Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Κατα την κινηση μου με 60-70 χλμ/ω με 4η ή 5η που οι στροφες ειναι αρκετα χαμηλα, πατωντας το γκαζι ισα ισα για να διατηρω σταθερη την ταχυτητα μου... ακουγεται ενας ηχος που προερχεται κατω απο το αυτοκινητο.
Ακουγεται σαν βεντιλατερ μαζι με λιγη παραπανω κλαψα, ισως και σαν κατι νταλικες που τις ακους να περνανε απο μακρια και το κιβωτιο τους σκουζει. Ακουγεται ΜΟΝΟ αν κατεβασω και τα 4 παραθυρα, κλεισω τελειως τη μουσικη και τον εξαερισμο και ειναι βραδυ χωρις καθολου φασαρια εξω ή αερα που να μη δημιουργει θορυβο στην καμπινα.
Με μικροτερη ταχυτητα απο τα 60-70 ή μεγαλυτερη δεν ακουγεται ο ηχος αυτος ενω με διαφορετικη σχεση στο κιβωτιο (χαμηλοτερη) ο κινητηρας υπερκαλυπτει το θορυβο αυτο και πρεπει να το πετυχω επιβραδυνοντας με 3η (χωρις γκαζι) ισα ισα, για να σταματησει οταν κοψω κι αλλο.
Πατσατ 4motion torsen με τον κινητηρα στο διαμηκη αξονα.
συμπιεστης air condition?
To ερκονδισιον το 'χω κλειστο εκτος και αν ταξιδευω.
Βαλβολινες σαζμαν, λαδια, φιλτρο αερα, βαλβλινη διαφορικου ειναι προσφατα αλλαγμενα
(αν και πριν την αλλαγη παλι ακουγοταν... γενικα ακουγεται ετσι τα τελευταια 40000 χλμ)
Σε περιπτωση που δουλευει ο συμπιεστης του, εχω κλειστα παραθυρα οποτε δεν ακουω κατι.
Ο μονος τροπος ειναι εν σταση που εχω κατεβει να τσεκαρω ή με ανοιχτο το καπω, ωστοσο εχει τραχυ ρελαντι επειδη ο συμπιεστης εχει φαει τα ψωμια του... οπως και να 'χει δεν εχει να κανει με το παρων ζητημα.
Μου καρφωθηκε τον τελευταιο καιρο στο μυαλο αυτο το πραγμα που ακουγεται οταν σε μια παρατεταμενη κατηφορα για να βγω απο κομβο τσουλαγα με 4η πριν τη στροφη... ακουσα αυτο τον ηχο (λες και πεφτει ολμος απο μεγααααλο υψος ενα πραμα ). Μετα επειδη η στροφη ηταν προκλητικη ειχα κατεβασει 3η 2α για να φαω λιγο τα λαστιχα
Οι ταχυτητες μπαινουν βουτυρο, το πατημα του συμπλεκτη δεν φερνει κανενα κραδασμο στο πεταλ, ουτε το πατιναρισμα του στο ξεκινημα... ρελαντι πολυ καλο και οι ιμαντες δεν παρουσιαζουν οπτικα καποια φθορα ή σημαδια εντονης τριβης.
Πριν αρχισω να παρατηρω τον ηχο αυτο, 2-3 χρονια πριν, με κλειστα παραθυρα χωρις μουσικη και χωρις εξαερισμο, πατωντας απαλα το γκαζι, για να επιταχυνω (π.χ. προσπεραση) με 4η και 70χλμ/ω πριν φτασω σε αλλαγη 5ης παρατηρουσα οτι κλαψουριζε ελαφρως επομενως ισως ειναι και απο το φιλτροκουτι... ή γενικα ηχος του κινητηρα που για καποιο λογο μου καρφωθηκε στο μυαλο.