-
Χαιρετώ την παρέα. Όπως λέει και ο τίτλος μου θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την νομιμότητα ενός στέγαστρου για αυτοκίνητο σε ακάλυπτο χώρο της οικοδομής ο οποίος είναι παρκινγκ δικής μου ιδιοκτησίας και καθόλα νόμιμο. Θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με κάποιον καλοθελητή γείτονα που πιθανότατα θα κάνει καταγγελία? Ακόμη τι τύπο στέγαστρου προτείνετε?
-
Χαιρετώ την παρέα. Όπως λέει και ο τίτλος μου θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την νομιμότητα ενός στέγαστρου για αυτοκίνητο σε ακάλυπτο χώρο της οικοδομής ο οποίος είναι παρκινγκ δικής μου ιδιοκτησίας και καθόλα νόμιμο. Θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με κάποιον καλοθελητή γείτονα που πιθανότατα θα κάνει καταγγελία? Ακόμη τι τύπο στέγαστρου προτείνετε?
-
-
Σιδηροκατασκευή ή ξυλοκατασκευή με καραβόπανο από πάνω.
-
Ο καλοθελητής μπορεί να υπάρχει σήμερα αλλά μπορεί να υπάρξει και στο μέλλον, αφού θα το έχεις φτιάξει και θα έχεις ξοδέψει χρόνο / χρήμα. Επομένως πρέπει να εξετάσεις αν έχεις νόμιμο δικαίωμα να φτιάξεις στέγαστρο: προβλέπεται στην οικοδομική άδεια? Επιτρέπεται?
Αν όχι, ΜΗΝ φτιάξεις μόνιμη κατασκευή γιατί μπορεί να έχεις μόνιμα προβλήματα. Καλύτερα σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να εξετάσεις τι μπορεί να φτιαχτεί που να θεωρείται σαν μη-μόνιμο / προσωρινό. π.χ. αν πας να βάλεις ένα τεντόπανο δεμένο σε 4 δέντρα (οκ μπορεί να ακούγεται πολύ μπακάλικο αλλά μπορεί να κάνει τη δουλεία σου) δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν θες να πας να φτιάξεις στέγαστρο με κολώνες και κεραμμύδι, αυτό είναι μόνιμη κατασκευή και θα είσαι πάντα στο έλεος του γείτονα.
Οπότε το πρώτο πράγμα είναι να εξακριβώσεις αν μπορείς να το φτιάξεις μόνιμα. (πράγμα που αμφιβάλλω γιατί αναφέρεσαι σε ακαλυπτο χώρο πολυκατοικίας αν κατάλαβα καλά. Ο ακάλυπτος χώρος δεν μπορεί να καλυφθεί, το λέει το όνομα του!. Τώρα τι θα γίνει από τη στιγμή που κάποιος κάνει καταγγελία, δεν γνωρίζω. Λογικά θα πρέπει να έρθει η πολεοδομία για αυτοψία, να συντάξει δελτίο ελέγχου, να κάνει μήνυση, πιάσε το αυγό και κούρευτο
-
Οποιαδήποτε κατασκευή απαιτεί οικοδομική άδεια, φυσικά και η περίπτωση που αναφέρεις και εφόσον δεν είναι κοινόχρηστος ο χώρος. Αν είναι θες συναίνεση.
θα σου πω μια δωρεάν λύση για νασαι και αρκετά νόμιμος.
Κάνε μια αίτηση στην πολεοδομια για 48ωρη ενημέρωση εργασιών κατασκευής πέργκολας στον περιβάλλον χώρο του σπιτιού σου, χωρίς βέβαια να πας σε μηχανικό. Η πολεοδομια ενημερώνει εντός δυο ημερών την αστυνομία και συ χωρίς καμία άλλη ενέργεια φτιάχνεις την πέργκολα.
Υποτίθεται η πέργκολα θα ναι ξύλινη χωρίς επικάλυψη, το πολύ να έχει πανί ανάμεσα στα δοκαρακια αλλά βάλε από πάνω ένα πολυκαρβονικο και θασαι κομπλέ. -
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Έχω κάνει εδώ και 4 χρόνια όπως θέλεις να κάνεις σε χώρο πάρκινγκ. Πρόβλημα θα είχα αν ήταν κλειστό. Θα έπρεπε να πάω στην πολεοδομία.
Στέγαστρο αυτοκίνητου