-
«Εάν ήθελα, θα μπορούσα να πάρω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες», φέρεται να είπε στον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Jose Manuel Barroso ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, το Σάββατο.
Ο διάλογος, που διέρρευσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και επιβεβαιώθηκε και από το γερμανικό περιοδικό Spiegel, μεταφέρθηκε από τον Barroso στους Ευρωπαίους ηγέτες.
Όπως εξηγεί η Repubblica, ήταν μια ευθεία απειλή του Putin προς την Ευρώπη, σε σχέση με τις προθέσεις του, στην περίπτωση που η χώρα του υποστεί νέες κυρώσεις.
http://www.kontranews.gr/kosmos/item/16 ... se-mparozo
-
Κοινως 'μη μου κουνιεστε γιατι ερχεται χειμωνας και με τι θα ζεσταθειτε'?
-
Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, μάλλον κάτι του στυλ: 'Μου περισσεύουν μερικές ΤΘ Μεραρχίες και λέω να τις παρκάρω στο Κίεβο αν μου ζαλίσετε κι άλλο τα ούμπαλα...'
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, μάλλον κάτι του στυλ: 'Μου περισσεύουν μερικές ΤΘ Μεραρχίες και λέω να τις παρκάρω στο Κίεβο αν μου ζαλίσετε κι άλλο τα ούμπαλα...'Αλλο λεω...
το κινητρο για να κανει κατι τετοιο, και το 'αναχωμα' για να μη τον πειραξουν ποιο θα ειναι. -
Το κίνητρο προφανώς ήταν να απειλήσει στρατιωτικά την Ευρώπη. Ποιός να τον πειράξει;
-
Το κίνητρο προφανώς ήταν να απειλήσει στρατιωτικά την Ευρώπη. Ποιός να τον πειράξει;Καταφεραμε και δε γιναμε κομμουνιστες, θα γινουμε Ρωσοι τωρα?
Δε ξερω ποιο ειναι χειροτεροΤο 'Ζωα, ζωα, ζωα' θα αποκτησει περιπου 5000 ποστ στον πρωτο χρονο μεσα
-
-
^ στο 5:00 ολα τα λεφτα......
-
Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, μάλλον κάτι του στυλ: 'Μου περισσεύουν μερικές ΤΘ Μεραρχίες και λέω να τις παρκάρω στο Κίεβο αν μου ζαλίσετε κι άλλο τα ούμπαλα...'Δε νομίζω να βάλει έστω μια μεραρχία (επίσημη, άρα εισβολή) μέσα στην Ουκρανία.
-
Στην πολιτικη η γνωση του οτι ο αντιπαλος μπορει να κανει αυτο που λεει ειναι το ιδιο ισχυρο επιχειρημα με το να το κανει. Οι Αγγλοι για παραδειγμα δεν βομβαρδιζαν με τον Στολο τους παντες. Με το που εμφανιζονταν ομως καπου το RN, εφτανε για να γινει το δικο τους.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
«Εάν ήθελα, θα μπορούσα να πάρω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες»
Αυτο πρακτικα σημαινει οτι ΔΕΝ θελω να παρω το Κιεβο και μην ανησυχειτε για αυτο-Αλλα την Κριμαια καλα θα κανατε να την ξεχασετε!
Κοινως η διχοτομηση ειναι τετελεσμενο για τον Πουτιν,που οπως εχει πει δεν ενδιαφερεται για-τυπικη- προσαρτηση στην Ρωσια αλλα για αυτονομο (και καλα) καθεστως
-
Γιατι υπηρχε συζητηση για την Κριμαια;
Κεκαλυμμενη απειλη ηταν αυτο περι Κιεβου. Οπως οταν οι Αμερικανοι στελνουν αεροπλανοφορα 'για να διασφαλισουν την ειρηνη στην περιοχη!' Γνωστα για τις ειρηνικες τους δραστηριοτητες τα αεροπλανοφορα...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
«Εάν ήθελα, θα μπορούσα να πάρω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες», φέρεται να είπε στον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Jose Manuel Barroso ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, το Σάββατο.Ο διάλογος, που διέρρευσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και επιβεβαιώθηκε και από το γερμανικό περιοδικό Spiegel, μεταφέρθηκε από τον Barroso στους Ευρωπαίους ηγέτες.
Όπως εξηγεί η Repubblica, ήταν μια ευθεία απειλή του Putin προς την Ευρώπη, σε σχέση με τις προθέσεις του, στην περίπτωση που η χώρα του υποστεί νέες κυρώσεις.
http://www.kontranews.gr/kosmos/item/16 ... se-mparozo
Τώρα περιμένουμε τον Barroso να δώσει το ΟΚ. Γιατί νομίζω πως δε θα θέλει την δημοσίευση της συνομιλίας;
Moscow ready to expose 'Kiev in two weeks' spin with Barroso call transcript
-
Το κίνητρο προφανώς ήταν να απειλήσει στρατιωτικά την Ευρώπη. Ποιός να τον πειράξει;Η μητέρα Ρωσία έχει δεχθεί ισχυρό τσούξιμο με την περικύκλωσή της από τον Βόρειο Ωκεανό μέχρι το...Βλαδιβοστόκ.
Το ΝΑΤΟ φυτεύει πυραύλους και αντιπυραυλικές συστοιχίες εκεί που μέχρι προχθές έκαναν τσιγάρο οι Ρώσοι φαντάροι.
Και πήγε για ρελάνς στην Ουκρανία, ώστε να έχει παγιωμένη διέξοδο στις νότιες θάλασσες.
Τρίχες δηλαδή, γιατί όση βαρκάδα κι αν κάνουν στη Μαύρη Θάλασσα, δεν μπορούν να βγουν στη Μεσόγειο και το Σουέζ αν δεν τους αφήσουν χώρες του ΝΑΤΟ.Λέω τώρα εγώ: γιατί δεν έκανε την Πουτινιά ο ηγέτης δίνοντας 10 δισ. στην Κύπρο με αντάλλαγμα ναυτική βάση και ό,τι θέλετε πάρτε;
Γιατί δεν ήθελε να τα χαλάσει με τους Γερμανοί λένε κάποιοι.Τώρα λεονταρίζει στα Ουκρανάκια, δίπλα στην πόρτα του. Σοφή η μαλακία σου ξανθό γένος.
Καμία σοβαρή δύναμη δεν επιτρέπει συρράξεις στα σύνορά της. Τις μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Άρα, όσο κι αν λέμε για να λέμε, η Ρωσία συμπεριφέρεται πλέον ως δευτεράτζα. -
Πολιτική οξυδέρκεια όπως πάντα!!!
Ποιά άλλη υπερδύναμη έχει πρόβλημα στα σύνορά της; Έχουν οι ΗΠΑ με τον Καναδά; Και που να την μεταφέρουν την ένταση; Στην Αλάσκα; Αστειότητες!
Μιλάς για την μεγαλύτερη χώρα του κόσμου που συνορεύει με 14 χώρες από ξηράς και με άλλες 3 από θαλάσσης! Περιμένεις λοιπόν στην μισή υφήλιο να μην υπάρξει σύρραξη;
Όσο για την Ουκρανία, ήδη χάθηκε η Κριμαία, ενώ από ότι φαίνεται και η Αν. Ουκρανία έχει πέσει στα χέρια των ρωσόφωνων.
Όσο πιο κοντά έρθουν οι βάσεις το ΝΑΤΟ, τόσο πιο γρήγορα θα καταστραφούν σε ενδεχόμενη σύγκρουση.
-
Δεν ξέρω πόσο οξυδερκής είμαι, αυτό θα το δείξει, ως συνήθως, η εξέλιξη των πραγμάτων.
Αλλά άμα συγκρίνεις χώρες, να καταλάβεις πώς μια χώρα έχει Καναδά και Μεξικό από τη μια και δεν έχει πυραυλική Κούβα, ούτε κομμουνιστικά Μπαρμπέιντος ή Αίτές. Αυτά τα κάνεις μαμ πριν σού κουνηθούν. Και τότε μένεις υπερδύναμη για πολλά-πολλά χρόνια.
Η μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας της ΕΣΣΔ πάντως είναι το ότι οι δορυφόροι της είναι σήμερα στάνες πυραύλων που στοχεύουν τους παλιούς 'συμμάχους' της.
Επιπλέον, κάνεις σοβαρό λάθος: αν γίνει πόλεμος (συμβατικός ας πούμε), τι θα πάθουν οι πύραυλοι; Θα πλήξουν στόχους και θα αποκρούσουν ρωσικούς πυραύλους και αεροσκάφη πολύ πριν περάσουν ρωσικές δυνάμεις τα σύνορα.
Πού θέλεις τους S-300; Στη Θήβα ή στο Λασίθι; -
δεν καταλαβαινεις ενα απλο πραγμα
ολο αυτο το ηλιθιο πραγμα που κανει ο ομπαμα με το νατο ειναι το να δημιουργησει ενα τεραστειο buffer zone για την αμερικη..
αυτο ειναι στην ουσια η ευρωπη αμα γινει πολεμος all outδεν εχει τα μεσα να αντισταθει για αυτο και θελουν να βαλουν pac 3 παντου ωστε να προλαβουν το οποιον πυραυλο μπορεσουν ..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δεν εχει τα μεσα να αντισταθει για αυτο και θελουν να βαλουν pac 3 παντου ωστε να προλαβουν το οποιον πυραυλο μπορεσουν ..Που δεν προλαβαίνουν τίποτα βασικά...
Κούβα, ούτε κομμουνιστικά Μπαρμπέιντος ή Αίτές.
Μιλάμε συγκρίνεις τα όμοια! Την Αϊτή με την Ουκρανία...
Επιπλέον, κάνεις σοβαρό λάθος: αν γίνει πόλεμος (συμβατικός ας πούμε), τι θα πάθουν οι πύραυλοι;
Οι πύραυλοι είναι το πρώτο πράγμα που θα κτυπηθεί από τις υμέτερες αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις. Πιστεύεις ότι θα φτάσουν ως εκεί τα άρματα για να τους καταστρέψουν;
-
Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεσαι, αλλά αυτή ήταν η πάγια πολιτική ΟΛΩΝ των υπερδυνάμεων εδώ και αιώνες.
Το 'ανατολικό μπλοκ' ήταν η αντίστοιχη ομπρέλα προστασίας της ΕΣΣΔ τον παλιό καιρό. Η Ευρώπη και άλλες χώρες ήταν η προστασία των ΗΠΑ.
Τώρα, η Ρωσία τσακώνεται με την Πολωνία, τσαμπουκαλεύεται με την Ουκρανία και αναμένεται συνέχεια. Παίζει stratego κι έχει χάσει ήδη όλες τις 'βόμβες' (για όσους το ξέρουν ). -
Καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά έγιναν με την πτώση της ΕΣΣΔ και τώρα η Ρωσία ουσιαστικά επανακτά εδάφη και συμμάχους; Έχει ήδη προσαρτίσει την Κριμαία και με την βλακεία των φασιστών να διώξουν τον Γιανούκοβιτς, η Ουκριανία κινδυνεύει να χάσει και τις ανατολικές της επαρχίες. Σαν να λέμε ως η Τουρκία πήρε την Δ. Θράκη αλλά εντάξει, αυτό σημαίνει πως είναι πιο κοντά στο Δ' ΣΣ και άρα τους έχουμε!
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]