Να σε προκαλεσει σε τι. Σε μετωπικη;
Ο τυπος προφανως με το GTi για να καταληξει σε μετωπικη ... η πλαγιωμετωπικη .... ειτε πηγαινε στη μεση του δρομου (ο δρομος χωραει 2 νταλικες να διασταυρωθουν ΑΝΕΤΑ) ...ειτε πηγε να προσπερασει οπως να 'ναι.
Ειμαι απο Λάρισα και το συγκεκριμενο δρομο τον χρησιμοποιω παρα πολυ συχνα.
Το μονο επικινδυνο εκει ειναι οι καθετοι οδοι απο τα χωρια, η υπαρξη ζωων που μπορει να πεταχτουν και ο φωτισμος που δεν υπαρχει. ΜΟΝΟ βραδυ φοβαμαι να οδηγησω εκει, αλλα μια 100χλμ/ω τα 'χεις ανετα και με ασφαλεια αν η οραση σου ειναι οκ και βλεπεις τουλαχιστον τι σκατα γινεται μπροστα.
Εαν ΟΛΟΙ ηξεραν οτι η προσπεραση το βραδυ σε τετοιο δρομο ειναι κατι τραγικο εαν δεν εχεις οπτικο πεδιο, το να κινεισαι στη γαμημενη λωριδα σου ειναι απαραιτητο και το βασικο, να προσαρμοζεσαι κινουμενος χωρις να υπερβαινεις καποια ορια ταχυτητας (δρομου και οχηματος, γιατι τα αλλα ειναι διακοσμητικα)... θα εισαι ασφαλης.
Ομως... τα οσα εχω δει εγω εκει και σε παρομοιους δρομους:
- ΦΩΤΑ ... δε μιλαω για κολωνες φωτισμου, αλλα για τα γαμοφωτα του καθε βλακα που δεν ξερει να τα ρυθμισει σωστα.
Εαν σε στραβωσει ο εχων xenon ή τιποτα αλλα διαστημικα αρυθμιστα, δε βοηθαει το να κοιτας κατω δεξια...
- Προσπεραση. Λογω του οτι εχει νταλικες, εαν δεν ξερεις που βολευει να την κανεις με ασφαλεια, αστο γαμησετο ... πολλοι την πατανε.
- Οχι τοσο οι λακουβες, αλλα οι αποτομες σε μεγαλο μηκος βυθισεις και τα υψωματα του δρομου. Με συγκεκριμενη ταχυτητα (αναλογα το αυτοκινητο) μπορει να βυθιστουν τα αμορτισερ τοσο, που μετα το υψωμα, να υπαρξει ταλαντωση εαν πηγαινεις με την ταυτοτητα στο στομα, εφυγες...
Ο τυπος 20 χρονων ηταν. Τι παει να πει 'Σε προκαλει' το αυτοκινητο; Δεν ειχε καμια εμπειρια προφανως.
Βρεθηκε σε πλαγιωμετωπικη με νταλικα και πιστεψε με, ο νταλικερης δε φταιει. Λιγοι ειναι αυτοι που οδηγουν επικινδυνα και ΕΚΤΟΣ λωριδας!
Στα παιδια μου θα επαιρνα αυτοκινητο με πρωτο γνωμονα την ασφαλεια και οχι τοσο την ιπποδυναμη.
Σαφως και δε θα τους αγοραζα ενα αυτοκινητο με 300 αλογα, μην εισαι χαζος!
Οσο για το πολο με τα 180 σαπια αλογακια, κλαιν μαιν.
Σχετικα με το ποσα πηγαινε, δε θελει πολυ για να γινει ετσι η νταλικα και το αυτοκινητο με μια μετωπικη 70+90χλμ/ω ... τι νομιζες οτι αγγιξε και την ταχυτητα του φωτος;