-
Καλησπέρα, είναι νέος οδηγός (βασικά δεν είμαι οδηγός καθότι έχω διπλωμα αλλά όχι αυτοκίνητο).
Ψάχνω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι οτι έιμαι άσχετος με τα αυτοκίνητα και ποτέ δεν πρόσεχα τις μάρκες , τα χαρακτηριστικά κτλ. Με λίγα λόγια... .
Λοιπόν, θέλω ένα αμαξάκι εννοείται μεταχειρισμένο, μέχρι 2 χιλιάρικα καθώς μπατιράκι, μέχρι 1200 κυβικά να μην πίνει πολύ, 5πορτο ή 3πορτο δεν με χαλάει. Το θέλω για μέσα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) καθώς και για εκδρομές το καλοκαίρι(μακρινές).
Οι φίλοι μου μου λεν να πάρω μηχανή αλλά εγώ πιστεύω πως ήρθε η ώρα (32 χρονών πια) να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο.
Εδώ και ένα μήνα ψάχνω και έχουν πονέσει τα μυαλά μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Καλησπέρα, είναι νέος οδηγός (βασικά δεν είμαι οδηγός καθότι έχω διπλωμα αλλά όχι αυτοκίνητο).
Ψάχνω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι οτι έιμαι άσχετος με τα αυτοκίνητα και ποτέ δεν πρόσεχα τις μάρκες , τα χαρακτηριστικά κτλ. Με λίγα λόγια... .
Λοιπόν, θέλω ένα αμαξάκι εννοείται μεταχειρισμένο, μέχρι 2 χιλιάρικα καθώς μπατιράκι, μέχρι 1200 κυβικά να μην πίνει πολύ, 5πορτο ή 3πορτο δεν με χαλάει. Το θέλω για μέσα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) καθώς και για εκδρομές το καλοκαίρι(μακρινές).
Οι φίλοι μου μου λεν να πάρω μηχανή αλλά εγώ πιστεύω πως ήρθε η ώρα (32 χρονών πια) να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο.
1200cc με 2000euro και να μπορεί να ταξιδεύει άνετα σε μακρινά ταξίδια;
Δύσκολα τα πράγματα. Πολύ δύσκολα.
Μόνο αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1990 και με πάρα πολλά χιλιόμετρα και πιθανά κουσούρια.
Στην θέση σου; Θα έψαχνα για κανένα 5θυρο Saxo 1.4 5 ή κανά Clio ή κανά 106 5θυρο ... που ας πούμε πάνε και κάποιο ταξίδι. Αλλά δύσκολα θα εντοπίσεις κάποιο της προκοπής. Θέλει πολύ ψάξιμο.
-
Και εγώ με όλα αυτά που άρχισα να μαθαίνω για τα αμάξια τον τελευταίο καιρό προσανατολίστηκα στο σάξο. Όντως θέλει πολύ ψάξιμο. Έχω βρει μερικά που φαινονται καλά, όπως αυτό για παράδειγμα http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5254546/
δεν έχει όμως υδραυλικο τιμονι και ακουσα οτι τα σαξο εχουν βαρυ τιμονι στο παρκαρισμα.
Μεχρι πόσα χιλιομετρα πρέπει να εχει ενα αμάξι για να αξιζει να αγοραστει και να χρησιμοποιηθει.
Επίσης κατι άλλο: Τα atos είναι μονο για πόλη; Δεν κάνουν ας πούμε για ένα ταξίδι Θεσσαλονικη-Αλεξανδρούπολη; -
Σε καμία περίπτωση δεν θα έπερνα αυτοκίνητο χωρίς υδραυλικό τιμόνι, κια ιδιαίτερα το saxo που είχε σχετικά βαρύ τιμόνι. Επίσης, το ATOS είναι ίσως το μοναδικό αυτοκίνητο από όσα έχω οδηγήσει, που θα το χαρακτήριζα κακό.
Οδηγούσα για αρκετά χρόνια saxo 1.2 και Kia picanto 1.1 και μπορώ να πω ότι από τα τρία (Atos, saxo και picanto) θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το picanto. -
Με 2000 παιρνεις αξιοπρεπη μικρομεσαια δεκαετιας. Πρεπει να ανεβεις στα 1400 ομως, το λιγοτερο.
Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρουπολη με Ατος, ουτε στον εχθρο μου!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Καλύτερα κοίταξε για κανένα μηχανάκι. Σε αυτά τα χρήματα λιγότερες και φθηνότερες ζημίες θα σου βγάλει από ένα αυτοκίνητο.
-
Πολυ καλη ιδεα το μηχανακι για Θεσ/νικη-Αλεξ/πολη. Εγω θα κοιταζα και ποδηλατο σε αυτα τα λεφτα!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
η εισιτηρια για λεωφορεια
-
Ο χρήστης Θερσίτης έγραψε:
...
Μεχρι πόσα χιλιομετρα πρέπει να εχει ενα αμάξι για να αξιζει να αγοραστει και να χρησιμοποιηθει.
Επίσης κατι άλλο: Τα atos είναι μονο για πόλη; Δεν κάνουν ας πούμε για ένα ταξίδι Θεσσαλονικη-Αλεξανδρούπολη;Στα λεφτά που δίνεις, μόνο αυτοκίνητα με πολλά χιλιόμετρα θα βρεις, οπότε το θέμα είναι αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν ή θα θέλει να ρίξεις χρήματα για μαζέματα.
Το Atos κυρίως για αστικές περιοχές ή κοντινές διαδρομές. Σε ταξίδι θα σε κουράσει και έχει και πολλά 'κουσούρια' π.χ. οδηγικά, σασμάν, τιμόνι ... κλπ...Πάντως για να σου δώσω να καταλάβεις, συνάδελφός μου πριν 3 μήνες, πούλησε ακινητοποιημένο Punto 1999, 1200cc, 5θυρο το οποίο είχε πρόβλημα στο καντράν δεν δούλευε, είχε κολλημένο ηλεκτρικό παράθυρο συνοδηγού, ήθελε service και λάστιχα και το έδωσε 1500euro...
Πάντως ρίξε και καμιά ματιά σε Punto 5θυρο. Έχουν πολύ καλούς χώρους και στο δρόμο (εμένα) μου φάνηκαν μια χαρά.
Π.χ. κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4908931/
-
Ο χρήστης dimitris_43 έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δεν θα έπερνα αυτοκίνητο χωρίς υδραυλικό τιμόνι, κια ιδιαίτερα το saxo που είχε σχετικά βαρύ τιμόνι.Έχεις δίκιο Δημήτρη, θα το θεωρήσω εκ των ων ουκ άνευ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολυ καλη ιδεα το μηχανακι για Θεσ/νικη-Αλεξ/πολη. Εγω θα κοιταζα και ποδηλατο σε αυτα τα λεφταΕπίσης με τα πόδια ακόμα καλύτερα
-
Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρουπολη με Ατος, ουτε στον εχθρο μου!!!Έγινες σαφής.
-
Πρεπει να ανεβεις στα 1400 ομως, το λιγοτερο. .Να ανέβω στα 1400 γιατί τα 1200 δεν αντέχουν ταξίδια ή γιατί τα 1400 απλά τα δίνουν πιο φτηνά;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Καλύτερα κοίταξε για κανένα μηχανάκι. Σε αυτά τα χρήματα λιγότερες και φθηνότερες ζημίες θα σου βγάλει από ένα αυτοκίνητο.Έχεις δίκιο αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου για μηχανή. Προτιμώ να κάνω υπομονή μέχρι να έχω την δυνατότητα να πάρω κάτι καλύτερο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάντως για να σου δώσω να καταλάβεις, συνάδελφός μου πριν 3 μήνες, πούλησε ακινητοποιημένο Punto 1999, 1200cc, 5θυρο το οποίο είχε πρόβλημα στο καντράν δεν δούλευε, είχε κολλημένο ηλεκτρικό παράθυρο συνοδηγού, ήθελε service και λάστιχα και το έδωσε 1500euro...
Οχι ρε συ, ποιος ήρωας το αγόρασε;
Πιστεύω πως κάτι μπορεί να βρω που να μην χρειάζεται να ρίξω επιπλέον λεφτά.Καλό το φιατάκι που μου έδειξες αλλά τα έχω πάρει από φόβο από αυτά που διάβασα στο φόρουμ σχετικά με τα προβλήματα που βγάζουν με την κρεμαγιέρα (σωστά τη λέω; ). Κάπου διαβασα ότι το τιμόνι εκεί που οδηγάς μπορει να κλειδώσει απροειδοποίητα. Πολύ κουλό μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης Θερσίτης έγραψε:
Πρεπει να ανεβεις στα 1400 ομως, το λιγοτερο. .
Να ανέβω στα 1400 γιατί τα 1200 δεν αντέχουν ταξίδια ή γιατί τα 1400 απλά τα δίνουν πιο φτηνά;
ουτε 1.4 ουτε 1.2
βρες 1.3
γιατι απο τα 1.3 στα 1.4 τα τελη ανεβαινουν δυσαναλογα οποτε δεν αξιζει
σε 1.3 κυκλοφορουν yaris,micra,starlet,swift -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
η εισιτηρια για λεωφορεια -
Για Hyundai accent τι θα ελεγες; έβαλα μέχρι 2000 ευρώ, περιοχη μακεδονια, μοντελο απο 2000 και μετα http://www.car.gr/used-cars/hyundai/acc ... &postcode=
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το πρώτο μου αυτοκίνητο