-
Μπορεί κάποιος να μου πεί τί σημαίνει όταν το φωτάκι του antispin είναι ανοικτό μόνιμα σε BMW 318 μοντέλο 2000 και ο εγκέφαλος δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Ο τεχνικός μου είπε ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι έμεινε χωρίς μπαταρία για αρκετό καιρό και θα επανέλθει μόνο του.
Έχω αντισπίν ή όχι; -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου πεί τί σημαίνει όταν το φωτάκι του antispin είναι ανοικτό μόνιμα σε BMW 318 μοντέλο 2000 και ο εγκέφαλος δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Ο τεχνικός μου είπε ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι έμεινε χωρίς μπαταρία για αρκετό καιρό και θα επανέλθει μόνο του.
Έχω αντισπίν ή όχι;Δεν ξέρω εαν λειτουργεί με την ίδια λογική, αλλά στο δικό μου όταν το λαμπάκι είναι ενεργοποιημένο σημαίνει ότι το antispin έχει απενεργοποιηθεί.
Θεωρητικά μπορείς να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις απο στάση γκαζώνοντας δυνατά, και αν είναι σε λειτουργία το antispin θα κόψει στροφές για να σταματήσουν να σπιανιάρουν οι τροχοί.
Υποτίθεται πάντως ότι πρέπει να έχει κάποιο κουμπί που το ενεργοποιεί και απενεργοποιεί. Τουλάχιστον στο δικό μου(octavia 5) έτσι λειτουργεί. -
Σε ford focus οταν ανάβει το λαμπάκι στο καντράν σημαίνει οτι δουλεύει εκει την στιγμή , στο ταμπλό οταν το πατάς για απενεργοποιηθεί ανάβει το λαμπάκι του κουμπιού.
-
Με μια πολυ πολυ μικρη επιφυλαξη, σε Auris το αναμμενο antispin λειτουργει οπως το κλασικο λαμπακι check engine για λιγοτερο σοβαρα λαθη απο αυτα τoυ check engine. Τρελλα.
-
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα εμφανίστηκε με την αλλαγή κινητήρα στο BMW. Τελικά, όπως κατέληξε ο μάστορας, ο φταίχτης ήταν ένα ποτενσιόμετρο που έχει χαλάσει και πρέπει να αλλαχτεί. Το φωτάκι όταν είναι μόνιμα αναμμένο μάλλον δείχνει ότι το αντισπιν είναι σε λειτουργία, γιατί σε κάποιες στιγμές έκοβε γκάζι κι επιβράδυνε το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έπρεπε να ταξιδεύσει και για τον λόγο αυτό έγινε μια πατέντα που κράτησε σβηστό το σύστημα. Το αυτοκίνητο έφτασε κανονικά (με πολλή προσοχή) στον προορισμό του χωρίς να έχει αντισπιν. Τώρα στην επιστροφή θα αλλαχτεί το ποτενσιόμετρο να δούμε αν θα είναι όλα εντάξει.
-
μία ερώτηση:
Αν σταματημένος σε φανάρι, έχεις πατημένο συμπλέκτη και 1η ταχύτητα, χαλάει ο δίσκος; Είναι δηλαδή καλύτερο να βάλεις νεκρά και να αφήσεις το συμπλέκτη ή το ίδιο κάνει για το δίσκο; -
Ναι, είναι καλύτερα να βάζεις νεκρά αλλίως φθείρεται ο δίσκος και ένα ρουλεμάν. Και το σημαντικότερο, πιάνεται και το πόδι σου.
-
Ο χρήστης newbis έγραψε:
μία ερώτηση:
Αν σταματημένος σε φανάρι, έχεις πατημένο συμπλέκτη και 1η ταχύτητα, χαλάει ο δίσκος; Είναι δηλαδή καλύτερο να βάλεις νεκρά και να αφήσεις το συμπλέκτη ή το ίδιο κάνει για το δίσκο;Όσο είναι πατημένος ο συμπλέκτης φθείρεται ο δίσκος το ρουλεμάν του συμπλέκτη και ανάβει το πλατό και το βολάν, οπότε η οικονομία στο πάτημα και στα απότομα ξεκινήματα όπως και στις απότομες ανηφόρες μεταφράζεται σε οικονομία στην τσέπη.
-
γεια σας παιδια.μπηκα σημερα στην παρεα κι εχω ενα bravo 1.4 120hp.ηθελα να ρωτησω.εβαλα χτες μια φιλτροχοανη σιμοτα αλλα δεν ακουσα ουτε τον ηχο που περιμενα ουτε τις ''επιδοσεις'.και το χειροτερο η καταναλωση εκτοξευτηκε.μπορει καποιος που γνωριζει σχετικα να με βοηθησει;
-
Ο χρήστης exeretikos έγραψε:
γεια σας παιδια.μπηκα σημερα στην παρεα κι εχω ενα bravo 1.4 120hp.ηθελα να ρωτησω.εβαλα χτες μια φιλτροχοανη σιμοτα αλλα δεν ακουσα ουτε τον ηχο που περιμενα ουτε τις ''επιδοσεις'.και το χειροτερο η καταναλωση εκτοξευτηκε.μπορει καποιος που γνωριζει σχετικα να με βοηθησει;Τί ακριβώς διαφορά περίμενες να δείς σε ήχο και 'επιδόσεις' από ένα εξάρτημα των 30€?
Πώς διαπίστωσες, μέσα σε μια μέρα, ότι εκτοξεύτηκε η κατανάλωση? -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
γεια σας παιδια.μπηκα σημερα στην παρεα κι εχω ενα bravo 1.4 120hp.ηθελα να ρωτησω.εβαλα χτες μια φιλτροχοανη σιμοτα αλλα δεν ακουσα ουτε τον ηχο που περιμενα ουτε τις ''επιδοσεις'.και το χειροτερο η καταναλωση εκτοξευτηκε.μπορει καποιος που γνωριζει σχετικα να με βοηθησει;
Τί ακριβώς διαφορά περίμενες να δείς σε ήχο και 'επιδόσεις' από ένα εξάρτημα των 30€?
Πώς διαπίστωσες, μέσα σε μια μέρα, ότι εκτοξεύτηκε η κατανάλωση?την χοανη την εβαλα για λιγο πιο μπασο ηχο (επειδη ειμαι εντελως αθορυβος)και για καλυτερη αναπνοη του κινητηρα σε συνδυασμο με μια ελαφρος καλυτερη ροπη.το μονο που εχω δει μεχρι τωρα ειναι αυξημενη καταναλωση στο διπλασιο σχεδον και αυτο το βλεπεις πολυ ευκολα απ΄τις μοναδες μετρησης αν και ειναι οφθαλμοφανες απο το δεικτη καυσιμου τετοια διαφορα.
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Τί ακριβώς διαφορά περίμενες να δείς σε ήχο και 'επιδόσεις' από ένα εξάρτημα των 30€?
Πώς διαπίστωσες, μέσα σε μια μέρα, ότι εκτοξεύτηκε η κατανάλωση?Την έβαλες σε σωστό σημείο;
Γιατί αν ρουφάει ζεστό αέρα αντί για φρέσκο απο την μετώπη σίγουρα θα δείς ελαφρά πτώση στην απόδοση και αύξηση στην κατανάλωση.
Παλαιότερα πάντως που είχα πειραματιστεί εκτενώς με φιλτροχοάνες και λοιπά συναφή(σε punto gt), το μόνο
που έκανε κάτι παραπάνω σε δουλειά ήταν το ελεύθερο φίλτρο μέσα στο φιλτροκούτι και όχι η φιλτροχοάνη, για το παραπάνω λόγο που σου εξήγησα, αλλά και αυτό ήθελε τακτική συντήρηση(καθάρισμα, λάδωμα) αλλιώς ελέφαντες θα έμπαιναν στον κινητήρα μέσα. -
πτωση σε αποδοση δεν ειδα.αυξηση καταναλωσης ειδα αλλα ισως πρεπει να προσαρμοστει και η ECU πρωτα.η θεση καλη ειναι αλλα αυτο ειναι σχετικο.
-
Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω κάτι που έχει αρκετές πιθανότητες να θεωρηθεί χαζομάρα. Έπειτα από ευθυγράμμιση την Παρασκευή επειδή τραβούσε αριστερά, διαπίστωσα αρχικά οτι το πρόβλημα λύθηκε. Ήμουν όμως μόνος στο αυτοκίνητο όταν το δοκίμασα. Χθές όμως με μέτρια φορτωμένο πορτμπαγκαζ και με συνεπιβάτη μέσου βάρους, διαπίστωσα οτι το αυτοκίνητο τραβούσε δεξιά αυτή τη φορά, όχι πολύ όμως, Σήμερα και πάλι μόνος μου, πάλι μου φάνηκε οτι πάει ευθεία. Η ερώτηση είναι: υπάρχει περίπτωση το βάρος του συνεπιβάτη να αλλάζει την πορεία του; Οτι δηλαδή είναι ευθυγραμμισμένο μόνο με τον οδηγό και με λίγα κιλά πάνω να αλλάζει; Η απλά το ελέγχω σε λάθος δρόμους; Με το μάτι πάντως φαινόταν ευθεία. Ευχαριστώ
-
στους δρομους αναλογα με τις μικρες κλισεις που τους δινουν για τα νερα της βροχης θα τραβαει και το τιμονι λιγο
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
στους δρομους αναλογα με τις μικρες κλισεις που τους δινουν για τα νερα της βροχης θα τραβαει και το τιμονι λιγο+1
-
Ο χρήστης nikitas1983 έγραψε:
Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω κάτι που έχει αρκετές πιθανότητες να θεωρηθεί χαζομάρα. Έπειτα από ευθυγράμμιση την Παρασκευή επειδή τραβούσε αριστερά, διαπίστωσα αρχικά οτι το πρόβλημα λύθηκε. Ήμουν όμως μόνος στο αυτοκίνητο όταν το δοκίμασα. Χθές όμως με μέτρια φορτωμένο πορτμπαγκαζ και με συνεπιβάτη μέσου βάρους, διαπίστωσα οτι το αυτοκίνητο τραβούσε δεξιά αυτή τη φορά, όχι πολύ όμως, Σήμερα και πάλι μόνος μου, πάλι μου φάνηκε οτι πάει ευθεία. Η ερώτηση είναι: υπάρχει περίπτωση το βάρος του συνεπιβάτη να αλλάζει την πορεία του; Οτι δηλαδή είναι ευθυγραμμισμένο μόνο με τον οδηγό και με λίγα κιλά πάνω να αλλάζει; Η απλά το ελέγχω σε λάθος δρόμους; Με το μάτι πάντως φαινόταν ευθεία. Ευχαριστώτι αναρτηση εχει πισω?
-
παντως οταν κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα μ'ενα 206 παλιοτερα αλλαξα ακρομπαρο και ημιαξονιο και ηρθε στα ισια του.ριξτα κι
αυτα μια ματια. -
Πισω εχει ημιακαμπτο αξονα. Τα κοιταξε ολα ο μηχανικος πριν την ευθυγραμμιση. Τα μετρησε και ηταν κομπλε
-
ναι,αλλα οταν το φορτωνεις πισω, ο αξονας μετακινειται προς τα δεξια...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........