-
Καλησπέρα παιδιά σας εύχομαι μια όμορφη και καλη χρονιά
Ανοίγω αυτο το θέμα οχι τόσο για να καλύψω κάποια απορία μου άλλα τις δικες σας μιας και ασχολούμαι 45 χρονια με τις επιμεταλλωσεις
Οι δικες μου ερωτήσεις ειναι τι ξέρετε για αυτα ποια χρησημοποιητε και τι γνώμη έχετε. -
Ανοίγω αυτο το θέμα οχι τόσο για να καλύψω κάποια απορία μου άλλα τις δικες σας μιας και ασχολούμαι 45 χρονια με τις επιμεταλλωσεις
Οι δικες μου ερωτήσεις ειναι τι ξέρετε για αυτα ποια χρησημοποιητε και τι γνώμη έχετε. -
Υπάρχει κάποιος που να αναλαβάνει επιχρωμίωση σε πλαστικά μέρη;
Έχω κάποια κομμάτια πλαστικά σε ένα αυτοκίνητο που έχουν ξεφλουδίσει με τα χρόνια και θέλω να τα επαναφέρω στην αρχική τους κατάσταση.Ευχαριστώ.
-
Υπαρχει! Εγω παω στον ταυρο, στην οδο διος!
-
Και στο βοτανικο εχει 2 κιολας απλα για να τα φτιακσεισ πρωτα θελει αποχρωμιοση και απονικελωση ή υαλοβολη (δεν ξερω αμα εχει ο καθενας στο μαγαζι του)
και μετα βλεπεις τιμες απλα -
Μόλις πρόσεξα οτι είπε για πλαστικά κομμάτια αρα θα σε ρωτήσω το εξής είναι βαφη χρώμιο ή επιμετάλλωση νικελ χρώμιο;
-
επιμεταλλωση
-
Όπως ειπε ο φιλος απο πάνω εχει στον ταύρο τον εντυ και εχει άλλον εναν στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι ασχολούνται με την επιμετάλλωση πλαστικού
-
θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε να μου πειτε περιπου ποσο κανει να ''τριφτουν '' και να επινικελωοθυν 2 προφυλακτηρες για ενα corollα ke30 της δεκαετιας του 70.
-
Κοίτα παίζουν πολλά ρόλο πες μ διαστάσεις να ρωτήσω και θα σ πω αύριο περίπου ποσο
-
Τί γνώμη έχετε για το λεγόμενο κρύο γαλβάνισμα ?(είναι απο μετάφραση οπότε δεν γνωρίζω αν είναι ο σωστός όρος πχ http://aervoe.com/paints_coatings/Cold-Galvanize-Coating-93-Zinc-Rich-7007G.html)
Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί σε πάτωμα που έχουμε φτάσει σε λαμαρίνα μετά απο κάποιο rust converter -
Θα ξεκηνησω απο υην αρχή για να καταλάβεις τις διαφορές λοιπόν υπάρχει το θερμό γαλβανισμα στο οποιο τα αντικείμενα βουτιουντε σε λιωμένο ψευδαργύρο π.χ. αλυσιδες πλοίων ή πόρτες και κάγκελα.
Το ψυχρό γαλβανισμα ή τσικος ή ελεκτρολιτικο γαλβανισμα είναι αυτο που εχουν οι βίδες.
Τωρα η γνώμη μου σε αντικείμενα αυτοκινήτου και μηχανης είναι η επικαδμίωση τωρα απο κει και πέρα ειναι δικια σου επιλογή το τι θα κάνεις και ποσα χρηματα εχεις να διάθεσεις .το θερμο δεν στο προτείνω καθόλου τωρα το ηλεκτρολιτικο μπορείς να το κάνεις αλλα θα πρέπει να ζητήσεις να σ βάλουν εξτρα μέταλλο πανω για να σ αντέξει
Υ.Γ 1 το πάχος της επιμεταλλωσης μετριέται με μικρά ενα πολύ καλο πάχος για αυτο που θες ειναι 12-15 -
Αυτό που αναφέρει ο oct_4x4 δεν είναι επιμετάλλωση αλλά βαφή που περιέχει ψευδάργυρο. Είναι μια πολύ καλή λύση για τμήματα του αμαξώματος που έχουν υποστεί επισκευή, ή αφαίρεση χρώματος. Άλλωστε είναι κομματάκι δύσκολο να γαλβανίσεις ολόκληρο το αμάξωμα!
-
Δύσκολο ναι ακατόρθωτο ομως οχι υπάρχουν λύσεις απλα η μπογιά δεν είναι . Αν ήταν έτσι θα κάνατε όλοι ηλεκτροστατικη βαφή και τέλος. Μακάρι να μπορούσα να σας τα εξηγούσα όλα αλλα θα ήθελα μια βδομάδα
-
Eμείς έχουμε χρόνο πάντως!
-
Ωραια απο που να αρχίσω ρωτηστεμε κατι
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αυτό που αναφέρει ο oct_4x4 δεν είναι επιμετάλλωση αλλά βαφή που περιέχει ψευδάργυρο. Είναι μια πολύ καλή λύση για τμήματα του αμαξώματος που έχουν υποστεί επισκευή, ή αφαίρεση χρώματος. Άλλωστε είναι κομματάκι δύσκολο να γαλβανίσεις ολόκληρο το αμάξωμα!Αυτό εννοόυσα. Ψάχνω λύσεις για την καλύτερη προστασία γυμνής λαμαρίνας σε αυτοκίνητο που να μπορώ να υλοποιήσω μόνος.
-
μονος σου βαψετο και περνατο ενα βερνικη νερου αχρωμο μετα, αλλα μην περιμένεις προστασια ιδια με επιμετάλλωση
-
Να ρωτήσω μάστορα, εσύ κάνεις επικαδμιώσεις μικρών αντικειμένων σε μικρές ποσότητες ?
Επίσης κάνεις ανοδιώσεις αλουμινίου μικρών αντικειμένων σε μικρές ποσότητες απλές ή χρωματιστές ?
-
ναι επικαδμιωση κανω και μικρα και μεγαλα
τωρα ανωδιωση αλουμινιου ειχε παλια στον Ασπρόπυργο δεν ξερω αμα ειπαρχει ακομα ομως
επιμεταλλωσεις (καδμιο,γαλβανισμα,νικελ-χρωμιο)