-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Προσωπικα, εγω πηγαίνω απο Πατρα, πιο λίγα διόδια, παρακάμπτω και 1-2 και μου έρχεται πολύ πιο φτηνά!
Εισαι των extreme sports ε?
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Προσωπικα, εγω πηγαίνω απο Πατρα, πιο λίγα διόδια, παρακάμπτω και 1-2 και μου έρχεται πολύ πιο φτηνά!
Εισαι των extreme sports ε?
Μπορείς να το πεις και έτσι...

Πάντως, βαριεμαι τη διαδρομή απο Τρίπολη. Ούτως ή άλλως δεν το πάω πάνω απο 120-130 για να πεις ότι θα κερδίσω χρόνο απο τον (εξαιρετικό, όντως) αυτοκινητόδρομο. Βάλε και ότι γλυτωνω και 10-15€ απο τα διόδια, αρκετα μου είναι όλα αυτα! -
Από Τρίπολη-Αλλαγή είναι και πιο ξεκούραστα και δεν κινδυνεύεις να πάρεις αγκαλιά κανά τρακτέρ ή φορτηγό,μόνο μεινονέκτημα τα πολλά διόδια.Από την άλλη πάλι αν θες να γίνεις φανατικός χριστιανός πήγαινε από Κορίνθου-Πατρών-Πύργου.
-
Παντως και μια οικονομια στα καυσιμα γινεται απο την Κορινθο-Πατρα- Πυργο λογω μειωμενης ταχυτητας... ασε πλεον που εκει που ειναι η μια λωριδα... δεν κυνδηνευεις πλεον... δεν ειναι ευχαριστο αλλα τελικα ετσι κατεληξε (αρκετοι αν θυμαμαι καλα το ζητουσαν σαν λυση οριστικη καποτε..
-
Η αλήθεια είναι ότι η μία λωρίδα σε κάνει να το πάρεις απόφαση, χαλαρώνεις, αφήνεις απόσταση ασφαλείας, μουσικούλα, κουβεντούλα και φτάνεις ξεκούραστος. Και θα έχεις κάνει και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση!
-
Μέχρι την Πάτρα ναι από εκεί και κάτω αν χαλαρώσεις έστω και για λίγο την πάτησες.Κακό οδόστρωμα που έχει κάτι δεκαετίες να συντηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του,τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα κυκλοφορούν μαζί σου στον ίδιο δρόμο,αν είσαι ''τυχερός'' μάλιστα και τον διασχίζεις νωρίς το πρωί μπορεί και να πετύχεις μερικά κοπάδια πρόβατα να περνούν απέναντι (μου έχει τύχει έξω από τα Σαγέικα προς Κάτω Αχα'ί'α 7 το πρωί και στην Αρετή πριν τα Λεχαινά την ίδια περίπου ώρα-διαφορετική μέρα) και υπάρχει και η παγκόσμια πατέντα με τις διασταυρώσεις να είναι επάνω ή αμέσως μετά από στροφές και έχουν και φανάρια!!!!!!!!
Και βέβαια υπάρχουν και οι γλήγοροι συντοπίτες μου που βρήκαν και δρόμο να τρέχουν παναθεμά τους.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
3,2€ Ολυμπία οδός
2,5€ Σπαθοβούνι
2,4€ Νεστάνη
1,9€ Γεφ.Μάναρη
1,2€ Βελιγοστήκαι μετά την Τσακώνα free....
δηλ μέχρι Τρίπολη (157km) πληρώνεις όλαααα αυτά τα διόδια;

-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
3,2€ Ολυμπία οδός
2,5€ Σπαθοβούνι
2,4€ Νεστάνη
1,9€ Γεφ.Μάναρη
1,2€ Βελιγοστήκαι μετά την Τσακώνα free....
δηλ μέχρι Τρίπολη πληρώνεις όλαααα αυτά τα διόδια;

Oχι τα δύο τελευταία .
-
Σύμφωνα με το link
http://vriskoapostasi.gr/διαδρομή/Αθήνα/Πύργος-Ηλείας11.9 διοδια
και 36.27 βενζινη ή 20.55 υγραέριο ή 19.15 πετρέλαιο -
Αφού 'αναστήθηκε' το θεμα, ας τονίσω σε όποιον ενδιαφέρεται να μη σκεφτεί καν να έρθει απο Αθηνα μέσω Πατρας στον Πύργο. Το Κόρινθος - Πατρα είναι πλέον γεμάτο κολωνακια για τα έργα και το Πατρα - Πυργος είναι ενα διαχρονικά αγχωτικό τμήμα, που πλέον εχει γίνει τρισχειρότερο με φανάρια μέσα στην 'εθνική', άπειρες διασταυρώσεις όπου πρέπει να προσέχεις και οδόστρωμα που εχει φαγωθεί για τα καλα και ταλαιπωρεί λάστιχα και επιβάτες.
Μόνο απο Τρίπολη και ας βγαίνουν πιο ακριβά τα διόδια. -
- εννοω να έρθει απο Αθηνα μέσω Πατρας, οχι απο Πατρα στον Πύργο μέσω Τρίπολης!
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Με αυτη την τελευταια διευκρινηση, εγινες απολυτως κατανοητος πιστευω
-
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Με αυτη την τελευταια διευκρινηση, εγινες απολυτως κατανοητος πιστευω
Λες και έγραψα manual αμερικανικού προϊόντος- οδηγίες για καθυστερημένους!

Πάντως, είναι πολύ ωραια η διαδρομη απο την ενδοχώρα, μέσω Ε.Ο. Πατρας-Τρίπολης, η 111 όπως τη λενε. Το τοπίο της ημιορεινης Ηλείας και της Ερυμανθειας στην Αχαΐα είναι πραγματικα ειδυλλιακό.
ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ