-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Eγω αναγκαστικα 100ρα αφου τα αυτοκινητα που ογηγουσα ηταν και ειναι βελτιωμενα.
Αρρωστια!
Οποτε εχω λυσει εισαγωγη ομως ηταν πολυ καθαρή.Αυτο να λεγετε!το ντεποζιτο σου το εχεις καθαρισει ποτε απο περιεργεια?
φιλος μου που ειχε καθαρισει το δικο του σε αυτοκινητο με σχεδον 100.000 χλμ και μονο 100αρα , εβγαλε μπολικη σκουπιδιλα
-
Σορρυ m16A έχει και το sx4 προφανώς άλλο πρόγραμμα λειτουργίας
-
Ο χρήστης arroyo έγραψε:
Και γω απλή βάζω στον ίδιο κινητήρα. 95άρα παίρνει.
Σίγουρα;; Το swift sport εχω και απαιτείται βενζίνη 98 ron
το σπορτ οντως λεει 100αρα, αλλα πραγματικα δε βρισκω το λογο
-
Ο χρήστης arroyo έγραψε:
Σίγουρα;; Το swift sport εχω και απαιτείται βενζίνη 98 ronτο σπορτ οντως λεει 100αρα, αλλα πραγματικα δε βρισκω το λογο
Φαίνεται όμως ότι ο κατασκευαστής για να το ζητάει θα έχει βρει κάποιο λόγο!
-
Απλή Αμόλυβδη, γιατί δεν πιστεύω ότι η Super έχει διαφορά.Και παντα shell.
-
απλη αμολυβδη,οπου βρω πιο φθηνη
-
υπηρχε μια περιοδο οπου 2 γειτονικα βενζιναδικα πολυ γνωστης εταιρειας δεν ειχανε αμολυβδη, ή ετσι λεγανε.Ενω ο μπροστινος μου γεμισε με αμολυβδη μετα μου λεει ο πωλητης 'τελος, μονο σουπερ αμολυβδη'.Κανα μηνα ολη αυτη η ιστορια.Μετα ακουσα στις ειδησεις οτι κατι παιχτηκε περιεργο με τα οκτανια της απλης και της σουπερ, δε θυμαμαι ακριβως...μετα 'επανηλθε' η απλη αμολυβδη.Τι να συνεβη αραγε?
-
τα δικά μου λένε τα 'διάφορα' για την 95άρα οπότε βάζω 100άρα από συνήθεια στα τέσσερα προηγούμενα αυτοκίνητα...
τούρμπο είναι , υψηλή συμπίεση έχει , αναβάθμιση έχει αλλά όλα αυτά είναι σχετικά. Το ότι μπορεί να έχει λιγότερα ή και περισσότερα οκτάνια η μια ή η άλλη επιλογή πρατηρίου/καυσίμου δε μου λέει τίποτα... Όσον αφορά στην αίσθηση, ναι έχω νιώσει και μετρήσει διαφορές . Αδιάφορο κι αυτό. Το γεγονός ότι κάποιο αυτοκίνητο στο παρελθόν εμφάνισε περιοδική βλάβη εις διπλούν μετά από συγκεκριμένο πρατήριο πάλι το θεωρώ τυχαίο ή ατυχές. Καίει περισσότερο με super? ε και!? κι τ'αυτοκίνητο μου ακριβό είναι σε όλα του, συντήρηση, ασφάλιση κλπ... τόσο ακριβή που θα γίνει η βενζίνη θα πάρουμε όλοι μοτο-ποδήλατα! Τα θυμάστε?
Εν κατακλείδι, βάζω το μέγιστο ελπίζοντας ότι θα πάρω τα μέγιστα κι αν όχι, δεν με πειράζει... Εξάλλου σε μπουρδέλο ζούμε οπότε μπουρδέλο πληρώνω. Να κάθομαι να κάνω εκτιμήσεις και κόντρα εκτιμήσεις ή να ακούω τη μια ή την άλλη φήμη για την μια ή την άλλη εταιρία? ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ!
μου έχετε γίνει όλες γυναικούλες, ξέρετε, αυτές που κάθονται στην πλατεία ή στον αγρό και ταρταρταρταρ, μιρμιρμιρμιρ, ψιψψιτψιψτιψτψιτ,
καταλάβατε...
πάω να κάψω λίγη πανάκριβη βενζίνη τώρα!
α! και που'στε, μην πάτε και βάλετε εκεί που βάζω εγώ βενζίνη, και μου τη φάτε την καλή! Έχω κάνει συμβόλαιο με τον διάβολο(βενζινά) και μου φυλάει την καθαρή όλη για μένα!
-
Άκουσα από άνθρωπο χωρίς σχετικά συμφέροντα πως η βενζίνη μας έχει θείο πάνω από τα 50 ppm μου μας επιτρέπει η ΕΕ, με εξαίρεση κάποιες 100άρες. Το αποτέλεσμα είναι
[list:3mefttc8]
να πληρώνουμε πρόστιμο
τα μπουζί να θέλουν αλλαγή κάθε 15Κ και
πολλά άλλα ... που δεν μου είπε
[/list:u:3mefttc8]
...
Γνωρίζεται κάτι σχετικά; -
Τα δικα μου τα μπουζι παντως βγηκαν απο το αμαξι μετα απο 91.000χλμ και δεν ειχαν κανενα προβλημα... Την εβγαζαν ανετα μεχρι τις 100.000 αλλα αλλαχτηκαν προληπτικα!
-
Άκουσα από άνθρωπο χωρίς σχετικά συμφέροντα πως η βενζίνη μας έχει θείο πάνω από τα 50 ppm μου μας επιτρέπει η ΕΕ, με εξαίρεση κάποιες 100άρες.
Πολύ ανακόντα κυκλοφορεί. Το θείο στις βενζίνες είναι στην περιοχή του 1,5 ppm το μέγιστο, και ΕΚΠΛΗΞΗ είναι το ίδιο για όλες τις ελληνικές βενζίνες ανεξαρτήτως οκτανίων.
Η βενζίνη δεν είχε 50 ppm θείο ούτε το 1980. Ούτε το πετρέλαιο δεν έχει πλέον τόσο πολύ θείο. Από 1/1/2008 έχει το μέγιστο 10 ppm. -
Θα ήθελα ο καθένας να μας πει τις απόψεις του για την βενζίνη που χρησιμοποιεί την απόδοση της και ότι άλλο σχετικό.
H συνέχεια εδώ [mod] -
Ευχαριστώ πολύ. Δεν το είχα προσέξει το θέμα γιατί τελευταία φορά ηταν ενεργό πριν 5 χρόνια
-
βάζω απλή για οικονομικούς λόγους όμως,καθώς όσες φορές έχω βάλει 100αρα υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τράβηγμα και ιδίως στις χαμηλές στροφές.
Τσεκαρισμένο και στα 2 μου αυτοκίνητα
συνήθως βάζω απο εταιρικά AVIN-SHELL-ELIN,όποιο είναι στο δρόμο μου....... -
Χρησιμοποιώ φυσικά την βενζινη που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου μου, απλή αμόλυβδη .
-
Σιγουρα οι περισσοτεροι αν οχι ολοι πλεον 95αρα χρησιμοποιουμε απλα αυτο που θα ηθελα να ρωτησω αν εχετε παρατηρησει διαφορες αναμεσα στις 95 αρες των διαφορων εταριων.
Εγω για παραδειγμα ειχα στην κατοχη μου ενα Smart Fortwo 700cc και τωρα εχω ενα Fiat Grande Punto T-Jet. Και τα 2 τουρμπο προφανως.
Εχω λοιπον παρατηρησει μετα απο διαφορες δοκιμες σε διαφορες βενζινες παντα απο εταιρικα πρατηρεια οτι η ΑΒΙΝ μου βγαζει περισσοτερα χιλιομετρα και μια καλη αποδοση του αυτοκινητου. Η ΕΚΟ βλεπω οτι το αμαξι εχει πολυ καλη αποδοση αλλα αντιθετως δεν βγαζει χιλιομετρα και αυτο μου το εχουν επισημανει και αλλοι φιλοι και γνωστοι.
Η Ελιν αλλο ενα παραδειγμα εδω στην Πατρα δεν εχει πολλα πρατηρια και το ενα ειναι ιδιωτης. Αλλα εχει αριστη βενζινη απλα ειναι λιγο ποιο ακριβη. -
Με τις απλες δεν εχω δει καποια διαφορα στην αποδοση και στα χλμ που βγαζουν......….τουλαχιστον δεν το εχω ψειρισει τοσο
-
Απλα επειδή με το Punto τώρα είναι αρκετά άλογα παραπάνω απο ηταν στην εργοστασιακή του μορφή η διάφορα στην βενζίνη και στην ποιότητα της είναι εμφανής
-
Απλα επειδή με το Punto τώρα είναι αρκετά άλογα παραπάνω απο ηταν στην εργοστασιακή του μορφή η διάφορα στην βενζίνη και στην ποιότητα της είναι εμφανής
-
Συνήθως λόγω τιμής βάζω αμόλυβδη απλή (avin και shell συνήθως) αλλά δυο τρεις φορές έχω δοκιμάσει και την v-power της shell με την οποία είδα διαφορά (έκανα περίπου 80 χλμ παραπάνω με τα ίδια λεφτά) αλλά μόνο όταν βάζεις κοντά στο 50άρικο βενζίνη.
Τι βενζίνη χρησιμοποιείτε?