-
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Η Βούλα έχει πολλά υψομετρικά (άρα και πολλές ανηφόρες), αρκετές των οποίων είναι τσιμεντένιες. Δώσε διεύθυνση και ξεκαθάρισε το σκοπό της ερώτησης.
Γενικώς δηλώνω λάτρης και χρήστης των φθηνών γυαλιών ηλίου. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι το ακριβό σε έναν φακό είναι να μη χαράζεται κι όχι η ικανότητά του να απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία. Με τις μέχρι τώρα αγορές μου μπορούσα να επιβεβαιώσω το πρώτο (τα γυαλιά χαράζονται πολύ εύκολα και σε συνδυασμό με την απρόσεκτη χρήση τους, ήθελαν αντικατάσταση κάθε τρίμηνο τετράμηνο), δεν είχα όμως κάποια ένδειξη για το δεύτερο, αν δηλαδή προστατεύουν επαρκώς τα μάτια. Είπα λοιπόν να πειραματιστώ λίγο και να αγοράσω ένα επώνυμο γυαλί, αρκετά ακριβότερο από τα eBay, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ το ζευγάρι.
Έτσι, μια ωραία πρωία μπήκα στο Cyclist στον Χολαργό. Ζήτησα ένα ζευγάρι ηλίου της Endura (ελαστικά επώνυμη στα ποδηλατικά είδη) με κόστος 20 ευρώ. Δεν ήθελα να ξοδέψω παραπάνω χρήματα, δεν είχε και νόημα άλλωστε να συγκρίνω γυαλιά με τόσο μεγάλη διαφορά τιμής.
Παρατήρησα δύο πράγματα σε βάρος χρόνου. Το πρώτο είναι ότι τα επώνυμα είναι όντως ένα κλικ πιο ξεκούραστα στο μάτι. Το δεύτερο είναι πως ενώ τα πρόσεχα (πάντα στη θήκη τους, εκεί που τα αλλά τα πετάω από δω κι από κει), τα επώνυμα απέκτησαν κάτι γρατζουνιές να σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Πού καταλήγω; Ότι μάλλον πρέπει να τα σκάσεις χοντρά αν θες να δεις πραγματικό αποτέλεσμα. Και μάλλον αξίζει να επενδύσει κανείς σε ένα καλό ζευγάρι για τις μεγάλες βόλτες και να έχει και τα φθηνά για το βουνό (όπου παίζουν τούμπες που μπορούν να τα καταστρέψουν) και για βραδινή χρήση (όπου ο λευκός φακός των φθηνών δεν έχει να απορροφήσει καμία ακτινοβολία). -
¨εχεις pm
-
Δεν ξέρω αν το άλμα από 3 του e-bay σε 20 σε μαγαζί Ελλάδας είναι αρκετό για να υπάρξει αξιόλογη διαφορά. Μάλλον πρέπει να πας πιο ψηλά ώστε να περάσεις κάποιο όριο, ίσως τα 60-80 ευρώ, όπου πλέον να είναι σαφώς καλύτερα. Το αν αξίζει ή όχι το αποφασίζεις εσύ (κάτι ατάκες του πόσο αξίζουν τα μάτια σου τις θεωρώ άτοπες). Μόνο που θα πρέπει να πληρώσεις ή να βρεις να δοκιμάσεις.
-
Η λύση είναι γυαλιά ασφαλείας με UV protection. Επώνυμα πχ bollé ακόμα καλύτερα.
Sent from Corsair's brick
-
Έγινε σήμερα η τελική δοκιμή φορτώματος των ποδηλάτων για το αυριανό ταξίδι.. , έγινε service σε όλα τα ποδήλατα της φαμίλιας και είμαστε έτοιμοι.
Πολύ ποιοτική σχάρα η thule κ ακόμα πιο ποιοτική η φαναριέρα της thule ( μόνο που δεν πρόλαβα να φτιάξω έστω μια χαρτινη πινακίδα κυκλοφορίας, για να είμαι 100% νόμιμος..)υ.γ 1
τελικά πως γίνεται ρε γμτ , όταν θέλω κάτι να καταλήγω συνήθως στο πιο ακριβό ή σχεδόν στο πιο ακριβό. (νόσος Geo F1)
αγοράστηκε τελικά πέταλο abus varedo ώστε να το έχω μαζί μου στις διακοπές..υ.γ 2
Θα βρίσκεται κανείς συμφορουμίτης μέχρι τις 20 του μηνός προς Κυλλήνη κ αργότερα μέχρι τέλη του μήνα στην Λαμία (Υπάτη) να κάνουμε μαζί καμμιά ορθοπεταλιά? -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
τελικά πως γίνεται ρε γμτ , όταν θέλω κάτι να καταλήγω συνήθως στο πιο ακριβό ή σχεδόν στο πιο ακριβό. (νόσος Geo F1) )Είσαι άνθρωπος που αφού κάνεις τη μελέτη αγοράς σου εκτιμάς αυτά που κρύβονται στα ακριβά που οι άλλοι δυσκολεύονται να προσέξουν, δηλαδή ξέρεις τι θέλεις και είσαι ώριμος και εμπεριστατωμένος..... ή απλά κορόϊδο!
Εγώ λέω το πρώτο επειδή με συμφέρει. -
Παίδες, σκέφτομαι να αποχωριστώ το αγαπημένο μου ΜΤΒ. Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, απλώς το αναφέρω τώρα σε περίπτωση που έχετε κάποιον XL γνωστό, να του το σφυρίξετε. Είναι τόσο σπάνια τα διπλανάρτησα σε μεγάλα μεγέθη, που όταν έψαχνα για να αγοράσω, δεν έβρισκα τίποτα.
Έχουμε και λέμε
Specialized XC FSR Comp 2010 (δεύτερος ιδιοκτήτης)
Αλλά επειδή δεν ήθελα να κάνω XC (δηλαδή κάλυψη μεγάλων αποστάσεων) αλλά ήθελα να αντέχει και στα πιο ζόρικα, το ενίσχυσα αυτά σημεία που πονούσε. Καταρχάς έχω αλλάξει στεφάνια στις ζάντες με τις απίστευτα τούμπανο Mavic A729. Εσωτερικό πλάτος 29 χιλιοστά, το πιο φαρδύ μοντέλο της Mavic.
Επίσης, άλλαξα το μπροστινό φρένο με το Shimano Saint, δηλαδή το πιο ζόρικο μοντέλο της Shimano για Downhill.
Η μετάδοση είναι ουσιαστικά καινούρια (χρήση δύο μηνών), με μπρος και πίσω ντεραγιέ ΧΤ,10άρα κασέτα κι αλυσίδα ΧΤ, αλλαγές και δισκοβραχίονα Deore.
Μπροστινή ανάρτηση Rock Sox Tora 120 χιλιοστά και πίσω X Fusion, μπροστινό ελαστικό Kenda Nevegal και πίσω WTB Vigilante, αμφότερα διάστασης 26 Χ 2.35, αμφότερα tubeless (δηλαδή χωρίς σαμπρέλα, αλλά με ζουμί) για ελαφρύτερο βάρος, ξένοιαστες βόλτες (ξεχνάς τι σημαίνει σκάσιμο) και εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης.
Το τιμόνι είναι επίσης αλλαγμένο αυτά 740 χιλιοστά, αλλά μαζί θα δοθεί και το εργοστασιακό των 680 χιλιοστών. Νομίζω ότι μια λογική τιμή για τα παραπάνω είναι τα 850 ευρώ.Επίσης, μπορεί να δοθεί μαζί και το υπερτέρας των υδραυλικών παλουκόσελων, το φοβερό KS Lev. Είναι ήδη φορεμένο στο ποδήλατο εδώ και δύο τρεις μήνες και νομίζω ότι μια λογική τιμή είναι τα δύο κατοστάρικα επιπλέον. Για σφυρίξτε το για να πάμε και μεις παρακάτω.
-
Α, ξέχασα να αναφέρω ότι το ποδήλατο φοράει ένα ασύρματο κοντέρ της VDO με ένδειξη και cadence, δηλαδή πόσες περιστροφές κάνουν τα πετάλια ανά λεπτό. Δώρο κι αυτό.
-
Αλλάζεις κατηγορία ή αδειάζεις χώρο;
-
Αδειάζω χώρο και γεμίζω τσέπη ώστε να αλλάξω κατηγορία.
-
Σκέφτεσαι κάτι τέτοιο?
-
fatboy+ dimsabas+κιτάκι = ενα smart for2 σε βαρος
-
Dim βαλε καμμια φωτο. Το εχεις βαλει κ στο car?
-
-
Nice! Μεγειές!
Τα πετάλια άλλαξε τα χθες με μεταλλικά.
Απο αξεσουάρ δεν έβαλες τίποτα? mudguards,τσαντάκια etc
-
Λίγα για το βάρος μου, έχω χάσει δώδεκα κιλά (και μάλιστα τελείως ξεκούραστα κι εύκολα και χωρίς πείνα , περισσότερα σε άλλο θέμα) και είμαι μια χαρά πλέον.
Δεν το έχω βάλει πουθενά Γιάννη, ίσως περιμένω να γυρίσω για να το βάλω. Ή θα το βάλω χωρίς φωτογραφίες και συμπληρώνω την αγγελία όταν επιστρέψω. Θυμάμαι όταν έψαχνα για κούρσα μεγάλων διαστάσεων που δεν υπήρχε τίποτα και έμπαινα τέσσερις φορές την ημέρα στο καρ. Ε, μια Τετάρτη μεσημέρι ελέγχω, τίποτα. Ξυπνάω το απόγευμα, ελέγχω, να σου η πρώτη αγγελία μετά από ενάμιση μήνα. Κατευθείαν τηλέφωνο, σε μια ώρα το φόρτωνα στο αμάξι.
Αντίστοιχη φάση στο χωμάτινο. Ένα υπήρχε σε όλο το καρ. Έτσι ελπίζω ότι θα γίνει και τώρα. Μπορεί να το έχω αγγελία τρεις μήνες και να μη χτυπήσει τηλέφωνο και ξαφνικά να πάρει κάποιος τρελαμένος και να έρθει να το πάρει μέσα σε μισή ώρα. Τη βλέπω τη δουλειά.
Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να φύγει, γιατί θα πρέπει να μπει πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αρκετά βαθιά και είμαι ταπί . -
Μπήκε κι η αγγελία:
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/5392338/ -
Φορτωθηκαν τα ποδηλατα ,παμε για γυναικοχωρι τωρα. 8 μερες , καθε απογευμα απολογισμος 330χλμ ,οποιος γνωριζει απο Καστρο Κυλληνης κ περιξ, ομορφες διαδρομες μεσα σε ελιες ,πολυ ανηφορα, εκαιγα τις all incl θερμιδες..:-P
Παμε Λαμια τωρα , να εξερευνησουμε κ εκει τον τοπο.. -
Μια 40άρα την ημέρα, τέλειος!!!
-
Η καλυτερη λύση!Πόσο στοιχησε συνολικα?
Η ζωή...ποδήλατο!