-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oι υπάλληλοι δλδ δεν είναι άνθρωποι ευθύνης δεν θέλουν να καλυτερεψουν την ζωή τους δεν είναι δημιουργικοι ; ΞαναμαναSent from Corsair's brick
Καλα, καθε ποστ του Κουαντρα στον Αντιλογο ειναι . Δεν ειναι καινουριο φαινομενο!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Επειδή ακριβώς αυτές τις μέρες είμαι σε ένα ατέρμονο διάλογο για... δωρεάν και... εθελοντική εργασία τα ΣΚ για να βγει το έργο, το πράγμα είναι εξαιρετικά απλό: όποιος θέλει εργασία πάνω από τα συμφωνημένα, ή την πληρώνει, ή δεν του την προσφέρεις.
Γενικώς, η λογική, 'είναι δύσκολοι καιροί, μην ζητάτε, δουλέψτε να βγει η δουλειά' με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Όπως και φυσικά, θεωρώ πως ο υπάλληλος πρέπει να πληρώνεται για όσες ώρες δουλεύει. Όποιος δουλεύει δωρεάν, είναι μ@λάκας.-
Και έχω υπάρξει κι εγώ τέτοιος, αλλά το έκανα για να καλύψω ελλείψεις και υστερήσεις μου. Αν το κάνεις 'για να βγει το έργο', είσαι μ@λάκας^2.Στην δική σου δουλειά, κάνε ό,τι γουστάρεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oι υπάλληλοι δλδ δεν είναι άνθρωποι ευθύνης δεν θέλουν να καλυτερεψουν την ζωή τους δεν είναι δημιουργικοι ; ΞαναμαναSent from Corsair's brick
Σε τι ποσοστό αναφέρεσαι ?
Στο 100% ?
Στο 10% ?Πόσες φορές δεν αγανάκτησες με τις ρουφιανιές και τις πισώπλατες μαχαιριές ?
Το θέμα είναι για πόσο καιρό το αντέχεις αυτό.
Μέχρι να βγείς στην σύνταξη ?
Μέχρι να αδιαφορήσεις για τη δουλειά και να μην δίνεις δεκαράκι τσακιστό ?Με τα ίδια όνειρα και όρεξη ξεκινάνε και με τα ίδια όνειρα και όρεξη τελειώνουν την επαγγελματική τους ζωή ? Και τι είναι αυτό που τους απονευρώνει στην πορεία αυτή ?
Εγώ αυτές τις ερωτήσεις και απαντήσεις έκανα στον εαυτό μου όταν αποφάσισα με ένα μωρό παιδί και με 10.000 δρχ στην τσέπη να ξεκινήσω δική μου δουλειά, όσοι γκρινιάξουν και τα βάλουν μαζί μου ας απαντήσουν στον εαυτό τους όλα τα παραπάνω και μετά ας μου τα χώσουν ?
Δεν γουστάρησα να κρυφτώ πίσω από τη δουλειά άλλων συναδέλφων, δεν ανέχτηκα τις ρουφιανιές, δεν μου άρεσε να εισπράττω την αδικία σε εμένα ή στους άλλους και βρήκα το κουράγιο και την έκανα.
Προφανώς και υπάρχουν επαγγέλματα που δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου ούτε να στήσεις δική σου εταιρία όσα λεφτά και να έχεις, μιλάω για κάτι που μπορεί να γίνει, ο πυρηνικός επιστήμονας στο Cern ή στο Δημόκριτο δεν μπορεί να κάνει δική του δουλειά αν και εκεί υπάρχουν περιθώρια, τέλος πάντων το θέμα είναι μεγάλο, δεν είχα και δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν γιατί δεν διακατέχωμαι από απωθημένα, θέλησα να δείξω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τις θέσεις μας, ακόμα και ο προϊστάμενος σε μεγάλη εταιρία ή στο δημόσιο δεν είναι το ίδιο με τον απλό υπάλληλο, οι θέσεις ευθύνης απαιτούν διαφορετική συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή ακριβώς αυτές τις μέρες είμαι σε ένα ατέρμονο διάλογο για... δωρεάν και... εθελοντική εργασία τα ΣΚ για να βγει το έργο, το πράγμα είναι εξαιρετικά απλό: όποιος θέλει εργασία πάνω από τα συμφωνημένα, ή την πληρώνει, ή δεν του την προσφέρεις.
Γενικώς, η λογική, 'είναι δύσκολοι καιροί, μην ζητάτε, δουλέψτε να βγει η δουλειά' με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Όπως και φυσικά, θεωρώ πως ο υπάλληλος πρέπει να πληρώνεται για όσες ώρες δουλεύει. Όποιος δουλεύει δωρεάν, είναι μ@λάκας.-
Και έχω υπάρξει κι εγώ τέτοιος, αλλά το έκανα για να καλύψω ελλείψεις και υστερήσεις μου. Αν το κάνεις 'για να βγει το έργο', είσαι μ@λάκας^2.Στην δική σου δουλειά, κάνε ό,τι γουστάρεις.
Οι εποχές που αναφέρομαι δεν έχουν σχέση με το σήμερα, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα, στα χρόνια μου σε παρακάλαγαν να δουλέψεις υπερωρίες και σε χρυσοπλήρωναν, άρα δεν γίνεται σύγκριση ούτε στις αμοιβές, ούτε και στη νοοτροπία, ούτε και στις επαγγελματικές ευκαιρίες, το να συγκρίνω το 1980 με το σήμερα είναι άδικο, και παράλογο και δεν με τιμά γιατί εμείς είμαστε τυχεροί έχοντας εναλλακτικές που σήμερα δεν υπάρχουν ούτε στη σφαίρα της φαντασίας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Oι υπάλληλοι δλδ δεν είναι άνθρωποι ευθύνης δεν θέλουν να καλυτερεψουν την ζωή τους δεν είναι δημιουργικοι ; Ξαναμανα
Sent from Corsair's brick
Καλα, καθε ποστ του Κουαντρα στον Αντιλογο ειναι . Δεν ειναι καινουριο φαινομενο!
-
Αυτο που δεν φαινεται να μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι κι εμεις εργαζομενοι ειμαστε ουσιαστικα με ιδια συμφεροντα με αυτα των υπαλληλων και μαλιστα σε χειροτερη μοιρα απο αυτους. Δεν ειμαστε το κεφαλαιο. Καθε δικαιωμα που καταργειται θα χτυπησει κι εμας. Οπως πχ οι εμποροι λιανικης με τις ανοιχτες Κυριακες.
Νόμιζα ότι κεφαλαιοκράτης είναι αυτός που κατέχει τα μέσα παραγωγής
Θεωρητικα ναι. Στην πραξη αν εχεις 5 μηχανες και δουλευεις κι εσυ στην παραγωγη, αυτοαπασχολουμενος εργατης εισαι μαζι με τους υπαλληλους σου. Καμια σχεση με το μεγαλο κεφαλαιο. Αλλωστε τετοιοι μικροσυνεταιρισμοι επιτρεπονταν και σε σοσιαλιστικα κρατη.
Το 330 συνεταιρικά το έχετε με τους υπαλλήλους;
Πιθανόν να έχουμε μπλέξει το τι θεωρείτε πλούτος ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Γιατί αν ψάχνουμε να βγάλουμε λεφτά μόνο από το πολύ μεγάλο κεφάλαιο, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα πάρουμε τα @@ μας, καθώς αυτό μας έχει χαιρετίσει εδώ και καιρό.
-
Κοστισε οσο ενα φτηνο καινουριο μικρομεσαιο 1400. Πρεπει να ειμαι μεγιστανας λοιπον... Παρακατω.
-
Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω, κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα μικρομεσαίο σε καύσιμα και συγκλονιστικά περισσότερο σε φόρους. Ξαναρωτάω λοιπόν. Η απόλαυση του πολυτελούς (για την Ελλάδα) οχήματος γίνεται και αυτή συνεταιρικά με τους υπαλλήλους, ή ο κομουνισμός έχει και τα όρια του;
-
Ο καθε ανθρωπος μπορει να κανει οτι θελει τα οποια χρηματα διαθετει νομιμα. Επειδη φαγωθηκες ομως, σου λεω πως αυτο το αυτοκινητο δεν προερχεται απο χρηματα που σχετιζονται με την εργασια που αναφερεις. Ουτε το εξοχικο που μπορει να εχει ενας υπαλληλος απο τον πατερα του, το εχουμε συνεταιρικο. Ιδια λογικη.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
+1000
Κάτω από ανάλογες συνθήκες, αλλά 15 χρόνια πριν, τα μούτζωσα όλα και όλους τους τρόμπες στην κατασκευαστική. Το 80% των συναδέλφων μου ακόμη εργάζονται σαν υπάλληλοι και να σου πω την αμαρτία μου δεν κάνουν και για τίποτα άλλο. Ο Α, ο Β, ο Κουάντρα, εγώ την κάναμε διότι είχαμε πέρα από τις ικανότητες ΚΑΙ την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του ΕΕ.
Και όχι δεν έχει να κάνει με τα €. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει στην Μπανανία (ίσχυε από πάντα!) και πεθαίνεις από το στρες 15 χρόνια νωρίτερα από έναν καλοζωισμένο υπάλληλο (κυρίως ΔΥ, να τα λέμε αυτά), μα παρότι τα ξέρεις όλα αυτά σε τρώει ο κ@λος σου...
-
Ο καθε ανθρωπος μπορει να κανει οτι θελει τα οποια χρηματα διαθετει νομιμα. Επειδη φαγωθηκες ομως, σου λεω πως αυτο το αυτοκινητο δεν προερχεται απο χρηματα που σχετιζονται με την εργασια που αναφερεις. Ουτε το εξοχικο που μπορει να εχει ενας υπαλληλος απο τον πατερα του, το εχουμε συνεταιρικο. Ιδια λογικη.Το θέμα δεν είναι που βρήκες τα χρήματα, ή αν είναι νόμιμα (φαντάζομαι ότι πάρα πολλοί μεγαλοκεφαλαιούχοι έχουν τα δικά τους χρήματα ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ). Το ερώτημα είναι αν είναι θεμιτό για έναν δηλωμένο κομουνιστή να απολαμβάνει είδη πολυτελείας που ο μέσος εργαζόμενος δεν μπορεί να δει ούτε στον ύπνο του, ή να κατέχει μέσα παραγωγής μέσω των οποίων (αν πιστέψουμε την ιδεολογία του) εκμεταλλεύεται την υπεραξία των εργαζομένων του.
Μπορούμε φυσικά να παρακάμψουμε τον σκόπελο βάζοντας ένα δικό μας ορισμό για το τι συνιστά εκμετάλλευση και τι κεφάλαιο, και να είναι όλα αγγελικά πλασμένα.
Όμορφος κόσμος.
-
Πρώτον δεν γνωρίζεις αν εκμεταλλεύομαι υπεραξία άλλων ή όχι και έτσι λανθάνεις. Δεύτερον είναι απλά ένα γρήγορο αυτοκίνητο που κόστισε όσο ένα καινούριο Kia Ceed 1400. Ούτε είδος πολυτελείας, ούτε πράσινα άλογα. Ένα μεσαίο αυτοκίνητο (D Segment) είναι, όχι καμιά Bentley.
Πάντως αν σε ενδιαφέρει το θέμα σε παραπέμπω εδώ για να λύσεις τις απορίες σου: http://www.kke.gr/ebe/gia_toys_aytoapas ... ke_toy_kke
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
.............................
Και όχι δεν έχει να κάνει με τα €. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει στην Μπανανία (ίσχυε από πάντα!) και πεθαίνεις από το στρες 15 χρόνια νωρίτερα από έναν καλοζωισμένο υπάλληλο (κυρίως ΔΥ, να τα λέμε αυτά), μα παρότι τα ξέρεις όλα αυτά σε τρώει ο κ@λος σου...ετσι ακριβώς.....
-
Βασικά δεν νομίζω να τον τρώει κανείς ο κώλος του να επιχειρήσει σήμερα. Αλλά και τι άλλο να κάνεις με ανεργία στο 30%;
-
Πάντως αν σε ενδιαφέρει το θέμα σε παραπέμπω εδώ για να λύσεις τις απορίες σου: http://www.kke.gr/ebe/gia_toys_aytoapas ... ke_toy_kkeΟι μικροϊδιοκτήτες μάς απασχολούν σήμερα από τη σκοπιά της συγκέντρωσης δυνάμεων στην πάλη για το Μέτωπο, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό, αλλά πρέπει να μας προβληματίσουν και στις συνθήκες του σοσιαλισμού, παίρνοντας υπόψη ότι η μικρή ιδιοκτησία γεννάει τη μεγάλη και η βασική γραμμή που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι η πορεία της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και η αύξηση της παραγωγικότητας της σχεδιασμένης οικονομίας.
Μετάφραση: τους χρειαζόμαστε σήμερα, αύριο που με το καλό θα πετύχει η επανάσταση, τον πούλο -καμία έκπληξη, το 'χουμε ξαναδεί το έργο σε άλλη χώρα.
Δεν είναι να απορείς γιατί το συγκεκριμένο κόμμα δεν πείθει ούτε καν αυτούς που είναι θεωρητικά οι καλύτεροι ακροατές του.
-
Βασικά δεν νομίζω να τον τρώει κανείς ο κώλος του να επιχειρήσει σήμερα. Αλλά και τι άλλο να κάνεις με ανεργία στο 30%;N' ανοίξεις ένα σουβλατζίδικο.
Ή ένα μπαρ.
Ακόμα καλύτερα, ν' αγοράσεις ένα έτοιμο (σουβλατζίδικο ή μπαρ, ό, τι σ' αρέσει περισσότερο), που πουλιέται. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μετάφραση: τους χρειαζόμαστε σήμερα, αύριο που με το καλό θα πετύχει η επανάσταση, τον πούλο -καμία έκπληξη, το 'χουμε ξαναδεί το έργο σε άλλη χώρα.Μην γίνεις μεταφραστής, μείνε μηχανικός! Εγγυημένη αποτυχία στην μετάφραση!
-
Πρώτον δεν γνωρίζεις αν εκμεταλλεύομαι υπεραξία άλλων ή όχι και έτσι λανθάνεις. Δεύτερον είναι απλά ένα γρήγορο αυτοκίνητο που κόστισε όσο ένα καινούριο Kia Ceed 1400. Ούτε είδος πολυτελείας, ούτε πράσινα άλογα. Ένα μεσαίο αυτοκίνητο (D Segment) είναι, όχι καμιά Bentley.Πάντως αν σε ενδιαφέρει το θέμα σε παραπέμπω εδώ για να λύσεις τις απορίες σου: http://www.kke.gr/ebe/gia_toys_aytoapas ... ke_toy_kke
Συγνώμη που δεν πρόκειται να διαβάσω τις 6.889 λέξεις από την σελίδα του Περισσού. Κρατάω την πολύ ενδιαφέρουσα άποψη σου για το ότι ένα BMW 330 coupe δεν είναι είδος πολυτελείας στην Ελλάδα (φαντάζομαι ότι όλοι οι εργαζόμενοι που πηγαινοέρχονται με τα Huyntai θα συμφωνούν απολύτως), καθώς και ότι δεν είναι εκμετάλλευση της υπεραξίας των άλλων η μισθωτή εργασία.
-
Ξαναδιάβασε την 1η μου πρόταση στο παραπάνω ποστ. Μην επιμένεις για ζητήματα που προφανώς δεν γνωρίζεις για τον άλλον.
ΥΓ: Αν δεν θέλεις να το διαβάσεις δεν θα σε υποχρεώσω φυσικά. Εσύ εξέφρασες απορίες. Πάντως και την 1η σελίδα μόνο να διάβαζες θα σου λύνονταν μερικές απορίες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το 330 συνεταιρικά το έχετε με τους υπαλλήλους;
Βασικά, μόλις βρήκα μία λίστα που είχε γραφτεί κάπου εδώ με τους υπαλλήλους που απασχολεί ο Realzeus. Έχουμε και λέμε:
Διευθυντής παραγωγής, διευθυντής πωλήσεων, αποθηκάριος, υπεύθυνος logistics, εργάτες παραγωγής, καθαρίστρια, φύλακας, οδηγός, γραμματέας, κτλ... Η πλήρης λίστα βρίσκεται εδώ.
Συγνώμη που επεμβαίνω κιόλας...
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)