Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Alfa Romeo 159 vs BMW σειρά 3
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Alfa Romeo 159 vs BMW σειρά 3
    • 1
    • 2
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 48
    • 49
    • 19 / 49
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    113
    980
    1643
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kouk last edited by

Πρέπει όμως να τα λέμε Κώστα μπας και καταλάβουν κάποια στιγμή τι λένε!

Βρε manosm3!!!!
      Πήρες το αμαξάκι με καμμένη φλάτζα και του ήπιες το αίμα και μας το αναφέρεις σας παράδειγμα αξιοπιστίας??!!!
      ΜΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚΑΨΕ ΦΛΑΤΖΑ!!!!
      ΑΡΑ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ!!!

Και που ξέρεις τι ζημιές του έκανες στα χιτώνια,τα έμβολα,τα πιστόνια,τις βαλβίδες με την μεταχείριση που του έκανες?!!!

Και ποιός σου είπε ότι τα 3 παραδείγματα που έχεις εσυ στον περίγυρό σου χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά όλων των αυτοκινήτων μιας μάρκας!!

Η δικιά μου BMW δεν έπαιρνει μπροστά για 1,5 χρόνο όταν έκανε κρύο!!!
      Αυτό το λές αξιοπιστία?Η πρέπει να πω ότι όλα τα BMW είναι αναξιόπιστα?!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • 1
        106rallye03 last edited by

Το 'φερα στα ισα

• S
          sirgus last edited by

Όχι απλά για να πεις ότι το Χ είναι πιο αξιόπιστο από το Ψ πρέπει να έχεις κρίνει πάρα πολλά αυτοκίνητα για πάρα πολλά χρόνια.

Αν αρχίσουμε ότι ο θείος μου και η πεθερά της αδερφής μου, και ο νονός του παππού μου είχε Fiat και χάλασε άρα ΟΛΑ τα ιταλικά χαλάνε (γιατί τα επιχειρήματα τέτοιου είδους βλέπω ότι είναι) τότε … ωραία κουβέντα κάνουμε...

Κάποτε τα ιταλικά ήταν πιο ευαίσθητα και ίσως πιο ευπαθή στη σκουριά.
          Κάποτε τα γερμανικά ήταν πιο γερά.
          Κάποτε τα γαλλικά ήταν πιο άνετα.

Τώρα δεν ισχύουν τα παραπάνω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ που ίσχυαν τότε.

• S
            sakiss last edited by

Ο χρήστης trelovet έγραψε:
            Θεωρητικά όχι Αλλά δεν νομίζεις ότι πρέπει να βρεθεί κάποια φόρμουλα για όλο αυτο το μπαχαλο ?

Mias kai se ksanapetixaino sou tonizo min kaneis to lathos kai den pareis tin 2.4JTD....auti ti stigmi einai i pio olokliromeni epilogi....meneis kai ektos athinon/thess.

• F
              felleas last edited by

Ο χρήστης MICZ έγραψε:

Από δω και πέρα, όταν κάποιος υπαινιχθεί ότι 'εμείς οι Αλφίστι' είμαστε κολλημένοι θα του ποστάρω ένα link σε αυτό το topic.

Κyan ηρέμησε γιατί και εσύ αμερόληπτος ούτε ήσουν ούτε είσαι, αφού ανήκεις στους γνήσιους ''Αλφίστι'' (με ότι συνεπάγεται αυτό)

Δεν δήλωσα ποτέ αμερόληπτος αλλά σίγουρα δεν είπα τα φαιδρά (για να το θέσω ευγενικά δηλαδή) που πετάχτηκε και είπε η 'παράταξή' σας εδώ μέσα και μάλιστα off-topic και σε προκαλώ να μου αποδείξεις το αντίθετο. Μόνο και μόνο το smiley που χρησιμοποίησες (:x) δίπλα στη λέξη 'Αλφίστι' και το σχόλιο στην επόμενη παρένθεση τα λέει όλα για το ποιος είναι πιο αμερόλυπτος από τους δυό μας.

Και να σου πω και το άλλο: Είμαι moderator και στο alfisti.gr αλλά δεν έριξα κανένα σύρμα εκεί για να ανατρέψω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πράγμα που έχω βάσιμες υποψίες ότι έγινε από κάποιον από 'σας'.

Έτσι, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους!

Kαι για να εξηγηθώ και γω για να μην μου αφήσεις τις ''λαδιές'' να αιωρούνται,(βέβαια οι περισσότεροι εδώ με το μέρος σου είναι-σιγά μην πιστέψουν εμένα) στα forum που είμαι γραμμένος, υπήρχαν ήδη άτομα που ήταν γραμμένα εδώ πολύ πριν από μένα (και δεν εννοώ μόνο από forum της BMW).
              Άλλωστε εγώ έπαιρνα 4Τ από το 1976 και το forum αυτό ξέρω ότι είναι ανοιχτό σε όλους (οπαδούς και μη). Δυστυχώς για σένα (σύμφωνα με αυτά
              που αφήνεις να εννοούνται) δεν έχω την ανάγκη να ''φέρνω'' άτομα να υποστηρίξουν μία μάρκα που είναι παγκόσμια καταξιωμένη σε όλο τον πλανήτη. Ούτε έχει ανάγκη ''υποστήριξης''. Όσο για τα άτομα που υποστηρίζουν την BMW έχουν ελεύθερη βούληση και δεν νομίζω να χρειάζονται την καθοδήγηση κάποιου (και αυτούς τους θίγεις έμεσα).
              Τα δικαιώματα τα δίνετε εσείς με τα γραφόμενά σας και τις ειρωνείες σας και αυτό κάποια στιγμή έπρεπε να το περιμένατε.
              Εντάξη αδιφορία να δείξεις μία, δύο, τρεις φορές αλλά εσείς το κάνατε ΠΡΟΚΛΗΣΗ πια! Θυμίσου την υπογραφή του alfa romeo και τα σχόλιά του και πόσταρε πόσες φορές έχουν κάνει ''#@#'' οι Alfisti σχεδόν όλα τα θέματα.
              Το ότι είσαι moderator στο afisti.gr και μας λες ότι δεν ''φέρνεις'' άτομα γιατί προφανώς δεν είναι του ''επιπέδου σου'' να κάνεις τέτοιου είδους ενέργειες δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί το forum ούτως ή άλλως ''alfaromeoκρατήται''. Και ποιος μου λέει εμένα ότι λες και την αλήθεια στο κάτω-κάτω.
              Λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη ένας moderator πρέπει να κρατάει σε ΟΛΑ ουδέτερη στάση και να μην προκαλεί και ο ίδιος βάζοντας διάφορα ειρωνικά smile! Και συ δεν είσαι ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ. Και αυτός είναι ΕΝΑΣ από τους λόγους που δημιουργούνται λεκτικές ''διαμάχες'' μεταξύ των μελών.
              Φιλικά τα λέω αυτά και χωρίς καμμία διάθεση συνέχειας των ''επισοδίων'' (αν και αν κρίνω από την τηλεθέαση με ''διαμάχες'' στα παράθυρα των καναλιών ο Έλληνας τέτοια θέλει).
              Ikar ποτέ δεν δήλωσα ''αμερόλYπτος'' (απλά προσπαθώ να το βλέπω έτσι, αλλά να νοιώθω ότι και ο άλλος το βλέπει ''αμερόλYπτα'') και το αποδυκνείω με το πρώτο μου post όταν γράφτηκα εδώ.
              Το ξέρω ότι είμαστε για πολλοστή φορά off-topic αλλά ''αισθάνθηκα'' ότι θίκτηκα με τα ''υπονοούμενα'' του Kyan.

Μετά λύπης διαπιστώνω την σπήλωση του φιλού Kyan από τον εν λόγο κύριο ο οποίος αν και δηλώνει αναγνώστης των 4τροχών από το '76 μάλλον δεν έχει ιδέα για την ''ταυτότητα'' αλλά και το έργο του Kyan ως moderator στο συγκεκριμένο forum τα 2 τελευταία χρόνια που το παρακολουθώ.

Ο αντικειμενικός χαρακτηράς του και στάση του σε όλα τα θέματα, ο σωστός γραπτός του λόγος, η απίστευτη για τα δικά μου δεδομένα, ηρεμία και ψυχραιμία του στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων-προβλημάτων που έχουν εκτυλιχθεί κατα καιρούς στο forum των 4Τ, συντέλεσαν στην επαφή και την πρόταση (τιμή για εμάς) να γίνει διαχειριστής και στο δικό μας (alfisti) forum από τον Οκτώβριο του '04. Το έργο του άριστο,αθόρυβο, όπως και στους 4Τ, με συνέπεια, ήθος και τρόπο διατηρεί την τάξη και το επιπέδο.

Προσωπική απόψη μιας κι εγώ εχώ BMW, και εχώ οδηγήσει τα περισσότερα, αυτοκίνητα όντως με προσωπικότητα και αυτά αν και δεν ταιριάζει με την δικιά μου......
              Αγαπητοί, η BMW δεν λέει μια αν δεν είναι Μ3....άντε από 25 και πάνω....
              Αν δεν έχεται κάτι τέτοιο και μιλάτε εδώ μάλλον για άλλα αυτοκίνητα λέτε.
              Oι Alfa από την άλλη και 1.2 να έιναι έχουν Ακέραιο και συγκεκριμένο χαρακτηρά.

• G
                gskarmou last edited by

Το πράγμα έχει καταντήσει γελοίο ξεκινάμε για ψηφοφορία και καταλήγουμε σε απείρου κάλλους -για να μη πω τίποτα χειρότερο -αντιπαραθέσεις ,επειδή απο ότι φαίνεται:

1.Πολλοί εδω μέσα δεν ξέρουν την τύφλα τους και γράφουν ότι τους κατέβει
                2.Ακόμα περισσότεροι προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους για την ορθότητα της επιλογής που έχουν κάνει, μπάς και μπορέσουν να δικαιολογήσουν και στον ίδιο τους τον εαυτό πλέον, ότι έκαναν κάτι σωστό με την επιλογή που έκαναν και όχι μια ακόμα μ@μ@κια.
                3.Καλά πόσοι έχετε μετοχές εδω μέσα σε αυτοκινητοβιομηχανίες ??Χλωμό
                4.Για την πάρτη του ,για την κάυλα την δικιά του διάλεξε κανείς αυτοκίνητο ή για μόστρα και κύρος ?? ΄

• 0
                  037 last edited by

Ισως, επαναλαμβανομαι, αλλα διαβασα ελαχιστες σελιδες.

Η επιλογη αυτοκινητου εξαρταται απο πολλους λογους. Αντικειμενικους και υποκειμενικους.

Οποτε επειδη, καθε εκδοση της 159 και της 3αρας, ειναι διαφορετικη, και επειδη πρεπει να ασχοληθει κανεις για να βρει αυτες τις κρισιμες διαφορες που 8α βγαλουν το νικητη, εγω ψηφισα με βαση τις φωτογραφιες της πρωτης σελιδος. Δηλαδη σχεδιασμο. Τις αντικειμενικες τις αφησα εκτος για τωρα.

Εκτος βεβαια απο την εμφανη διαφορα που ειναι στην μεταδοση της κινησης, ο σχεδιασμος ειναι το αμεσος επομενο γενικο κριτηριο.

Η Αλφα δειχνει πανεμορφη και η 3αρα, στο οριο, ξεχωριζει απο ΚΙΑ, Daewoo, Miele, Philips, Panasonic, kai διαφορα αλλα καθημερινα πολυεργαλεια

Οποτε 159

• U
                    ugo_sivocci last edited by

Καλησπερα σε ολους......Απ'οτι καταλαβαινετε ειμαι λατρης - οπαδος της ιστορικης Μιλανεζικης φιρμας.....Με αυτα που εχω διαβασει παντως σε αυτο το topic κυριολεκτικα εχω χασει την μπαλα....Εχω την εντυπωση οτι το 70% των συγγραφεων στο εν λογω topic δεν πρεπει να εχει καν διπλωμα.....ξεκινησε μια απλη ψηφοφορια και κατεληξε σε διαμαχη...γιατι ετσι? Διαβασα οτι οι alfa βγαζουν προβληματα και οτι οι bmw ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα στον πλανητη Γη και οτι οι alfa 'τσακιζουν' τις bmw σε πολλα σημεια.........Αυτου του ειδους οι επισημανσεις τα σχολια και οι παρατηρησεις, δεν αρμοζουν σε λατρεις της αυτοκινησης....Τωρα αφελη σχολια του τυπου: 'οι alfa ειναι τενεκεδες - οι alfa δεν στριβουν - οι alfa εχουν προβληματα κτλ κτλ' τα αφηνω για καποιους που ακομα περνουν στα κρυφα το αυτοκινητο του 'μπαμπα' μεχρι να κλεισουν τα 18 και να βγαλουν διπλωμα.......οι αποψεις διαφερουν και καλο ειναι να υπαρχουν ψυχραιμα συμπερασματα και οχι 'τσαμπα μαγκιες' πισω απο την ασυλια που σου προσφερει ενα μονιτορ......Απο τις 25 σελιδες που εχω διαβασει ζητημα αν εχουν ουσια οι 10....Η καθε φιρμα εχει τα καλα της και τα κακα της....Αλλα οταν διαβαζω απο κατι ' παιδακια' οτι οι alfa ειναι Π.Ε (οσοι εχουν παει στρατο καταλαβαινουν τι εννοω) τοτε ειναι απλα για γελια....Οσο αφορα τον Κωστα (kyan) αυτο που εχω να πω (επειδη γνωριζομαστε προσωπικα και χωρις την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ δοση μεροληψιας) , λεω οτι ειναι πολυ καλος γνωστης του θεματος 'αυτοκινηση' και ατομο ΧΑΜΗΛΩΝ τονων....ποτε δεν μιλαει και δεν γραφει χωρις λογο....Καπου διαβασα οτι οι alfa εχουν ως ενα εκ των δυο μειονεκτηματων τους, τους οδηγους.....Εγω απλα θα πω (οντας οδηγος μιας alfa) οτι ακομα και 40 χρονων να ειναι ο εν λογω 'κυριος' και με βαση τα οσα εχει γραψει σε αυτο το topic το μυαλο του πρεπει να μην εχει ξεπερασει την προσχολικη ηλικια (αυτο ειναι καλο αλλα οχι σε τετοιου ειδους κουβεντα) αν και απο γραφωμενα του και σε αλλα threads που διαβασα μαλλον για ατομο που πασχει απο ' ιταλοφοβια' τον κοβω....αλλα τον καταλαβαινω...ειναι δυσκολο να εισαι παντα δευτερος και να μην εχεις σοβαρα επιχειρηματα να αποδειξεις το αντιθετο.....
                    Κλεινοντας αυτον τον προλογο λυπαμαι αν κουρασα τον οποιονδηποτε, αλλα ενοιωσα οτι η αποψη μου πρεπει να γραφτει....
                    Καλο ειναι να υπαρχει κριτικη και σχολια, αλλα ΓΟΝΙΜΗ κριτικη και σχολια που ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΝ κανενα.....
                    Οσο αφορα το θεμα μας θα διαλεγα την ιταλικη φινετσα και το μοναδικο συναισθημα που προσφερει η alfa στον εκαστοτε οδηγο της....Η bmw απλα δεν ταιριαζει στον χαραχτηρα μου, ειναι πολυ 'ηπιων τονων' Απλα (και αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη παντα) οποιος λεει οτι η alfa δεν προσφερει τιποτα στον τομεα οδηγηση, τοτε απλα δεν ειχε την τυχη να οδηγησει μια alfa romeo.....

• V
                      visconti last edited by

Αγαπητοί, η BMW δεν λέει μια αν δεν είναι Μ3....άντε από 25 και πάνω....
                      Αν δεν έχεται κάτι τέτοιο και μιλάτε εδώ μάλλον για άλλα αυτοκίνητα λέτε.
                      Oι Alfa από την άλλη και 1.2 να έιναι έχουν Ακέραιο και συγκεκριμένο χαρακτηρά.

συμφωνω απολυτα.
                      οποτε εκτος απο εμφανισιακα ψηφιζω κ μηχανολογικα 159 διατηρωντας βεβαια στην ψηφο μου το υψηλο επιπεδο φινιρισματος κ εσωτερικης εμφανισης το οποιο ειναι μακραν μπροστα απ το ξεπερασμενο κ γηρασμενο γερμανικο αυτοκινητο που ακουει στο ονομα bmw.-

• M
                        micz last edited by

Μετά λύπης μου διπιστώνω ότι οι ''οπαδοί'' της Alfa δείχνουν για άλλη μια φορά τον τρόπο σκέψης τους
                        Καταρχάς πέσανε να υποστηρίξουν τον ''ομόσταυλο'' kyan λες και τους θίξαμε τους συγγενείς τους. Το πράγμα έχει καντήσει ''θίασος''.
                        Ξεκολάτε, εγώ συμφωνώ με τα γραφόμενα του babiss (που και αυτος υποστηρίζει την alfa) αλλά με σωστές και ώριμες απόψεις.
                        Δεν είπα πως ο kyan δεν αξίζει να είναι moderator αλλά να είναι πιο προσεκτικός στα σχόλιά του. Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου μόνο που καμμιά φορά ξεφεύγει σαν moderator πάντα.
                        Το να βάζει το smile που του πετάνε ντομάτες για παράδειγμα στα γραφόμενά μου (ότι και να λένε αυτά), εγώ τουλάχιστον δεν το περίμενα από έναν moderator. Tο περίμενα από τον ''κύριο'' ας πούμε που κρίνει ότι βρίσκομαι σε ''προσχολική ηλικία'' (ο οποίος παρεπιπτώντως πίσω από τα ομολογουμένως προσεγμένα γραφόμενά του κρύβεται και ο δικός του φανατισμός προς τη ''μάρκα'')
                        Ότι και να είπαμε με τον kyan νομίζω δεν έχει την ανάγκη ''δικηγόρων'' μπορεί και έχει τη δύναμη (το πιστεύω αλήθεια, αλλιώς δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση) να με βάλει με τον σωστό τρόπο στη ''θέση μου.''
                        Πιστεύω τώρα να σταματήσει αυτή η φαρσοκομωδία μέρες που είναι (σας παρακαλεί ένας ώριμος ηλικιακά, αλλά ανώριμος στο μυαλό, συνάνθωπος σας )

• K
                          kostase39 last edited by

ΕΛΕΟΣ ρε παιδια!!!ολοι λετε κακο το να υπαρχει αυτη η κατασταση μεσα στο thread αλλα ολο και κατι πεταει καποιος και ξανα απο την αρχη!!ο αλλος λεει το γερασμενο ξεπερασμενο γερμανικο αυτοκινητο!!!ποιο ξεπερασμενο και γερασμενο μηπως δεν το εχεις δει το αυτοκινητο??????ηηη το αλλο αμα δεν ειναι Μ3 δεν λει(δηλαδι αν σου εδιναν ενα 520 δεν θα το ηθελες)και μετα για αυτην εδω την κατασταση να λετε οτι ευθυνονται μονο οι μπεμβεδακιδες

• F
                            felleas last edited by

Ο χρήστης MICZ έγραψε:
                            Μετά λύπης μου διπιστώνω ότι οι ''οπαδοί'' της Alfa δείχνουν για άλλη μια φορά τον τρόπο σκέψης τους
                            Καταρχάς πέσανε να υποστηρίξουν τον ''ομόσταυλο'' kyan λες και τους θίξαμε τους συγγενείς τους. Το πράγμα έχει καντήσει ''θίασος''.
                            Ξεκολάτε, εγώ συμφωνώ με τα γραφόμενα του babiss (που και αυτος υποστηρίζει την alfa) αλλά με σωστές και ώριμες απόψεις.
                            Δεν είπα πως ο kyan δεν αξίζει να είναι moderator αλλά να είναι πιο προσεκτικός στα σχόλιά του. Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου μόνο που καμμιά φορά ξεφεύγει σαν moderator πάντα.
                            Το να βάζει το smile που του πετάνε ντομάτες για παράδειγμα στα γραφόμενά μου (ότι και να λένε αυτά), εγώ τουλάχιστον δεν το περίμενα από έναν moderator. Tο περίμενα από τον ''κύριο'' ας πούμε που κρίνει ότι βρίσκομαι σε ''προσχολική ηλικία'' (ο οποίος παρεπιπτώντως πίσω από τα ομολογουμένως προσεγμένα γραφόμενά του κρύβεται και ο δικός του φανατισμός προς τη ''μάρκα'')
                            Ότι και να είπαμε με τον kyan νομίζω δεν έχει την ανάγκη ''δικηγόρων'' μπορεί και έχει τη δύναμη (το πιστεύω αλήθεια, αλλιώς δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση) να με βάλει με τον σωστό τρόπο στη ''θέση μου.''
                            Πιστεύω τώρα να σταματήσει αυτή η φαρσοκομωδία μέρες που είναι (σας παρακαλεί ένας ώριμος ηλικιακά, αλλά ανώριμος στο μυαλό, συνάνθωπος σας )

Την φαρσοκΩμωδία ώριμε κύριε την συνεχίζεις έσυ, αγνοώντας την .- (τελεία και παύλα) του Κyan.
                            Συγχαρητήρια και καλό Πάσχα

• S
                              sirgus last edited by

Από το άλλο τρέχον θέμα :

Ποιο επιλέγουν οι περισσότεροι για επίδειξη;
                              Alfa Romeo 8%
                              BMW 39%
                              Mercedes 45% *

Ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του....

• M
                                micz last edited by

Ο χρήστης felleas έγραψε:

Την φαρσοκΩμωδία ώριμε κύριε την συνεχίζεις έσυ, αγνοώντας την .- (τελεία και παύλα) του Κyan.
                                Συγχαρητήρια και καλό Πάσχα

A μάλιστα! Αυτό κατάλαβες εσύ, ότι την ξαναέλεγα στον kyan. Άντε να στο κάνω πιο λιανά μπας και το καταλάβεις επιτέλους.
                                ΣΕ σένα τον ''κύριο fellea και τον ''κύριο'' ugo_sivocci αναφερόμουν έμεσα. Και από μένα τα συγχαρητήριά μου που συνεχίζεις την δική ΣΟΥ παράσταση.
                                Άντε και σε σένα εύχομαι καλό Πάσχα και καλά κρασιά

• ?
                                  A Former User last edited by

Τα σχόλια για τον Kyan ήταν επιεικώς ... άστοχα και άδικα.
                                  Αυτά το κολλήματα μας κάνουν και γινόμαστε άδικοι.

Καλό Πάσχα σε όλους σας .

• F
                                    funkyreverend last edited by

Παιδιά, ψήφισα 159, γιατί η 3αρα δεν μου άρεσε στο πίσω μέρος. Και υπάρχουν κάποιοι που δεν τους αρέσει το Megane!

Και τα δυο φαντάζομαι ότι θα είναι καταπληκτικά αυτοκίνητα, οι δε δυνατές τους εκδόσεις, πρέπει να βγουν χάρμα ιδέσθαι (και οδηγείν). Τώρα, ανάλογα με τις τιμές και τα επιμέρους συγκριτικά, θα καθορίσω ποιο με εκφράζει περισσότερο. Θα προσκυνούσα τον μωαμεθανισμό για πίσω κίνηση (μια που δεν την έχω χαρεί), αλλά για την 159 μπορεί και να έκανα υπομονή.

Πάντως, από μένα, προσωρινό λουκέτο στα φόρουμ περί Alfa Romeo, γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί. Και να ήμουν φανατικός πολέμιος ή υποστηρικτής, πάλι θα είχα κουραστεί. Η αναζήτηση στα λήμματα 'Alfa', 'GT', '147', '156' πιστεύω θα είναι της τάξης των 20.000.000.000 results. Ακούγονται χοντράδες και είναι κρίμα να γίνεται αυτό, άτομα σαν τον kyan (τον αναφέρω γιατί είναι συνέχεια εδώ και είναι σαν να τον γνωρίζω) να εμπλέκονται σε τέτοιους διαξιφισμούς. Για την ηλικία, παιδιά, δεν χρειάζεται...και 160 χρονών να είναι κάποιος, τα επιχειρήματα μπορεί να είναι '...και πιάνω και κόκκινο!'

Θα σας πρήζω στα διάφορα άλλα topics.

• T
                                      tsilis last edited by

Σωστότατος ο funkyreverend!

Δεν καταλαβαίνω,γιατί δύο φίρμες με ουσιαστική προσήλωση στην οδηγική ευχαρίστηση είναι σε θέση να μας φέρνουν σε τέτοια αντιπαράθεση!

Καλώς ή κακώς τα στερεότυπα του παρελθόντος έχουν σβήσει σε μεγάλο βαθμό!

Όποιος έχει οδηγήσει Αlfasud,147 kai 156 και καταλαβαίνει,είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα προσφέρουν απλόχερη οδηγική ευχαρίστηση.Συνεπώς η πίσω κίνηση δεν είναι μονόδρομος!

Από την άλλη,ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι από το 1991 και μετά οι ΒMW από τις εκδόσεις 318is και πάνω καθώς και η σειρά 5 ήταν (είναι) από πολύ καλές έως συγκινητικές στην οδήγησή τους!
                                      Μόνο ένα σημείο θέλω να τονίσω:όσοι είναι υπέρμαχοι της πίσω κίνησης ως βασικό αντεπιχείρημα της υπεροχής της ΒΜW ελπίζω να είναι σε θέση να την εκμεταλλευτούν και όχι να νομίζουν ότι οδηγούν επειδή γυρίζουν το αυτοκίνητο με πρώτη από στάση...

Προσωπκά,αγαπώ την Άλφα Ρομέο,διότι πιστεύω ότι δεν έχει υπάρξει φίρμα μαζικής παραγωγής με τέτοια προσήλωση στην ικανοποίηση του πραγματικού οδηγού καθ'όλη τη διάρκεια της ιστορίας της.
                                      'Πατάτες' έχει βγάλει πολλές (βλ.Αrna,145/146 boxer 1.4,75 1.6 tropheo),όμως ακόμη και σε αυτές προσπάθησε να βάλει στοιχεία που θα ικανοποιούσαν κάποιους περισσότερο ψαγμένους.

Αντίστοιχα η BMW έχει βγάλει και αυτή ουκ ολίγες 'πατάτες'!Ενδεικτικά αναφέρω 315/316 e21,316e30 με 75 άλογα,318 Μ40 με 5,2 στροφές στο τιμόνι και δολοφονικό κράτημα για τους περισσοτέρους,και άλλα πολλά και παλαιότερα...
                                      Ωστόσο,έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και σήμερα κάθε νέο μοντέλο της με ισχύ άνω των 140 ίππων αποτελεί δυνητικά ένα ευχάριστο σύνολο!

Συνεπώς,το μόνο στερεότυπο που ισχύει σήμερα είναι ότι και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να προσδώσουν ένα οδηγοκεντρικό προφίλ στα αυτοκίνητά τους ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο.Τα υπόλοιπα περί αξιοπιστίας/αναξιοπιστίας κλπ. τα ακούω βερεσέ!
                                      Προσωπικά διαλέγω Άλφα,λόγω στυλ και γενικότερης φιλοσοφίας της εταιρείας,όπως εξήγησα παραπάνω,αλλά σέβομαι απεριόριστα και την ΒMW και θεωρώ ότι θα μπορούσα κάλλιστα να αγοράσω κάποια από τις εκδόσεις των μοντέλων της με ικανοποιητική ισχύ.

Αυτά και τέλος και από εμένα για το θέμα!

Υ.Γ. προς τα νέα μπεμβεδόφιλα ( )μέλη αυτού του φόρουμ:Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε στο επόμενο track day του φόρουμ μας,οπότε τα λεγόμενα του καθενός μας αποκτούν και πρακτική αξία!

• S
                                        s-t-m last edited by

To thread αυτο εχει καταντησει απειρως γελοιο και κατεληξε οπως ξεκινησε,δηλαδη μια πλειονοτητα να την λεει σε μια μειονοτητα.....Αν ειναι να βγαινει ενα τοπικ και να υπαρχουν μονο ατομα της μιας πλευρας τοτε γεια σας.Αντικειμενικοτητα στο μηδεν αφου οποιος και αν μιλησε ηταν μελος μιας ''παραταξης'' οπως την ανεφεραν μερικοι εδω μεσα.Πραγματικα εξοργιστικα με την συμπεριφορα πολλων εδω μεσα....σαφως και υπηρξαν προκλησεις αλλα πολλοι το ειχατε δεδομενο να γινει μια συγκρηση που θα παρουν μονο μερος ατομα που υποστηριζουν alfa.Μολις σκασαν μυτη και μερικα ατομα να υποστηριξουν το αντιθετο τοτε πανικοβλητοι αρχισατε να γραφεται ο ενας με τον αλλο και να γινεται μια κατ'εξακολουθησην επιθεση σε ενα ατομο.Επιπλεον ενας moderator ενος ουδετερου forum οπως ειναι οι 4τροχοι αν ειναι δυνατον να ειναι και moderator ενος αλλου forum το οποιο υπαρχει για την εξυμνηση της alfa.Αυτο κυριοι εμενα μου καταργει οποιαδηποτε υπονοια ισης μεταχειρησης σε ατομα τα οποια μπορει να υποστηρηζουν κατι αλλο απο αυτο που υποστηριζουν ''τα φιλαρακια'' του.Δυστιχως το αποτελεσμα που βγηκε ειναι για τα σκουπιδια.Ειδικα οταν ειναι αποδεδειγμενο ακομα και παλιοτερα οτι σε αυτο το forum υπαρχει μια κυριαρχια ιταλοφιλων ακομα και στα ''κεφαλια'' του forum των 4τ.Καντε καλυτερα το ιδιο thread στο alfisti.gr να εχετε ενα 100% υπερ τις 159 χωρις κανενα σχολιο εναντιον μπας και χαρειτε λιγο...ποιος ξερει,ειστε ικανοι να το πιστεψετε κιολας οτι ειναι εγκυρο αποτελεσμα...

• ?
                                          A Former User last edited by

Καλο Πασχα!

• U
                                            ugo_sivocci last edited by

Ο χρήστης S.T.M έγραψε:
                                            To thread αυτο εχει καταντησει απειρως γελοιο και κατεληξε οπως ξεκινησε,δηλαδη μια πλειονοτητα να την λεει σε μια μειονοτητα.....Αν ειναι να βγαινει ενα τοπικ και να υπαρχουν μονο ατομα της μιας πλευρας τοτε γεια σας.Αντικειμενικοτητα στο μηδεν αφου οποιος και αν μιλησε ηταν μελος μιας ''παραταξης'' οπως την ανεφεραν μερικοι εδω μεσα.Πραγματικα εξοργιστικα με την συμπεριφορα πολλων εδω μεσα....σαφως και υπηρξαν προκλησεις αλλα πολλοι το ειχατε δεδομενο να γινει μια συγκρηση που θα παρουν μονο μερος ατομα που υποστηριζουν alfa.Μολις σκασαν μυτη και μερικα ατομα να υποστηριξουν το αντιθετο τοτε πανικοβλητοι αρχισατε να γραφεται ο ενας με τον αλλο και να γινεται μια κατ'εξακολουθησην επιθεση σε ενα ατομο.Επιπλεον ενας moderator ενος ουδετερου forum οπως ειναι οι 4τροχοι αν ειναι δυνατον να ειναι και moderator ενος αλλου forum το οποιο υπαρχει για την εξυμνηση της alfa.Αυτο κυριοι εμενα μου καταργει οποιαδηποτε υπονοια ισης μεταχειρησης σε ατομα τα οποια μπορει να υποστηρηζουν κατι αλλο απο αυτο που υποστηριζουν ''τα φιλαρακια'' του.Δυστιχως το αποτελεσμα που βγηκε ειναι για τα σκουπιδια.Ειδικα οταν ειναι αποδεδειγμενο ακομα και παλιοτερα οτι σε αυτο το forum υπαρχει μια κυριαρχια ιταλοφιλων ακομα και στα ''κεφαλια'' του forum των 4τ.Καντε καλυτερα το ιδιο thread στο alfisti.gr να εχετε ενα 100% υπερ τις 159 χωρις κανενα σχολιο εναντιον μπας και χαρειτε λιγο...ποιος ξερει,ειστε ικανοι να το πιστεψετε κιολας οτι ειναι εγκυρο αποτελεσμα...

Κοιταξε...προφανως παρερμηνευσες την οποια 'επιθεση' οπως εσυ λες προς ενα μεμονομενο ατομο....Ο λογος της δικης μου τουλαχιστον παρεμβασης, εχει να κανει με τον τροπο που καποια ατομα εδω εκφραζονται και οχι με το αποτελεσμα του δημοψηφισματος. Εχει να κανει κυριως με τον τροπο που αντιμετωπιζει ο καθενας μας τον ανθρωπο που εχει απεναντι του και συνομιλει αλλα παρ'αυτα εχουν διαφορετικη αντιληψη....Δεν εχει να κανει με το γεγονος π.χ οτι ο 'α' δεν υποστηρηζει τις alfa romeo αρα πρεπει να τον κραξω εγω που τις αγαπω....Ο καθενας απο ολους εμας εχει διαφορετικη αποψη και αυτο ειναι σεβαστο. Δεν ενοχλουμαι εν ολιγις με το οτι υπαρχει αντιλογος, αλλα σπαζομαι τρομερα οταν διαβαζω σχολια τα οποια εχουν ως μοναδικο σκοπο να δημιουργησουν εντυπωσεις ενω δεν υπαρχει ουτε ιχνος βασης στα εν λογω 'επιχειρηματα'. Καθε αποψη σεβαστη , αλλα οχι απαραιτητα και δεκτη και αυτο ειναι η ουσια καθε δημοκρατικου διαλογου....Τωρα αν καποιοι εδω δεν εχουν την στοιχειωδη λογικη να διαχωρισουν μια 'παρασταση' ή εναν ¨θιασο' απο μια διαφωνια ή δεν εχουν το επιπεδο ή την ψυχραιμια να αντιπαραβαλουν τις αποψεις τους ομορφα και με πολιτισμενο τροπο, τοτε αναγκαστικα γινονται οι ιδιοι αιτια αυτου που πολυ ευστοχα χαρακτηριστηκε ως 'μπαχαλο'. Κλεινοντας θα ηθελα να πω οτι το συγκεκριμενο θεμα για μενα εληξε διοτι ειμαστε τελειως εκτος topic οσο αφορα το δημοψηφισμα και αυτο ειναι πολυ αδικο για καποιον ο οποιος απλα θελει να διαβασει και να βγαλει χρησιμα συμπερασματα...Χρησιμα συμπερασματα δυστυχως δεν βγηκαν για τα δυο αυτοκινητα του δημοψηφισματος, αλλα βγηκαν χρησιμοτατα συμπερασματα για το ποιον καποιων ατομων που δεν ξερουν την εννοια του διαλογου και που δεν μπορουν να διαννοηθουν οτι σε ενα forum δεν υπαρχει μονο λογος αλλα και αντιλογος . Καλο πασχα σε ολους μας και καλη αναιμακτη επιστροφη σε οσους φευγουν.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 48
                                            • 49