-
Ναι τα είδα, το ότι ερμηνεύθηκε από τα παιδιά αλλιώς και εκτροχιάστηκε από την αρχή σε άλλο θέμα σχολίασα.
-
Επισης να σου πουμε ΧΛ οτι αν εχεις κανει συμβολαιο με μια εταιρεια αοριστου χρονου τοτε η εταιρεια δεν σε απολυει με τιποτα.
Αυτο συμβαδιζει με την ιδεολογια σου και το δεχεσαι;
Σε αυτην την περιπτωση για να σπασει το συμβολαιο πανε σε διαπραγματευση για το ποσο που θα δωσουν στον εργαζομενο, που συνηθως ειναι το ποσο ενος χρονου. Οποτε στην ουσια εισαι δ/υ φαση. Οποτε γενικα ειναι αρκετα πιο διαφορετικο το συστημα εργασιας στην γερμανια απ οτι στην Ελλαδα. Επισης ο ανεργος στην Γερμανια, παιρνει το 70% των λεφτων για εναν χρονο συν πληρωμενη ασφαλεια και μετα απο τον χρονο παιρνεις ενα μικρο επιδομα αλλα την ασφαλεια σου την πληρωνει το κρατος.
Αν βρισκεις καμια ομοιοτητα με την ελληνικη πραγματικοτητα για να συγκρινεις τα δυο κρατη στα εργασια παω πασο. Αλλιως ας μην απομονωνουμε μια προταση απο τις χιλιαδες προτασεις που οριζουν την εργασιακη καθημερινοτητα για να βγαλουμε ενα οποιοδηποτε συμπερασμα.Απο κει και περα οι συναδελφοι μου σε συζητησεις που κανουμε μου λενε οτι παιρνουν λιγα χρηματα γι αυτο που κανουν και χωρις να ξερω ομως τι λεφτα παιρνουν εν τελει. Μου εκανε εντυπωση μαλιστα που ενας μου πε οτι οταν δουλευα στην Ουκρανια επαιρνα περισσοτερα λεφτα απο εδω αλλη στην Ουκρανια εχει πολεμο και δεν θελω να γυρισω ποτε πισω. Επισης στο θεμα αμοιβες το Βερολινο ειναι πολυ κατω σε σχεση με την υπολοιπη Γερμανια με μεχρι πριν λιγα χρονια να εχει υπερβολικα φτηνο κοστος ζωης. Για παραδειγμα ακουω περιπτωσεις σπιτιων που εκαναν συμβολαιο με ενοικιο 200 ευρω το μηνα και πληρωνουν ακομα τοσα (εχουν κατι πολυ μυστηριους νομους για τα ενοικια) ενω το ιδιο ακριβως σπιτι αν το νοικιασεις τωρα μπορει να σου ζητησουν 600. Πολλοι δλδ που το εχουν νοικιασει παλια δεν το ξενοικιαζουν ποτε και επινοικιαζουν η αλλοι βαζουν και συγκατοικο μεσα και ο συγκατοικος πχ πληρωνει για ολο το σπιτι εντελει εκει που νομιζει οτι πληρωνει μισο-μισο
-
Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και οι υπουργοί βρίσκονται από σήμερα και πάλι στα γραφεία τους και ανεβαίνουν οι ρυθμοί προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς να έχει συγκεκριμένα μέτρα προς ανακοίνωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η ατζέντα των φοροελαφρύνσεων περιλαμβάνει μείωση φορολογίας στο εισόδημα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα αυτοκίνητα, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκεται και η αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.μαλλον ειναι .....για εδω viewtopic.php?f=13&t=54157. το κοβω...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλό θα ήταν να καταλαβαίναουμε τι διαβάζουμε και τι σχολιάζουμε.Πιεζουν παντως πολυ τα συνδιακατα για να αλλαξει λιγο η κατασταση.
Εδώ είναι το όλο ζουμί. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ικανοποιημένοι και ας χαίρεται ο ΧΛ...
Για αυτό λέω ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις. Μιλάμε για την χώρα με την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη που όμως έχει δυσαρεστημένους εργαζομένους...
Πλάκα έχεις. Σου λέω ότι τα συνδικάτα στην Γερμανία ζητάνε (εδώ και χρόνια συμπληρώνω) αυξήσεις ...
Συνδικάτα ζητάνε αυξήσεις -> οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι. Δλδ, όπου τα συνδικάτα δεν ζητάνε αυξήσεις, οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι. Δλδ κάπου υπάρχουν συνδικάτα που δεν ζητάνε αυξήσεις. Που, ακριβώς, είπαμε;
Κ μετά καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε κ τι σχολιάζουμε... -
Οι Γερμανοί εργαζόμενοι (της πρώην Δυτικής Γερμανίας, που έχω άποψη) έχουν τεράστια διαφορά νοοτροπίας από τον μέσο ευρωπαίο. Θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιχείρησης και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ολοκλήρωναν τον κύκλο τους σαν εργαζόμενοι, στην ίδια εταιρία όπου και ξεκίνησαν. Όσο για τους εργοδότες... δείτε το παράδειγμα του KRUPP και τις παροχές που εξασφάλιζε στους εργαζομένους της εποχής του. Αυτή ήταν η δύναμή τους. Έτσι χτίστηκε το made in Germany.
Πλέον σε πολλές περιπτώσεις τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Όσοι διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία μεταναστεύουν στην Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία προκειμένου να πληρώνονται καλά και αφήνουν τις ''κακοπληρωμένες'' θέσεις τους σε άλλους ευρωπαίους που αντίστοιχα θεωρούν την αμοιβή και τις παροχές παράδεισο σε σχέση με την χώρα καταγωγής τους (βλέπε γιατρούς).
Αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Γερμανία είναι οι ανειδίκευτοι. Μιλάμε για συνθήκες Ελλάδας σε μισθολογικό επίπεδο και χάλια παροχές εξαιτίας νομοθεσίας που το επιτρέπει (νοικιασμένοι εργαζόμενοι, πρακτικάριοι που παίρνουν πόδι στο εξάμηνο κτλ), πρακτικές άγνωστες στο παρελθόν. Φυσικά για κινητοποιήσεις ούτε λόγος, μια είναι πολύ δύσκολο να οργανωθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
Μέγα λάθος κατά την άποψή μου.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και οι υπουργοί βρίσκονται από σήμερα και πάλι στα γραφεία τους και ανεβαίνουν οι ρυθμοί προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς να έχει συγκεκριμένα μέτρα προς ανακοίνωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η ατζέντα των φοροελαφρύνσεων περιλαμβάνει μείωση φορολογίας στο εισόδημα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα αυτοκίνητα, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκεται και η αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.Αυτός ο τόπος δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει.
Πάντα θα είναι η μπανανία του πλανήτη.
Τα μοναδικά που είναι πραγματικά ψηλά 'στην ατζέντα' σε αυτό το τόπο είναι τα κόμματα, τα ψηφουλάκια, οι φαμφάρες και οι καρεκλάρες για να κάθονται οι χοντροκολ@ράδες.Όλα τα υπόλοιπα είναι χωμένα βαθιά στο κουβά των αχρήστων.
-
++++
-
^^ κακα τα ψεμματα με τα σημερινα δημοσιονομικα-φορολογικα δεδομενα δεν προκειται να δουμε αναπτυξη ουτε μετα θανατο...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Επισης να σου πουμε ΧΛ οτι αν εχεις κανει συμβολαιο με μια εταιρεια αοριστου χρονου τοτε η εταιρεια δεν σε απολυει με τιποτα.
Αυτο συμβαδιζει με την ιδεολογια σου και το δεχεσαι;Παρντόν; Γιατί θα πρέπει κάθε τι που συμβαίνει οπουδήποτε να συμβαδίζει ή να διαφωνεί με την ιδεολογία μου και να το δέχομαι χαρούμενος ή να το απορρίπτω; Η περίπτωση να μην με απασχολεί περισσότερο από τα φύλλα στον δρόμο δεν σου περνάει από το μυαλό;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καλό θα ήταν να καταλαβαίναουμε τι διαβάζουμε και τι σχολιάζουμε.
Πιεζουν παντως πολυ τα συνδιακατα για να αλλαξει λιγο η κατασταση.
Εδώ είναι το όλο ζουμί. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ικανοποιημένοι και ας χαίρεται ο ΧΛ...
Για αυτό λέω ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις. Μιλάμε για την χώρα με την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη που όμως έχει δυσαρεστημένους εργαζομένους...
Πλάκα έχεις. Σου λέω ότι τα συνδικάτα στην Γερμανία ζητάνε (εδώ και χρόνια συμπληρώνω) αυξήσεις ...
Συνδικάτα ζητάνε αυξήσεις -> οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι. Δλδ, όπου τα συνδικάτα δεν ζητάνε αυξήσεις, οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι. Δλδ κάπου υπάρχουν συνδικάτα που δεν ζητάνε αυξήσεις. Που, ακριβώς, είπαμε;
Κ μετά καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε κ τι σχολιάζουμε...Το οτι η αγοραστικη τους δυναμη παρολη την τεραστια εξαγωγικη δραστηριοτητα ειναι στον μεσο ορο και οτι ψαχνουν δουλειες αλλου σου λεει τιποτα; Διαβασε και οσα σου εγραψε ο απο κατω σου.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Εν τω μεταξύ στην χώρα μας εν καιρό μνημονίου...
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113327540
Που θα γίνουν αυξήσεις 25% στους μισθούς - Αποδοχές έως 8.000 ευρώ/μήνα!
«Τρελές» αυξήσεις που βγάζουν το δικαστικό σώμα εκτός… Μνημονίου, θα πάρουν οι δικαστικοί από τον Σεπτέμβριο σε εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 ενώ αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) που είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά τη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας και των δικών τους περικοπών περιμένουν την επάνοδο στις αποδοχές του Ιουλίου 2012 αλλά και την καταβολή αναδρομικών μιας διετίας.
Αντίθετα οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είχαν μια αρνητική γι' αυτούς απόφαση από το Στ' Τμήμα ΣτΕ, που έκρινε μεν συνταγματικά ανεκτές τις δικές τους περικοπές ως μιας άλλης κατηγορίας «ειδικών μισθολογίων», αλλά παρέπεμψε τελικά το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια ΣτΕ λόγω σπουδαιότητας.Όπως αναφέρει το Εθνος της Κυριακής, η κυβέρνηση θα πρέπει σύντομα να καταβάλει τις μισθολογικές τους απώλειες και στους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, που δικαιώθηκαν στα τέλη Ιουνίου από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναμένεται η δημοσίευση των αποφάσεων), ενώ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αναμένεται και η κρίση της για τις περικοπές στις συντάξεις των υπολοίπων «ειδικών μισθολογίων», με εισήγηση του γενικού επιτρόπου να κριθούν και αυτές αντισυνταγματικές (ενστόλων, πανεπιστημιακών, ιατρών).
Με τις αυξήσεις που θα πάρουν οι δικαστικοί λειτουργοί από τον ερχόμενο μήνα (επανερχόμενοι στους μισθούς του Ιουλίου 2012) ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί ετησίως κατά 70 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), ενώ όταν εγκριθούν και τα αναδρομικά τους για την τελευταία 2ετία (τη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να συνυπογράψει και ο συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών), θα υπάρξει μια επιπλέον επιβάρυνση ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Ετσι η ετήσια δαπάνη των 70 εκατ. ευρώ περίπου επιμερίζεται σε 49,5 εκατ. ευρώ για τους εν ενεργεία και 20,2 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους. Μεσοσταθμικά η αύξηση υπολογίζεται γύρω στο 25% και οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για την κορυφή της πυραμίδας. Η αύξηση των βασικών μισθών συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (υπολογίζεται σε ποσοστό έως 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας), κατά 20% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το ΓΛΚ.
Και οι βουλευτές;
Ωστόσο η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και έναν άλλο «πονοκέφαλο» όχι μόνο οικονομικού περιεχομένου, καθώς η δικαίωση και εκτέλεση των αποφάσεων υπέρ των δικαστικών λειτουργών είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέο «μπαράζ» αγωγών και αντίστοιχων διεκδικήσεων από πλευράς βουλευτών. Και μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση και δεν θα επιτρέψει παρόμοιες αξιώσεις από εν ενεργεία βουλευτές, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει το «κύμα» των αγωγών που ετοιμάζουν συνταξιούχοι βουλευτές. Αλλωστε όταν υπήρξε ο προηγούμενος κύκλος δικαίωσης των δικαστών από το «Μισθοδικείο» (2006-07) πάνω από 800 συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν στο ΕΣ, διεκδικώντας ποσά 100.000- 250.000 ευρώ ο καθένας, αλλά παρά την αρχική δικαίωσή τους στο Β' Τμήμα η Ολομέλεια ΕΣ ανέτρεψε (κατά πλειοψηφία) την εκταμίευση τεράστιων κονδυλίων, μεσούσης της κρίσης, χάρη σε μια νομική «κατασκευή» που ελέγχεται τώρα στο Ευρωδικαστήριο, όπου συνεχίζουν τη μάχη οι πρώην εθνοπατέρες.Απορία-Υποψία: Αν εφαρμοστεί η παραπάνω ρύθμιση... τυχόν αποφάσεις απο τα ελληνικά δικαστηρια ότι οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις απο τις πολιτικές τις Τρόικας θα είναι πλέον συνταγματικές να θεωρηθεί συμπτωματικό και μόνο;;;
-
Ντάξει, κάποιοι τα λένε εδώ και αιώνες, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, μπας και ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι:
Η Liberation φωνάζει: Ενας λαϊκός θυμός θα τιμωρήσει μια μέρα την παράλογη λιτότητα της Ευρώπης
Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 15:50
Ενας λαϊκός θυμός θα τιμωρήσει μια μέρα την παράλογη πολιτική που επιβάλλει εδώ και επτά χρόνια η άρχουσα τάξη της Ευρώπης. Επτά χρόνια λιτότητας, επτά χρόνια δυστυχίας, γράφει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Liberation, μετά την ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.
Και συνεχίζει η εφημερίδα:
Τα τελευταία νούμερα είναι αποκαλυπτικά: η οικονομία της ευρωζώνης έπαψε να αναπτύσσεται εδώ και έξι μήνες και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη του αποπληθωρισμού, γεγονός που επιφυλάσσει επιπλέον δυστυχία.
Η Ευρώπη είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που συνδιάζει επικίνδυνες οικονομικές ανισότητες, στάσιμη παραγωγή και μαζική ανεργία. Διάσημοι οικονομολόγοι εκ των οποίων και νομπελίστες, όπως ο Stiglitz και Krugman, που δεν είναι ακριβώς λαϊκιστές, το είχαν προβλέψει: ήταν καταστροφικό να προσθέσει κανείς στην οικονομική πολιτική λιτότητας την περικοπή των προϋπολογισμών.Από δογματισμό ή από απληστία, η ηπειρωτική ολιγαρχία δεν είδε το πρόβλημα, κρίνοντας ότι τα συμφέροντα της οικονομίας -δηλαδή τα δικά της- έπρεπε να περάσουν μπροστά από τα συμφέροντα των λαών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στραγγάλισε την ανάπτυξη. Οι παραλογισμοί των Βρυξελλών για περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς την αποτελείωσε. Κάποιοι αντιλήφθηκαν το μέγεθος του παραλογισμού, όπως ο Μάριο Ντράγκι. Αλλά το κακό είχε γίνει ήδη.
Ποιό είναι το λάθος του Φρανσουά Ολάντ; Οτι έπεσε σε αυτή την παγίδα. Σίγουρα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις. Σίγουρα δεν έπρεπε να μεγεθύνουμε τα ελλείμματα και να ζούμε αενάως με δανεικά. Αλλά την ίδια στιγμή έπρεπε να κόψουμε τις γέφυρες με τον ευρωπαϊκό μαρασμό και τα δόγματα της οικονομίας. Η λιτότητα που δεν φέρνει αποτελέσματα κάνει την οικονομία της Γαλλίας αναιμική και απελπίζει την κεντροαριστερά. Είναι πολύ αργά για να αντιδράσουμε; Τα φάρμακα είναι γνωστά: επανεκκίνηση, πιο ελαστική πολιτική, μεταρρυθμίσεις στις δομές και αναβολή των στόχων του προϋπολογισμού. Μένει μια μικρή ελπίδα...Στόχος του Ολάντ η περικοπή μισθών
Το Σύμφωνο Ευθύνης με τις επιχειρήσεις, το οποίο έχει στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους, παραμένει για τον Ολάντ προτεραιότητα για το 2014 ως βασική μεταρρύθμιση της οικονομίας.Στην παρατήρηση ότι ο κοινωνικός διάλογος είναι συχνά δύσκολος, εξαιτίας των εμποδίων που συχνά προβάλλουν η εργοδοσία ή τα συνδικάτα, ο Γάλλος πρόεδρος για πρώτη φορά διεμήνυσε ότι προτίθεται να πάρει αποφάσεις ακόμα και εάν δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση.
Ο Βαλς προετοιμάζει τους Γάλλους για έναν δύσκολο Σεπτέμβριο
Στην ίδια γραμμή της λιτότητας είναι και ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος δέχεται επιθέσεις για την πολιτική του και το Σύμφωνο Ευθύνης. Την Κυριακή, ο Βαλς με συνέντευξή του στο Journal du Dimanche δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική και χαρακτήρισε τους επικριτές του στον χώρο της κεντροαριστεράς «ανεύθυνους».
«Πρόκειται να εξοικονομήσουμε 50 δισ. στα τρία επόμενα χρόνια από το Σύμφωνο Ευθύνης και αυτό θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια πιο ισχυρή Γαλλία» δήλωσε.http://www.thestival.gr/diethni/item/19 ... is-eyropis
-
Εντάξει, αφού το έγραψε η Liberation, έτσι θα είναι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το οτι η αγοραστικη τους δυναμη παρολη την τεραστια εξαγωγικη δραστηριοτητα ειναι στον μεσο ορο και οτι ψαχνουν δουλειες αλλου σου λεει τιποτα; Διαβασε και οσα σου εγραψε ο απο κατω σου.Το ότι Άγγλος βρήκε πρόσφατα δουλειά στην Καλαμάτα σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλύτερα απ' ότι στην Αγγλία;
Έγραψες ότι τα συνδικάτα ζητάνε αυξήσεις κ αυτό δείχνει δυσαρεστημένους εργαζόμενους. Ρώτησα που τα συνδικάτα δεν ζητάνε αυξήσεις, έχεις καμιάν απάντηση;
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
^^ κακα τα ψεμματα με τα σημερινα δημοσιονομικα-φορολογικα δεδομενα δεν προκειται να δουμε αναπτυξη ουτε μετα θανατο...Ξέρω, γίνομαι κουραστικός, αλλά γι΄ακόμη μία φορά...
- 1000000
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επισης να σου πουμε ΧΛ οτι αν εχεις κανει συμβολαιο με μια εταιρεια αοριστου χρονου τοτε η εταιρεια δεν σε απολυει με τιποτα.
Αυτο συμβαδιζει με την ιδεολογια σου και το δεχεσαι;Παρντόν; Γιατί θα πρέπει κάθε τι που συμβαίνει οπουδήποτε να συμβαδίζει ή να διαφωνεί με την ιδεολογία μου και να το δέχομαι χαρούμενος ή να το απορρίπτω; Η περίπτωση να μην με απασχολεί περισσότερο από τα φύλλα στον δρόμο δεν σου περνάει από το μυαλό;
Αν ηταν ετσι θα ποσταρες τα φυλλα του δεντρου και οχι οτι στην Γερμανια εκαναν μειωσεις γιατι αυτοι ξερουν.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εντάξει, αφού το έγραψε η Liberation, έτσι θα είναι.Κανείς δεν ξερει Λάππα μου. Μόνο εσύ και η Μέρκελ ξέρετε. Ήξερε και η Θάτσερ, αλλά πάει αυτή. Για αυτό άλλωστε όλα πάνε pr;ima!
Το ότι Άγγλος βρήκε πρόσφατα δουλειά στην Καλαμάτα σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλύτερα απ' ότι στην Αγγλία;
Έγραψες ότι τα συνδικάτα ζητάνε αυξήσεις κ αυτό δείχνει δυσαρεστημένους εργαζόμενους. Ρώτησα που τα συνδικάτα δεν ζητάνε αυξήσεις, έχεις καμιάν απάντηση;
Τώρα μιλάς σοβαρά ή τρολλάρεις; Υπάρχει κύμα Άγγλων που έρχονται στην Ελλάδα; Γιατί οι Γερμανοί ψάχνουν μαζικά δουλειά σε πιο καλοπληρωμένες χώρες. Έδωσα ένα σωρό στοιχεία που δείχνουν πως οι Γερμανοί δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι. Αλλά εσύ αγρόν αγοράζεις...
-
Ωραια βαρκα ο Βενιζελος, με σημαια offshore...
-
Success Story Vol. 20486
Στα επίπεδα του 1980 βρίσκεται σήμερα η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών με τις μειώσεις που έχει υποστεί, όπως δείχνει έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία δείχνει τις δραματικές μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 23% την τελευταία τετραετία.
Η μελέτη καταγράφει τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας κατά την περίοδο 2010-2013 καθώς και τα μελανά σημεία της σημερινής αγοράς εργασίας, όπως την ανασφάλιστη εργασία, το λεγόμενο ευέλικτο ωράριο, καθώς και τους εργαζομένους που καθυστερούν να πληρωθούν. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, περίπου 850.000 εργαζόμενοι καθυστερούν να πληρωθούν ακόμη και έως ένα χρόνο. Όπως φαίνεται, ο μέσος πραγματικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι στα 750 με 800 ευρώ μικτά, από 1.100 που ήταν στην αρχή της κρίσης καταγράφοντας μείωση κατά μέσο όρο 23%.
Ακόμη πιο δραματικές ήταν οι συνέπειες της κρίσης στους κατώτατους μισθούς των εργαζομένων οι οποίοι από τα 751 ευρώ μειώθηκαν κατά 22% στα 560 ευρώ μικτά για τους άνω των 25 ετών και κατά 32% στα 510 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους κάτω των 24 ετών.
Η έρευνα της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών με τις μειώσεις που έχει υποστεί, βρίσκεται στα επίπεδα του 1980. Αυτό σημαίνει ότι με τον σημερινό κατώτατο μισθό μπορεί να αγοράσει κανείς τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες που αγόραζε στις αρχές της δεκαετίες του 1980. Επίσης καταγράφει την εντυπωσιακή αύξηση των εργαζομένων οι οποίοι καθυστερούν να πληρωθούν.
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την έρευνα, τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά εργασίας:
- Οι χαμηλοί μισθοί
- Η ανασφάλιστη εργασία
- Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι οποίες ενώ το 2009 αντιπροσώπευαν το 26% των νέων συμβάσεων σήμερα κυριαρχούν, αφού το 2013 αντιπροσώπευαν το 51% των νέων συμβάσεων εργασίας.
http://www.thestival.gr/society/item/19 ... da-tou1980
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Επισης να σου πουμε ΧΛ οτι αν εχεις κανει συμβολαιο με μια εταιρεια αοριστου χρονου τοτε η εταιρεια δεν σε απολυει με τιποτα.
Αυτο συμβαδιζει με την ιδεολογια σου και το δεχεσαι;Παρντόν; Γιατί θα πρέπει κάθε τι που συμβαίνει οπουδήποτε να συμβαδίζει ή να διαφωνεί με την ιδεολογία μου και να το δέχομαι χαρούμενος ή να το απορρίπτω; Η περίπτωση να μην με απασχολεί περισσότερο από τα φύλλα στον δρόμο δεν σου περνάει από το μυαλό;
Αν ηταν ετσι θα ποσταρες τα φυλλα του δεντρου και οχι οτι στην Γερμανια εκαναν μειωσεις γιατι αυτοι ξερουν.
Ποστάρω αυτό που θέλω/βρίσκω ενδιαφέρον/για το οποίο γνωρίζω πράγματα/μπορώ να σχηματίσω άποψη, όχι αυτό που θέλεις εσύ να σχολιάσω. Σου κάνει εντύπωση;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)