Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Είναι καταρχάς η εύρεση του μαγαζιού και του κινητού
,
Αν μπαίνεις σε ένα από τα 3 γνωστά φορά (4τροχοί, myphone, insomnia) έχει ήδη βρει μαγαζιά.
είναι η αγορά και πληρωμή,
Αν κάνεις αγορές μέσω ιντερνετ γενικά δεν υπάρχει κάποια διαφορά.
είναι η αποστολή, είναι το -πιθανό- τελωνείο,
Ναι το να περιμένεις 15-20 μέρες είναι αρκετή αναμονή. Τελωνείο κατά 99% δεν πληρώνεις ωστόσο σαφώς πρέπει να κρατάς μια πισινή.
είναι το σετάρισμα, είναι προφανώς η εγγύηση, είναι τα -όποια, αλλά συνήθως ανύπαρκτα- updates,
Το 80% των κινέζικων δε θέλει κάποιο σετάρισμα. Στο δικό μου το μόνο που έκανα ήταν να βάλω τον nova launcher γιατί δε μου άρεσε αυτός της Lenovo ή για την ακρίβεια δεν ήθελα να τον συνηθήσω μαθημένος στο nova, αλλά και ποιος δε βάζει launchers έναντι του εργοστασιακού? Επίσης με root δεν ασχολήθηκα, ούτε ξέρω πως γίνεται, αυτοί μου το κάναν. Κάτι τέτοιο φαντάζομαι δεν γίνεται με τα εδώ κινητά. Τα updates είναι αχρείαστα. Σε πόσες συσκευές με συνεχή updates υπάρχουν παράπονα ότι την κάναν χειρότερη?
Η εγγύηση είναι το βασικό μειονέκτημα όχι γιατί δεν έχεις, μια χαρά ισχύει. Απλά το να το στείλεις και να περιμένεις 1 μήνα και για να το ξανάχεις είναι σαφώς μεγαλύτερη ταλαιπωρία από το να πεταχτείς στο κατάστημα από το οποίο το πήρες.
είναι η πλήρης ανυπαρξία έστω και chat υποστήριξης,
Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Στα mail απαντάνε μέσα σε μια μέρα και αυτό γιατί υπάρχει διαφορά ώρας. Chat υπάρχει σε όλα τα γνωστά (minideal, merimobiles, pandawill) και μπορείς να τους βρεις online. Γενικά η επικοινωνία μαζί τους πολλές φορές είναι πιο εύκολη απ ότι με εδώ.
Γενικά ναι θέλει λίγο ψάξιμο ως προς το κινητό που θα επιλέξεις και ποια ''ελαττώματα'' έχει. Στο δικό μου πχ υποτίθεται ότι υπήρχε θέμα με το +30 στους αριθμούς. Δεν μπορούσε να κάνει κλήση δηλαδή χωρίς αυτό μπροστά, και φυσικά όλες οι επαφές θα έπρεπε να το έχουν αλλά και σε κάθε κλήση να το βάζω. Διαβάζοντας συμβιβάστηκα με τη λύση μιας εφαρμογής που το κάνει αυτόματα ωστόσο στο δικό μου δεν υπήρξε αυτό το θέμα. Έγινε κάποιο εσωτερικό update δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν ασχολήθηκα. Επίσης υποτίθεται ότι επειδή βγαίνει μόνο για την κινεζική αγορά θέλει αρκετό σετάρισμα αλλά όπως είπα και πριν δεν έχω ασχοληθεί καθόλου μαζί του και έχω όλες τις λειτουργίες.
Φαντάσου δηλαδή τι θα γίνεται με τα XIaomi, ΟΝΕ+ και τα ΖΤΕ που εισάγονται και επίσημα. Αν κάτσεις και το καλοδείς μόνο το θέμα της αναμονής και εγγύηση υπάρχει και τίποτα παραπάνω.