-
Καλησπέρα,
Θα έλεγα να το αποφύγεις για τον πολύ σοβαρό λόγο που θα διαβάσεις εδώ: viewtopic.php?f=6&t=48685
Ένα Panda, Aygo/107/C1, Picanto ή i10 είναι σαφώς ανώτερες επιλογές.
-
Ως κάτοχος Matiz (μοντέλο 2008) δεν είχα το παραπάνω πρόβλημα, ούτε γενικά άλλα ιδιαίτερα προβλήματα αξιοπιστίας. Μία λάμπα καίγεται 2 φορές το χρόνο, δίχως να μπορέσει κανείς να μου πει το λόγο, αλλά πέρα από αυτό τίποτα άλλο. Οι τιμές της αντιπροσωπείας είναι απλησίαστες, οπότε καλό θα είναι να βρεις δικό σου συνεργείο.
Έχω όμως μία ένσταση για την επιλογή σου. Ως καινούριο, το Matiz ήταν το φθηνότερο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς. Με τον ίδιο εξοπλισμό,κόστιζε περίπου 3 χιλιάρικα κάτω από τα μοντέλα που αναφέρει ο REALZEUS, δηλαδή περίπου 40-45% φθηνότερα. Γι' αυτό και το προτίμησα.
Στα 4 χιλιάρικα που δίνεις, προσωπικά θα πρότεινα να πας σε ένα αυτοκίνητο 2-3 χρόνια παλαιότερα και μία κατηγορία επάνω. Πχ. Fiesta, Ibiza κτλ. Είναι μικρές οι διαφορές σε διαστάσεις (παρκάρισμα), καταναλώσεις, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, περνάς όμως από την κατηγορία 'τενεκεδάκι' που είναι το Matiz και τα άλλα μίνι στην κατηγορία 'μικρό αυτοκίνητο'. Πιο ασφαλές σε τρακάρισμα, καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο για να αποφύγεις το τρακάρισμα, πιο άνετη ανάρτηση, λιγότεροι θόρυβοι κτλ. Μην ξεχνάς ότι το Matiz είναι ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε πριν από 20 χρόνια, ασχέτως των όποιων αλλαγών έχουν γίνει στην εμφάνισή του. Δομικά είναι αρχαίο και αφού μπορείς να το αποφύγεις, θα σου συνιστούσα να το κάνεις. -
Μου δόθηκε για δεύτερο αμάξι ένα Chevrolet Matiz 0.8 του 2009 με 50.000 χιλιόμετρα. Σαν πρώτο αμάξι έχω ένα Mazda RX-8 που όπως γνωρίζετε έχει τρελή κατανάλωση και το χρησιμοποιώ μόνο το Σ/Κ ή σε εκδρομές. Μέχρι στιγμής για τις μετακινήσεις μου μέσα στην Αθήνα είχα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην θέση τους πήρε το κουβαδάκι
Μην με πάρετε με τις ντομάτες αλλά θέλω να το βελτιώσω λιγάκι
Οταν αναφέρω βελτιώση εννόω αμορτισέρ, ζαντολάστιχα (έχει τάσια με σιδερένιες ζάντες) και ίσως τα φρένα γιατί έχει ταμπούρα πίσω. Εχετε προτάσεις;Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Ο χρήστης Petr0s έγραψε:
Μου δόθηκε για δεύτερο αμάξι ένα Chevrolet Matiz 0.8 του 2009 με 50.000 χιλιόμετρα. Σαν πρώτο αμάξι έχω ένα Mazda RX-8 που όπως γνωρίζετε έχει τρελή κατανάλωση και το χρησιμοποιώ μόνο το Σ/Κ ή σε εκδρομές. Μέχρι στιγμής για τις μετακινήσεις μου μέσα στην Αθήνα είχα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην θέση τους πήρε το κουβαδάκιΜην με πάρετε με τις ντομάτες αλλά θέλω να το βελτιώσω λιγάκι
Οταν αναφέρω βελτιώση εννόω αμορτισέρ, ζαντολάστιχα (έχει τάσια με σιδερένιες ζάντες) και ίσως τα φρένα γιατί έχει ταμπούρα πίσω. Εχετε προτάσεις;Ευχαριστώ προκαταβολικά
Πρώτα δες αυτό
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=48685
Εξαιτίας του έγινε ανάκληση. Ψαξε αν πράγματι περασε την ανάκληση...
Ακόμη πάω τουαλέτα... -
Είναι από τον θείο μου λόγο αναχώρησης στο εξωτερικό και έχει περάσει την ανάκληση οπότε κομπλέ σε αυτό
CHEVROLET MATIZ