-
Εδώ τι νέα έχουμε;
-
-
Προχτές γυρνώντας από το βουνό παρατήρησα ότι τα φώτα μου, ειδικά το δεξί, ήταν πολύ χαμηλά. Με την μικρή αμφιβολία μήπως έχω αρχίσει να βλέπω πράγματα που δεν υπάρχουν πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία όπου και το επιβεβαίωσαν και το διόρθωσαν. Εκτός αυτού, μου εξήγησαν ότι το προειδοποιητικό για service που μου άναψε χτες είναι για το ΚΤΕΟ που πρέπει να περάσω τον Σεπτέμβρη.
-
Τι διόρθωσαν;
-
Το ύψος της δέσμης.
-
Την ρύθμιζαν απλά ψηλότερα δηλαδή; Γιατί έχασε την σωστή θέση;
-
Δεν έχω ιδέα. Πάντως η διαφορά είναι τεράστια.
-
το αμάξι μηπως τραβούσε και προς τα δεξιά;
-
Οκ. Απλά μου φαίνεται περίεργο δεδομένης της φύσης του συστήματος. Το failsafe είναι να πάνε τέρμα κάτω αν υπάρχει κάποιο σφάλμα στο σύστημα αυτορύθμισης οπότε μήπως είχε κάποιο σφάλμα; Τεσπα, ρητορικό το ερώτημα τώρα.
-
Ποιος ξέρει. Πάντως δεν με χρέωσαν τίποτα οι άνθρωποι.
-
Έχουν αυτόματη ρύθμιση δέσμης τα xenon.
-
Eχουν και μηχανικη μερικά ,με το παλιο τροπο και αυτόματα γίνρτε η ρυθμιση αναλογα με το φορτίο ή τις μετατοπίσεις του οχήματος.
-
Σαφως και εχουν.
Sent from a mobile device
-
Έχουν και λάμπες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχουν και λάμπες.Σαφως και έχουν!
-
Στις Ε92 ρυθμίζεται με αλενάκι το ύψος της δέσμης εντός συγκεκριμένων ορίων. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το αυτόματο σύστημα για το που ακριβώς θα φωτίσει.
-
New bmw things canceled...
Με έπεισε φιλος συμφορουμητης.Παω για γερό downsizing !
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σαφως και εχουν.Sent from a mobile device
Ε δεν ηταν και τοσο σαφές
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Έψαξα λίγο την ΑΤΕ και σκέφτομαι να βάλω από αυτή. Να προτιμήσω τα κεραμικά? Τα συν τους είναι λιγότερη μαυρίλα, καλύτερη απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες, λιγότερη φθορά στα τακάκια? Είναι πιο σκληρά? Εν τέλει φθείρουν τη δισκόπλακα περισσότερο? Από θόρυβο, τριξίματα είναι καλύτερα?Τελικά σήμερα παρήγγειλα δίσκους μπροστά, τακάκια μπροστά+πίσω ceramic και τα ανταλλακτικά για τους δείκτες φθοράς, όλα από ΑΤΕ. Βρήκα κάτι προσφορές από καταστήματα με είδη αυτοκινήτων στα 500+€ την καλύτερη για τα ίδια ανταλλακτικά. Με το καλημέρα σου έκαναν κάτι εκπτώσεις 20% (καραπλασματικές ) σαν να ήμασταν φαντάροι. Την καλύτερη την πήρα από μία τύπισσα που θα πήγαινε την ερχόμενη εβδομάδα Ελλάδα, για την ακρίβεια στην Τούζλα , για διακοπές...
Είχα βρει και τους κωδικούς από ίντερνετ για ΑΤΕ, Bosch και τελικά τα αγόρασα μέσω ίντερνετ στα 280€. Τηλ να τους ρωτήσω μερικά σχετικά, αν όντως είναι διαθέσιμα τα ceramic, γιατί σε άλλα σάιτς είχαν έλλειψη. Σε 2 ώρες ήρθε email ότι το πακέτο είναι κιόλας προς αποστολή.Τα Bosch τα έβρισκα φθηνότερα αλλά προτίμησα ΑΤΕ.
Ερώτηση κρίσης: Μου είπαν πως χρειάζεται ένας δείκτης φθοράς για τα τακάκια σε κάθε άξονα. Για BMW απ' ότι μου είπαν είναι μπροστά και πίσω στα αριστερά η θέση του... Μήπως έκανα πατάτα και θέλει 2 σε κάθε άξονα?
ΥΓ: ο τύπος που έκανε το κτεο μου είπε πως ο δίσκος είχε 21,2 χιλ πάχος, τη στιγμή που το μίνιμουμ ήταν 21,6 χιλ. Μάλλον συνέβαλε το γεγονός πως τα τακάκια ήταν 5ετίας (απ' ότι φαίνεται, εγώ τουλάχιστον από τις 30.000 χλμ δεν τα είχα αλλάξει) και είχαν σκληρύνει, προκαλώντας γρηγορότερη φθορά στους δίσκους.
-
Οχι 2 έχει μόνο ,ένα σε κάθε άξονα.
BMW FORUM