρχισω να ψαχνω κατι ποιο χαλαρω και στο μελλον βλεπουμε... Ομως και παλι το προβλημα μου δεν λυθηκε εσυ για παραδειγμα στο γιο σου τι θα προτεινες αν ηταν κα ιαυτος στην ιδια περιπτωση ??Θα του πρότεινα αυτοκίνητα που θα είναι γνωστά για την καλή τους οδηγική συμπεριφορά, δηλαδή καλό πάτημα στο δρόμο, καλό τιμόνι, καλή συμπεριφορά στις στροφές, καλά φρένα. Το τιμόνι επίσης και η αίσθηση που δίνει παίζει μεγάλο ρόλο.
Π.χ. είχα το Swift GTi. Όλα καλά και ωραία, αλλά το τιμόνι του μαύρο χάλι.
Πανάλαφρο και σε υψηλές ταχύτητες δεν ήθελε και πολύ να χάσεις τον έλεγχο του αμαξώματος.
Οπότε για πρώτο αυτοκίνητο θα πρότεινα κάποιο Polo, Fiesta, Clio, Corsa, 206 σε χαμηλά κυβικά (όχι σπορ εκδόσεις) και πάντα να είναι σε άριστη κατάσταση.Από εκεί και πέρα τα Ιαπωνικά/Κορεάτικα θα τα πρότεινα μόνο μετά από καλό test drive σε ανοικτό δρόμο ώστε να επιβεβαιωθεί η καλή οδηγική συμπεριφορά. Γιατί π.χ. καλό το ATOS αλλά θέλει και προσοχή γιατί δεν είναι για πολλά-πολλά.
-
Οτι αφορα τα χρηματα θελω πρωτα να καταληξω σε κατι και μετα θα τα βρω με λιγο ή πολυ κοπο δεν μιλησα για χρηματα γιατι θελω να κανω την καλυτερη δυνατη επιλογη... Θα δουλεψω το καλοκαιρι οποτε θα μαζεψω καποια χρηματα θα βαλει και καποια ο πατερας μου οποτε κομπλε θα ειμαι... Το swift γενικα σαν αμαξι δεν μου κανει το click, ομως το fiat grande punto, το fiesta αλλα και το ibiza με κερδιζουν αρκετα απο εμπειρια σας καλυτερο ποιο ειναι στο δρομο ?? Για κινεζικ/ιαπωνικα δεν το συζηταω καθολου. Οσο για την αγορα εχω εναν καλο μηχανικο που ξερει αρκετα( κανει και αναβασει με ενα peugeot ) οποτε δεν νομιζω να εχω προβλημα
-
Ο πατέρας σου τι αυτοκίνητο οδηγεί;
Γιατι δεν στο δίνει και να πάρει αυτός ενα καινούργιο;
Κατα την γνώμη μου το ποιο αξιόπιστο (αγνώστου προέλευσης)μεταχειρισμένο ειναι ποιο πιθανό να βγάλει προβλήματα απο το ποιο αναξιόπιστο καινούργιο. -
Ο πατερας μου εχει ενα BMW 316 του 2009 που ειναι αρκετα μεγαλο αμαξι και δεν νομιζω να με βολεψει καθολου... + οτι δυσκολα θα μου το δωσει
-
Ο πατερας μου εχει ενα BMW 316 του 2009 που ειναι αρκετα μεγαλο αμαξι και δεν νομιζω να με βολεψει καθολου... + οτι δυσκολα θα μου το δωσειχεχε , καλό μου φαίνεται.
να μην έχει ο καημένος ο γιος σου βρε μπαμπά ενα καλό και ασφαλές αμάξι.
Ώρα ο μπαμπάς να πάρει καινουργιο -
Χαχα καλο ακουγεται αλλα δυσκολο... Αν ηταν κατι ποιο μικρο κατι θα εκανα . Δεν μου ειπατε ομως fiesta,grande punto ή ibiza ??
-
Ότι και να πάρεις, φρόντισε οπωσδήποτε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο δυνατό. Σαν το σασπενς του να κάνεις μια προσπέραση με τη ψυχή στο στόμα και αγκομαχώντας, ΔΕΝ ΕΧΕΙ
Αγορα πρωτου αυτοκινητου